|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ale mi dzisiaj czesto brzuch twardnieje.
W ogole nie za bardzo sie czuje. I jeszcze ciagle te pytania:urodzilas juz,moze jeszcze nie rodz,moze po swietach,nie lepiej przed,a czujesz ze cos sie zaczyna,a masz jakies przeczucie itd,itp ![]()
#3873 |
Zakorzenienie
|
Gosia...współczuję...jakby to od nas zależało kiedy Dzieci się urodzą
![]() Dobrze, że jest ktoś z kim można porozmawiać na takie tematy. Jedziemy na jednym wózku... |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Rozeznanie
|
O desia współczuję
![]() ![]() No tak, już się nie wymigam od odpoczynku ![]() ![]() ![]() A wskazania, heh, nie chciałam za bardzo pisać, ale wskazania trochę hmm..nietypowe jak tak siedzę w temacie, otóż wskazania ze względu na możliwość pogorszenia/utraty słuchu podczas wysiłku porodowego. Generalnie ordynator kliniki nie bardzo chciała mnie na cc skierować, ale otolaryngolodzy zgodnie stwierdzili, że w moim przypadku jest ryzyko utraty słuchu, ale to ja miałam niby podjąć decyzję o cc, bo klinicznie lekarze nie są w stanie do końca stwierdzić czy rzeczywiście mi się pogorszy słuch czy nie, bo to zależy jak poród przebiegnie, więc jedna wielka loteria. Strasznie to przeżywałam, bo liczyłam na sn, ale jak się bardziej w temat zgłębiłam, to jednak strach pomyśleć, nie słyszeć swojego dziecka.... nie mówię w ogóle ludziom o wskazaniach, bo mam trochę wrażenie, że stwierdzą, że to moje widzimisię i powinnam spróbować mimo wszystko sn. Za bardzo może się tym przejmuję i jak ordynatorka zasugerowała mi, że nie ma cc na życzenie, to strasznie ale strasznie mnie to zabolało, no ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie żeby stracić całkiem słuch, zostało mi tylko jedno ucho, które jeszcze ma jakieś resztki słuchu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę pobeczeć sobie dzisiaj...ale chyba dotrzymam aż pójdę do łóżka, bo przy mamie nie będę...
Idę się kąpać i myć włosy...nie znam dnia ani godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Julliczka...nie możesz się obwiniać za to, że nie możesz urodzić dziecka sn. Każdy poród to poród! CC czy SN to jeden kij...tym bardziej, że nie chcesz CC z własnego widzimisię tylko masz takie zalecenia! Spróbować SN? Bez sensu...a co jeśli właśnie przez to miałabyś całkowicie stracić słuch? Tego nic nie wróci!
Trzymaj się! I zacznij myśleć pozytywnie!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
jak wyglądają te sączące się wody? mogą kapać w małych ilościach?
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- nie wiem czy one mi się sączą czy nie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, ale chyba trochę z tym sobie nie radzę. Wciąż się tym przejmuję. ![]() Ale będę myśleć pozytywnie, muszę w końcu zacząć tak myśleć, że słusznie robię, bo robię to w szczególności dla mojego dziecka i TŻ-ta. Chociaz wiem, że dla dziecka najlepsza jest opcja urodzenia sn, jeśli oczywiście nie ma problemów podczas porodu sn. Generalnie z tego co słyszałam, w małych ilościach to tak nie bardzo, nie tak jak przy wypływającej zwykłej wydzielinie, raczej to się odczuwa. Lekarz mi powiedział, że raczej kobieta od razu wie, że to wody odchodzą. Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-04-03 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Rozeznanie
|
Hmm, ale piszesz, że tez nie bardzo się czujesz, może warto pojechać na izbę przyjeć, podłączą pod ktg i będziesz spokojniejsza? jak wymiotowałaś, to może to tylko zatrucie małe, albo organizm "oczyszcza" się przed porodem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
cholera nie wiem sama już
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli pecherz plodowy peknie na dole, to woda chlusta dosc mocno i wiadomo co i jak... ale moze tez byc tak, ze pecherz peknie u gory, wtedy wody moga sie powolutku saczyc, a kobieta nawet nie miec o tym pojecia (moja znajoma tak stracila corke w 23tc, bo nie wiedziala, ze pekl peczerz i przez to do malenstwa dostala sie jakas infekcja ![]() w kazdym razie Jolka, mozesz sprawdzic to czy ci sie wody sacza np jesli zauwazysz, ze za kazdym razem masz przesiaknieta wkladke... a jesli nie jestes pewna, to idz do gin lub na IP... oni moga ocenic przez usg, czy ilosc wod jest w porzadku I witam sie wieczorowa pora ![]() niestety ostatnio za wami zupelnie nie nadazam... za duzo spraw do poorganizowania i za duzo mysli do uporzadkowania ![]() W kazdym razie ogladam raz na jakis czas brzuszki i maluszki i wszystkie super ![]()
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julliczka doskonale Cię rozumiem, też tak mialam, nie raz płakałam z tego samego powodu co Ty teraz, wiem o co Ci chodzi ![]() Ale Kochana wyboru nie mamy, cel jest najważniejszy, a to co po drodze to mniej. Jak już Maleńka będzie z Tobą to sprawa jaką drogą na świat przyszła będzie miala znikome znaczenie, najważniejsze,że będzie mieć Ciebie zdrową i szczęśliwą ![]() Jeszcze się nam nie raz przykro z tego powodu zrobi, ale wtedy trzeba na dziecko spojrzeć na żywo albo chociaż na fotę w komórze i już człowiek zmienia myślenie. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Jolka jedź na tą Izbę, zadzwoń po tż , może to falszywy alarm , ale warto sprawdzić , chociaż jak dla mnie to raczej już jutro będziesz Mamusią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
Jolka to zjedz cos!! Nie ma sansu sie katowac!
Ze mnie tez ciagle cos sie saczy...tak jakbym nie trzymala moczu. Siedze w wannie i zaczynam cieszyc sie jak glupia, bo coraz wiecej brazowego czopa ze mnie ucieka ![]() Malgosia!! Do roboty!! Za niedlugo mamy spotkanie na porodowce!! Chyba wczoraj hinduski lekarz naruszyl mi szyjke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Jolka, Tikki...
![]()
#3887 |
Zakorzenienie
|
Jak na razie nic mnie nie boli...wiec moze i doczekam do 6.04 do pelni. Ale zaczne juz raczej spac z podpaska...chociaz czesc wod zatrzyma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam że zapytałam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Rozeznanie
|
Mi wody się sączyły i to było charakterystyczne uczucie, jakby upławy ale bardziej intensywne no i kolor jest też charakterystyczny i budzi niepokój. U mnie kolor był jasny podbarwiony różem. Od razu wiedziałam, że to wody, ale oczywiście kazano mi czekać aż będą skurcze no i skurcze się zaczęły ale bardzo słabe a potem się nasilały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poród musi byc bezpieczny i dla dziecka ale też i dla mamy, także najlepsza opcja jest taka by służyła i mamie i dziecku! Nie martw się Kochana, bardzo dobrą decyzję podjęłaś! ![]() no i data porodu fajna ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Jolka, tikki i gosia, jak ja za Was trzymam kciuki ! żebyście zaczęły nową falę, bo zastój się zrobił.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Rozeznanie
|
A my znów wieczór pełen wrażeń.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lekcewaz tego ![]() zreszta przy odchodzeniu wod porod powinien nastapic lub zostac wywolywany najpozniej do 24 godzin ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
bo jesli tak, to moze zaszkodzilo jej cos co zjadlas i sprobuj masowac brzuszek (okreznie zgodnie ze wskazowkami zegara), albo zegnij lewa nozke i tez delikatnie uciskaj i masuj brzuszek od prawej do lewej strony
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Gucia, ale mi wody nie odchodza jeszcze. Na razie doczekalam sie czopa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
Ide spac
![]() Dobranoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.. znowu teraz wałkowałam ten temat z TŻ, po jaką cholerę się tak tym przejmuję.
![]() ![]() gucia ma rację z tymi wodami, lekarz też mi mówił, że jak odejdą wody to lepiej już jechać do IP niż czekać na skurcze, bo to otwarta droga dla infekcji jest. lena absolutnie nie masz za co przepraszać, to naturalne pytanie było. Przecież są tak różne przypadki, wskazań.. U mnie to był temat wałkowany długo i namiętnie, chciałam być pewna, że słusznie postępuję, słuchając się laryngologów, żeby jednak nie ryzykować a nie ulec poglądom jednej lekarki ze szpitala, która laryngologiem nie jest. Mojej mamie się zdarzyło przy porodzie, straciła słuch o kilkadziesiąt decybeli z godziny na godzinę przy wysiłku porodowym.. straszna trauma była, ale nosi aparat i daje radę. Być może mamy sytuacja była wyjątkiem, wcale nie musi tak być u mnie. Jednak sprawdzać chyba nie chcę... Jolka mam nadzieję, ze jakoś się trzymasz i złe samopoczucie Ci przechodzi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Mam obsesje na punkcie czystosci i golenia,bo tak jak mowisz nie zna sie dnia ani godziny. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie nikt nie bada.Chyba meza poprosze,zeby zbadal mnie dzis,bo co mi pozostalo ![]() Cytat:
Bo moze warto pomyslec o zmianie? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Asika a te mleka to co probowaliscie to sa specjalne jakies na kolki?Moze warto wyprobowac jeszcze inne. Kolezanka chwalila Bebilon Pepti,ale to chyba na recepte,a wczesniej mlody jej mial zaparcia i kolki,a po tym mleku nie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Gang Iren
|
Jolka i Tikki
![]() Uciekam spac ![]() Dobranoc!
#3900 |
Wtajemniczenie
|
Jolka nie boj sie pobytu w szpitalu, zobaczysz ze mozesz uzyskac tam sporo pomocy od poloznych i lekarzy. ja w sumie na sali poporodowej bylam w sali wieloosobowej, jak przywiezli mnie na ta sale to bylysmy we 3 na drugi dzien bylo nas 5. z jedna dziewczyna jestesmy w kontakcie i zamierzamy sie za jakis czas spotkac i wybrac sie na spacer z naszymi dzieciaczkami, pomogla mi przystawiac malutka na poczatku. przeniesli ja w ciagu dnia na inna sale, ja pytalam poloznych gdzie jest Ania a ona prosila aby przekazac mi wiadomosc gdzie lezy
![]() no ale byly tez minusy - goscie pozostalych dziewczyn - tak mi bylo szkoda tych dziewczyn, one ledwo zywe po porodach a tu mezowie z dziecmi, te dzieci biegaja po tej sali, mecza te biedne matki, ani one nie mogly odpoczac ani pozostale z nas. ja na sale poporodowa wjechalam ok23 w srode w nocy, przez caly czwartek Tz do mnie nie przyjechal, dzwonil i pytal czy chce aby przyjechal, ale mowilam ze nie - o 18 i tak mialam wychodzic wiec przyjechal tuz przed wypisem, ja chcialam sobie w miare mozliwosci pospac, a tak by siedzial i co patrzyl na mnie? ![]() ![]() ![]() moje dziecko jest ozywione (jak codziennie o tej porze ![]() ![]() Dobrej Nocki Wam zycze ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-03 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.