W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 20:32   #1891
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

witam się wieczorowo

nadrobiłam
i z tego co pamiętam tak na szybko:
Marinko super, że wszystko z Igim dobrze!!!
monia, justynka ciesze się, że chorowitkom lepiej!!!
brumku dla Tymka za zębole
Telik Jasiu w restauracji

madziulka co do trzydniówki to u nas było tak: po 3 dniach gorączki wysypka. 1 dnia tylko na brzuszku i pleckach. 2 dnia na całym ciele poza twarzą, a na trzeci dzień stopniowo zanikała i zniknęla. i tak też przeczytałam w necie, że przebiega.

byłam dzisiaj w Szczecinie z moją borelką. zmarzłam, zmokłam i wysiedziałam się godzine w poczekalni. i pobrano mi krew. kolejna wizyta w czerwcu. i dobiłąm sobie zatoki tym wszystkim tylko...

Hanka dalej zasmarkana. jutro idziemy do lekarza.

z miłych akcentów dnia - kupiliśmy spacerówę - X-landera x run. do biegania

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:39   #1892
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Te nosidło na ile starcza?
Strasznie drogie jest
Czuć kg dziecka jak się je tak nosi ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:01   #1893
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
bello ja mam ten 04 czyli cały szary a Ty?
Dziś wieczorem udało mi się wyjść z nim na spacer. Ok, inaczej się prowadzi niż spacerówkę z 3 w 1.
A nie zwisają Twoim pannom nóżki? Bo mojemu tak.
Nie zwisają, bo nie maja takich długich. A my mamy Lime(zielony).
Ogólnie jestem zadowolona, jest bardzo skrętny
Tylko ciężko sie rozkłada, bo jest nowy...
Ps. ciesze się,że Igorek słyszy bardzo dobrze

Witam wieczorowa porą ostatnio zabiegana i czasu nie mam, odkąd Lena przy wszystkim staje, to odegnać się nie mogę, i pilnować muszę (bo ostatnio o mało krzesło jej nie przycisło ).
Więc wybaczcie,że nie odniosę się do wszystkich postów.

Zdrówka dla chorowitków
Stary 2012-04-03, 21:02   #1894
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam dzisiaj nosidło do uszycia, wybrałam wzrór nr 226 w galerii. Nie mogłam się zdecydować, takie cuda kobita szyje.
Czekam na wycenę.

bRUMEK chcesz kupić gotowe nosidło? ( 2 sztuki widziałam ma..) bo ona szyje też na wymiar . Ja takie zamówiłam
Paticzku, od godziny siedzei czytam o nich i MUSZĘ je mieć jak najszybciej Zakochałam się
Tylko mam dylemat, bo nie jestem pewna czy mei tai czy ergonomiczne.

Dziewczyny, help, jakie są plusy i minusy jednego i drugiego.

A czy gotowe czy na zamówienie to też jeszcze nie wiem. W innych sklepach mi się gotowe podobają, a u niej to raczej na zamówienie, bo ten wzór, który ma gotowy mi nie przypasował.

A jaki Ty wymiar zamówiłaś?
Stary 2012-04-03, 21:05   #1895
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Telik, cudny Jasiu (uwielbiam te pulchne rączki małych dzieci ) i po jego minie domyślam się, że zakupy były udane.

ajak Haniołek
męczą zębole?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Lubię takie momenty
Jak jeszcze Tymcia nie było, nawet jak już byłam w ciąży, wydawało mi się, że dziecko jednak jakoś wejdzie między mnie i męża i że będę potrzebowała wyrwać się od niego (dziecka) czasem, żeby poczuć się żoną, dziewczyną itp. Nawet zawarliśmy pakt: my dwoje przeciwko dzieciakowi
A jak się urodził, to raptem wyparowało gdzieś to wszystko. I teraz najmilsze chwile z mężem są wtedy, kiedy i Tymuś jest z nami I jakoś już on niczemu nie zagraża, nic nie zabiera, nie wchodzi, nie rozdziela, tylko uzupełnia. I choć brzmi to jak przesłodzony slogan, to tak właśnie jest
Śmieszy mnie teraz to, czego się obawiałam. I to, że uczucia do synka nie mogłam sobie wcześniej nawet wyobrazić

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ----------

AAAAAAAAAAAAAAA gapa ze mnie! Tak się rozpisałam, ze zapomniałam o najważniejszym, czyli o tym, jak mi sie gęba roześmiała do stołującego się "po dorosłemu" Jana Piękny widok. A on wygląda, jakby pękał z dumy I jak pięęęęęknie siedzi!
świetnie to ujełaś
wiesz co przed posiadaniem tego cuda o imieniu Jaś też sie obawiałam jak będzie miedzy nami gdy przydzie dziecko
a tera to wstyd mi że miałam obawy

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

w ramach świątecznych porządków (siebie) lecę do kosmetyczki
lubie taie porządki
dlatego jutro mykam do fryzjera
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Moja noc masakryczna, maly tz nie mogl spac i caly czas sie krecil. Jeszcze ktos do mnie dzwonil o 3 w nocy z zastrzezonego. Masakra!!
może jakiś anonimowy wielbiciel

Cytat:
Telik Jasiek siedzi na takim turystycznym krzesełku do karmienia, prawda? super wygląda, jaki dumny

Rozmemłany dzień mam. Nic się kupy nie trzyma, głowa mnie boli i zatoki, nie mam siły.
Spacer odhaczony i tyle.
A. na rossnecie jest fajny konkurs, nagrody gwarantowane dla każdego zniżka 40 % na wybrany podkład i coś tam jeszcze, chyba pędzle..
takie zwykłe drewniane krzesełko dla dzieci

też mam rozmemłany dzień
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
skąd wziąć instrukcję co i jak w diecie SB?
I faza
II faza
ogólne info o diecie

większość informacje to przeredagowana książka twórcy diety

w razie pytań z miłą chęcią odpowiem
Cytat:
Ja mam do Was takie pytanie, trochę intymno- osobiste, ile miesięcznie kasy Wam idzie na jedzenie?
bo ja się za głowę łapię. Nie jemy cudów, zwykłe obiady standardowe gotuję, nie wymyślne, do tego środki czystości, jakieś duperele, pieluchy i 400 zł/ tydzień nie ma albo i więcej...
nic nie możemy odłożyć, wszystko na bieżąco jest wydawane
Od kiedy jest Janek na świecie wydatki poszły w górę
a i przychody nieco się zmniejszyły
rozliczam sobie co miesiąc koszty i wychodzi mi że 2000 zł miesięcznie na jedzenie, chemię, pampersy itd minimum wydajemy(swoich ciuchów kosmetyków nie wliczam)

w miesiącach kiedy była szczepionka oczywiście wydatek kilka stówek wyższy.
generalnie mimo względnie dobrych zarobków dużo też nie oszczędzimy dużo
Sweet tak mi przykro
Życze szybkiego powrotu do zdrówka i mam nadzieje że nie będziecie musieli spędzać świąt w szpitalu
Jacieee piekarnik na pewno jest bardziej czysty niż wcześniej
Brumeczku co za facet?! wg mojej skromnej osoby powinien najpierw wypytać cię o częstotliwość i moć bólu(odwiedziłam kilkunastu neurologów i zawsze od tego zaczynali) co do badania EEG jak dla mnie fikcyjne badanie, po prostu ściema rodem z PRLu (zdaje sobie sprawę że nie ma wiedzy medycznej żeby to ocenić). Wiem że zapewne zraziłaś się do neurologa, ale warto poszukać jeszcze porady u kogoś innego.
Nosidełko-oj kusicie chyba przydałoby mi się takie na wakacje
Aga G – a pochwalisz się do jakiej miejscowości na Majorce jedziecie. A w ogóle dzieci potrzebują jakieś dokumenty na podróż
Stary 2012-04-03, 21:07   #1896
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jakie kupiliście?
ja też chciałam na wyjzad świąteczny kupić ale nie wiem czy pojedziemy.moje zapalenie gardła przechodzi w zapalenie krtani
Kupiliśmy delti, zaraz wstawie fotki. oczywiście już Ronin w nim siedzi

Cytat:
Baboniku - pomóż jeszcze
Jaki Ty masz rozmiar tego nosidła? Bo czytam, ze są takie ok. 6 miesięcy-1,5 roku i większe 1,5-3 lata... I zastanawiam się jak to się ma do rzeczywistości? Do tego Twojego "pasuje" i Nadia i Nikoś?
Cały sekret nosidła to to że ma byc jak najlepiej dopasowane. łatwiej kupić dla dziecka ponad 6 miesięcznego bo wtedy wolniej rośnie i na dłużej starczy. Podejrzewam ze Nadia i Nikoś do jednego nie wejda, tzn jeśli dla Nadii jest dobre to dla Nikosia napewno jeszcze za duże.
Oczywiście nosci tak można, ale tu chodzi o ergonomie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Strasznie drogie jest
Czy czuć kg?? No troche czuć, ale to tak jak z dobrym plecakiem, jak jest dobrze dopasowany i wygodny to lepiej się niesie i jak ponosisz troche to plecy też przyzwyczaisz.

Polecam spotkanie w Klubie Kangura (spotkana sa bezpłatne)
http://klubkangura.com.pl/

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:08   #1897
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Miałam takie straszne wyrzuty sumienia, że dom zarasta brudem, że postanowiłam choć piekarnik sobie odpicować. A co?! Niech się świeci na święta, jak psu ... jajka . Szorowałam godzinę. Psikałam, grzałam, drapałam, czyściłam. Ręce mam zmasakrowane, a piekarnik dalej brudny.
Jestem wściekła
Niech mnie ktoś przytuli
jacieee w perfekcyjnej pani domu, piekarnik szorowano soda. ZNalazlam takie cos:
"
  • czyszczenie kuchenki – wierzch kuchenki: czyścić pastą z sody za pomocą gąbki, przypalone resztki namoczyć wodą, a następnie dokładnie posypać sodą i po chwili usunąć brud; wnętrze piekarnika: czyścić pastą z sody przy użyciu gąbki, szybę w klapie piekarnika posypać sodą, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym, po chwili usunąć ręcznik, a szybę wytrzeć wilgotną gąbką; ruszt z piekarnika (i z grilla): szorować pastą z sody przy użyciu gąbki, po kwadransie dokładnie spłukać (UWAGA! ruszt od grilla wypalić przed kontaktem z żywnością)"
Nie stosowalam sama.

Cytat:
Byłam dziś u tego wyczekiwanego neurologa. I co? I chała totalna Facet BEZNADZIEJNY! MIałam być na 12.30, przyjął mnie o 13.20, bo wcześniej w ogóle nie było go w gabinecie. Jak w końcu weszłam, to mi mówi bezczel jeden, że się zasiedział na kawie A pierwsza rzecz o jaką mnie spytał, to czy dużo osób do niego siedzi pod gabinetem, bo chciałby dziś wcześniej wyjść
A potem w zasadzie o nic nie spytał. Tylko powiedziałam, że mnie głowa boli. Nic. Ani czy często, ani jak i gdzie, ani jakie są dodatkowe objawy. Stuknął młotkiem w kolano stwierdził, że ok.
Dopiero jak udało mi się wtrącić, że bóle są na tyle mocne, że oka nie mogę otworzyć, lekko się zainteresował i powiedział że dałby mi skierowanie na rezonans, ale karmię piersią, więc nie da, bo jeszcze mi się mleko napromieniuje
Ludzie, skąd on się urwał. Do kabaretu jakiegoś można by go dać
W końcu na EEG dał skierowanie i dopiero jak coś będzie nie tak, to dalej się zobaczy. Wydukał na koniec, że może migrena, a może coś z przysadką i hormonalnymi sprawami. Ale u licha, skąd ma wiedziec co, skoro nawet wywiadu nie przeprowadził
A najlepsze że całą wizytę gapił mi się na nogi. A jak wychodziłam, to wstał, odprowadził mnie do drzwi i potem wyglądał jeszcze, cały czas ze ślepiami na moich "dolnych partiach". Zboczek stary

Więc chyba pójdę gdzieś jeszcze. Mąż się wkurzył, jak mu to opowiedziałam. Kabaret, serio.
Ja pierdziu, co za neurolog. Chcesz namiary na jakiegos??

Cytat:
Baboniku - pomóż jeszcze
Jaki Ty masz rozmiar tego nosidła? Bo czytam, ze są takie ok. 6 miesięcy-1,5 roku i większe 1,5-3 lata... I zastanawiam się jak to się ma do rzeczywistości? Do tego Twojego "pasuje" i Nadia i Nikoś?
Brumku najlepiej na miare kupic, a najlepiej w ogole umowic sie na przymierzenie. Bo moze byc tak, ze tego typu zapiecie ci nie bedzie odpowiadac. Wiem tez, ze dziewczyny chwala sobie manduce.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Strasznie drogie jest
starcza na bardzo dlugo. Kg nie czuc, bo wszystko sie rozchodzi na pasie biodrowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 21:12   #1898
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Niech mnie ktoś przytuli

olej piekarnik, nic się nie stanie jak nie będzie błyszczał

Cytat:
2. Może w ciąży jesteś?

ee...chyba nie
a lekarz kretyn kompletny!!!

Teliczku, nie napisałam że Jaś wygląda pięknie!

Adaś śpi, więc i ja zmykam. Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:14   #1899
Kajool
Zadomowienie

ania dzieki za pomysl z blokada numerow zastrzezonych, juz nikt mnie nie bedzie budzil :P
Stary 2012-04-03, 21:20   #1900
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

łożeczko:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łożeczko turystyczne.jpg (27,9 KB, 47 załadowań)

Stary 2012-04-03, 21:34   #1901
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Sarenka wygląda jak w zaczarowanej charce z oczarowana minką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 21:48   #1902
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Wypadłam jakoś z forum i nie mogę się wbić znowu

czytam codziennie wieczorem co pisałyście ale weny na pisanie i dołączenie się jakoś brak.

Tylko chciałam napisac że baaaaaardzo się cieszę z pozytywnych badań Igorka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 22:02   #1903
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Wypadłam jakoś z forum i nie mogę się wbić znowu
To się lepiej wbij

Cytat:
Napisane przez telik
Brumeczku co za facet?! wg mojej skromnej osoby powinien najpierw wypytać cię o częstotliwość i moć bólu(odwiedziłam kilkunastu neurologów i zawsze od tego zaczynali) co do badania EEG jak dla mnie fikcyjne badanie, po prostu ściema rodem z PRLu (zdaje sobie sprawę że nie ma wiedzy medycznej żeby to ocenić). Wiem że zapewne zraziłaś się do neurologa, ale warto poszukać jeszcze porady u kogoś innego.

Aga G – a pochwalisz się do jakiej miejscowości na Majorce jedziecie. A w ogóle dzieci potrzebują jakieś dokumenty na podróż
No właśnie I pójdę jeszcze, jasne, ale mi skierowanie przepadło i teraz będę musiała bulić

I ja nie Aga, ale wiem że potrzebuje paszport albo dowód osobisty.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Cały sekret nosidła to to że ma byc jak najlepiej dopasowane. łatwiej kupić dla dziecka ponad 6 miesięcznego bo wtedy wolniej rośnie i na dłużej starczy. Podejrzewam ze Nadia i Nikoś do jednego nie wejda, tzn jeśli dla Nadii jest dobre to dla Nikosia napewno jeszcze za duże.
Oczywiście nosci tak można, ale tu chodzi o ergonomie
Cytat:
Brumku najlepiej na miare kupic, a najlepiej w ogole umowic sie na przymierzenie. Bo moze byc tak, ze tego typu zapiecie ci nie bedzie odpowiadac. Wiem tez, ze dziewczyny chwala sobie manduce.
Dzięki dziewczynki kochane

Teraz mi się chyba najbardziej podobają nosidła Tuli (Tula). Matko, coś pięknego Ma któraś z Was takie???

Cytat:
Ja pierdziu, co za neurolog. Chcesz namiary na jakiegos??
A masz na kogoś w Warszawie?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a lekarz kretyn kompletny!!!
Nie zaprzeczę
Stary 2012-04-03, 22:25   #1904
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Dziewczynki kochane ja lece juz do lozeczka, musze odespac te ostatnie noce. W tej chwili Wiki spi wiec musze korzystac bo nie wiem jak dlugo bedzie spala.

aha... przyszedl mi wozek... mama mowila ze dzis kurier byl... w sobote wielkie testowanie bedzie

to do jutra i dobrej nocki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 06:06   #1905
aania_20
Zakorzenienie

pstryk

dzień dobry

Stary 2012-04-04, 06:37   #1906
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieee w perfekcyjnej pani domu, piekarnik szorowano soda. ZNalazlam takie cos:
"
  • czyszczenie kuchenki – wierzch kuchenki: czyścić pastą z sody za pomocą gąbki, przypalone resztki namoczyć wodą, a następnie dokładnie posypać sodą i po chwili usunąć brud; wnętrze piekarnika: czyścić pastą z sody przy użyciu gąbki, szybę w klapie piekarnika posypać sodą, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym, po chwili usunąć ręcznik, a szybę wytrzeć wilgotną gąbką; ruszt z piekarnika (i z grilla): szorować pastą z sody przy użyciu gąbki, po kwadransie dokładnie spłukać (UWAGA! ruszt od grilla wypalić przed kontaktem z żywnością)"
Nie stosowalam sama.

Dziękuję. Może dziś zrobię drugie podejście.

Dzień dobry Aaniu

Zosia buziaki dla Ciebie od Cioci i Dominika

Mój syn codziennie po północy urządza szantaż żeby zabrać go do łóżka. No i zawsze ulegam Dziś przeszedł samego siebie, rzucając smokiem i przeciskając się przez szczebelki do mamy. O usypianiu w łóżeczku nie było mowy, a jak tylko go wzięłam, przyłożył głowę do mojej poduszki, zerknął na mnie z pod byka i zasnął
Będę z tym walczyć po świętach

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 07:01   #1907
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam do Was takie pytanie, trochę intymno- osobiste, ile miesięcznie kasy Wam idzie na jedzenie?
bo ja się za głowę łapię. Nie jemy cudów, zwykłe obiady standardowe gotuję, nie wymyślne, do tego środki czystości, jakieś duperele, pieluchy i 400 zł/ tydzień nie ma albo i więcej...
nic nie możemy odłożyć, wszystko na bieżąco jest wydawane
Ja nie liczę, ale DUŻO...niestety wszystko tak masakrycznie drogo kosztuje....Kiedyś liczyłam KAŻDY paragon, ale to jest strasznie nudne i w zasadzie nic z tego nie wynikało....
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Spadam bo maz zaprosil kuzynke z mezem na placki ziemniaczane i pewnie zaraz orzyjadaa ja padam.
To jak mąż zaprosił, to niech on robi placki, skoro Ty się źle czujesz Swoją drogą placki ziemniaczane:slina : zjadłabym 100
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A zapomniałam się podzielic moją radością
Radziowi wyszedł ząbek. Pierwszy. Dolna jedynka.
Ja wypatrzyłam Mam coś kupić czy dostać?
dostać

Aania fajnie, że już nie masz szwów a brzuch nie mam pojęcia od czego kłuje? dzisiaj też?

Cytat:
jacieeeńku w środku go szorowałaś? ja nigdy tego nie robiłam.
a niektórzy to po każdym pieczeniu w środku szorują

Cytat:
Byłam dziś u tego wyczekiwanego neurologa. I co? I chała totalna Facet BEZNADZIEJNY! MIałam być na 12.30, przyjął mnie o 13.20, bo wcześniej w ogóle nie było go w gabinecie. Jak w końcu weszłam, to mi mówi bezczel jeden, że się zasiedział na kawie A pierwsza rzecz o jaką mnie spytał, to czy dużo osób do niego siedzi pod gabinetem, bo chciałby dziś wcześniej wyjść
A potem w zasadzie o nic nie spytał. Tylko powiedziałam, że mnie głowa boli. Nic. Ani czy często, ani jak i gdzie, ani jakie są dodatkowe objawy. Stuknął młotkiem w kolano stwierdził, że ok.
Dopiero jak udało mi się wtrącić, że bóle są na tyle mocne, że oka nie mogę otworzyć, lekko się zainteresował i powiedział że dałby mi skierowanie na rezonans, ale karmię piersią, więc nie da, bo jeszcze mi się mleko napromieniuje
Ludzie, skąd on się urwał. Do kabaretu jakiegoś można by go dać
W końcu na EEG dał skierowanie i dopiero jak coś będzie nie tak, to dalej się zobaczy. Wydukał na koniec, że może migrena, a może coś z przysadką i hormonalnymi sprawami. Ale u licha, skąd ma wiedziec co, skoro nawet wywiadu nie przeprowadził
A najlepsze że całą wizytę gapił mi się na nogi. A jak wychodziłam, to wstał, odprowadził mnie do drzwi i potem wyglądał jeszcze, cały czas ze ślepiami na moich "dolnych partiach". Zboczek stary

Więc chyba pójdę gdzieś jeszcze. Mąż się wkurzył, jak mu to opowiedziałam. Kabaret, serio.
ale lekarz
Cytat:
Ja dzisiaj lepszy numer zrobiłam. Chciałam wytrzeć kurze na szafkach kuchennych na górze, umyłam jedną i stwierdziłam że mi się nie chce i rzuciłam w ch.olerę tą robotę.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Dobra jesteś
Cytat:
"
ja mam książkę perfekcyjnej pani domuale niczym mnie tam nie zaskoczyła, takie tam normalne rzeczy opisuje, czasem jak dla kołków.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
łożeczko:

Widać, ze Sarence bardzo odpowiada.

Brumek brawa za 6 zębola Tymus ma tyle samo, co JulciaA gryzie Cię jeszcze jak karmisz? I jeszcze jedno-jak Twoja praca? wracasz?

Dzień Dobry.

Wczoraj porobiliśmy zakupy świąteczne i już wszystko w końcu mamy- teraz tylko licze na łaskawość mojej córci, żeby mi dała cokolwiek zrobić
Wczoraj poprosiliśmy teściową, żeby wzięła Julcię na spacer, bo chciałam pomyć okna, no i w końcu pomyte, ale dzisiaj ciągle kichamfiranki sobie darowałam...może dzisiaj, albo jutro się za nie wezmę.

Jutro mam urlop, bo nie ma kto z Julcią zostać

Zapomniałam się pochwalic, że dzisiaj jest dokładnie 2 miesiące mojej fasolinki Pomyliłam się, to jednak nastąpi jutro, jak będzie 7+1.
Dziewczyny znowu nie moge zamienić linka na podpis:-( pomóżcie....

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-04-04 o 07:23
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 07:31   #1908
mamad1
Zadomowienie

Sto lat dla Zosi!
Gratuluję nowych ząbków!
Brawa za nowe umiejętności!

Nie mam weny...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 07:43   #1909
Marina1
Zakorzenienie

mamad co się dzieje?

oliweczko już 2 m-ce OMG!

Zosieńko nasza panno

Brumek trafiłaś na jakiegoś niekompetentnego matołka...i jeszcze te spojrzenia na dolne partie. Boże, jak ja nienawidzę jak lekarz ( czy ktokolwiek inny ) gapi się na nogi albo na piersi...masakra.

Carmela ale ta Twoja córa jest fajna!

Kurcze, teliku, zapomniałam też skomentować Jasia, który wzbudził mój mega zachwyt!

I króliki moni!

I adrij Jasia! Czad !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:00   #1910
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalic, że dzisiaj jest dokładnie 2 miesiące mojej fasolinki Pomyliłam się, to jednak nastąpi jutro, jak będzie 7+1.
URL=http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.23951.jpg]Lenka albo Kubuś[/URL

Oliweczko skopiuj to sobie tylko wstaw sama na poczatku przed URL i na koncu po URL kwadratowe nawiasy o takie: [url ......... url]
Stary 2012-04-04, 08:22   #1911
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
URL=http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.23951.jpg]Lenka albo Kubuś[/URL

Oliweczko skopiuj to sobie tylko wstaw sama na poczatku przed URL i na koncu po URL kwadratowe nawiasy o takie: [url ......... url]

niewiem jak to zrobiłaś, tzn. skad skopiowałaś ten link??przecież to jest inny, niz w moim podpisie( nie identyczny)-mój mózg nie ogarnia

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-04, 08:24   #1912
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985;33335180
[B
Aania[/B] fajnie, że już nie masz szwów a brzuch nie mam pojęcia od czego kłuje? dzisiaj też?

dziś już nie tak jak wczoraj, teraz tylko chwilami. Przejdzie
2 miesiące...ale to leci

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie mam weny...

co się dzieje?

Przyszedł mi kocyk z bobvity
i paczuszka z allegro, kupiłam malemu sorter- ślimaka, gąsienicę vtech i walec do raczkowania, może wreszcie ruszy pupę

Stary 2012-04-04, 08:30   #1913
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

niewiem jak to zrobiłaś, tzn. skad skopiowałaś ten link??przecież to jest inny, niz w moim podpisie( nie identyczny)-mój mózg nie ogarnia
wlasnie w Twoim podpisie byl, skopiowalam go a dlaczego inny nie mam pojecia. dobrze ze dziala
Stary 2012-04-04, 08:36   #1914
patik87
Zakorzenienie

Hej Babiszony.

Brumek
rozmiar? to pod wymiary Sarenki szyje, podajesz wzrost, wiek i wagę.

Zosia

Oliweczka Ty po każdym pieczeniu myjesz piekarnik mój jest w środku czarny, nie widac brudu. Nie, no tak na poważnie to też chyba musze go wyczyścić

Zmieniłam (już ) pościel, 2 kwiatki z kurzów, załadowałam pralkę. jak Sara zaśnie to umyję okno.

. Sara przeżyła noc bez jedzenia. Raz piła tylko, raz smok.

Mamad co tam?

Wczoraj znowu teściowa przylazła cichaczem (przyniosła jajka od babki).
Przy zamkniętych drzwiach w pokoju kąpaliśmy sarę. nie weszła, nic nie powiedziała, nie zapukała.
Oznaką ej obecności były jajka w kuchni.
Nie wiem w jakim momencie weszła, z tż rozmawialiśmy na jej temat w każdym bądź razie w tym czasie , więc może usłyszała co nieco.

Stary 2012-04-04, 08:38   #1915
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Sarenka wygląda jak w zaczarowanej charce z oczarowana minką

Cytat:
Widać, ze Sarence bardzo odpowiada.
Oj bardzo od rana znów w nim szalała, najbardziej podoba jej sie ta odpinana strona, włazi i wyłazi

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Carmela ale ta Twoja córa jest fajna!
super fajna, właśnie obgryza zabezpieczenia narozników ze stolika

Stary 2012-04-04, 08:55   #1916
pieleszka
Wtajemniczenie

Stronczku kochana a mi możesz pomóc zamienić link w pdpisie? bo ja próbowałam i jestem jakaś tępa łyżwa bo nie umiem

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:56   #1917
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Oliweczka Ty po każdym pieczeniu myjesz piekarnik mój jest w środku czarny, nie widac brudu. Nie, no tak na poważnie to też chyba musze go wyczyścić
Nie, nie po każdym, znam osoby, które po każdym pieczeniu szorują

A T. bezczelna.... idziecie do niej na święta?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-04-04 o 08:57
Stary 2012-04-04, 09:01   #1918
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

ja tylko o nosidle,bo moze się wezmę za okna z zewnątrz

Nosidło ,które mam od Pathi
jest uniwersalne, tzn jest wiązane,ma 4 pasy i bardzo łatwo je dopasować do każdego rozmiaru. Nosiłam Nadię od 8 m-ca i wchodzi w nie do dziś

W kubie AgaG dałam zdjęcia,bo tu nie chcę siebie wrzucać na zdjęciach Nadia ma 12m-cy.Jest jej tam zawsze bardzo wygodnie bo na spacerach zasypia
zdjęcia będą w wątku o naszych rodzinkach.

Miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:03   #1919
patik87
Zakorzenienie

a
Cytat:
Nie, nie po każdym, znam osoby, które po każdym pieczeniu szorują

A T. bezczelna.... idziecie do niej na święta?
Wczoraj rano jak wynosiłam śmieci zaczepiła mnie jakie mamy plany na święta.
Powiedziałam, że poniedziałek u rodziców moich a niedziela tutaj. (czytaj w domu.) Odpowiedziała: "to super."
Nie wiem co ona planuje. Pewnie śniadanie z nimi zjemy i się usuniemy na górę, nie mam ochoty na więcej.
Stary 2012-04-04, 09:20   #1920
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Teraz mi się chyba najbardziej podobają nosidła Tuli (Tula). Matko, coś pięknego Ma któraś z Was takie???

A masz na kogoś w Warszawie?

Nie zaprzeczę
Brumku mam kolezanke w Wawie i wiem, ze ona chodzi, wiec sie jej podpytam jak chcesz
A co do tego nosidla, to ma je moja kuzynka i baaardzo chwali. Tez chcialam kupic ale my sie juz zadko wiazemy, wiec wystarcza nam chusta. Chociaz nie ukrywam tak mi si epodobaja te nosidla, ze chcialam kupic. Teraz stwierdzilam, ze po prostu zamiast nosidla doloze pieniazki do lepszej spacerowki, bo chusta nam wystarczy. Zwlaszcza, ze potrafie motac na plecach.

WItam was w pierwszym dniu mojego wychowawczego. Szymon chyba zadowolony bo az dluzej pospal. Niestety po tej jelitowce jeszcze mu apetyt nie wrocil.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości