Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 16:48   #3601
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Witam.
Od dawna stosuję Amle i olejek rycynowy. Włosy są zdrowe itd. Mam jednak wrażenie, że po prostu się przyzwyczaiły, bo ciągle pielęgnuję je tak samo. W związku z tym w najbliższej przyszłości planuje zakup olejków: Sesa, Parachute, Bhringraj i Heenara (gdybym miała włosy jak panie z ich opakowań).
Moje włosy mają tendencje do wypadania, dlatego nie nakładam olejków na skalp. Od wielu już lat zapuszczam włosy. Efekty jednak są marne, więc chciałabym przyspieszyć ich wzrost. Postanowiłam przeprowadzić zmasowany atak i stosuję od miesiąca odżywke Jantar (już widze efekty w postaci szybszego wzrostu i dodatkowych babyhair)i planuje kupić Merz Special (od zawsze mi pomaga). Wiem też, ze świetnym sposobem na przyśpieszenie porostu jest nakładanie olejków na skalp. Chciałabym w pełni wykorzystywać cudowne właściwości tych olejków, aby moje włosy roszły szybciej, jednak za każdym razem, gdy ich używam mam przed oczami wizję wypadających garściami włosów (miałam z tym problemy przez wiele lat) ... Dlatego też zwykle nakładam wszystko od połowy długości. Słyszałam, ze niektórym osobom po stosowaniu olejków na skalp wypadają włosy. Czy ktoś z doświadczeniem może się do tego ustosunkować? Strasznie mnie kusi nakładanie na skalp, jednak boję się, ze efekt bedzie odwrotny od oczekiwanego.
daj koniecznie znać jak sprawdzi się na Twoich włosach ten olej
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:55   #3602
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Pewnie Ci się podniosą jeszcze po myciu
ja wiem że przezywam,ale jak widzę że sięgają tylko za biust to mi przykro się robi,po to w najlepszym wypadku 3 miesiące zapuszczania.
Rany marze żeby mieć takie włosy a Ty nad nimi płaczesz! grzech!

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:56   #3603
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Nie dokręcajcie na maksa olejków Alterra.

Ja chciałam mocniej zakręcić i mi coś strzeliło, patrzę a na nakrętce na górze kawałek plastiku się wyłamał

A mi z Jantarem, teraz stoi otwarty i zastanawiam się czy nie ulecą z niego wszystkie dobrodziejstwa . Od kilku dni boli mnie głowa, ale dzisiaj to już jest apogeum...nie wiem czy będę dzisiaj olejować .
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:00   #3604
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Tak wiem i wlaśnie tego chciałabym uniknąć. Po latach wypadania moje włosy od połowy długości są tragicznie rzadkie. Kolejny epizod wypadania musiałby się zakończyć ścięciem na długość minimum do ramion (a mam do połowy pleców). Mój błąd - bo do tej pory wyglądały nawet ładnie, były puszyste, falowane odrobine sztywne i dzięki temu wyglądały nawet na gęste i miały sporą objętość. Ale było mi mało i zaczęłam stosować metodę omo. I są efekty - włosy gładsze, wyprostowane i bardziej błyszczące, sypkie itp Tyle, ze z takiego efektu byłabym zadowolona, jeśli włosy byłyby gęste. A teraz... kucyk przypomina mysi ogonek. Metode omo przerwałam. Postanowiłam teraz jedynie myć włosy szamponem baby dream i dac im wrócić do poprzedniego stanu. Do tego jeszcze w desperacji podcięłam koncówki zupełnie niepotrzebnie. Moje włosy cały czas wyglądają tak samo mimo, że zapuszczam je już chyba 5 lat. Coś mnie trafia
Wybaczcie musiałam się wyżalić

Raz nakładałam amle na skalp i nie zauważyłam wypadania, a włosy wydawały mi się ładniejsze niż po użyciu od połowy długości.
Ehh znam Twój ból, moje włosy też lecą jak szalone, ale ostatnio chyba troche udało mi się to powstrzymać, zauważyłam że najwięcej ich tracę przy masażu głowy, stąd te me ciągłe pytania
Ale nie wypada mi ich już tak dużo w ciągu dnia i przy myciu, więc chyba jest lepiej
Stosuje: CP, mydełko Sesa, olej rycynowy, Revalid i Biotebal. Długo nie wiedziałam żadnych efektów Revalidu i biotyny, teraz jak jest lepiej to nie wiem czy to zasługa olei czy ich
Zaczęłam teraz stosować olej Khadi i olej łopianowy, ponoć jest rewelacyjny

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
Stary 2012-04-04, 17:11   #3605
antoska92
Przyczajenie

Krakowskie włosomaniaczki mam dla was dobrą nowinę dot. maści babydream na ulicy wiślnej był caaaluteńki rządek dzisiaj-wzięłam 4ry reszta dla was a na ulicy włóczków są uwaga...2 pełne rządki cena... 3.99
antoska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:45   #3606
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
zachcialo sie czarnej fryzjera i ladnego kształtu...teraz mam krotkie w moim mniemaniu wlosy i jakies postrzępione, zamiast ładnej linii
ojoj dla mnie i tak są piękne i wcale na krótkie nie wyglądają, bo masz zdrowe i gęste i tak Ci ich zazdrościmy, oj tam oj tam, urosną na pewno i będzie lepiej

a ja od 2 godzin rozgramiam Khadiego. Zauważyłam, że gdy mam na głowie czepek (czasami przyspieszam efekt olejowania, gdy nie mam całej romantycznej nocy) to odczuwam swędzenie skalpu, czy on się po prostu pod tym dusi?
Może to był mój błąd przy ostatniej randce z Khadim ? Hm.. w każdym razie na długości moja ulubiona Seska, która mimo kokoska jest super ekstra cool i ekstra fajna!

I w ogóle to z okazji Świąt Wielkanocnych mam mega SPA dla siebie, włosów, ciałka i dla moich pryszczy po pokrzywie <3 poza tym TŻ się na mnie obraził, a właśnie dziś musiał wyjechać na 3 dni, więc w akcie smutku i wewnętrznej żałoby nie jem nic i zamierzam zmyć olej dopiero jutro po południu, o Asceza i bunt!
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:58   #3607
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
ojoj dla mnie i tak są piękne i wcale na krótkie nie wyglądają, bo masz zdrowe i gęste i tak Ci ich zazdrościmy, oj tam oj tam, urosną na pewno i będzie lepiej

a ja od 2 godzin rozgramiam Khadiego. Zauważyłam, że gdy mam na głowie czepek (czasami przyspieszam efekt olejowania, gdy nie mam całej romantycznej nocy) to odczuwam swędzenie skalpu, czy on się po prostu pod tym dusi?
Może to był mój błąd przy ostatniej randce z Khadim ? Hm.. w każdym razie na długości moja ulubiona Seska, która mimo kokoska jest super ekstra cool i ekstra fajna!

I w ogóle to z okazji Świąt Wielkanocnych mam mega SPA dla siebie, włosów, ciałka i dla moich pryszczy po pokrzywie <3 poza tym TŻ się na mnie obraził, a właśnie dziś musiał wyjechać na 3 dni, więc w akcie smutku i wewnętrznej żałoby nie jem nic i zamierzam zmyć olej dopiero jutro po południu, o Asceza i bunt!
Ojooj za co się obraził?! nie głodź się!! :[
hmm może faktycznie to przez ten czepek tak Ci Khadi dał popalić, choć no raz mi się zdażyło spać z nim w czepku i czapce i nic się nie stało:P
Dla mnie sesa była z początku świetna, ale jak zaczęłam ją stosować regularnie zaczęła mi puszyć włosy

Stary 2012-04-04, 18:04   #3608
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:

No wiesz? Tż się obraził, a Ty umartwiasz? Tym bardziej bym sobie dogodziła czymś dobrym i mega niezdrowym.

Żeby bez OT, czy któraś z Was nakładała mydełko Sesa na całą noc? np na psikadło, żeby włosy były wilgotne i dało się mydełko rozprowadzić?
Bo bym może dała dziś na noc, bo rano nie będę miała czasu, tylko tyle co na umycie, a mydełko ma SLS, nie zabije mnie to przez noc?

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 18:13   #3609
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Ojooj za co się obraził?! nie głodź się!! :[
hmm może faktycznie to przez ten czepek tak Ci Khadi dał popalić, choć no raz mi się zdażyło spać z nim w czepku i czapce i nic się nie stało:P
Dla mnie sesa była z początku świetna, ale jak zaczęłam ją stosować regularnie zaczęła mi puszyć włosy
jak my się kłócimy to o bzdety.
pewnie tak, zdjęłam czepek i nic nie czuję a dla mnie Seska to jednak chyba ulubieniec

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
No wiesz? Tż się obraził, a Ty umartwiasz? Tym bardziej bym sobie dogodziła czymś dobrym i mega niezdrowym.
Jadłam 3 kostki gorzkiej czekolady
Stary 2012-04-04, 18:22   #3610
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:

Jadłam 3 kostki gorzkiej czekolady
I co to niby miało być? Na większy apetyt?
Marsz do kuchni, zrób sobie puszystego omleta biszkoptowego, na to grubo dżemu. Ja bym jeszcze poprawiła chipsami, no ale wiem, że nie każdy lubi.

To ktoś wie co z tym mydełkiem Sesa?

Was it music?
GM

Stary 2012-04-04, 18:36   #3611
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
I co to niby miało być? Na większy apetyt?
Marsz do kuchni, zrób sobie puszystego omleta biszkoptowego, na to grubo dżemu. Ja bym jeszcze poprawiła chipsami, no ale wiem, że nie każdy lubi.

To ktoś wie co z tym mydełkiem Sesa?
hah, nie, nie mogę jeść słodyczy, w piątek jadłam pancakesa z czekoladą, starczy :P
wolę twarożek jestem smakoszem dobrego jedzenia, wolę zjeść ostatnio zdrowiej, ale dużo ale nie chce mi się robić
Stary 2012-04-04, 18:38   #3612
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:
hah, nie, nie mogę jeść słodyczy, w piątek jadłam pancakesa z czekoladą, starczy :P
wolę twarożek jestem smakoszem dobrego jedzenia, wolę zjeść ostatnio zdrowiej, ale dużo ale nie chce mi się robić
Taki omlecik własnej roboty to samo zdrowie! 3 minutki roboty

Was it music?
GM

Stary 2012-04-04, 18:39   #3613
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczyny mialam koczek i wlosy mi sie smiesznie pofalowały napewno wyglądało to lepiej niz postrzępione nie wiadomo co. żal mi troche dlugości (jakies 6cm jak mówiłam) ale jesli będa się ładnie układac- przeżyję co prawda żal, ale nie reka, odrośnie.

zwłaszcza, że dostałam kilka ampułek radical od Anwen (a akurat skonczyła mi sie kuracja) do tego odlewki TBS bananowa, L-cysteina, macerat marchwiowy, szampon organicue ja jej wyłałam jedynie trochę alverde i alterry a ona mi tu takie cuda przysłala.

a i wracam do skrzypokrzywy, żeby szybciej odrosły

a co do jedzenia, to wlasnie wcinam rurki z kremem i popijam zielona herbatką.
Stary 2012-04-04, 18:47   #3614
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Taki omlecik własnej roboty to samo zdrowie! 3 minutki roboty
a to z jajców się robi? bo ja jajców nie lubię ale ze mnie leń straszny, nie wstanę!: d

Cytat:
dziewczyny mialam koczek i wlosy mi sie smiesznie pofalowały napewno wyglądało to lepiej niz postrzępione nie wiadomo co. żal mi troche dlugości (jakies 6cm jak mówiłam) ale jesli będa się ładnie układac- przeżyję co prawda żal, ale nie reka, odrośnie.

zwłaszcza, że dostałam kilka ampułek radical od Anwen (a akurat skonczyła mi sie kuracja) do tego odlewki TBS bananowa, L-cysteina, macerat marchwiowy, szampon organicue ja jej wyłałam jedynie trochę alverde i alterry a ona mi tu takie cuda przysłala.

a i wracam do skrzypokrzywy, żeby szybciej odrosły

a co do jedzenia, to wlasnie wcinam rurki z kremem i popijam zielona herbatką.

Omnom, rureczki... :3
Anwen na pociechę trafiła widzę

Stary 2012-04-04, 18:49   #3615
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a no, jak nic :P
dzisiaj nałozę sese na noc, mimo, ze myłam je w poniedzialek ale chce zobaczyc jak to będzie wyglądac.

w ogole dzien paczek bo 3 paczki na mnie czekaly, i to jakie cudne
Stary 2012-04-04, 19:01   #3616
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:
a to z jajców się robi? bo ja jajców nie lubię ale ze mnie leń straszny, nie wstanę!: d

Szybki przepis, proszę nie krzyczeć!
2 jajka, rozdzielasz, białka ubijasz, do żółtek dodajesz ze 2-3 łyżki mąki, trochę mleka (na oko ma być jak gęsta śmietana) delikatnie łączysz z pianą, na rozgrzane masło, pod przykryciem, obracasz, jak będzie złote na talerz, nie żałujesz dżemu

Przepraszam!

Was it music?
GM

Stary 2012-04-04, 19:11   #3617
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Eh na. co mi to było z długości poszło jakoś 6 cm chyba,kiedy ja takie krótkie włosy miałam. brat przyszedł i się pyta a ja płacz
pamiętaj, fryzjer to zło
Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Ja !
i ja
Cytat:
a no, jak nic :P
dzisiaj nałozę sese na noc, mimo, ze myłam je w poniedzialek ale chce zobaczyc jak to będzie wyglądac.

w ogole dzien paczek bo 3 paczki na mnie czekaly, i to jakie cudne
uuu zazdroszczę, też bym zrobiła jakieś zamówienie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:49   #3618
ana_masri
Raczkowanie

Cytat:

ooo, to jakiś skutek uboczny?? cera się oczyszcza, czy wręcz przeciwnie i pokrzywa źle działa? wysyp jest przez całą kurację?

Jedna miłość!
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:09   #3619
VanilQ
Rozeznanie

A ja jutro odlewam swoją miksturę na wypadanie i wzmocnienie włosów. Niezbyt ładnie pachnie, ale mam nadzieję, że będzie działać. W sumie mocno czuć czosnkiem, bo dodałam 2 ząbki.
Stary 2012-04-04, 20:28   #3620
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
a ja od 2 godzin rozgramiam Khadiego. Zauważyłam, że gdy mam na głowie czepek (czasami przyspieszam efekt olejowania, gdy nie mam całej romantycznej nocy) to odczuwam swędzenie skalpu, czy on się po prostu pod tym dusi? Może to był mój błąd przy ostatniej randce z Khadim ? Hm.. w każdym razie na długości moja ulubiona Seska, która mimo kokoska jest super ekstra cool i ekstra fajna!

I
ja zawsze trzymam pod czepkiem

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:32   #3621
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

a ja miałam nakladac sese ale mi sie nie chce. strajk, o i przezywanie
Stary 2012-04-04, 20:41   #3622
AdaiBambi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a który dkladnie z rossmana?

macie tu foto :
Baby dream Pflegeol (olejek pielęgnacyjny). Właśnie siedzę z nim na głowie, bo rano niechcący umyłam 3x i nie było takich efektów.
Kosztuje coś około 6zł 250ml
AdaiBambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:22   #3623
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
a ja miałam nakladac sese ale mi sie nie chce. strajk, o i przezywanie
Już mi tutaj nakładać Sesę! A ja od wczoraj Vatikę mam na włosach
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:25   #3624
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

nie, o , bede chodzic z suchelcami, bo mam doła
Stary 2012-04-04, 21:33   #3625
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Już mi tutaj nakładać Sesę! A ja od wczoraj Vatikę mam na włosach
Nie poznałam Cie po tym avatrze Słodki
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:47   #3626
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
nie, o , bede chodzic z suchelcami, bo mam doła
Oj, bo zobaczysz, przyjadę tam na wschód i Ci całą tę Sesę na włosy nałożę

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Nie poznałam Cie po tym avatrze Słodki
Ja co prawda jestem psiarą, ale to zdjęcie kotka po prostu kocham
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:15   #3627
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Ja co prawda jestem psiarą, ale to zdjęcie kotka po prostu kocham
bo kotki są słodkie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 23:07   #3628
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Kochane moje trochę was zaniedbałam, ale chciałam dać znać że wyszłam już ze szpitala i mam dobre wyniki, co wskazuje na to, że wracam do zdrowia <3 <3 <3

z ogólnej nudy założylam bloga i dzisiaj opisałam moja włosową historię (skopiowalam pomysl z bloga anwen) i pomyślałam, że się z wami podzielę

http://lacturia.blogspot.com/2012/04...-historia.html

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 04:52   #3629
vyenna
Zadomowienie

Ja dzisiaj usłyszałam od znajomej, że mam ładne włosy że ładnie ułożone i takie lśniące.
Od razu większa wiara w oleje - i w to nowe cięcie fryzjera ;d

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 06:56   #3630
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Polecacie te oleje z Lidla, które były kiedyś z okazji tygodnia chyba azjatyckiego? Sezamowy i arachidowy za 9.99 bodajże. Mama właśnie wróciła i mówi że widziała ale nie wzięła bo "tyle już tego mam"
Ja mam sezama i bardzo go lubię
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości