DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-11, 18:18   #3451
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: Ginekolog Białystok

Właśnie też poczytałam opinie na znanym lekarzu i po wyeliminowaniu zostały mi następujące Panie:
- Iwona Nesterowicz
- Jolanta Kukuła-Bukraba
- Barbara Rogoś
- Barbara Radziszewska

Także zapewne do którejś z tej czwórki wybiorę się w najbliższym czasie.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:45   #3452
zjedzmnieteraz_
Przyczajenie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Ja mieszkam niedaleko Katowic, osobiście bardzo lubię i polecam Panią doktor Hannę Kosmale-Pytlik, miał ktoś okazje chodzić do niej ?
Ogólnie miałam z 7 lekarzy ginekologów i każdy przez kilka lat wmawiał mi że z moimi jajnikami jest wszystko w porządku a ja zmieniałam lekarzy bo zastanawiało mnie czemu okres mi sie nie chce pojawić samoczynnie, na to każdy lekarz zapisywał inne tabletki hormonalne że teraz po tych wszystkich hormonach powinnam już świecić ... ;> Pani Hanna przyglądając się USG kilka razy stwierdziła zamiast jajników po prostu tkanki łączne.. co skończyło się laparoskopowym usunięciem gonad ...

Mogę do niej zadzwonić w każdym momencie, zawsze służy poradą, poświęca dużo czasu na tłumaczenie i porady..
Aniol nie lekarz

Przyjmuje w przychodni Medis w Katowicach na ul Szeptyckiego
zjedzmnieteraz_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:37   #3453
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmnieteraz_ Pokaż wiadomość
Ja mieszkam niedaleko Katowic, osobiście bardzo lubię i polecam Panią doktor Hannę Kosmale-Pytlik, miał ktoś okazje chodzić do niej ?
Ogólnie miałam z 7 lekarzy ginekologów i każdy przez kilka lat wmawiał mi że z moimi jajnikami jest wszystko w porządku a ja zmieniałam lekarzy bo zastanawiało mnie czemu okres mi sie nie chce pojawić samoczynnie, na to każdy lekarz zapisywał inne tabletki hormonalne że teraz po tych wszystkich hormonach powinnam już świecić ... ;> Pani Hanna przyglądając się USG kilka razy stwierdziła zamiast jajników po prostu tkanki łączne.. co skończyło się laparoskopowym usunięciem gonad ...

Mogę do niej zadzwonić w każdym momencie, zawsze służy poradą, poświęca dużo czasu na tłumaczenie i porady..
Aniol nie lekarz

Przyjmuje w przychodni Medis w Katowicach na ul Szeptyckiego
Co do niej mam mieszane uczucia. Z jednej strony częste USG, a z drugiej strony zmiana tabletek była przeze mnie prawie wymuszona, a źle się czułam. Pewnie wszystko zależy od "przypadku".

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:02   #3454
Mizaruu
Przyczajenie

Do Pani Iwony Nesterowicz jestem zapisana na przyszły tydzień, na wizytę czeka się ok miesiąca, to długo ale czy było warto napisze po wizycie. A zapisałam się do niej bo też slyszałam dobre zdania o niej, zobaczymy ale licze że w koncu znajde "swojego" ginekologa.
Natomiast zdecydowanie odradzam Pania Gmyr, niezainteresowana w ogóle pacjętką, nie pyta o nic, sama z siebie też nic nie mówi, badań prawie w ogóle nie robi, a jak robi to się nie dowiesz czy coś jest nie tak i jest nie miła, wyglada jak by siedziała tam na siłe, jej komentarz do koleżanki wypowiedziany z oburzeniem to coś w stylu: a kto się tam goli?!, a mnie gdy powiedziałam że bym chciała zmienić tabletki bo po tych się zle czuje to uznała że to napewno nie od tabletek i że coś sobie ubzdurałam. Także się ciesze że musiałam i tak znienić tylko teraz trzeba znaleść tego dobrego
Mizaruu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:19   #3455
patusia1230
Raczkowanie

GG do patusia1230

CZĘSTOCHOWA

Romuald Górniak - Nie patrzy na pieniądze, ważne jest dla niego dobro pacjentki (idealny dla kobiet w ciąży) poleciła mi go kobieta mojego taty, której prowadził ciążę. Jestem zadowolona w 100 % a na wizycie prywatnej jak powiedziałam, że mam mało pieniążków to policzył tylko wizytę (100zł) a usg i tak zrobił mimo, że dodatkowo się płaci. Pomagał wstać z łóżka, z fotela.. na nfz troszkę się spóźnia i spieszy ale to wiadomo dużo pacjentek, jednak jest bardzo dokładny i odpowiada na wszystkie pytania, nie pogania. Dobrze zna się na usg, mimo że u mojego syna nie było widać płci ,w ostatnim momencie przed wyłączeniem aparatu jednak złapał go jak rozkraczył nóżki i powiedział "ten instrument ma okolo centrymentra, będzie synek" Zdjęcia dobre a wizytę prywatną miałam w dzielnicy północ (ten pan ma dwie prywatne przychodnie) , delikatny, POLECAM
patusia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:54   #3456
Melissa86
Zakorzenienie

Dziewczyny a była któraś z Was u Pani Lewkowicz? Dzwoniłam właśnie do poradni na Pogodnej, chciałam umówić się do dr Radziszewskiej, jednak ona przyjmuje tylko do godziny 15, a ja do 14:30 pracuję, więc nie mam jak do niej iść, a zależy mi na czasie i zapisałam się do Lewkowicz na następny piątek. Macie jakieś doświadczenia z tą lekarz? Z góry dziękuję za opinie.
Stary 2012-03-14, 19:07   #3457
morrigan1986
Wtajemniczenie

Byłam dziś pierwszy raz u dr Mikołajewskiego. Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywne. Rzeczowy lekarz, miła pielęgniarka, dobrze wyposażony gabinet. Pielęgniarka od razu pobiera wymaz i ogląda go pod mikroskopem. Lekarz mnie zbadał, wypisał leki, porozmawiał, wytłumaczył. Jak wyleczę infekcję będę miała cytologię i usg dopochwowe. Wszystko na NFZ.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 17:31   #3458
Polly88
Raczkowanie

ja nie polecam doktor Kluz-Kowal, która przyjmuje na niedźwiedziej. Wszystko na łapu capu. Na ilość. Chciałam pogadać z nia o antykoncepcji a ona do mnie z tekstem "to co wypisuje tabletki". a że byłam młoda i głupia to sie zgodziłam bez żadnych badań. Miałam farta że Yasminelle mi przypasowały.
Zmieniłam ja na dr Janucik-Gacutę. I ogólnie jestem zadowolona. Kolejka jakieś 1,5 tygodnia. Wizyta z badaniem "ręcznym" i usg i pogadanką 100 zł. Jest bardzo szczegółowa. Tylko coś sie jej nie spodoba to wysyła na badania. Miałam nadżerkę i nawet załatwiła to tak, że sama mi ją usuwała w szpitalu
Polly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:56   #3459
anibiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Byłam dziś pierwszy raz u dr Mikołajewskiego. Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywne. Rzeczowy lekarz, miła pielęgniarka, dobrze wyposażony gabinet. Pielęgniarka od razu pobiera wymaz i ogląda go pod mikroskopem. Lekarz mnie zbadał, wypisał leki, porozmawiał, wytłumaczył. Jak wyleczę infekcję będę miała cytologię i usg dopochwowe. Wszystko na NFZ.
O, to wygląda nieźle Dziękuję za wskazówkę
perfect

anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 15:32   #3460
withi_as
Zakorzenienie

WARSZAWA

Hej dziewczyny - czy któraś z Was była na wizycie u pani ginekolog Adrianny Wacławik ? Szukam kogoś w stolicy, z reguły z dystansem podchodziłam do kobiet w tym zawodzie (złe doświadczenia z przeszłości), ale podobno ta Pani jest dość rzetelna w tym co robi. Z góry dzięki za wszelkie informacje
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:19   #3461
agasobo
Zadomowienie

cześć dziewczynki
czy któraś z Was chodziła może w Łodzi do doktora Michała Krekora albo Mariusza Grzesiaka? czy możecie polecić lub odradzić któregoś z tych panów?

dziękuję

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:51   #3462
pammee
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

GLIWICE - dr Mercik

Cytat:
Napisane przez Ef-fka Pokaż wiadomość
Gliwice-dr Dariusz Mercik
.
Ja moge polecić mojego, do którego trafiłam przypadkiem i wyszło mi to tylko na zdrowie.
Dr Mercik jest ginekologiem- endokrynologiem(jest też podobno dobry w prowadzeniu zagrożonych ciąż), jest (o ile się nie mylę) ordynatorem Szpitala Ginekologicznego w Gliwicach a także przyjmuje prywatnie w Saulusie( ul. Górnych Wałów 22 44-100 Gliwice 032-2389437)
Posiada w gabinecie USG zarówno dopochwowe, jak i
normalne. Koszt wizyty z usg to 60-70 zł .

Jak dla mnie lekarz z powołania, kompetentny, prawdziwy fachowiec a z drugiej strony bardzo miły i kontaktowy, wizyta u niego należy do przyjemności (zero dyskomfortu psychicznego)
Naprawde godny polecenia
Zgadzam się z @Ef-fka, dr Mercik to wspaniały fachowiec. Najpierw wysłuchuje historii pacjentki, przeprowadza szczegółowy wywiad. Doradza, tłumaczy. Jest na prawdę dobrym profesjonalistą i potrafi ratować różne zdrowotne zarówno fizyczne jak i psychiczne sytuacje. Bardzo podoba mi się kontakt telefoniczny/smsowy, który proponuje w sprawie wyników badań: jeśli są OK (np. badanie wymazu nic nie wykazało) to wysyła informację smsem, że wyniki są prawidłowe (nie ma potrzeby umawiać się na dodatkową wizytę w celu ustalenia, że wszystko jest ok - dla mnie to równa się z nienaciąganiem na kasę).
Także zdecydowanie polecam tego fachowca.

......................... ......................... ......................... ..........
cel numer 1 - powrót do wagi sprzed trzech lat: 65kg
cel numer 2 - osiągnąć moje wymarzone 59kg
pammee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:34   #3463
landi0909
Zakorzenienie

Z Gliwic polecam Panią Maksymowicz, na os. Zubrzyckiego. Co prawda różne są o niej opinie, ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to żadna znajoma mi kobieta nie ma zastrzeżeń
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 08:54   #3464
wandseku
Raczkowanie

Dot.: ginekolog endokrynolog Poznan

bardzo dobre opinie na znanym lekarzu i wśród moich znajomych ma Piotr Bruszewski
wandseku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:06   #3465
wandseku
Raczkowanie

Dot.: Ginekolog-endokrynolog wrocław

dr Świdrak - komandorska
wandseku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:27   #3466
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a była któraś z Was u Pani Lewkowicz? Dzwoniłam właśnie do poradni na Pogodnej, chciałam umówić się do dr Radziszewskiej, jednak ona przyjmuje tylko do godziny 15, a ja do 14:30 pracuję, więc nie mam jak do niej iść, a zależy mi na czasie i zapisałam się do Lewkowicz na następny piątek. Macie jakieś doświadczenia z tą lekarz? Z góry dziękuję za opinie.
Byłam u Pani Lewkowicz-Szczęsnej i mogę śmiało ją polecić - miła, sympatyczna pani około 50-tki.
Stary 2012-03-27, 19:47   #3467
Vallotka
Zakorzenienie

Ja chodzę do dr Kłubowicza na Parkowej i całkiem sobie chwalę. Tylko, że ja chodzę tylko na wizyty kontrolne więc nie wiem jakby pan leczył jakbym miała problemy

Edytowane przez Vallotka
Czas edycji: 2012-03-27 o 19:51
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:32   #3468
pat0
Wtajemniczenie

Teraz w klinice Bocian jest tylko prywatnie? co sadzicie o p. Pietrzyckim ?ile placilyscie za wizyte z usg cytologia? czy zleca badania hormonalne przed wypisaniem tabletek anty? czy takie badania mozna zrobic u nich ? czy przy kolejnych wizytach sa jakies znizki ? czy jak idzie sie poraz kolejy z wizyte tylko z wynikami czy placi sie za wizyte ? wyrazcie prosze swoje zdanie
Stary 2012-03-30, 12:30   #3469
mariamarysienka
Zakorzenienie

Białystok
hej dziewczyny, nie wiecie czy dr Sobolewski przyjmuje również na NFZ czy tylko prywatnie? bo widziałam sprzeczne informacje na ten temat a opinie ma wspaniałe dlatego chciałabym się do niego wybrać

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 16:07   #3470
chooco92
Raczkowanie

GG do chooco92

Dr Jacek Swat. Przyjmuje w przychodni w Przeźmierowie, niedaleko Poznania.
Zawsze byłam zdania,że lepszymi ginekologami są kobiety, ale po tej wizycie zmieniłam diametralnie zdanie
Przyszłam z ciągłymi bólami brzucha, żaden lekarz nie był w stanie wywnioskować co mi dolega. Dr Swat zrobił mi USG dopochwowe, badanie wziernikiem, cierpliwie tłumaczył ,zero pospiechu. Zbadał mi jajniki, sprawdził nadżerkę, a dodatkowo wszystko odbyło się bezboleśnie.
Byłam na NFZ (dlatego nie oczekiwałam cudów), ale podobno przyjmuje też prywatnie
Zdecydowanie polecam

Narysujesz?
Zapytasz?
chooco92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 16:19   #3471
paulinaziuta07
Raczkowanie

Witam! Poszukuję dobrego ginekologa ze Szczecina. Chodzi mi głównie o zajście w ciążę ( od 9 miesięcy staranie i nic) czy któraś z Was w Szczecinie miała ten sam problem i miała dobrego ginekologa, który jej pomógł
paulinaziuta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:29   #3472
cienanosdesoledad
Raczkowanie

Czy ktoś mógłby mi polecić dobrego ginekologa (tylko NFZ) w Katowicach?
Próbowałam się umówić do jednego polecanego z forum, ale chyba to nieaktualne, bo dzwoniłam z 10 razy i nikt nie odbierał ;p
Cel -> 55kg
CG start -> 15.02.2012 i zapuszczam!

cienanosdesoledad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:33   #3473
lianeska
Zakorzenienie

nfz jedynie polecam w K-cach Damiana Osieckiego -przyjmuje na dworcowej-jak chodzilam to trzeba bylo przychodzic osobiscie sie zapisac, nie wiem jak teraz..warunki moze nie super ale lekarz naprawde mily, delikatny, sam proponuje badania i antykoncepcje dobrze dobiera.
poszperaj tez w forum biala lista ginekologow(katowice)na gazecie, moze ktos inny ci "spasuje"

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 23:37   #3474
cienanosdesoledad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
nfz jedynie polecam w K-cach Damiana Osieckiego -przyjmuje na dworcowej-jak chodzilam to trzeba bylo przychodzic osobiscie sie zapisac, nie wiem jak teraz..warunki moze nie super ale lekarz naprawde mily, delikatny, sam proponuje badania i antykoncepcje dobrze dobiera.
poszperaj tez w forum biala lista ginekologow(katowice)na gazecie, moze ktos inny ci "spasuje"
dzięki wielkie sprawdzę go na pewno
Cel -> 55kg
CG start -> 15.02.2012 i zapuszczam!

cienanosdesoledad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:08   #3475
weroniqe87
Raczkowanie

WARSZAWA

Mogę polecic z czystum sumieniem doktor Leśniewską - przyjmuje w Warszawie w Multi-medzie na Grochowskiej i Okopowej. Bardzo fajna ginekolog, zanim przypisała mi tabletki zbadała wszystko co było potrzeba - badania z krwi, hormony, usg, badanie piersi.

Raz, kiedy pani doktor Lesniewska była na urlopie trafiłam do dr. Rodzocha (równiez w Multi-medzie tylko, że na Waryńskiego) - bardzo fajny ginekolog, zbadał mnie, pobrał cytologie, zlecił badania kontrolne.

Nie wiem ile kosztuje wizyta, bo mam prywatny pakiet medyczny, ale wydaje mi się, że widziałam u nich tez logo NFZ, może warto zadzwonić i się zapytać.

Edytowane przez weroniqe87
Czas edycji: 2012-04-04 o 09:11
weroniqe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:19   #3476
maja8210
Raczkowanie

ja poszukuję dobrego ginekologa w Dąbrowie Górniczej
maja8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:34   #3477
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja8210 Pokaż wiadomość
ja poszukuję dobrego ginekologa w Dąbrowie Górniczej

wyszukiwarka nie gryzie

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 18:02   #3478
sarkastiko
Rozeznanie

A może leczył się ktoś u Pani Małgorzaty Krystosiak, przyjmującej na terenie trójmiasta?
Jest ginekologiem-endokrynologiem
Stary 2012-04-04, 21:41   #3479
Lirriel
Zadomowienie

KRAKÓW

Zdecydowanie, z ręką na sercu polecam doktora Bartłomieja Golańskiego, przyjmuje w centrum miasta (ul. Czysta 5) w Pro Creative - prywatnie, niestety nie wiem, czy gdzieś przyjmuje na NFZ. Ogólnie obsługa całego centrum medycznego jest wspaniała (już sama Pani na recepcji jest kompetentna i niezwykle uczynna), natomiast Pan Doktor jest rewelacyjny - szczegółowo omawia wszystkie wykonywane czynności, doradza, tłumaczy, wyczerpująco odpowiada na wszelkie pytania i wątpliwości. W czasie badań delikatny. Bardzo konkretny i rzeczowy w sprawach antykoncepcji. Ogólnie wizyta we wspaniałej atmosferze, oceniam 10/10.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 20:04   #3480
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
czy któraś z Was chodziła może w Łodzi do doktora Michała Krekora albo Mariusza Grzesiaka? czy możecie polecić lub odradzić któregoś z tych panów?

dziękuję
slyszalam o dr Krekorze, podono warto sie wybrac. kiedys pracowal w czmp ale teraz nie wiem..

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a czy poleciłabyś jakiegoś na NFZ? ja też chodze prywatnie,ale obecnie umówiłabym sie na NFZ
podbijam lodz!

a slyszalyscie o dr Gruszczynskiej-Walczak?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości