Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 09:43   #3061
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja jestem na fenoterolu, gdybym go nie brała to urodziłabym w 21tc. Lek ten hamuje czynność skurczową macicy, ma skutki uboczne także na dziecko z tego co się dowiedziałam. Ale wiadomo, że w 21tc dziecko nie ma żadnych szans. Jak byłam w szpitalu to dwie dziewczyny co były nawet w 35 tc dostawały ten lek zeby zatrzymać poród. Napewno było wiele innych przyczyn niż ten lek.
Tez mi sie tak wydaje.

Poza tym dziewczyny teraz naprawde nie ma co szukac winnych. Nie sadze ze to wina lekarzy lub jej.
Takie rzeczy niestety sie zdarzaja I naprawde moglo to byc bez powodu. Mozna sie zastanawiac bez konca, ale ja i tak uwazam, ze winnych nie bedzie. To naprawde okropna sytuacja, nikt nie chcialby sie w niej znalezc. Mam tylko nadzieje, ze Perse z czasem dojdzie do siebie, zdecyduje sie na kolejne dziecko i przejdzie ciaze bardzo spokojnie
Zaczynam plakac jak tylko o tym pomysle, ale gdybym ja znala osobiscie, pewnie pierwsze co bym zrobila przed jej powrotem ze szpitala - poszla i schowala wszystkie rzeczy, ktore kupila dla dziecka. Zeby jej nie dokladac cierpienia po powrocie
nawet nie chce sobie tego wyobrazac, bo nie moge przestac plakac.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:43   #3062
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jest to możliwe jak najbardziej, ponieważ normalnie składki były potrącane z twojej wypłaty, a skoro jesteś na zwolnieniu ciągłym i twoją wypłatę przelewa Ci Zus, to pracodawca nie ma dostępu do tych pieniędzy. Z tego względu musisz sama płacić, albo rekompensować pracodawcy za comiesieczną opłatę.
aha
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

Z tego co ja się orientuję, to księgowa robi fochy Skoro się zdeklarowałaś i masz pensję wystarczającą do dokonywania potrąceń to ma obowiązek to robić, tym samym, że dostaje za to kasę z PZU na bank!! Zadzwoń i poproś aby przedstawiła Ci prawnie na jakiej podstawie nie będzie dokonywała potrąceń!! Moim zdaniem to czyste lenistwo. Oczywiście nie chcę nikogo obrażać ale na płacach i kadrach troszkę się znam
wydaje mi sie że jest to na zasadzie jak pisze wyżej anna, a nasz firma ma cóz..kilka tysiecy pracowników, tych ksiegowych jest full i prawie kazdy jest ubezpieczony, wiec wydaje mi sie ze wyjątków nie robia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:49   #3063
ewka5891
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

pierwsze co zrobiłam dzisiaj to weszłam na wątek mamuś czerwcowych, miałam nadzieje na jakies dobre informacje. TO co sie stało to strasznie przykre, popłakałam się, wczoraj wieczorem tez myslalam o Perse...
Przy takich tragediach nasze złe dni, narzekania wydaja się takie błahe, ze szkoda nawet mowic. Nawet nie chce myslec przez co ona teraz przechodzi....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-04-04 o 09:51
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:51   #3064
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje.

Poza tym dziewczyny teraz naprawde nie ma co szukac winnych. Nie sadze ze to wina lekarzy lub jej.
Takie rzeczy niestety sie zdarzaja I naprawde moglo to byc bez powodu. Mozna sie zastanawiac bez konca, ale ja i tak uwazam, ze winnych nie bedzie. To naprawde okropna sytuacja, nikt nie chcialby sie w niej znalezc. Mam tylko nadzieje, ze Perse z czasem dojdzie do siebie, zdecyduje sie na kolejne dziecko i przejdzie ciaze bardzo spokojnie
Zaczynam plakac jak tylko o tym pomysle, ale gdybym ja znala osobiscie, pewnie pierwsze co bym zrobila przed jej powrotem ze szpitala - poszla i schowala wszystkie rzeczy, ktore kupila dla dziecka. Zeby jej nie dokladac cierpienia po powrocie
nawet nie chce sobie tego wyobrazac, bo nie moge przestac plakac.
dokładnie.
czytam czasem opinie o lekarzach z moich okolic i często się zdarzają komentarze typu - byłam w 30tyg. i przez tego lekarza straciłam dziecko......a niby co takie zrobił? Tak jak mówisz, tak się niestety dzieje i nikt nie ma na to wpływu.
Prędzej bym zgoniła na niezdrowe warunki jakie teraz mamy - zanieczyszczenia w powietrzu, chemia w jedzeniu itp.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

pierwsze co zrobiłam dzisiaj to weszłam na wątek mamuś czerwcowych, miałam nadzieje na jakies dobre informacje. TO co sie stało to strasznie przykre, popłakałam się, wczoraj wieczorem tez myslalam o Perse...
Przy takich tragediach nasze złe dni, narzekania wydaja się takie błahe, ze szkoda nawet mowic. Nawet nie chce myslec przez co ona teraz przechodzi....
ja nawet nie próbuję sobie wyobrazić.
czuję niepokój.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:52   #3065
ajka89
Zadomowienie

Jakbym mojemu mężowi powiedziała o tej tragedii, to już na pewno bym miała zakaz kupowania czegokolwiek...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:55   #3066
Selay
Raczkowanie

czesc kochane,

niepisalam od 3 miesiecy bo przez 2 miesiace walczylam aby wszystko sie dobrze skonczylo z moim malenstwem. mialam bardzo wyskokie cisnienie 98/146 i dotego arytmia serca. lekarz doradzil abym lezala i jadla grejpfruty 1-2 dziennie na zbicie cisnienia odradzil mi stosowania lekow bo i tak biore clexane zastrzyki co dziennie + hormon tarczycy. skonczylo sie dobrze cisnienie juz po 2 dniach spadlo na 78/126 wiec w moim przypadku owoce pomogly. balam sie bradzo ze strace i te ciaze i niechcialam was zasmucac lub niedaj boze wplywac na wasze samopoczucie negatywnie....po przezyciach biednej Perse samej mi sie zakrecilo ze moglo i mi sie to przydazyc..trzymam za nia kciuki najmocniej jak sie da

na dzien dzisiejszy to moj 23 t a teoretyczny termin porodu to 28 lipca...modle sie aby wszystko bylo juz dobrze do konca porodu.

moje malenstwo okazalo sie chlopcem a imiona juz tez dostal Koray (ja wybralam) Kamil (moj malz).

nadal pracuje bo w NL gdzie mieszkam ciaza to niechoroba i dobiero miesiac przed porodem mam maciezynski do konca 3 miesiaca...wiec zasdroszcze wszystkim co moga siedziec w domu na L4 i cieszyc sie ciaza

mebelki do dziecinnego pokoiku tez mam kupione i pomalu sie rozkrecam w zakupach dla malenstwa...biedny malz. czesem musi mnie ze sklepow wyprowadzac bo bym wsyystko wykupila

trzymam za was wszystkie kciuki
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:55   #3067
ewka5891
Zakorzenienie

Karmelku gratuluje córeczki
Anna99302 gratulacje dla synka

oby nasze wszystkie ciąże do końca przediegały tak jak powinny

Depoison Zosia śliczna

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak często czujecie ruchy Waszych maleństw? Chodzi mi o okres 24 tygodnia mniej więcej
ja czuje malego dosyc czesto. Przewaznie rano, w poludnie o roznych porach i obowiazkowo wieczorem, w nocy tez mu sie zdarza pokopac

Synek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 09:55   #3068
Balbinka1983
Rozeznanie

Przeczytałam właśnie co się stało z Perse( nie mogę w to uwierzyć że takie rzeczy się zdarzają jakie to musi być straszne jechać do szpitala po bo żeby urodzić... oj nawet nie mogę tego napisać(( chce mi się płakać, po czymś takim straciłabym chęć do życia przecież oni mieli już na pewno wszystko przygotowane i kochali tego Malucha do szaleństwa... To jest prawdziwa tragedia.
Stary 2012-04-04, 09:56   #3069
ajka89
Zadomowienie

A nam dzisiaj wybiła równa połowa. 20 tygodni za mną, ale to nie czas na świętowanie. Uciekam się zająć czymś. Roboty mam dużo, więc nie będzie problemu by zająć sobie czymś głowę.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:56   #3070
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha

wydaje mi sie że jest to na zasadzie jak pisze wyżej anna, a nasz firma ma cóz..kilka tysiecy pracowników, tych ksiegowych jest full i prawie kazdy jest ubezpieczony, wiec wydaje mi sie ze wyjątków nie robia
http://www.strefabiznesu.pomorska.pl...ciazy-478.html

sprawdzcie, nie potrafię odszukać na stronach ZUS ale jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników to on wypłaca zasiłek. Więc Pani Księgowa niech nie stroi fochów. Prowadziłam kadry i płace samodzielnie dla ponad 200 pracowników przez ponad 5 lat i nie ze mną te numery Bruner!! Inaczej sprawa wygląda na wychowawczym bo wówczas nie osiąga się dochodu! Jak to nie pomoże, zapytałabym Pani uprzejmie kto w PZU jest opiekunem firmy i kontaktowała się tam. Firma ubezpieczeniowa ładnie pouczy Panią o obowiązku Zdenerwowałam się :P

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:57   #3071
agunia82
Zakorzenienie

Selay bardzo się cieszę, że udało Wam się to wszystko opanować, oby teraz już wszystko było dobrze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 09:57   #3072
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

Wózki Darex Matrix Tiger i Boguś 3 - 80 cm; gondola Micro w wózku Jane Unlimit ma 74; Espiro GTX 75 a w Mikado Aston 90 no i jest rekordzistą na rynku. Taka mądra jestem bo czytam z gazety dla mam

Sprawdziłam ten wózek mikado aston na allegro, ładny i niedrogi, ale gondole ma 80cm na 34cm A gdzie indziej pisze 80x37a jeszcze gdzie indziej 78x36cm i bądz tu czlowieku mądry
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:02   #3073
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprawdziłam ten wózek mikado aston na allegro, ładny i niedrogi, ale gondole ma 80cm na 34cm A gdzie indziej pisze 80x37a jeszcze gdzie indziej 78x36cm i bądz tu czlowieku mądry
ale jest specjalny model MIKADO ASTON 90 i on ma gondolę 90cm, sprawdziłam na allegro
Stary 2012-04-04, 10:03   #3074
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Jakbym mojemu mężowi powiedziała o tej tragedii, to już na pewno bym miała zakaz kupowania czegokolwiek...
u mnie tak samo by było, wiec pewnie nie wspomne TZ o tym

za chwile mam spotkanie z midwife, ciekawe czy cokolwiek mnie zbada, pewnie nie...

Synek

Stary 2012-04-04, 10:04   #3075
buena
Wtajemniczenie

Ale mu smutno po wieściach o mamusi czerwcowej... Muszę odgonić te myśli...

Selay dobrze, że już sytuacja z ciśnieniem się ustabilizowała. Nadal musisz jeść grejpfruty?
No i gratuluję chłopca.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 10:06   #3076
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale jest specjalny model MIKADO ASTON 90 i on ma gondolę 90cm, sprawdziłam na allegro
podaj linka bo ja nie widzęślepa jestem
Stary 2012-04-04, 10:08   #3077
muminek82
Wtajemniczenie

Selay za Ciebie i synka żeby teraz już wszystko było dobrze!
Malwina mam pytanie czy bolało Cię zakładanie krążka i jak się po tym czułaś?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:08   #3078
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
podaj linka bo ja nie widzęślepa jestem
proszę http://allegro.pl/mikado-aston-scand...249653294.html
Stary 2012-04-04, 10:10   #3079
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
czytałyście wiadomość od Perse?wczoraj urodziła Aniołkato straszne tak mi jej żal i przykro
Pierwsze co dziś zrobiłam, to weszłam do nich na wątek...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
coś okropnego

nie wiem czy dobrze tam wczoraj na ich wątku zrozumiałam ale podobno dostała jakiś lek który do któregoś tc nie powinna dostać.
Nie wiadomo, czy to przez Fenoterol.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Czuję sie rozbita, nie mam siły dziś pisać...wszystkie gadki o figurze, wyprawce wydają sie takie nieważne...
Dokładnie...
30 tydzień, nosz kur... Normalnie krzyczeć mi się chce. Mała mnie właśnie kopnęła. Zmywam się
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:10   #3080
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Trzeba go jeszcze na żywca obczaić

Stary 2012-04-04, 10:11   #3081
buena
Wtajemniczenie

Karmelku gratuluję córeczki.

Anno a Tobie gratuluję synka.

Depoison, śliczne zdjęcia Zosi.

Dołączam sie do osób z paskudną pogodą. Jest szaro buro i ponuro, i zimno. Nastrój od rana mam do doopy. Chcę słonka i ciepła.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Stary 2012-04-04, 10:16   #3082
red_scorpio
Rozeznanie

Uciekam coś robić w domku Potem się odezwę. Trzymajcie się cieplutko!!! I proszę myśleć pozytywnie....

Stary 2012-04-04, 10:17   #3083
natee
Zakorzenienie

Nie potrafie sie zdystansować do tego do wydarzyło sie u mamuś majowo-czerwcowych. Siedze i rycze. Przypomina mi sie pierwszy trymestr gdzie ciągle czytałam o poronieniach, ich objawach, żyłam w ciągłym strachu, TŻ nie mógł juz słuchac. Staraliśmy sie dość długo, dla mnie to była wiecznosc. Teraz taka niepewność. Wszystko wróciło.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 10:19   #3084
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Selay za Ciebie i synka żeby teraz już wszystko było dobrze!
Malwina mam pytanie czy bolało Cię zakładanie krążka i jak się po tym czułaś?
A co masz mieć zakładany?
Bolało jak mi go przeciskała do środka bo robiła to bez wziernika, a ja w się jeszcze zacisnełam. Bylo trochę krzyku Ale trwa to ok minuty, potem czułam przez pare godzin jakbym miała tampon źle założony i zmasakrował mi ktoś podwoziePo kilku godzinach było już ok

Karolka110 dzieki za linka, bardzo ciekawy wózek, bo szukam dużej gondolki, no i cena dobra. Ciekawa jestem jaki jest na żywo
Stary 2012-04-04, 10:20   #3085
Selay
Raczkowanie

agunia82, muminek82, buena dziekuje za mile slowa i teraz mysle tylko pozytywnie...chyba te czeste zakupy i ogladanie stron na necie o rzeczach dla malenstwa tak na mnie szczesliwie wplywaja

buena juz niemusze jesc tak czesto tych grejpfrutow...po paru tygodniach naprawde juz sam ich widok przyprawia mnie o mdlosci...jesli tylko moje cisnienie znowu bedzie szlo do gory to grejpfrut obowiazkowo...po zatym chyba dzieki nim udalo mi sie przytyc tylko 3kg do 22t a i problemow z zaparciami i bolem glowy tez nie mialam

tak sie zastanawiam czy wy tez czujecie takie jakby przelewanie w brzuchu lub jakby male jablko sie przemieszczalo....biore wszystko za ruchy malenstwa ale spodziewalam sie zupelnie innego czucia...niby kopniak to komniak a nie plynne przelewanie ...moze ma jeszcze sporo wody gdzie plywa
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:25   #3086
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Nie potrafie sie zdystansować do tego do wydarzyło sie u mamuś majowo-czerwcowych. Siedze i rycze. Przypomina mi sie pierwszy trymestr gdzie ciągle czytałam o poronieniach, ich objawach, żyłam w ciągłym strachu, TŻ nie mógł juz słuchac. Staraliśmy sie dość długo, dla mnie to była wiecznosc. Teraz taka niepewność. Wszystko wróciło.
Ja staram się nie czytać tego typu rzeczy. Choć dobrze wiedzieć, jakie są niepokojące sygnały.
Staraj się myśleć pozytywnie, odsuwaj złe myśli.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
agunia82, muminek82, buena dziekuje za mile slowa i teraz mysle tylko pozytywnie...chyba te czeste zakupy i ogladanie stron na necie o rzeczach dla malenstwa tak na mnie szczesliwie wplywaja

buena juz niemusze jesc tak czesto tych grejpfrutow...po paru tygodniach naprawde juz sam ich widok przyprawia mnie o mdlosci...jesli tylko moje cisnienie znowu bedzie szlo do gory to grejpfrut obowiazkowo...po zatym chyba dzieki nim udalo mi sie przytyc tylko 3kg do 22t a i problemow z zaparciami i bolem glowy tez nie mialam
Ciekawe o tych grejpfrutach. Czytałam już kiedyś, że obniżają ciśnienie, ale nie wiedziałam, że są aż tak skuteczne.
Ja w pierwszej ciąży, na szczęście dopiero na koniec, miałam bardzo wysokie ciś. i wtedy leki nie podziałały. Teraz jakby co (tfu tfu) będę zajadać grejpfruty.
A można te zielone? To moje ulubione.
Stary 2012-04-04, 10:26   #3087
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dołączam sie do osób z paskudną pogodą. Jest szaro buro i ponuro, i zimno. Nastrój od rana mam do doopy. Chcę słonka i ciepła.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
A u mnie cieplutko, 15 stopni i słoneczko Ale co z tego jak w lóżku siedzę

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 10:26   #3088
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
A co masz mieć zakładany?
Bolało jak mi go przeciskała do środka bo robiła to bez wziernika, a ja w się jeszcze zacisnełam. Bylo trochę krzyku Ale trwa to ok minuty, potem czułam przez pare godzin jakbym miała tampon źle założony i zmasakrował mi ktoś podwoziePo kilku godzinach było już ok
tak jutro ide założyć, mnie ostatnie 2 badania tak bolały że też się spinam strasznie i jutro napewno też tak będzie, dam rade muszę ale boje się tego bólu
Cytat:

tak sie zastanawiam czy wy tez czujecie takie jakby przelewanie w brzuchu lub jakby male jablko sie przemieszczalo....biore wszystko za ruchy malenstwa ale spodziewalam sie zupelnie innego czucia...niby kopniak to komniak a nie plynne przelewanie ...moze ma jeszcze sporo wody gdzie plywa
to maluszek się przemieszcza
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:27   #3089
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochane,

niepisalam od 3 miesiecy bo przez 2 miesiace walczylam aby wszystko sie dobrze skonczylo z moim malenstwem. mialam bardzo wyskokie cisnienie 98/146 i dotego arytmia serca. lekarz doradzil abym lezala i jadla grejpfruty 1-2 dziennie na zbicie cisnienia odradzil mi stosowania lekow bo i tak biore clexane zastrzyki co dziennie + hormon tarczycy. skonczylo sie dobrze cisnienie juz po 2 dniach spadlo na 78/126 wiec w moim przypadku owoce pomogly. balam sie bradzo ze strace i te ciaze i niechcialam was zasmucac lub niedaj boze wplywac na wasze samopoczucie negatywnie....po przezyciach biednej Perse samej mi sie zakrecilo ze moglo i mi sie to przydazyc..trzymam za nia kciuki najmocniej jak sie da

na dzien dzisiejszy to moj 23 t a teoretyczny termin porodu to 28 lipca...modle sie aby wszystko bylo juz dobrze do konca porodu.

moje malenstwo okazalo sie chlopcem a imiona juz tez dostal Koray (ja wybralam) Kamil (moj malz).
ciesze sie ze wszystko juz dobrze!!! No i gratuluje chlopca

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:29   #3090
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ja staram się nie czytać tego typu rzeczy. Choć dobrze wiedzieć, jakie są niepokojące sygnały.
Staraj się myśleć pozytywnie, odsuwaj złe myśli.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Ciekawe o tych grejpfrutach. Czytałam już kiedyś, że obniżają ciśnienie, ale nie wiedziałam, że są aż tak skuteczne.
Ja w pierwszej ciąży, na szczęście dopiero na koniec, miałam bardzo wysokie ciś. i wtedy leki nie podziałały. Teraz jakby co (tfu tfu) będę zajadać grejpfruty.
A można te zielone? To moje ulubione.
ja ost. czytałam że okłady z liści kapusty obniżają ciśnienie - trzeba przyłozyć na łydki, lędzwie i kark - warstwa 2-3 liści, na 2-3h lub całą noc. Testuję właśnie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości