Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 20:11   #2611
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Ja byłam u lekarza jak moja Misia kupki nie robiła.... Zanim poda sie czopek powinno sie czekać 4 dni - tak mi powiedzieli. A odkąd podaje Bio-Gaia problemu juz nie ma.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:25   #2612
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

nooo a ja mam już spór za sobą , zgłosiłam jakąś godzinkę temu na allegro a teraz zadzwonił miły pan i powiedział ze on nie widzi problemu bym karuzele zwróciła że zwraca koszty razem z wysyłką więc to mam załatwione i za te pieniądze moze kupie małemu na zajaczka tego konika z fisher prise??? nie wiem jeszcze chciałabym mu coś grajacego kupić to mi sie spodobało jak tu linka ktoś wstawił i cały czas się zastanawiam nad tym bo to nawet takie drogie nie jest.no a że z karuzelą nie wypaliło to może to w zamian kupię

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

rany niech mnie ktoś zlinczuje tyle mam jeszcze wagi do zrzucenia a sie teraz krówkami zajadam nooooooooo taka mnie naszła ochota że nie mogę się powstrzymać
Stary 2012-04-04, 20:29   #2613
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja co prawda mam karmienie mieszane, ale po 4 miesiącu pewnie zaczniemy

1.
2. , ale czopka nie zdarzyło mi się jeszcze podac

ewidentnie kręci ja bym nie odpuściła
mój mąż dostał kiedyś towar nie dość, że inny model, to jeszcze zepsuty... chyba ze 3 miesiące czekał na zwrot kasy
no i dał negatywa, za co sprzedający również, tyle, że mniej kulturalnego

Ja co prawda mam synka, ale napiszę o sobie - miałam uszy przebijane od razu po urodzeniu, ale to dłuższa historia
Moim zdaniem im dziecko mniejsze tym lepiej

Zdrowiejcie

Mój tak samo - ma miny od "mega foch" poprzez zirytowanie, aż do "jestem wesoły, zaczep mnie)
i te uśmiechy poranne

Co do opak. to nie mam, ale któraś tu pisała, że lepsze ze styropianem
co do jedzenia, to na pewno jeden placek + jakaś sałatka... no i to co na śniadanko: jajka, szynka, sałatka warzywna, kiełbaska.
Na obydwa święta idziemy do rodziców na obiad, kawę i kolację, więc nie wymyślam za dużo
_________________________ ________
Byliśmy w poszukiwaniu Emanuela w Tesco... i było chyba z 5 rodzajów, a motyla akurat nie zamawiam zaraz z neta i święty spokój
Ja kiedyś widziałam,te Emanuel w sklepie U kubusia na Fabrycznej w Lesznie
------------------------------
Co do spania po kołderką ,to mój Bartek właśnie śpi pod dużą kołdrą i też fika nogami ,ale jeszcze nie zdazylo mu się nakryc.

-------------------------------
Agatek ale Bartosz po 19 jest już padniety i zaczyna marudzic,nie dam rady go przeciagnąc do 21-22.
Najpierw kąpiel a potem między 19.40 a 20.15 zasypia.Czasami mleko wypije przed kąpielą z jakies pół godziny bo juz marudzi a czasmi po kapieli.
Po wczorajszym eksperymencie mogę stwierdzic czy jak zje po 19 czy przed 23 to tak samo budzi się o 3-4.
Dzisiaj spróbuje znowu podac mu w śpiku po 22 jakos i zobaczymy do której prześpi.
A tak wogóle to mi też pasuje to ,że o 20 już śpi.
Tyle ,że jak czasowo to nic nie zmieni to nie będe mu podawało tego mleka o 22.30 bo wypija 150ml,a widocznia ta porcja nie jest mu tak bardzo potrzebna skoro do tej pory nie budził się .
----------------------------
neska przez Ciebie nie mogę sie juz doczekac kiedy pójdę na vacu,będę mogła dopiero po świętach

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-04 o 20:39
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:32   #2614
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
nooo a ja mam już spór za sobą , zgłosiłam jakąś godzinkę temu na allegro a teraz zadzwonił miły pan i powiedział ze on nie widzi problemu bym karuzele zwróciła że zwraca koszty razem z wysyłką więc to mam załatwione i za te pieniądze moze kupie małemu na zajaczka tego konika z fisher prise??? nie wiem jeszcze chciałabym mu coś grajacego kupić to mi sie spodobało jak tu linka ktoś wstawił i cały czas się zastanawiam nad tym bo to nawet takie drogie nie jest.no a że z karuzelą nie wypaliło to może to w zamian kupię

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

rany niech mnie ktoś zlinczuje tyle mam jeszcze wagi do zrzucenia a sie teraz krówkami zajadam nooooooooo taka mnie naszła ochota że nie mogę się powstrzymać

Mi też zostało 10 kg na plusie. Za kilka dni chrzciny, kupiłam sobie sukienkę i wyglądam w niej bardzo DUPIATO!!!!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:32   #2615
zoskasamoska
Wtajemniczenie

jutro ide chyba na spotkanie klasowe z byla klasa z liceum.

a i jutro jeszcze na szczepienie. dzwonila wczoraj polozna i powiedziala, ze nawet gdyby lili nie miala jutro po szczepieniu goraczki to moge jej podac paracetamol w czopkach wtedy bedzie spokojniejsza.

na szczescie mamy juz zalatwiona restauracje na chrzciny, za 22 osoby wyszlo 1150zł,nawet nie drogo

a i mam pytanie do mamus,które juz sa po chrzcinach. ile dawalyscie ksiedzu i wrzucalyscie ta kase w kopercie do koszyczka ?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-04 o 20:36
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:38   #2616
*Agatek*
Zakorzenienie

Oluska1988 nie smaruję dziąseł, bo nie ma na razie takiej potrzeby a u nas zaparć nie ma, ale bąki czasem ma śmierdzące takie jak kupal wtedy wiem, że nadchodzi chyba grubsza sprawa!

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś które stosowały Grip Stop
czy psikałyście taką dawkę jak jest w ulotce?bo o dzieciach nic nie piszą i nie wiem czy psikać tyle ile napisali czy mniej?
i czy po psiknięciu też odciągać nose fridą czy nie?
dołączam się do pytania!!!

Cytat:
Agatek co do smarowania pupci ja nie smaruję zawsze tylko jak większość dziewczyn po kupie, na noc i z raz na dzień, zresztą w toruński szpital jest przeciwnikiem smarowania dupci tylko chusteczki!!!
serio toruński szpital jest przeciwnikiem?? nie wiedziałam ale dobrze wiedzieć
Cytat:
Mój mi kilka dni po tym jak wróciłam ze szpitala powiedział zaniedbałaś się, mogła byś o siebie zadbać, kurde poczułam się jakbym w twarz dostała, wstawałam w nocy na każdy płacz małego, karmiłam, przewijałam a on spał do 9-10 i jeszcze mi mówi w tydzień po porodzie że jestem smutna i zaniedbana no masakra
nie no faceci....... brak mi słów po prostu.... wydaje mi się, że oni mają coś te mózgi za mało pojemne
Cytat:
No to tyle z tego co zapamiętałam po nadrobieniu niezła jestem aż muszę siebie samą pochwalić
brawo brawo, normalnie trza urządzić!
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić - dzisiejszą noc (od 20:00-6:00) spędziła w swoim łóżeczku!! PIERWSZY RAZ w swoim życiu
super, brawo! oby tak dalej!
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Moj Michas konczy dzis trzy miesiacenim sie obejrze bedzie 18tka. No to pijemy:pijem y:
ouuuuuuuu brawoooooo!!!
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja smaruje po kazdej zmianie, moze faktycznie nie potrzeba az tak czesto
nie trzeba
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Co do smarowania, to do tej pory smarowałam po każdej zmianie pieluchy a dzisiaj w nocy byłam sama i na szybko wszystko robiłam bez smarowania Teraz też w nocy raczej nie będę smarowała, bo MI SIĘ NIE CHCE
super!! i tak ma być, moja szkoła!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A po pampersach też wycierałam dupsko, bo strasznie mokre były.
mam jeszcze parę sztuk pampersów i czekam z niecierpliwością kiedy się skończą

Cytat:
powodem rozdrażnienia była chęć spania i zaległa kupa
oooo pięknie, zaległa kupa wyrodnia matka nie ma co babcia wczoraj nosiła Kinguchę, bo płakała i płakała, ja ją biorę i przebieram- kupa i mówię, że babcia się nie popisała

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:40   #2617
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
u nas nocka z luzikiem, mały spał prawie do 11, a przywitał mnie wyłażącym z nogawek bodziaka kupaczem
brawo, dzielny synuś!
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
PYTANIE!!!!! do mam, karmiących butelką.
Kiedy wprowadzacie pierwsze posiłki??? Ja się zastanawiam czy dać jabłuszko jak skończy 3 miesiące..???

nie dawałabym tak szybko jabłuszka jak już pisała dph to ona też wcześniej dawała przy pierwszym dziecku i skończyło się to tym, że jej córa miała problem z kupką ja bym poczekała spokojnie do 4-5 miesiąca
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
czy frida jest skuteczniejsza od gruszki? gruszką nie mogę wyciągnąć tych śpików, a mała strasznie chrapie ;(
dużo osób chwali fridę- jest lepsza od gruszki ja takową mam, ale trza mieć mocne SSANIE
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Jakaś piźnięta w dekiel!

Napisz jej: "te laska, a Ty jesteś piźnięta w dekiel?"
Albo zapodaj jej tekst z czesia: KLIK
Cytat:
A teraz pytanko do mamusiek które mają córcie
Powiedzcie mi czy myślicie już o przebiciu uszu swoich ślicznotek? Szwagierka wyskoczyła z takim pomysłem - chce kupić Asi kolczyki i zafundować jej przebijanie. Nie wiem co o tym myśleć bo Asia ma dopiero niecałe 2 miesiące.
tak, myślę i chyba zrobię to przed chrzcinami będzie wtedy miała 4 miesiące
Cytat:
Synek mówi do mamy
- Mamo, a dlaczego moja kuzynka nazywa się róża ?
- Ponieważ twoja ciocia lubi kwiaty.
- A ty co lubisz mamo ?
- Przestań zadawać głupie pytania Wacuś
dobre!!
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

melduje tylko, ze my chorujemy
z malenką bylam w czwartek u lekarza, bo miala straszny katar. Dostala lipomal, nasivin soft i siedzialysmy pare dni w domu. Katarek przeszedl, ale zaczal sie kaszel- okropny i wczoraj znowu wyladowalam u lekarza. Okazalo sie, ze rozwinela sie infekcja i teraz ma zapalenie oskrzeli Jestem zalamana, bo boje sie, ze moze zrobic sie z tego cos gorszego podaje jej amoksiklav- antybiotyk, deflegmin, bo tak zalecil lekarz, ale boje sie, ze to nie wystarczy. Znowu w nocy zaczal sie katar
Dodatkowo od wczoraj tez mnie rozlozylo i dzis juz w ogole jest masakra, z tym, ze mnie okrutnie boli mnie gardlo. Masakra
ojej masakra faktycznie współczuję bardzo- ciągle masz pod górkę jak nie tż to choroba szybkiego powrotu do zdrówka!!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj kupiłam za 17zeta 4 paki
o to jeszcze lepiej a ja dziś widziałam, że są po 15,99 co rossman to co innego?!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:46   #2618
bambusiek
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci jeszcze spokojnie się mieszczą w fotelikach samochodowych?
bo naszemu powoli nóżki wychodzą poza i coś czuję, że do 13 kg nie dotrwa, tylko kupimy ten 9-36 kg

A ja właśnie mam kupić małemu Emanuela, ale oczywiście najtrudniej jest kliknąć "Kup teraz"

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś widziałam,te Emanuel w sklepie U kubusia na Fabrycznej w Lesznie
Byłam tam też i nie było

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
a i mam pytanie do mamus,które juz sa po chrzcinach. ile dawalyscie ksiedzu i wrzucalyscie ta kase w kopercie do koszyczka ?
My nic nie dawaliśmy

Mały znów rozdrażniony, ale uśpić się nie da... Leży pod karuzelą z kołysankami w tle
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:48   #2619
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

a i jutro jeszcze na szczepienie. dzwonila wczoraj polozna i powiedziala, ze nawet gdyby lili nie miala jutro po szczepieniu goraczki to moge jej podac paracetamol w czopkach wtedy bedzie spokojniejsza.

na szczescie mamy juz zalatwiona restauracje na chrzciny, za 22 osoby wyszlo 1150zł,nawet nie drogo

oooo to całkiem nie drogo mi w ostateczności (po doliczeniu napoi) wyszło 1300 zł za 14 osób
księdzu dałam 100zł -co łaska ale łaskawie pokazał palcem ile dali inni
a koperty żadnej nie wrzuciłam, jeszcze czego!! 2 zeta do koszyczka dostał (mieszkam w malutkim miasteczku )
kupiłam tą fridę, mała gadzina jak zobaczyła sprzęt to zasnęła zanim go umyłam ;/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:50   #2620
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy robicie dziecia zdjecia z lampą błyskową ?

Fotograf powiedział, że nie można.

Kupiłam dzisiaj nosidełko Tomy Safari za 8 zł. Ale nie wiem czy to dobre jest i kiedy można z nim juz wylecieć na sklepy np

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:54   #2621
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

my daliśmy 100zł w kopercie zakonnicy dzień przed chrzcinami jak bylam zanieśc zaświadczenia od chrzestnych
-------------------------------------------------------
Dzisiaj normalnie pytałam męża czym My sobie zasłuzyliśmy ,że mamy takiego Synusia.Kolek nie ma,wcale nie płacze-(tylko zrobi jedynie podkówkę i trochę popłacze jak się spózni matka z jedzeniem),z kupką problemów nie ma -robi 2 dziennie(kiedyś 3),idzie spac okolo 20 i przeważnie zasypia sam w łóżeczku lub na naszym łóżku,no i budzi się tylko raz w nocy(od czasu do czasu 2 razy) a i z jedzeniem też nie ma problemu - zjada od 130 do 160ml.
Byle bym nie zapeszyła tym chwaleniem się

A krople Lefax podaję praktycznie tylko raz dziennie już.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-04 o 20:59
Stary 2012-04-04, 20:59   #2622
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no to lipnie z tymi chusteczkami rossmanowymi. ale Agatku to nie była promo bo my w takiej cenie wiele razy kupowalismy. musiały podrozec...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:01   #2623
Haniula
Zakorzenienie

Hej mamusie Moja corcia ma dzis spiący dzien ale sie nie dziwie, taka pogoda
Nadrobilam ale jak zwykle nie cytowałam wiec pisze tylko tyle co pamietam

My czopek dawalismy po 4 dniach od braku kupy, tak sugerował lekarz. BioGaie tez dajemy, ale szału nie ma. Dodatkowo teraz mała dostaje syrop lactulosum, ale itak nawet z tym kupa jest co 3dni Jednak planuje za pare dni odstawic ten syrop, bo tam napisane jest ze to srodek przeczyszczajcy wiec nie chce zeby mi sie mała przyzwyczaila do tego

co do teorii o tż to sie nie zgadzam Moj mi pomaga ze wszystkim i nie ma sytuacji, zeby oddał mi mała bo placze, grymasi czy cos. Przeciwnie, jak mocniej płacze albo tak na ból to od razu leci i ją tuli, całuje. Nawet w nocy ostatnio sie zerwał i przylecial z drugiego pokoju bo mała mocniej zapłakała.
Sam tez z nią zostaje całe dnie/noce i naprawde radzi sobie super i wiem ze jakby cos mi sie stało czy cos to nie musialabym się o nich martwic. To naprawde duzy komfort psychiczny

Co do szczepien to moja malutka zniosła je dobrze, nie miala temp, nie grymasiła, moze byla bardziej senna, ale nie wiem czy to z powodu szczepien czy taki dzien poprostu
Cytat:

my dalismy 100zł w kopercie przy podpisywaniu dokumentów. Do koszyczka od nas nie zbierali

Aaaano i jeszcze chcialam :d

Uszka planuje przekłuc małej tak przed rokiem napewno, chociaz jednej mojej znajomej kosmetyczka odmówila , a jej corka miala 7msc

Chusteczki rossmanowe uzywamy niebieskie i zielone, i w kolejce czekaja rozowe. Zielone ładniej pachną ale poczatkowo sa bardzo suche, dopiero dalej w opakowaniu są ok

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-04 o 21:05
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:01   #2624
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
oooo to całkiem nie drogo mi w ostateczności (po doliczeniu napoi) wyszło 1300 zł za 14 osób
księdzu dałam 100zł -co łaska ale łaskawie pokazał palcem ile dali inni
a koperty żadnej nie wrzuciłam, jeszcze czego!! 2 zeta do koszyczka dostał (mieszkam w malutkim miasteczku )
kupiłam tą fridę, mała gadzina jak zobaczyła sprzęt to zasnęła zanim go umyłam ;/
agacia_cz Bartosz na początku nie nawidził dosłownie jak odciągalam mu smareczki fridą -wrzeszcał w niebo głosy,ale po jakimś czasie przyzwyczaił się no ale mam sposób na niego.Najpierw go zabawiam,potem psikam czymś do noska,wkladam mu smoka bo otwiera buzię do wridyno i czasami ktoś mu grucha grzechotką żeby odwrócic uwagę ale to nie zawsze.Teraz nawet czasami się smije jak wyciagam mu gungelki.A i musisz miec dobre płuca żeby dobrze zassac,bo to takie proste nie jest.
Stary 2012-04-04, 21:07   #2625
Haniula
Zakorzenienie

Natalia u nas tylko problemy kupowo dupne a tak to wypisz wymaluj Twoj synek tylko ciii bo powiemy to w złą godzine
Stary 2012-04-04, 21:09   #2626
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mi też zostało 10 kg na plusie. Za kilka dni chrzciny, kupiłam sobie sukienkę i wyglądam w niej bardzo DUPIATO!!!!!!!
phrrrrrrr co to jest 10kg??? kobieto!!! chciałabym mieć tylko tyle do zrzucenia niestety mam o wiele więcej i codziennie sobie teraz odmawiam słodkiego ale dziś od samego rana tak za mną krówki chodziły że w końcu pękłam i po nie poleciałam a też mam zamiar kupić sobie ładną sukienkę na chrzciny i do tego założyć w końcu buty na obcasie ale żeby i obcas wytrzymał i moje nogi to troszkę bym musiała jeszcze zrzucić
Stary 2012-04-04, 21:10   #2627
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Widzę, że wiekszośc z Was dawała po stówie.Ja juz myślałam, żeby mu dać dwie stówy, ale to bym przesadziła. I nie wiem czy wrzucac ta koperte do koszyczka na ofiare czy mu do reki po mszy dać. U nas sie daje za msze do koszyczka zawsze w kopercie, ale on nas tez nie zapisał na kartce i nie wiem czy za chrzest tez tak jest czy tylko na zwykla msze za kogos tam.
Stary 2012-04-04, 21:12   #2628
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a mi kg ciążowe już dawno zleciąły i to nawet z nadwyżką zostały tylko te sprzed ciąży które sie zatrzymały w miejscu i ni hu hu nie chcą dalej lecieć choć dziś już -2kg poleciały bo od rana z biegunka latam ale co to jest te 2 kg? na 95 stanełam i co jeszcze 25kg musze zrzucić by te 70 chociaż mieć ;(
Stary 2012-04-04, 21:13   #2629
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
agacia_cz Bartosz na początku nie nawidził dosłownie jak odciągalam mu smareczki fridą -wrzeszcał w niebo głosy,ale po jakimś czasie przyzwyczaił się no ale mam sposób na niego.Najpierw go zabawiam,potem psikam czymś do noska,wkladam mu smoka bo otwiera buzię do wridyno i czasami ktoś mu grucha grzechotką żeby odwrócic uwagę ale to nie zawsze.Teraz nawet czasami się smije jak wyciagam mu gungelki.A i musisz miec dobre płuca żeby dobrze zassac,bo to takie proste nie jest.
ja nie mam fridy tylko sopelek ale to to samo praktycznie i moj Igor tez na poczatku wrzeszczał jakby go rozrywali jak sie tylko z tym do niego zblizałam.. a teraz to się smieje i nawet główkę trzyma nieruchomo jak mu glutki wyciagam , a jak mu psikam wodą morską do noska to od razu sie smieje..ale to juz pisałam ze to mały lekoman ;D
Stary 2012-04-04, 21:17   #2630
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że wiekszośc z Was dawała po stówie.Ja juz myślałam, żeby mu dać dwie stówy, ale to bym przesadziła. I nie wiem czy wrzucac ta koperte do koszyczka na ofiare czy mu do reki po mszy dać. U nas sie daje za msze do koszyczka zawsze w kopercie, ale on nas tez nie zapisał na kartce i nie wiem czy za chrzest tez tak jest czy tylko na zwykla msze za kogos tam.
ja nawet nie mam zamiaru stówy dawać 50zł to max co dam w końcu to jest co łaska moja szwagierka dała w kopercie tylko 20zł i jakoś ksiadz na nią krzywo nie patrzył

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

dziewczyny czytałyście może na onecie najświeższe informacje o Matce Madzi?? że odeszła od męża.
Stary 2012-04-04, 21:18   #2631
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Monia, ale wiadomo każdy ksiądz jest inny. Ja znam takiego, który nie przyjmował pieniędzy za mszę.A jak chodził po kolędzie i ktoś mu dawał pieniądze to dawał te pieniądze biednym do ktorych szedl z kolęda.

Ten nasz to na kasę jest łasy jak diabli
Stary 2012-04-04, 21:21   #2632
agacia_cz
Zadomowienie

co do dawania w łapę księdzu to mnie jeszcze czeka prośba o ślub a no właśnie chyba się nie chwaliłam 22.09 będziemy brać kościelny, moi rodzice obiecali się dorzucić także z drugim dzieciakiem do chrztu już nie pójdę jako "grzesznica"

a moja mała też uwielbia psikanie do noska wodą morską

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

dziewczyny czytałyście może na onecie najświeższe informacje o Matce Madzi?? że odeszła od męża.
jakaś kolejna zagrywka pod publikę pewnie

mi zostało do zrzucenia jakieś 6kg (tak twierdzi tż)
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:21   #2633
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myjecie główki dzieci szamponek? Jak tak to jakim?
Codziennie myjemy szamponem Musteli
Cytat:
a mój chłop chyba oszalał właśnie kurier przyniósł paczkę, otwieram a tam depilator za 240zł! teraz to chyba same nocki będzie robił żeby to odrobić...
Oj Agacia, musiałaś go nieźle pokłuć
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Coraz częściej dochodzi do mnie fakt, że nie można wyrazić swojego zdania na forum, bo zaraz każdy przekręca i uważa, że to jest be, i ja tak na pewno robie i to głupota

Wszystko zależy od punktu... siedzenia

A mnie się podoba TAKIE krzesełko, ale nigdy mnie chyba nie będzie na nie stać
Chyba, że może znajdę je na mojej magicznej giełdzie za jakieś 100zł Bo tam krzesełek do karmienia jest sporo i całkiem fajnych
Chyba bym wtedy ze szczęścia ocip.iała

Stary 2012-04-04, 21:22   #2634
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, ale wiadomo każdy ksiądz jest inny. Ja znam takiego, który nie przyjmował pieniędzy za mszę.A jak chodził po kolędzie i ktoś mu dawał pieniądze to dawał te pieniądze biednym do ktorych szedl z kolęda.

U nas ksiadz nie odmawia koperty i nawet slyszalam ze sugerowal ze ktos dał za mało - moj brat jak dawal za slub to mu ksiadz powiedzial ze zazwyczaj daja wiecej, ale ja osobiscie sie z tym nie spotkałam ani na slub ani na chrzciny.
Pozatym wiem ze nasz ksiadz wszystko inwestuje w kosciol, remontuje i dba, a mamy piekny duzy stary pocysterki kosciol wiec to trzeba mu oddać
Stary 2012-04-04, 21:24   #2635
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja tż wczoraj mówiłam że do księdza idziemy razem załatwiać chrzciny bo ja nie będe sam aswiecić oczami i wysłuchiwać - to mi walnął textem ze właśnie lepiej jak sama pójdę bo nie będzie nawijać o ślubie a jak pójdziemy razem to tak, powiedziałam mu że się nie wywinie takimi wymówkami i idziemy razem bez dyskusji w końcu on też jest rodzicem - jest tatą
u nas teraz jest nowy ksiądz ponoć bez problemowy ale to się okaże
bo ten stary to robił straszne kłopoty na pewno by nam dziecka nie ochrzcił
Stary 2012-04-04, 21:25   #2636
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja nawet nie mam zamiaru stówy dawać 50zł to max co dam w końcu to jest co łaska moja szwagierka dała w kopercie tylko 20zł i jakoś ksiadz na nią krzywo nie patrzył

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

a czy to nie jest zastanawiające, że zwiała akurat dzisiaj kiedy miała być badana na wykrywaczu kłamstw??? dziwne, nie??
Cytat:

no jest wielu tez takich " co łaska ale nie mniej niz..." moj na szczescie jak mowi "co łaska" to na prawde jest co łaska
Cytat:
co do dawania w łapę księdzu to mnie jeszcze czeka prośba o ślub a no właśnie chyba się nie chwaliłam 22.09 będziemy brać kościelny, moi rodzice obiecali się dorzucić także z drugim dzieciakiem do chrztu już nie pójdę jako "grzesznica"

a moja mała też uwielbia psikanie do noska wodą morską[COLOR=Silver]

mi zostało do zrzucenia jakieś 6kg (tak twierdzi tż)
no to gratuluję decyzji
a co do kg to ja sie zblizam do wagi sprzed ciązy (jakies 3 kg mi zostały) ale ogólnie chciałabym z 10 jeszcze zrzucic...
Stary 2012-04-04, 21:27   #2637
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Codziennie myjemy szamponem Musteli

Oj Agacia, musiałaś go nieźle pokłuć

Wszystko zależy od punktu... siedzenia

Chyba, że może znajdę je na mojej magicznej giełdzie za jakieś 100zł Bo tam krzesełek do karmienia jest sporo i całkiem fajnych

fantastyczne ale cena masakrejszyn

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a czy to nie jest zastanawiające, że zwiała akurat dzisiaj kiedy miała być badana na wykrywaczu kłamstw??? dziwne, nie??

no jest wielu tez takich " co łaska ale nie mniej niz..." moj na szczescie jak mowi "co łaska" to na prawde jest co łaska

no to gratuluję decyzji
a co do kg to ja sie zblizam do wagi sprzed ciązy (jakies 3 kg mi zostały) ale ogólnie chciałabym z 10 jeszcze zrzucic...

bardzo dziwne , wkurza mnie już ta laska nie wierze jej od samego początku jest w jej oczach coś przerażającego i czy tak wygląda matka w żałobie??? po niej po jej zachowaniu nawet nie widać że niedawno straciła dzieciątko udusiła bym gołymi rękami jak Boga kocham
Stary 2012-04-04, 21:27   #2638
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

ło matko i córko!! ale cena!!!! ale krzesełko super!
Stary 2012-04-04, 21:27   #2639
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
mama mi przytargała 2 siaty ciuszków i butów po kuzyna córze, ale kolorki i fasony raczej chłopięce niektóre nawet na 116 cm niektóre nówki

Cytat:
Kocham Akademię Pana Kleksa do dziś
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki czy Wasze bąbelki śpią w śpiworkach? bo zastanawiam sie czy kupic bo Igulec taki szalony ze cały czas nogi mu chodzą i się odkopuje....
Nie wyobrażam sobie małego śpiącego w nocy bez śpiworka. To taka wygoda dla mnie Ubieram mu wtedy bodziaka z długim i śpiworek lub bodziaka z krótkim, coś w stylu kaftanika i śpiworek. Mam kilka nawet śpiworków
A w nocy tylko rozsunę trochę suwak od dołu i cyk zmiana bezszelestna pieluchy

Stary 2012-04-04, 21:28   #2640
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Uszka planuje przekłuc małej tak przed rokiem napewno, chociaz jednej mojej znajomej kosmetyczka odmówila , a jej corka miala 7msc
mądra kosmetyczka

Obecnie jest tak,ze żadna szanująca się kosmetyczka niemowlakowi czy małemu dziecku uszu nie przebije. Jedno to ryzyko infekcji,w końcu to naruszenie ciągłości tkanek (pół biedy,jesli robi to igłą ,gorzej,jesli pistoletem -nie da się go wysterylizowac a wkrętki zamiast przbijac rozrywają skórę ,bo nie maja ostrych jak igła zakończeń). Dwa,to ryzyko półknięcia małego elementu albo rozerwania sobie uszka.Trzy -czy niemowlę serio potrzbuje kolczyków? to jak to wygląda to juz kwestia gustu,ale po co sprawiac ból dziecku,które nawet nie wie co to,po co to? Nic z tego nie ma? Według mnie kolczykowanie niemowląt to jedynie fanaberia mamy. Co innego,kiedy przbija sie uszy świadomemu dziekcu,ktre samo chce kolczyki mieć.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości