|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
meszsares brawa za postępy
![]() ![]() Dawno nie pisałam wiec może i ja napiszę małe podsumowanko co u naszej panienki słychać: - chodzi przy meblach i pchaczu -raczkuje z prędkością światła po całym mieszkaniu -wywala wszystko z szafek - bije brawo, cmoka na zawołanie i mówi brrrrrr, pokazuje jaka będzie duża (ręce w górę) i prawie robi pa pa ![]() -mówi baba, a "mama" tylko jak marudzi ![]() - wyrzuca wszystkie książki z regału i Filipa resoraki z półek - wieczorem daje dyla do łazienki i wspina się na wannę jakby chciała nam dać znac że pora się kąpać ![]() -ładnie je już większe kawałki, -mamy az 1 zęba ![]() ale żeby nie było tak różowo: - drze sie w niebogłosy jak jej coś nie pasuje, i jak mamusia rano szykuje śniadanie a mały głodomór nie może się doczekać.. uszy więdną
#2012 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumku biedna jestes
![]()
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
Zaneta dziekuje Ci bardzo , zlota kobitka z Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
kajol - a ty jakies kosmetyki zamawiasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak to u Ciebie było dokładnie? Kiedy się zaczęły te migreny? I przeszły tak same z siebie, już nie masz wcale? A obiadek Jasia - mmm ![]() ![]() Cytat:
![]() Spryciula z Lilki ![]() ![]()
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
hej,
jestesmy po szczepieniu - było trochę płaczu, mały teraz płacze u lekarzy, jak się nad nim nachylą od razu łapki w górę, podkówka na buzi i płacz. Więc płakał przy badaniu i płakał gdy podeszła pielęgniarka, ale wystarczyło wziąć na ręce i po płaczu idę do niego, już śpi dobrej nocy
#2017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
taaaaaaaaaa śpi, w momencie gdy to wysłałam przez nianie usłyszałam jak sobie gada
#2019 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, melduje że żyję... ale ledwo.
![]() ![]() Hania sprawdza chyba naszą wytrzymałość fizyczną i psychiczną, a właściwie nie Hania tylko jej biały potwór. Już prześwituje, widać że jest tuż tuż, a wyjść nie chce i mam wrażenie, że nigdy się nie przebije. ![]() ![]() Zosiu- sto lat, sto lat! ![]() Meszsares, Brumek, Youyou,Isiaok, Adrij Wasze maluchy robią piękne postępy- brawo! ![]() Moje dziecko ma w nosie pełzanie, a co dopiero raczkowanie. ![]() ![]() Madziaranew, trochę szokujące to menu. Ja podobnie jak dziewczyny wstrzymałabym się z krowim mlekiem i ten tost z serem też do mnie nie przemawia. ![]() Scio, piękny klocek sensoryczny. ![]() Blondynko, 52 sztuki rozm. 4, ale promocja z chusteczkami była tylko do 1 kwietnia, teraz są w tej samej cenie bez nich. ![]() Iustyna, jak się ma Twój mały szpital? ![]() Babonik, jak fajnie, że Ciebie więcej na forum. ![]() ![]() Stronczek, rozumiem, że to bagaż podręczny. ![]() ![]() No i zabijcie mnie, ale więcej nie pamiętam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Monia - a jak Kinga dzisiaj, bo nie napisałaś?
A to przedszkole? Zapisałaś? Kiedy będzie wiadomo?
#2021 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wczoraj mi wizaz zwariował więc dziś odpisuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1- dziękuję ![]() ostatnio jak go spytam "jak dziadek robił" to kaszle jak stary gruźlik, bo mój tata przedwczoraj raz zakaszlał, a ten podłapał i przedrzeźnia. Ale tylko jak dziadka nie ma, jak jest w pobliżu to nie ma mowy ![]() 2. Ja też nie lubię, dla mnie mazurek to żadne ciasto, zwykły kruchy spód z czymkolwiek na wierzchu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- meszsares, youyou, ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Ciemno jeszcze, a my już wstalismy ![]() ![]() Alicja, Radek, Sophie sto lat! ![]() ![]() ![]() Brumek gratuluję kolejnego ząbka! Raczkowania! Zrzucania gazet! ![]() ![]() Biedna Ty z tym bólem głowy ![]() Madziaranew ale jadłospis! Scio ![]() Telik ![]() Youyou ![]() ![]() A czy piąty ząb robi jeszcze wrażenie? Bo Patrykowi właśnie wyszedł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Aania Adaś to największy podrywacz na wątku ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-04-05 o 06:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Nocka tragiczna, ranek jeszcze gorszy. Mój syn jest wielce religijny i z niesamowitym zacięciem ćwiczy gorzkie żale. A dziś wyjątkowo gorzkie ![]() Aania mnie też często zastanawia (czyt. martwi) rozwój Domka. Nie raczkuje, nie pełza, siedzieć siedzi, ale jak się zapomni to leci na bok ![]()
#2024 | ||
Zakorzenienie
|
Brumek, biedna jesteś z tym bólem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie że piąty robi wrażenie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mój sam siada i siedzi ładnie, ale żeby coś do przodu ruszyć to nic.... W końcu Wielki Tydzień jest, to się Domek wczuwa ![]() Ala, Radziu, Sophie, buziaki! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Brumku dziękuję, że pytałaś jak Hania. a zatem osłuchowo czysto, gardełko czyste. mamy dalej wlaczyć z katarem. ale to było wczoraj. a dzisiaj do rana Haneczka kaszlała ![]() ![]() scio super zabawka!!! agatka na pewno zachwycona!! Blanka, Lilka, Tymek i wszystkie inne dzieciaczki - ![]() ![]() Aaniu, Jacieee Wasze chłopaki rozwijają się prawidłowo i nie ma się co martwić, przejmować czy smutać!!!! ja właśnie tak do tego podchodzę. kilka miesięcy temu było mi jakoś tak "źle" i się przejmowałam, że Hania się nie umie przekręcić na brzuszek, gdy wszystkie (nawet o miesiąc młodsze) dzieci już potrafiły... ale nauczyłą się w swoim czasie, a ja jakoś "wyluzowałam" z tym wszystkim. moje dziecko rozwija się prawidłowo i nie oglądam się na inne w sensie, że zazdroszczę czy się niepokoję... a nawet się cieszę, że JESZCZE nie raczkuje (chociaż coś tam ćwiczy po swojemu) i JESZCZE nie chodzi (chociaż zaczyna wstawać przy pchaczu, moich nogach i w łóżeczku). mam dzięki temu JESZCZE trochę spokoju w domu ![]() ![]() ![]() Brumku mam nadzieję, że dzisiaj głowa już nie boli?? Marzenko a jak dzisiaj noc u Was? jak Hania-Jęczysława?? mam nadzieje, że lepiej!!!! wszystkie moje koleżanki na urlopach już, a ja tu sama...i nuda .... buziaki dla naszych solenizantów dzisiejszych - Ala, Sophie, Radek!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-04-05 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
![]() Pobudki co 1,5 h . Nie wyspana i złaaaaaaaaa ![]() Brumek kurcze drętwienie i taki ból? człowiek nie nadaje się do życia i funkcjonowania wtedy..zrób coś z tym ![]() 7 zębów? łooooo matuleńko ![]() Aniaa, Jaciee Sara na podobnym poziomie rozwoju, nauczyłam się "luzu" w tej kwestii. Przyjdzie czas i na nasze dzieci, niemniej jednak gratuluję nowych umiejętności Blance, Lilce, Tymkowi i pozostałym. Mezszares napisz co u mojej Klarusi ![]() Pieleszka a w żłobku odciągają dzieciom katar? taki spływający powoduje kaszel i powikłania.. ale to wiesz ![]() Zanetaa jak robisz ryż z jabłkiem? gotujesz ryż i tarkujesz jabłko i tyle? Może dzisaij zrobie Sarce. Jak czytam jakie pyszności gotujecie dzieciom to i wstyd że ze mnie taki leń i idę na łatwiznę. Sara jeszcze nie radzi sobie dobrze z dużymi kawałkami. np z bananem ![]() Karolinee gdzie się podziewasz? Kajool czyli sprawy prywatne widze się powoli układają. Cieszę się ![]()
#2027 |
Zakorzenienie
|
Marzenko współczuję
![]() ![]() u Nas 2 ząbki ale nawet nie wiem kiedy wyszły jedyny znak to była gorączka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że się z tego kataru wykaraskamy szybko!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, a nawet BARDZO dobry!
![]() Mamad, gratulacje dla Patryka za przebity ząbek! ![]() Blondynko, dzięki. ![]() ![]() Pieleszko, zdrówka dla Hani i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-05 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() robi wrazenie, ![]() Cytat:
![]() Brumku czytalam wczoraj ze pisalas zeby dodac nowe mamy do listy. Ja chetnie tylko jesli ktos chce to poprosze info na PW ![]() lece na sniadanie... a pozniej sie pakowac dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Marzenko Trzymam kciuki aby Hania dała wkońcu pospać w nocy.Ta pierwsza noc jest tego zwiastunem
![]() ![]() My obniżyliśmy łóżeczko wczoraj bo B coś zaczyna kombinować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
Dziś jestem sama w pracy, więc liczę na to, że uda mi się Was podczytywać.
Marzena_S gratuluję nocki i życzę już tylko takich ![]() Ala, Radek, Sophie ![]() ![]()
#2033 |
Zakorzenienie
|
Patik dokładnie ryż do super miękkości jabłko i cynamon, ryż zastępuje biszkoptem co jakiś czas albo nic nie daję. Banana żeby jadła sama nie daję, bo odgryza za duże kawałki i potem sobie poradzić nie umie, nie mam do tego cierpliwości, rozgniatam go widelcem i podaję sam albo np. w budyniu, z kaszą manna. Jak będą sezon an truskawki zrobię jej koktajl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Macie jakieś doświadczenia z suchymi szamponami do włosów? Stronczek Wy samochodem do Polandii wracacie? jak planujesz z dzieckiem podróż?
![]() |
#2035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że Hani szybko minie! Cytat:
to tylko pogratulować! ![]() Patik, ja się nie znam na suchych szamponach... Czekam aż się mały rozrabiaka obudzi z drzemki i zmykam jeszcze na małe zakupy. Co prawda mam dość jak sobie wyobrażę ile pewnie ludzi wszędzie, ale co zrobić..
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za komplementy
![]() Ania t zwykły ryż pofarbowany barwnikiem do jajek. Agatuli bardzo się nowa zabawka podoba. potrząsa, obraca i ogląda. Pogoda nam sie zepuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z przedszkolem to bedzie wiadomo chyba cos 25go maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja znów na predko ![]() wpadam tylko pożegnać się bo zobaczymy się pewnie dopiero po Świętach a więc... W te często niedoceniane Święto Wielkanocy życzę Wam moje miłe koleżanki cudownych chwil w zdrowiu, z rodziną, z tymi których najbardziej na świecie kochacie.
Życzę także, by ani jedna dodatkowa kaloria nie zepsuła Wam radości z jedzenia,by wszystkie potrawy nie przyprawiły Was o nowe dekagramy na wadze... żebyście w mokry poniedziałek były ulane do granic rozsądku... Czyli ZDROWIA I RADOŚCI dla Was i tych,których kochacie-nie ważne czy są blisko czy daleko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Babonik ale pięknie napisałaś
![]() Zimno mie telpie łaaaaaa nie chcę chorować ![]()
#2040 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a my dzis wieczorem wybywamy do Świnoujścia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.