|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
![]() Ja też najpierw to zaznaczyłam i mnie odrzuciło, więc kliknęłam ankietę jeszcze raz i już nie popełniłam tego błędu Cytat:
![]() Cytat:
Coś mi się wydaje, że zapachy nie moje kompletnie, no ale cóż darowanemu ![]() Cytat:
![]() Skutkiem czego rewelacyjny marzec został pogrążony w 3 dniu kwietnia ![]() Kupiłam szampon z chmielem z Apteczki Babuni, bo przez wciąganie kaptura w czasie zimy i teraz strasznie przetłuszczają mi się włosy Dodatkowo jogurtowy krem do rąk z Essence do torebki (miałam zielony i byłam zadowolona, mam nadzieję, że ten nie będzie gorszy) i...szminką i błyszczykiem z Isa Dory Ale dostałam bon na 20 zł, więc w ogólnym rozrachunku nie wyszło tragicznie ![]() Na allegro kliknęłam jeszcze micel lrp, bo nie miałam a cena była całkiem okazyjna i chcę porównać z Sensibio. Plus Etiaxil (bloker Ziaji po kilku użyciach chyba przestał działać i strasznie jest wodnisty) i maseczka Queen Helene w ramach walki opisanej wyżej ![]() Tak się kończy odwykowanie na siłę ![]() Mi białe nie podeszły, jednak wolę tradycyjne i to te w sreberkach Jadłam też pomarańczowe, te to już w ogóle na A teraz idę robić domowego gyrosa
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2012-04-03 o 18:17 |
||||
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
A, to przepraszam za zamieszanie z tymi kredkami
![]() Też myślałam żeby wypełniać jeszcze raz, ale na fali walki z żelomanią udało sie tego nie zrobić ![]() Jaką szminkę ID wzięłaś? Ja chcę zobaczyć nowe 4 kolorki Jelly Kiss, to chyba konkurencja dla balsamów L'Oreal http://www.isadora.com/news/jelly-kiss-shine/
|
#4473 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Wezmę jutro kosmetyki ze sobą, jak będę mogła się spotkać (czyt. jak nie będę zawalona pracą i nie będzie mojego szefa ) to się odezwę. Bo w tym tygodniu za dużo czasu nie miałam. ![]() Wiem coś o tym, ja nawet nie liczę ile kupiłam w marcu i kwiecień też zaczęłam mocno średnio. Ale mam dobrze usprawiedliwienie, mówię sobie "muszę zadbać o cerę przed ślubem", "to mi się może przydać do makijażu ślubnego" itd.
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A błyszczyk Smooth and Shine w kolorze Peaches'n cream. Ciekawe jak z tych nowych będzie wyglądał ten Coral.
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2012-04-03 o 19:02 |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam te Jelly Kissy
http://beleza-blogg.se/?p=12659http://skimmerskuggan.blogspot.com/2...iss-shine.html Rzyrafko myślałam, że żel Effalcar jest niezły - akurat żeli używam bardzo sporadycznie i w ogóle nie wiem, który jest fajny ![]() Czekam na Glossyboxa, mam nadzieję, że przyjdzie przed świętami. Zużyłam już szampon z poprzedniego pudełka, a teraz używam kremu, ale średnio mi się podoba. Jest żelowy (nie lubię takiej konsystencji) i trochę się klei.
|
|
#4476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, jeśli znajdziesz chwilę na spotkanie to sms wyślij ![]() Oj tam, na "po" też się przydadzą ![]() Cytat:
Z grafiki reklamowej wszystkie 4 to "moje" kolory ![]() Cytat:
![]() Ja mam dziwną skórę- niby tłusta ale strasznie cienki naskórek. I wbrew pozorom ciężko się ją złuszcza. Czasem mam wrażenie- a widać to zwłaszcza przy słabym kremie- jakbym miała na sobie jakąś "wylinkę" która nie chce odpaść ![]() zamiast żeli na micelu opierasz oczyszczanie? Ja próbowałam, ale czuję się niedomyta ![]() A jeszcze w temacie- słyszałyście o ściereczkach muślinowych do mycia twarzy? na kwc dziewczyny pieją z zachwytu...
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się jakiś czas temu zajadałam czekoladą (to samo co Michałki, ale w formie zwykłej czekolady).Ja skakałam w sobotę jakieś 10 minut bez przerwy. Nawet się zdziwiłam, że tak długo wytrzymałam, bo myślałam, że kolka mnie złapie już po 1 minucie Teraz przez okres skakać nie będę, ale może podczas świąt w te 3 wolne dni się zmobilizuję. Ciekawe tylko ile dziennie trzeba skakać żeby było widać jakieś efekty? Cytat:
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-04-04 o 05:52 |
||
|
|
|
#4478 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale moje usta nawilża chyba tylko Carmex i tlusty Dermosan to może dlatego...Cytat:
I tak dużo że przekonałam się do Syreny.![]() Cytat:
Ale ukoiły słodyczo-głód i wyrównały mi poziom glukozy tak że dzisiaj czuję się względnie dobrze. ![]() Przyjechałam do pracy na rowerze, nie wzięłam przeciwdeszczówki, oczywiście zaczyna się chmurzyć.
|
|
|
#4479 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się żaden zapach nie podobał, ale wąchałam jak byłam chora, więc może to dlatego...Dzięki Też chodzę nadal w zimowych ubraniach...Jasne, mogę przynieść ![]() Cytat:
Cytat:
Może i dobrze gotuje, ale dla mnie jest chodzącą egzaltacją![]() Cytat:
I super wybór szminki. Wczoraj ją oglądałam, mam ochotę na taką jasną z wiosennej kolekcji, chociaż ta Twoja też mi się podobała...Cytat:
Cytat:
Ja mam chusteczki muślinowe, nie jestem super zachwycona, ale nie używam ich codziennie, bo zapominam/nie chce mi się No a poza tym ostatnio używam głównie czyścika do twarzy z lusha i do niego chusteczki się nie nadają...A mi się zaczęły podobać nowe błyszczyki YSL
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczyszczam tylko micelem, potem przecieram tonikiem i nakładam krem. Co jakiś czas używam żelu, ale nie codziennie - gdy potrzebuję mocniejszego oczyszczenia, przed maseczką albo gdy wyskakują mi krostki. Co jakiś czas stosuję peeling i maseczkę. Od naszej cudownej warszawskiej wody bardzo wysuszała mi się skóra i wyskakiwały mi straszne, bolące krosty. Tą metodę stosuję już od kilku lat i nie narzekam, ale wiem, że dla większości osób jest nie do przejścia ![]() Ja mam w domu ściereczki z mikrofibry, ale nie używam podobno trzeba z nimi uważać i stosować delikatnie, bo można podrażnić skórę - mocno złuszczają, mimo że tego nie widać.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
kolor zostaje, ale połysk dość szybko znika - jak to błyszczyk. Białe Michałki tez uwielbiam a pomarańczowych próbowałyście? Tez je lubię.
|
|
|
#4481 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam wszystkich, ale w sumie nie mam ich dużo... Ech, nie ma to jak przekonywanie samej siebie, że wcale nie mam wystarczająco dużo kosmetyków![]() To muszę spróbować, po Świętach nadrobię wszystkie słodyczowe zaległości
|
|
#4483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej kupować na wagę, raz, że wychodzi taniej (20-30zł/kg), dwa, że można wziąć po 2-3 sztuki danego smaku bez potrzeby kupowania paczki czerwonych nie próbowałam, ale podobno strasznie mdłe Cytat:
![]() w tym roku wyjeżdżam po raz pierwszy, więc się przekonam Cytat:
szkoda tylko, że nie są u nas dostępne ![]() dwa miesiące temu znalazłam w opakowaniu podkładu Chanel ankietę, wysłałam i w odpowiedzi dostałam takie próbki bardzo miłe z ich strony i widać, że dbają o swoje klientki
|
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście miło z ich strony
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O, jak miło z ich strony ![]() Ale jest pięknie i ciepło, dlaczego od jutra ma być coraz zimniej i deszczowo?
|
|
#4486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zalezy jakich efektów oczekujesz- jeśli chodzi o kondycję to chyba już po kilkunastu dniach regularnego skakania będzie coś czuć. Ja bardziej chcę pospalać troszkę tłuszczyku a jak wiadomo to się dzieje dopiero po ok 30-40 min wysiłku więc tu będzie trudniej zdecydowanie. Dlatego chcę zaraz po skakaniu na rowerek od razu. Cytat:
![]() To mnie tez trochę odstrasza ![]() Cytat:
chociaż niektórych bohaterów to na prawdę żal...Opakowanie to 50% tego co do mnie przemawia dlatego Lorealom mówię nie ![]() Aha, to jak nie ma zachwytu to olewam je. Uff, jak ja się cieszę, że mnie nie stać Poza tym mam 3 burżujki działające jak pigmenty i 3 Goshe "lakiery" więc chyba nie potrzebuję czegoś takiego.Cytat:
Cytat:
![]() Ja daaawno temu wypełniłam coś na stronie Diora i też dostałam taki mały zestawik z próbkami
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam masę szminek, a używam bez przerwy błyszczyków, chyba muszę to zmienićCytat:
też mi się podobały te ze Stanów, szkoda, że nie ma ich u nas, mam nadzieję, że jeszcze je wprowadzą boszzzz myślałam, że dostałaś Glossy i przewinęłam stronę tak żeby zdjęcia nie widzieć
|
|
|
#4488 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz za to znow czesciej siedze w kuchni, az TZ zaczal narzekac, ze mu sie nudzi, bo ani zakupow nie musi robic ani gotowac specjalnie, przychodzi na gotowe Fakt faktem, chocby wczoraj pieklam 3 chleby i robilam zapiekane tortellini na obiado-kolacje, ale za to w Swieta oddaje mu pole do popisu Bez 2 zdan lepszy z niego kucharz ![]() Ano smieszne, ale moze kiedys sie na nie skusze i przetestuje. Oczywiscie nie do japonek A cienie Infaillible i ja szczerze wielbie. Jak tylko zachce mi sie w ogole uzywac czegos wiecej do makijazu oczu niz tylko tusz do rzes, to pewnie moja kolekcja sie powiekszy. Od dluzszego czasu jakos nie moge sie zmusic do malowania Szybciej bez tych wszystkich kredek i cieni, a i ja sama odzwyczailam sie od kolorowych powiek i teraz wydaje sie sobie przemalowana nawet jak zrobie delikatny makijaz...Cytat:
Cytat:
![]() A podrozy po swiecie zazdroszcze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
********************* W ogole to przez to Wasze gadanie o Michalkach Zmykam robic kawke.
|
|||||||
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, będę sobie skakać tak na luzie bez żadnej spinki, że muszę zrobić tyle czy tyle w danym dniu
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu nasze http://orphea.be/loreal-paris-rouges-caresse/ Bedziesz gruuuba ![]() To idę odsmażyć naleśniki i je zjeść z kwasną śmietaną i cukrem pudrem ![]() Cytat:
Ja potrzebuję dyscypliny bo tak to do niczego nie dojdę. wróciłam z mikrospotkania z Ice dostałam próbeczkę AquaPrecis ![]() Podeślij mi jeszcze linki, bo zapamiętałam tylko która marka w którym słoiczku ![]() Kończę sprzątanie i idę na zakupy spożywcze na Święta
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym 17 próbek różowego żelu i 17 kuponów ze zniżką do R.na te żele- także gdybyś któraś chciała to proszę pisać ![]() A jaki masz kolor tej szminki? Dziś sobie użyłam rano i faktycznie prawie mogłaby mi zastąpić pomadkę ochronną, ale jednak pozostanę wierna Bebe, bo mogę się nią malować bez lusterka ![]() Z błyszczyka jestem b.zadowolona, bo wcale się nie klei, jest lekki a trzyma się długo i świetnie współgra z tą szminką Ja lubiłam pierwszą serię Rewolucji, wtedy bardziej się skupiali na zmianach w kuchni a teraz tylko by wyciągali jakieś rodzinne brudy ![]() No ale widać to się sprzedaje a już tych ludzi to wcale mi nie żal, bo trzeba sobie zdawać sprawę na czym bazuje ten program. Cytat:
Łee to tylko ja jestem jakaś inna, bo białe mi nie podchodzą a pomarańczowe całkiem nie w moim guście A jaki smak mają czerwone? Cytat:
|
|
#4492 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Rzyrafko
![]() Właśnie pamiętałam, że chciałaś Uriage ![]() Rzucami linki - A-derma filtr: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-589531 Iwostin: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-618114 Siquens: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...esuszonej.html
|
|
#4493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zwłaszcza komuś, kto nie je słodyczy Cytat:
![]() http://swiatslodyczy.blox.pl/2011/09...-czerwone.html a te w sreberku, o których pisałaś wczoraj, to chyba z Hanki, a nie z Wawelu?
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam tej szminki, ostatnio zużywam YSL i Essence - tej pierwszej mam już resztkę, a druga szybko schodzi.
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zniżka 3 zł od 17.04 do 15.05 ![]() Zasypałam Cię mailami i coraz bardziej jestem na tak
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lakierek ma świetny kolorek, chociaż nazwa niestety trafiona w "10" ![]() a saszetke micela spróbuję bez wody poużywać, może akurat tu się sprawdzi lepiej niż czerwony ![]() Cytat:
![]() Jutro mnie czeka pieczenie- zrobię blachę muffinek pomarańczowych z białą czekoladą zamiast tradycyjnej baby i do tego dwa mazurki- ten różany z kwestii smaku i fistaszkowo-czekoladowy z moich wypieków. Tzn same spody (żeby mi się tylko nie pomyliły ) a dokończę już w sobotę/niedzielę przed podaniem.
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię np. skakać podczas oglądania TV, ale wtedy się częściej mylę i mi się nogi plączą ![]() Cytat:
![]() Coś miałam jeszcze....aha, jak jesteśmy w temacie słodyczy, to nie wiem czy jadłyście Trufle wiśniowe z Wawelu? Pyszne W środku z czymś co wygląda jak marmolada wiśniowa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za to używam głównie szminek ![]() Cytat:
Jak zwykle piszecie o jedzeniu jak ja siedzę głodna w pracyCytat:
). Ja chodzę już czwarty miesiąc na rowery, waga nie spadła, ale czuję się lepiej, wydaje mi się, że wyglądam lepiej, więc o to chodzi No i mogę coraz więcej jechać z większym obciążeniem, szybko wracam do normalnego tętna... więc coraz więcej frajdy mi to daje![]() Cytat:
Daje trak naturalny kolor, że bez problemu maluję się nią bez lusterka Drugą, którą kupiłam przed Bożym Narodzeniem (Marry Berry) nie mogłabym tak używać, bo bym wyglądała jak 3-letnia dziewczynka, która dorwała się do szminki mamy![]() Cytat:
Masz przepis na te muffinki? Brzmi super, zazdroszczę Ci pieczenia! Ja będę mogła dopiero jutro po pracy coś zrobić - myślałam o mazurku różano-czekoladowo-orzechowym i chlebie.... Tzn. chleb będę piekła w sobotę, jutro go zacznę robić... I nie wiem, może jutro bym coś jeszcze zdążyła upiec... Ten mazurek fistaszkowo-czekoladowy brzmi świetnie.Cytat:
Wczoraj zawiesiliśmy nowe firanki, mieliśmy je skracać, ale tak nam się spodobały, że na Święta je zostawiamy trochę za długie Wczoraj też oglądałam te pomadki loreala, o których piszecie... No i jednak spodobała mi się jasno różowa... I w końcu trafiłam na ten lakier Douglasa w kolorze podobnym do Chanel Peridot. Był też bardzo podobny ale firmy Anny (te po 45 zł. ) - był tester, spróbowałam na jednym paznokciu... i przepadłam, śliczny ten kolor! Ale w tym roku kupiłam tylko jeden lakier, więc chyba należy mi się nagroda?
|
|
#4499 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
I dziękuję za wszystkie prezenty od Ciebie, dzisiaj muszę coś potestować.![]() Cytat:
![]() Mag tę bazę Lumene to ja dzisiaj mam na oczach drugi raz, więc nie mam jeszcze zdania. Użyłam jej przedwczoraj bez pudrowania i chyba się sprawdziła, ale jakoś wieczorem nie przyglądałam się swojemu makijażowi tylko go zmyłam, bo byłam zmęczona...Dzisiaj planowałam przypudrować, ale szczerze mówiąc nie pamietam czy to zrobiłam, bo wczoraj wieczorem w ramach odstresowania wypiliśmy z TŻem sporo wina i dzisiaj jakoś gorzej mi się funkcjonuje. ![]() Mam dzisiaj na twarzy podkład MAC Matchmaster na bazie L'oreal Studio Secrets i na to Benefit Get Even i to chyba jest zestaw, który mi odpowiada. Zobaczymy jak będę wyglądać na koniec dnia, ale na razie jest super.I będę klikać na All podkład Lumi Magique w jasnym odcieniu, widziałam że są wystawione, więc zaryzykuję. Nie mogę się oprzeć temu podkładowi.
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię ciasto cappuccino (przepis jest na torebkach Mokate
) - robiłam je już chyba 3 czy 4 razy i jest pyszne (muszę w końcu dać przepis na blog ), a jutro 2 babki, klasyczne, bez udziwnień (jedną z kakao, druga bez).
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Jedna się zrobiła taka boląca, nienawidzę takich
Pewnie to wynik pożarcia wczoraj w pracy sporej ilości orzeszków ziemnych w paprykowej skorupce. Ostre toto bardzo, ale jakie dobre 
Uwierzycie, że jeszcze nigdy ich nie jadłam wcześniej? A są pyszne. 
Dodatkowo jogurtowy krem do rąk z Essence do torebki (miałam zielony i byłam zadowolona, mam nadzieję, że ten nie będzie gorszy) i...szminką i błyszczykiem z Isa Dory 

Ale mam dobrze usprawiedliwienie, mówię sobie "muszę zadbać o cerę przed ślubem", "to mi się może przydać do makijażu ślubnego" itd.
Ja się jakiś czas temu zajadałam czekoladą (to samo co Michałki, ale w formie zwykłej czekolady).

Brązowy i niebieski (nie wiem po co mi niebieski, bo używam tego koloru bardzo rzadko, no ale kosztował 6 złotych a przesyłka razem, więc szkoda było nie wziąć