|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
witam się wieczorowo
nadrobiłam i z tego co pamiętam tak na szybko: Marinko super, że wszystko z Igim dobrze!!! monia, justynka ciesze się, że chorowitkom lepiej!!! brumku ![]() Telik Jasiu w restauracji ![]() ![]() madziulka co do trzydniówki to u nas było tak: po 3 dniach gorączki wysypka. 1 dnia tylko na brzuszku i pleckach. 2 dnia na całym ciele poza twarzą, a na trzeci dzień stopniowo zanikała i zniknęla. i tak też przeczytałam w necie, że przebiega. byłam dzisiaj w Szczecinie z moją borelką. zmarzłam, zmokłam i wysiedziałam się godzine w poczekalni. i pobrano mi krew. kolejna wizyta w czerwcu. i dobiłąm sobie zatoki tym wszystkim tylko... Hanka dalej zasmarkana. jutro idziemy do lekarza. z miłych akcentów dnia - kupiliśmy spacerówę - X-landera x run. do biegania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Te nosidło na ile starcza?
Strasznie drogie jest ![]() Czuć kg dziecka jak się je tak nosi ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jestem zadowolona, jest bardzo skrętny ![]() Tylko ciężko sie rozkłada, bo jest nowy... Ps. ciesze się,że Igorek słyszy bardzo dobrze ![]() Witam wieczorowa porą ostatnio zabiegana i czasu nie mam, odkąd Lena przy wszystkim staje, to odegnać się nie mogę, i pilnować muszę (bo ostatnio o mało krzesło jej nie przycisło ). Więc wybaczcie,że nie odniosę się do wszystkich postów. Zdrówka dla chorowitków ![]()
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko mam dylemat, bo nie jestem pewna czy mei tai czy ergonomiczne. Dziewczyny, help, jakie są plusy i minusy jednego i drugiego. A czy gotowe czy na zamówienie to też jeszcze nie wiem. W innych sklepach mi się gotowe podobają, a u niej to raczej na zamówienie, bo ten wzór, który ma gotowy mi nie przypasował. A jaki Ty wymiar zamówiłaś?
![]() |
#1895 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ajak Haniołek męczą zębole? Cytat:
wiesz co przed posiadaniem tego cuda o imieniu Jaś też sie obawiałam jak będzie miedzy nami gdy przydzie dziecko a tera to wstyd mi że miałam obawy dziękujemy ![]() lubie taie porządki ![]() dlatego jutro mykam do fryzjera Cytat:
![]() Cytat:
też mam rozmemłany dzień ![]() I faza II faza ogólne info o diecie większość informacje to przeredagowana książka twórcy diety w razie pytań z miłą chęcią odpowiem Cytat:
a i przychody nieco się zmniejszyły rozliczam sobie co miesiąc koszty i wychodzi mi że 2000 zł miesięcznie na jedzenie, chemię, pampersy itd minimum wydajemy(swoich ciuchów kosmetyków nie wliczam) w miesiącach kiedy była szczepionka oczywiście wydatek kilka stówek wyższy. generalnie mimo względnie dobrych zarobków dużo też nie oszczędzimy dużo Sweet tak mi przykro ![]() Życze szybkiego powrotu do zdrówka i mam nadzieje że nie będziecie musieli spędzać świąt w szpitalu Jacieee ![]() Brumeczku co za facet?! ![]() Nosidełko-oj kusicie chyba przydałoby mi się takie na wakacje Aga G – a pochwalisz się do jakiej miejscowości na Majorce jedziecie. A w ogóle dzieci potrzebują jakieś dokumenty na podróż
![]() |
#1896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście nosci tak można, ale tu chodzi o ergonomie Cytat:
Polecam spotkanie w Klubie Kangura (spotkana sa bezpłatne) http://klubkangura.com.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
"
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
![]() olej piekarnik, nic się nie stanie jak nie będzie błyszczał ![]() ![]() ee...chyba nie ![]() a lekarz kretyn kompletny!!! Teliczku, nie napisałam że Jaś wygląda pięknie! Adaś śpi, więc i ja zmykam. Dobranoc! ![]()
![]() |
#1899 |
Zadomowienie
|
ania dzieki za pomysl z blokada numerow zastrzezonych, juz nikt mnie nie bedzie budzil :P
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
łożeczko:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Wtajemniczenie
|
Sarenka wygląda jak w zaczarowanej charce z oczarowana minką
![]()
#1902 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Wypadłam jakoś z forum i nie mogę się wbić znowu ![]() czytam codziennie wieczorem co pisałyście ale weny na pisanie i dołączenie się jakoś brak. Tylko chciałam napisac że baaaaaardzo się cieszę z pozytywnych badań Igorka ![]() ![]() ![]()
#1903 | |||
Zakorzenienie
|
To się lepiej wbij
![]() Cytat:
![]() ![]() I ja nie Aga, ale wiem że potrzebuje paszport albo dowód osobisty. Cytat:
Cytat:
![]() Teraz mi się chyba najbardziej podobają nosidła Tuli (Tula). Matko, coś pięknego ![]() A masz na kogoś w Warszawie? ![]() Nie zaprzeczę ![]()
![]() |
#1904 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki kochane ja lece juz do lozeczka, musze odespac te ostatnie noce. W tej chwili Wiki spi wiec musze korzystac bo nie wiem jak dlugo bedzie spala.
aha... przyszedl mi wozek... mama mowila ze dzis kurier byl... w sobote wielkie testowanie bedzie to do jutra i dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
pstryk
![]() dzień dobry ![]()
![]() |
#1906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Aaniu ![]() Zosia buziaki dla Ciebie od Cioci i Dominika ![]() ![]() Mój syn codziennie po północy urządza szantaż żeby zabrać go do łóżka. No i zawsze ulegam ![]() ![]() Będę z tym walczyć po świętach ![]()
![]() |
#1907 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aania fajnie, że już nie masz szwów ![]() a niektórzy to po każdym pieczeniu w środku szorują Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać, ze Sarence bardzo odpowiada. Brumek brawa za 6 zębola ![]() ![]() Dzień Dobry. Wczoraj porobiliśmy zakupy świąteczne i już wszystko w końcu mamy- teraz tylko licze na łaskawość mojej córci, żeby mi dała cokolwiek zrobić ![]() Wczoraj poprosiliśmy teściową, żeby wzięła Julcię na spacer, bo chciałam pomyć okna, no i w końcu pomyte, ale dzisiaj ciągle kicham ![]() Jutro mam urlop, bo nie ma kto z Julcią zostać ![]() Zapomniałam się pochwalic, że dzisiaj jest dokładnie 2 miesiące mojej fasolinki ![]() Dziewczyny znowu nie moge zamienić linka na podpis:-( pomóżcie.... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-04 o 07:23 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zadomowienie
|
![]() Sto lat dla Zosi! ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowych ząbków! ![]() Brawa za nowe umiejętności! ![]() Nie mam weny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
mamad co się dzieje?
![]() oliweczko już 2 m-ce OMG! ![]() Zosieńko nasza panno ![]() Brumek trafiłaś na jakiegoś niekompetentnego matołka...i jeszcze te spojrzenia na dolne partie. Boże, jak ja nienawidzę jak lekarz ( czy ktokolwiek inny ) gapi się na nogi albo na piersi...masakra. Carmela ale ta Twoja córa jest fajna! Kurcze, teliku, zapomniałam też skomentować Jasia, który wzbudził mój mega zachwyt! I króliki moni! I adrij Jasia! Czad !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliweczko skopiuj to sobie tylko wstaw sama na poczatku przed URL i na koncu po URL kwadratowe nawiasy o takie: [url ......... url] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niewiem jak to zrobiłaś, tzn. skad skopiowałaś ten link??przecież to jest inny, niz w moim podpisie( nie identyczny)-mój mózg nie ogarnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś już nie tak jak wczoraj, teraz tylko chwilami. Przejdzie ![]() 2 miesiące...ale to leci ![]() ![]() co się dzieje? Przyszedł mi kocyk z bobvity ![]() i paczuszka z allegro, kupiłam malemu sorter- ślimaka, gąsienicę vtech i walec do raczkowania, może wreszcie ruszy pupę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Hej Babiszony.
Brumek rozmiar? to pod wymiary Sarenki szyje, podajesz wzrost, wiek i wagę. Zosia ![]() Oliweczka Ty po każdym pieczeniu myjesz piekarnik ![]() ![]() Zmieniłam (już ) pościel, 2 kwiatki z kurzów, załadowałam pralkę. jak Sara zaśnie to umyję okno. . Sara przeżyła noc bez jedzenia. Raz piła tylko, raz smok. ![]() Mamad co tam? Wczoraj znowu teściowa przylazła cichaczem (przyniosła jajka od babki). Przy zamkniętych drzwiach w pokoju kąpaliśmy sarę. nie weszła, nic nie powiedziała, nie zapukała. Oznaką ej obecności były jajka w kuchni. Nie wiem w jakim momencie weszła, z tż rozmawialiśmy na jej temat w każdym bądź razie w tym czasie , więc może usłyszała co nieco. ![]() ![]()
#1915 |
Zakorzenienie
|
![]() Oj bardzo od rana znów w nim szalała, najbardziej podoba jej sie ta odpinana strona, włazi i wyłazi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku kochana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A T. bezczelna.... idziecie do niej na święta? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-04 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja tylko o nosidle,bo moze się wezmę za okna z zewnątrz ![]() Nosidło ,które mam od Pathi jest uniwersalne, tzn jest wiązane,ma 4 pasy i bardzo łatwo je dopasować do każdego rozmiaru. Nosiłam Nadię od 8 m-ca i wchodzi w nie do dziś ![]() W kubie AgaG dałam zdjęcia,bo tu nie chcę siebie wrzucać ![]() ![]() zdjęcia będą w wątku o naszych rodzinkach. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
a
Cytat:
Powiedziałam, że poniedziałek u rodziców moich a niedziela tutaj. (czytaj w domu.) Odpowiedziała: "to super." Nie wiem co ona planuje. Pewnie śniadanie z nimi zjemy i się usuniemy na górę, nie mam ochoty na więcej.
![]() |
#1920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego nosidla, to ma je moja kuzynka i baaardzo chwali. Tez chcialam kupic ale my sie juz zadko wiazemy, wiec wystarcza nam chusta. Chociaz nie ukrywam tak mi si epodobaja te nosidla, ze chcialam kupic. Teraz stwierdzilam, ze po prostu zamiast nosidla doloze pieniazki do lepszej spacerowki, bo chusta nam wystarczy. Zwlaszcza, ze potrafie motac na plecach. WItam was w pierwszym dniu mojego wychowawczego. Szymon chyba zadowolony bo az dluzej pospal. Niestety po tej jelitowce jeszcze mu apetyt nie wrocil.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.