|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
[QUOTE=black secret;33348154]a dziekuje,ze pytasz. ogolnie ok u mnie ok. Niestety sennosc mnie nie opuszcza nadal, czuje ciagniecie w dole brzuszka-oczywiscie martwie sie,ale wierze,ze moje Szczescie rosnie i robi sobie wiecej miejsca....
Poza tym niestety jakies dolki lapie ostatnio, jestem placzliwa mega, jakas taka nijaka.... ![]() A Ty widze przygotowania do swiat pelna para juz zaczelas Jejku Twoje ciasta beda zapewne mega pyszne....![]() A Wy z Tz swieta spedzicie tlyko u siebie i z tesciami czy do Twojego rodzinnego domku tez jedziecie?? QUOTE] czy pełną parą? nieee wiem juz mam posprzątane u mnie (w domu tez), dziś wróciłam z domku i dzis odpoczywam po prawie trzydniowym sprzataniu i jutro biore sie za placki, ale tak mysle ze jutro upieke biszkopty i kruche a pojutrze dopiero je przełoże kremem, a robie tylko 2 placki wiec raz dwa pójdzie robota kosztują chyba 5zł bo jak mam robic swoje ciasto to o wiele drożej mi to wyjdzie, do samego rafaella smietanka kremówka kosztowała (w carrefourze) 5,50zł a w zwykłym spożywczaku to przeszło 7zł wiec wydam tą dyche a bede miała dwa dodatkowe ciastazrobie fotki wszystkich i Was poczęstuje ![]() a Ty sie nie martw, dzidzius jest zdrowy i rośnie jak na drożdżach, inaczej by Ci napewno tyle energii i siły nie zabierał a i jeszcze pytasz o swieta, wiec mielismy zejsc na dół do tesciów, ale siostra tż zaprosiła wszystkich na sniadanie do siebie (mieszkają 100metrów od nas podrugiej stronie ulicy) wiec wszyscy idziemy do nich, a potem to nie wiem co nam sie bedzie chciało, jaka bedzie pogoda, pewnie gdzies wszyscy bedą flaszke obracac i swietowac ale nie wiem gdzie jak tż bedzie chciał jechac do mnie to pojedziemy (a jest niechętny bo ma nają z moim ojcem na pieńku) a jak nie to nie, i tak to tylko niedziela, potem poniedziałek swiąteczny a w poniedziałek tż bedzie musiał wracac wiec nawet sie nie poswietuje tak naprawde-jak dla mnie to sa swieta bardziej koscielne i wiecej sie chodzi do Kościoła niz ma sie wolnego czasu. zawsze tak słabo odczuwałam te święta, tak naprawde to dopiero po rezulekcji jak juz sie siedzi przy śniadaniu mnie jest tam obojetne, dla mnie moze byc juz po tych swietach,wcale mi sie do swietowania nie spieszy bo i tak tż mało bedzie
Edytowane przez misia20l Czas edycji: 2012-04-04 o 19:36 |
|
|
|
#3662 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za jakiś czas to minie i znów bedziesz mogła bywać z nami tyle ile bedziesz chciała.Hej Misia, ja tez jak Black uważam, że twoje ciasta beda mega pyszne i mam nadzieje, że wstawisz zdjęcia ![]() Cytat:
Zaczełaś juz coś kupować dla maluszka?Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
ale u mnie się pogoda popsuła od 17 pochmurno i pada deszcz, ech, no cóż - wiosna ![]() Elmiria, Nue fantastyczne wieści z brzuszków oby tak dalej będę wtedy w 10t 5dc i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze że będzie słychać serduszko i zobaczę mojego małego człowieczka ![]() Misia ależ Ty musisz być zdolna i mieć smykałkę do pieczenia ciast na pewno Twoje ciasta będą pyszne jeszcze do gotowania jako-tako ale ciasta to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Na szczęście moja teściowa jest specjalistką i od gotowania i od pieczenia więc ja nawet nie wchodzę jej w drogę, bo ona raz-dwa i zrobione, ani się człowiek obejrzy a tu obiad z dwóch dań, ciasto i sałatka jest bezbłędna po prostu. Ja w tym roku zajmuję się sałatkami i ćwikłą. Właśnie ugotowałam buraki i jutro rusza produkcja. Mam nadzieję, że wyjdzie zjadliwa, bo pierwszy raz będę robić ![]() my w sobotę jedziemy do moich dziadków, będzie też moja mama, brat, ciocia z moją siostrą cioteczną, brat cioteczny z rodziną i mój chrzestny z rodziną więc całkiem fajna gromada a w niedzielę po południu wracamy do siebie, żeby spędzić trochę świąt z rodziną Tż-ta. W poniedziałek musimy być tutaj, bo jest mecz żużlowy, otwarcie sezonu, pierwszy mecz w I lidze a mój Tż jest ogromnym fanem żużla, inne sporty mogą dla niego nie istnieć, no może poza siatkówką (kiedyś sam grał )
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Nue, Elmira to super że Wasze dzidzie takie ruchliwe, duże i silne
ciesze sie razem z Wami![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Martynka, agrafka witam Was dziewczęta ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
mnie sie chyba talent włączył po mamie no nikt nie narzekał na moje jedzeniem, co nie zrobie to smakuje, placki również ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Martynko, wstawiła byś w klubie swoją fotke z brzuszkiem? hęę? |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
jak tam przygotowania do Świąt?
|
|
|
|
#3667 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie nas kusi! My nie jestesmy z tych, co lubią długo czekać na niespodziankę, tylko chcemy już teraz wiedziećCytat:
![]() Cytat:
![]() hihi, to trzymam kciuki za twoją córcię... i mojego synka ja też już tak mam, że teraz mnie zaczęła płeć interesować, jak już sie dowiedziałam, że jest zdrowe---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A jak samopoczucie?
|
|||
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, przygotowania do Świąt pełną parą, @ miała dziś przyjść, jeszcze nie przyszła, ale na pewno będzie, czuję to, choć chciałabym inaczej
|
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do ubranek to nie kupowałam jeszcze nic, jak już będę na l4 to się za to wezmę, bo w końcu będzie jak mąż mówi, że ja będę rodzić w szpitalu a on będzie rzeczy dla juniora kupował
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Tz mam nadzieje,ze za godzine bedzie juz w domku,bo jeszcze w pracy koncza....
Juz chce sie do niego przytulic,bo pol dnia przeplakalam dzis w poduszke jakos.... ![]() A na kolacyjke serwuje Wam salatke grecka z bagietka z serem zoltym, maslem czosnkowym i ziolami ![]() Mam nadzieje,ze lubicie.....
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszę tylko żebyście wiedziały że jest ok. jutro opowiem i wkleję zdjęcie
Zielona mi taką ochotę na śledzie zrobiła że kupiłam płaty i jutro robię sałatkę tylko ja robię ze śmietanką ogórkiem kiszonym cebulką i jabłuszkiem. a i połowę zrobię w oleju te same składniki plur rodzynki Pychota!! do jutra idę spać bo ledwo żyję.
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
ja juz po kolacji
![]() jadłam bigosik, teściowa już dzis zrobiła, wiec mam jutro obiad z głowy, zjem ciepły posiłek, w sumie pewnie bede cały dzień go jadła w piątek ścisły post wiec trza troszke pogłodowac, bede wcinała płatki kukurydziane z mlekiem. a od niedzieli juz normalnie, czy to piatek czy inny dzień bedzie można wszystko jeść ale mi mega szybko cały post zleciał, w ogóle cały ten czas tak migusiem leci że hej.---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
łłłooooo matko! jakbym zjadła to co piszesz to bym sie chyba na raz posrała i porzygała
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Miska....bigos....
![]() W lodowce jest chyba z 12 sloikow ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- zmykam dziewczynki papaaaaaaaaaa dobranoc
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tż mama własnie dzis tak samo zrobiła, za to tak wczesnie gotowała bigos.potem jak znalazł, bo kiedy sie ma ochote to sie je a jak sie nie ma to moze stac i nic sie z tym nie stanie. pa black ja tez zmykam juz lulać paaa |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Misia obiecuje, ze jutro wstawie. Cytat:
Miłego wieczorku dziewczyny, teraz to już naprawde uciekam, do jutra |
||
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki witam was z rana. Dziś ostatni dzien jestem w pracy
Cytat:
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Nue, Elmirko, Sensuall super że Wasze Dzidziołki pieknie rosną, jeszcze trochę i zaczną się kopniaczki i dopiero będzie jazda ![]() Mlodaj trzymam kciuki za wizytkę , ostatni dzień w pracy, czyli na zwolnionko idziesz?? i bardzo dobrze, trzeba trochę nabrać sił i sobie zorganizowac wszystko![]() Ja wczoraj się wyszalałam na Aqua Aerobicu ![]() Miłego dnia Dziewczynki
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Dzis moj Tz jechal do pracy na 8 z racji tego,ze wczoraj skonczyl prace o 21:30....w domu o 22, byl padniety....zjadl, wykapal sie i polozylismy sie....ale oczywiscie bardzo przejety tym,ze caly dzien sama siedzialam i steskniony.... Ja zaraz ide z pieskiem na dwor i go wykapie,a pozniej przetree tylko okno w pokoju. jak bede miala sile to lazienke na koniec dzis wysprzatam. Cos mnie gardlo drapie, jakby pobolewalo;( Co powiecie na croissanty na sniadanko, tosty lub platki z mlekiem i truskawkami??
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki a tak w ogole za to,ze jestescie to specjalnie dla wszystkich staraczek.....
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
oraz dla przyszlych mamusiek....
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważaj na siebie Kochana i za bardzo nie szalej z tymi oknami, herbatka z malinką na gardło i pod kocyk bo przecież nie chcesz być chora na Święta co?
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
black te buciki to do chrztu jak ulał
jak się dziś czujesz? Ja wczoraj naładowałam akumulatory, jestem znów najszczęśliwsza na świecie A dziś Natalia ma wizytę!!! ![]() ![]()
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Goraca herbatke zwykla wlasnie wypilam. chyba zaraz malinowo sobie zrobie....moze pomoze cos.... Oczywiscie,ze nie chce byc chora na swieta. Poza tym jutro spotkanie z moim Szczesciem ![]() Cytat:
![]() A dziekuje, jakos sie trzymam dzis. Mam nadzieje,ze nie bedzie gorzej. Hehe nie dziwie sie,ze jestes najszczesliwsza na swiecie Dzis Natalia bedzie a ja jutro ![]() A kto ma wizyte w sobote?? czy ja juz cos w tym moim mozdzku sobie ubzduralam.... W ogole nagadalysmy sie wczoraj o kwasnym i w nocy obudzilam sie z ochota na ten kapusniak....chyba zaraz sobie odgrzeje.....
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
ok to napiszę jak po wizycie
Siedziałam tak z godzine, mierzenie, ważenie (od ostatniej wizyty przytyłam 100g!!) ciśnienie. Moje wyniki moczu są kiepskie, bo jest białko i liczne bakterie. Zapisał mi leki, ich cena wywaliła mnie z butów i jakieś witaminy, ale nie mogę znaleźć ich nigdzie więc na razie tylko kwas foliowy będę brać. Później usiadłam na samolot i zrobił usg ale jednak kazał przez brzuch bo mało było już widać. Maleństwo jest takie duże że termin z miesiączki 26.10 to za mało termin z wymiarów to 22.20 nie wiem jakim cudem może będzie duże ale kazał nie zmieniać daty porodu bo to jeszcze nic nie wiadomo![]() Moje dziecię tak wariowało że nie mogliśmy Go uchwycić Maleństwo ma 43mm wklejam zdjęcia spójrzcie jaki jest cudowny!
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

Jejku Twoje ciasta beda zapewne mega pyszne....
nieee wiem
juz mam posprzątane u mnie (w domu tez), dziś wróciłam z domku i dzis odpoczywam po prawie trzydniowym sprzataniu

oby tak dalej
że będzie słychać serduszko i zobaczę mojego małego człowieczka
25.10.2014