|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
A oto nowe wymiary naszego Bąbelka (12go stuknie nam 5 m-cy) :
6940g żywej wagi 65cm wzrostu 41,5 główka 44,0 klata ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Kochane, szczepicie na pneumokoki? My za miesiąc będziemy mieć żółtaczkę i właśnie pierwszą dawkę pneumo. |
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laseczka ![]() Ja nie szczepie. Idę szykować facjatę aby wyjść do ludzi. Idę dzisiaj złożyć papiery do wychowawczego. 3mać kciukasy abym dostała dofinansowanie ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
dostalam paczle z apteki i tam jest ulotka o wypadajacch wlosach w okresie poporodowym seria klorane dla zaintereowanych
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Goldi ja brałabym seledynową Princess olej babę, ale żesz bezczelny babsztyl to az po oczach razi .I gratki dla tzta za kąpiel z córą .Oj dziewczynki smutkam się okropnie .Ostatnio Miluś ma problem z zaśnieciem, ani muzyka, a ni masaz, ani noszenie, nic nie pomaga Martwiłam się też o królisia, bo nie dość że miał przechylony łepek to zaczał się przewracać na tę stronę, nie mógł się podnieść i w zwiazku z tym wierzgał i robił fikołki po całym pokoju .Zanim tż go podniósł i odwrócił to nieźle się poobijał. Wczoraj cały wieczór tak robił, nie mogłam patrzeć na to Nie spałam do 4.30 tylko siedziałam i patrzyłam do niego co i jak. Budziłam ciagle tżta żeby go odwracał. Rano maż wział go do weta i go uspali ![]() WIem że dla niego lepiej ale ja w rozsypce jestem .Muszę posprzatać po nim wszystkie rzeczy i zabawki a nie mogę .Wet stwierdził ze musiał sie uderzyć w głowę, jakiś nerw uszkodził i dlatego. Wyglądało to jak atak padaczki. Jakoś dam radę, tylko co powiem Mateuszkowi .Idę do klubu. |
|
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
hejka!!
u nas pobudka o 6.30, ale noc była wyjątkowo kiepska, cały czas miauczał ![]() Szymon też miał delikatną skazę w 3 miesiącu, akurat mamy takiego lekarza który zawwsze bardzo spokojnie podchodzi do wszelkich problemów-oczywiście do tych do których możnan tak podejść. Kazał przeczekać, natłuszczać buźkę i czekać. Super wszystko zeszło w ciągu miesiąca, po prostu wyrósł obeszło się bez zadnych zmian mleczka itpCytat:
łoooo ale franca nienawidzę takich babodnoście tatuaży to ja też mam od jakiegoś czasu na to zajawkę, wymyśliłam miejsce i chcę się zapisać, na razie nie mogę się zebrać tylko i wyłącznie przez brak czasu, w lato nie za bardzo - bo basen, opalanie, moze na jesień sobie strzelę Ma to być gałązka i kilka czarnych kwiatów w tym jeden turkusowy na żebrach na boku. Długo szukałam miejsca, aby było takie "dla mnie" no i żeby mi się nie zmarszczyło za bardzo ani nie porozciągało w przyszłości
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
ela wspolczuje,ale teraz juz jest szczesliwy i sie nie meczy'ja tak zawsze sobie tlumacze.a Mateuszkowi powiedz ze jest w kroliczym niebie i biega po lace z kolegami.ja bym tak powiedziala
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też już jest problem z małą domową psinką, jest już coraz gorzej ;( jest z nami 16 lat już, śpi w łóżku, ma swój stołek przy stole, męczy się już ale bardzo trudno podjąć taką decyzję ![]() Właśnie zobaczyłam że w końcu dostaliśmy zwrot z Urzędu Skarbowego za materiały budowlane, ufff będzie prawie na prąd.... Sprzedaję te botki co Wam pokazałam, aukcja juz trwa - zatrybiło na razie jest 71 zł ale trwa do jutra więc mam nadzieję że podskoczy cena
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=elf27;33336421]ja właśnie piłam tę nieszczęsną bawarkę
a jakie objawy macie? Na buzi -głównie policzki czasem czółko- czerwone plamki, dostaliśmy od pediatry maść cholesterolową robioną ale ona niewiele daje.Z drugiej strony wiem,ze ja takie tez coś miałam za niemowlęcych czasów a byłam karmiony wyłącznie mm bebikiem a mama miała mnie smarować hydrokortyzolem.Niedawno w dd tvn mówili,że takie policzki świadczą o tym, że dziecko będzie alergikiem i u mnie się sparwdziło.4 lata temu nagle dostałam alergii na pyłki ( w testach cos wcześniej wychodziło ale nie było zadnych objawów), także mały jest i tak obciążony po mnie prawdopodobieństwem wystąpienia alergii, a cholerstwa pozbyć się ciężko.Odczulałam się 2 lata i nagle ciąża.. szlag trafił odczulanie, aż boje się maja itd...
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Mój Szymon miał właśnie czerwone plamy na buzi na policzkach i między brwiami, były chropowate, lekarz stwierdził że jest to za słaby objaw aby działać lekiem, więc ani żadnych Nutramiegnów, bebilonów pepti ani niczego na skórę oprócz natłuszczających kremów np bambino nie kazał stosować, - przeszło samo .
Powrócę jeszcze do tematu farbowania od jakiegoś czasu kusi mnie ciemny,brązowawy blond.... jak myślicie byłoby mi dobrze?
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane
![]() Przeczytalam i zapomnialam co komu mialam napisac . Mega zmeczona jestem - zasnelam o 2 a pobudka o 7:30, bo dzis musialam troche spraw zalatwic.Wlasnie wrocilam z urzedu pracy. Wczoraj zdalam sobie sprawe, ze jak skonczylo mi sie macierzynskie to i ubezpieczenie tez:/ a wypadki chodza po ludziach, wiec postanowilam sie zarejestrowac jako berobotna na ostatnie tygodnie w polsce. OCzywiscie poltorej godziny siedzialam, bo bajzel w dokumentach i pani ruszala sie jak mucha w smole... No i odrazu pojechalam zrobic sobie badania tarczycy. 45 zl za to dalam...zdzierstwo! a wogole to mozliwe, ze wyjedzimy juz po 20-tym .... A ogolnie nocka spoko. Mala se obudzila dzis wczesniej- przed 5 na cyca. Jak wychodzilam o 8 to spala i Tz dal jej butle o 8:30. I jak wrocilam to mialam neispodzianke w pieluszce ![]() Tylko cos sobie w jezora zrobila- ugryzla sie jakos dziwnie no i juz trze oczy na spanie - w tatusia sie wrodzila, nic tylko by przespala caly dzien
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Filipka hehe najsmieszniej jak ma skarpetke i wtedy pcha do buzi, skarpetka zostane w buzi, a nozka ucieka mysle, ze przezylabys tatuowanie moje kumpele ostatnio sie tatuowaly, jedna robila czerwona roze, ponad godz same cieniowania zajely a one bola najbardziej. Ma juz 2tatuaze i po tmy stwierdzilam, ze never wiecej ale sadze, ze i tak zrobi kolejny.---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() Muffi my takze zyczymy Wam wszystkiego co najlepsze, spokoju, radosci i bezpiecznej podrozy Ps. moj Tz w nocy podaje mi mlodego nie ma wyjscia...---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
no widzialam na FB Twojego Tz to w sumie ja rozumiem ![]() moj swojego czasu tez byl rozchwytywany mam nadzieje, ze doprowadzi sie ponownie do tego stanu sprzed 2lat
|
|||
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- dzieki, dzieki ale to Ggoraa wynajmuje ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() haha tez sobie wyobrazam Twoje spojrzenie
|
||
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my szczzepimy i to dzis
|
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
co ma wypasc i tak wypadnie
|
||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze kusi, ale wydaje mi się, że tj tak jak ze wszystkim marketing... ![]() Truscafko za botki, cena rośnie - super ![]() Może zmówimy się z dziewczynami, które mają konta na All i będziemy podbijać Ci cenę hihi ![]() Co do koloru, to kurcze obawiam się, że mogło by Cię postarzeć. Niby spróbować możesz, ale masz piękne, długie włosy więc szkoda by było je katować ściąganiem koloru, jak by Ci się niepodobało ... Albo na początek machnij szamponetką ![]() Goldi sorki, jak pisałam posta myślałam o Tobie bez skojarzeń ![]() Gora
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-04 o 11:18 |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi przykr oz powodu krolisia ale na pewno jest mu lepiej niz mialby sie meczyc tez pomyslslam, ze cos z glowka mu sie stalo, błędnik albo coś. Moja rybka miala uszkodzony błednik i pływała do góry nogami![]() przytulam Cie mocno bo sama bym pewnie z 3mc jak nie lepiej ryczała za zwierzem
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam coś w klubie odnosnie ciuszków ciążowych. Jak będziecie miały chwilkę to zajrzyjcie
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 2lata temu z dnia na dzien z blondynki stalam sie brunetka szok dla otoczenia ogromny ale same pochwaly zbieralam
|
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() Zmobilizuj swojego ukochanego do pracy nad sobą Mój prawie 3lata temu to wyglądał jeszcze lepiej, bo ćwiczył na siłce dużo i był wtedy moim ideałem. Ale od tamtej pory nici ze sportu, bo a to kasy nie było na siłownie, a to kontuzja kolana teraz. Ale mówi, ze kiedyś wróci do formy, a ja czekam ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ela współczuję z powodu króliczka Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-04-04 o 11:47 |
||
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przepis na życie oglądam
![]() Princessko,ale Twój tz skromniś
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Slyszalyscie,ze mama Madzi zniknela??Jak dla mnie wydala na siebie wyrok...
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzeba znać swą wartość ![]() Dzisiaj pani pediatra powiedziała, że dziąsełka ma niunia rozpulchnione i że w ciągu m-ca, półtora może pojawić się powoli ząbek Cieszę się, choć troszkę się boję ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
nie słyszałam... Na wp akurat rano czytałam, że mają ich na wariografie przebadać..
|
||
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Elus przykro mi
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widze na oczy taka mi dzieciary nocke zafundowaly
Najpierw chlopcy budzili sie co godzine. O 3 przyszla do nas sonia siw poprzytulac, musialam zapalic swiatlo i czytac- co obudzilo chlopcow totalnie i nie spali do 5. A rano laskawie dali pospac do 7. Teraz maja drzemke ale ja dzis caly dzien sama z sonia jestem Co do podrywania tztow to coz, tez mielismy taka znajoma w gronie ktora sie do niego jawnie dostawiala- ale tak ze az idiotke z siebie robila. Np wychodzilismy cala pazka na kolacje a ona sie zawsze ryla zeby siedziec kolo niego.... A ja niewazne gdzie. Byle dalej bog wysluchal moich prosb i panna sie wyniosla do australii ![]() Ale byly tez epizody gejowskie jak tzt jezdzil na taxi to raz go amant po nodze glaskal tzt zatrzymal samochod i kazal mu wysiadac w pol drogiInnym razem facet robil jakies gesty reka a moj tzt myslal ze to niemowa i prosi o wode wiec mu podal swoja butelkeA wtedy facet wyartykulowal ze mu chodzi o blow job
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
princ
dla postawy tż![]() Olusia na interii właśnie o tym czytałam... |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak moje zwierzątak zdychały-czy piesek,czy chomik czy kociaki...jak ja ryczałam....ehhhh
Princessko-ja właśnie mam bardzo dużo rozstępów dlatego nie chodze nawet w spódnicach bo widac by je było stara d.pa ze mnie a ja prawie w ogóle w sukienkach/spódniachc/szortach nie chodzę...
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie mowia w tvn24 o zniknieciu Katarzyny Wu. Zarty!
A ja robie liste spraw do zalatwienia przed wyjazdem.
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
TRUSCAFKO u nas podobnie choć mały nawet plam nie miał tylko wysypki i nawet dermatolog do końca nie wie nadal czy to skaza, bo mówi, że jak na skazowca to ma skórę super. Miał takie małe placuszki czerwonawe na rączkach jak zaczęłam szaleć z dietą a to cynamon, imbir, kurkuma, miód. No i reagował skórnie na parę innych rzeczy ale zawsze krostki nie żadne łuszczące się place. Ale mleka już wtedy nie spożywałam więc sama już się momentami zastanawiam czy jest sens się katować, czy nie spróbować czy on na pewno uczulony. Jedna pediatra mówi, że po prostu ma wrażliwą skorę podchodzącą pod atopową, inna że łojotok, każdy co innego. Sama już nie wiem. Oj z tego co piszecie to teraz wszystkie bobasy mają problemy skórne i muszą wyrosnąć.
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
glam hahah dobre, mojego tzta tunezyjczyk napastował, ciągle łaził i chciał go masować, ja pierdziele - przystawiał się jak nie wiem, za pierwszym razem jak Tż nie wiedział o co chodzi to tamten go obkroczył na leżaku i zaczął namiętnie natłuszczać olejkiem - myślałam że padnę, patrzyłam jak wryta
potem tż bał się chodzić na basen
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-04-04 o 12:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

.
.

Pracuje w tej przychodni tak pipa, co jawnie rwie mojego mężą - uśmieszki próbuje jakieś słać do niego, ale on tego nie widzi, bo nie zwraca na nią uwagi. A wecie co dzisiaj zrobiłą? Tż poszedł do apteki w tym samym budynku, a ja wyszłam specjalnie z pokoju szczepień na korytarz, niby żeby mała w lusterku się poprzyglądała, i tam jest biurko i ta pipa tam obok stała. Mój tż wchodzi, a ona myk oparła się o biurko - wypięła tyłek, że jak on szedł to ledwo się w przejściu zmieścił, żeby minąć jej zadek

no i juz trze oczy na spanie - w tatusia sie wrodzila, nic tylko by przespala caly dzien

nie słyszałam... Na wp akurat rano czytałam, że mają ich na wariografie przebadać..