W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 21:48   #2011
youyou
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

meszsares brawa za postępy

Dawno nie pisałam wiec może i ja napiszę małe podsumowanko co u naszej panienki słychać:
- chodzi przy meblach i pchaczu
-raczkuje z prędkością światła po całym mieszkaniu
-wywala wszystko z szafek
- bije brawo, cmoka na zawołanie i mówi brrrrrr, pokazuje jaka będzie duża (ręce w górę) i prawie robi pa pa i robi łełełełe tak rączką po ustach (to jej popisowy numer!)
-mówi baba, a "mama" tylko jak marudzi
- wyrzuca wszystkie książki z regału i Filipa resoraki z półek
- wieczorem daje dyla do łazienki i wspina się na wannę jakby chciała nam dać znac że pora się kąpać
-ładnie je już większe kawałki,
-mamy az 1 zęba

ale żeby nie było tak różowo:
- drze sie w niebogłosy jak jej coś nie pasuje, i jak mamusia rano szykuje śniadanie a mały głodomór nie może się doczekać.. uszy więdną
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:51   #2012
Kajool
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Brumku biedna jestes A ty karmisz w nocy?? Bo moze bys sobie pyralgine zapodala?? Wiesz ta moja znajoma karmiaca z migrenami czasami sie tak ratuje.
Stary 2012-04-04, 21:58   #2013
madziaranew
Rozeznanie

Zaneta dziekuje Ci bardzo , zlota kobitka z Ciebie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:06   #2014
83monia
Zakorzenienie

kajol - a ty jakies kosmetyki zamawiasz a wez mi tez jesli to jakas vatika czy inne oleje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:29   #2015
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku jak tylko mi się porzypomina ta migrena to aż boli. Raz mi szcęka tak zdrętwiała że nie mogłam mówić-wtedy rodzice odwieźli mnie do szpitala. Cholerstwo ta migrena i nie wiadomo co z cholerstwem robić
tule Cie bidulku kochany

Rybkę gotowałam: łososia świeżego a do tego ziemniaczek i fasolka szparagowa(mrożona). Pachniało bardzo przyzwoicie
Kochana jesteś
A jak to u Ciebie było dokładnie? Kiedy się zaczęły te migreny? I przeszły tak same z siebie, już nie masz wcale?

A obiadek Jasia - mmm Sama takie lubię

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Właściwie to od razu bez żadnego problemu , dostała ostatnio taki kubek http://allegro.pl/akuku-kubek-ze-slo...238315466.html
i od razu się zassała
Ze zwykłej słomki i kubka tez super pije i aż sama się zdziwiłam skąd ona się tego nauczyła i wiedziała co i jak?
Jaka fajna ta słomeczka, taka figlarna
Spryciula z Lilki Ale Twoje dzieci, z tego co zauważyłam, to akurat we wszystkim sprytne są
Stary 2012-04-04, 22:31   #2016
Kolina
Zadomowienie

hej,
jestesmy po szczepieniu - było trochę płaczu, mały teraz płacze u lekarzy, jak się nad nim nachylą od razu łapki w górę, podkówka na buzi i płacz.
Więc płakał przy badaniu i płakał gdy podeszła pielęgniarka, ale wystarczyło wziąć na ręce i po płaczu

idę do niego, już śpi

dobrej nocy
Stary 2012-04-04, 22:31   #2017
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku biedna jestes A ty karmisz w nocy?? Bo moze bys sobie pyralgine zapodala?? Wiesz ta moja znajoma karmiaca z migrenami czasami sie tak ratuje.
Z reguły nie, ale czasem się zdarzy , że o 6 np. mnie zawoła... Właściwie to się nigdy nie zdarzało, aż do tego tygodnia Bo teraz jak się w nocy przekręci na brzuszek, to potem wrócić nie może i woła. No i wtedy go też nakarmię przy okazji jak zechce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 22:33   #2018
Kolina
Zadomowienie

taaaaaaaaaa śpi, w momencie gdy to wysłałam przez nianie usłyszałam jak sobie gada
Stary 2012-04-04, 22:33   #2019
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki, melduje że żyję... ale ledwo. (Telik, dziękuje że pytałaś )
Hania sprawdza chyba naszą wytrzymałość fizyczną i psychiczną, a właściwie nie Hania tylko jej biały potwór. Już prześwituje, widać że jest tuż tuż, a wyjść nie chce i mam wrażenie, że nigdy się nie przebije. Hania pcha wszystko do paszczy, podrażnia sobie dziąsło, a później ryk jest niesamowity. No i nie może przez niego spać (my też), ostatnio zasypia o 23, wczoraj nawet 1, a jak już zaśnie to jęczy, popłakuje, aż serce się ściska...

Zosiu- sto lat, sto lat!

Meszsares, Brumek, Youyou,Isiaok, Adrij Wasze maluchy robią piękne postępy- brawo!

Moje dziecko ma w nosie pełzanie, a co dopiero raczkowanie. Za to posadzona pięknie już siedzi i opanowała do perfekcji bujanie się w leżaczku. (a niech jej tylko coś na przeszkodzie stanie to raban robi, że hej)

Madziaranew, trochę szokujące to menu. Ja podobnie jak dziewczyny wstrzymałabym się z krowim mlekiem i ten tost z serem też do mnie nie przemawia.

Scio, piękny klocek sensoryczny.

Blondynko, 52 sztuki rozm. 4, ale promocja z chusteczkami była tylko do 1 kwietnia, teraz są w tej samej cenie bez nich.

Iustyna, jak się ma Twój mały szpital?

Babonik, jak fajnie, że Ciebie więcej na forum. Super jest to nosidło, ale już nic nie wspominam tż, bo mamy chustę (za 250 zł), która w użyciu ze 3 razy była.

Stronczek, rozumiem, że to bagaż podręczny.

No i zabijcie mnie, ale więcej nie pamiętam.
Stary 2012-04-04, 22:37   #2020
brumek
Zakorzenienie

Monia - a jak Kinga dzisiaj, bo nie napisałaś?

A to przedszkole? Zapisałaś? Kiedy będzie wiadomo?
Stary 2012-04-05, 06:23   #2021
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
wczoraj mi wizaz zwariował więc dziś odpisuję

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Beznadziejnie się czuję..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Święta u mnie pod znakiem zapytania. W Wielkanoc mamy iść na wesele do kuzyna TŻta (najbliższa rodzina). Moja mama miała zostać z Domkiem ale zachorowała na anginę. Mnie też coś gardło pobolewa Sama nie wiem co teraz
oj... mam nadzieję że znajdzie się rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Swoją drogą czego to w Anglii nie wymyślą... Ostatnio dla mojego męża bratowej lekarz powiedział tutaj żeby nie podawała dziecku wit. D ( mały ma 6 m-cy ), bo szkodzi
no co Ty?
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a musze Wam pochwalić
ugotowałam dziś Jasiowi klopsiki/ pulpeciki (jak z ikei)
pierwszy raz jadł takie 'normalne' danie obok po prostu z ryżem (bo akurat sobie gotowalam), jutro będzie z ziemniaczkami
tak jadł zjadł trzy dawałam mu juz takie duże kawałki widelczykiem bo tak gryzl super!

dla Jasia!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Pewnie, że w porządku! A podstępy na pewno robi, tylko dla Ciebie to normalne i nie zauważasz. Ciągle piszesz, ile Adaś rozumie, że potrafi papa robić itp

2. Nie pomogę, bo mazurków nie znoszę W tym roku robię tylko keksa.

1- dziękuję

ostatnio jak go spytam "jak dziadek robił" to kaszle jak stary gruźlik, bo mój tata przedwczoraj raz zakaszlał, a ten podłapał i przedrzeźnia. Ale tylko jak dziadka nie ma, jak jest w pobliżu to nie ma mowy W ogóle uwielbia kaszleć na pokaz.
2. Ja też nie lubię, dla mnie mazurek to żadne ciasto, zwykły kruchy spód z czymkolwiek na wierzchu.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No cos Ty... Przeciez wiesz, ze sie dobrze rozwija. No i robi takie rzeczy, ktore nam sie nawet nie snia, typu podrywanie pan

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
u nas Jasio podnosi pupcie buja się po czym z bezradności opuszca pupcie i wraca do pełzanio-czołgania
dziś doczołgał sie do ławy i podciągał się siłacz mój kochany

kobitki ogłaszam że dziś umyłam ostatnie okno
strasznie długo trwało to moje mycie-ale i tak jestem dumna że dotarłam do końca

ach i miałam jeszce donieść że mój syn zasmakował w rybce
Obojgu się należą! Jasiowi za bujanie i rybki, a Tobie za okna

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

meszsares, youyou, klask i:dla zdolnych dam!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora. Odebralam wyniki badan malego i zgadnijcie co wyszlo?? Niby Szymek nie ma na nic alergii..... Ciekawe skad te suche placki i wysypka po wypiciu zwyklego mleka.
no to ciekawie :| a co lekarz na to?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Foty mojej dzisiejszej zabawki dla Agaty
(ryż, kamyczki, gałązki, fasola)
fajna zabawka a ten ryż kolorowy to preparowany, tak?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 06:34   #2022
mamad1
Zadomowienie

Witamy
Ciemno jeszcze, a my już wstalismy Nie ma reguły z tym spaniem u mojego dziecka

Alicja, Radek, Sophie sto lat!

Brumek gratuluję kolejnego ząbka! Raczkowania! Zrzucania gazet!: oklaski:
Biedna Ty z tym bólem głowy Ale może w święta już Cię nie dopadnie...

Madziaranew ale jadłospis!

Scio za kreatywność!

Telik dla Jasia!

Youyou dla Lilki! Dużo dziewczyna już potrafi

A czy piąty ząb robi jeszcze wrażenie? Bo Patrykowi właśnie wyszedł Czekamy jeszcze na prawą jedynkę (bo dwójka włąśnie wyszła)

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Aania Adaś to największy podrywacz na wątku I jest bardzo mądry Nie powinnaś się przejmować, tylko być dumna

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-04-05 o 06:36
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 06:50   #2023
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Nocka tragiczna, ranek jeszcze gorszy. Mój syn jest wielce religijny i z niesamowitym zacięciem ćwiczy gorzkie żale. A dziś wyjątkowo gorzkie

Aania mnie też często zastanawia (czyt. martwi) rozwój Domka.
Nie raczkuje, nie pełza, siedzieć siedzi, ale jak się zapomni to leci na bok

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:00   #2024
aania_20
Zakorzenienie

Brumek, biedna jesteś z tym bólem

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Aania Adaś to największy podrywacz na wątku I jest bardzo mądry Nie powinnaś się przejmować, tylko być dumna

Pewnie że piąty robi wrażenie klask i:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aania mnie też często zastanawia (czyt. martwi) rozwój Domka.
Nie raczkuje, nie pełza, siedzieć siedzi, ale jak się zapomni to leci na bok

no właśnie...

mój sam siada i siedzi ładnie, ale żeby coś do przodu ruszyć to nic....

W końcu Wielki Tydzień jest, to się Domek wczuwa

Ala, Radziu, Sophie, buziaki!

Stary 2012-04-05, 07:04   #2025
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie

Brumku dziękuję, że pytałaś jak Hania. a zatem osłuchowo czysto, gardełko czyste. mamy dalej wlaczyć z katarem. ale to było wczoraj. a dzisiaj do rana Haneczka kaszlała zawiozłam ją do żłobka. mam nadzieję, że to od kataru "tylko". poza tym pani doktor zrobiła od razu bilans na 9 miesięcy i troszkę się zaniepokoiłam, bo w miesiąc mi dziecko 100 gt przybrało... na razie mam się nie niepokoić zanadto bo to prawdopodobnie przez to ostatnie choróbsko i osłabienie (już od 3 tyg ma katar!).za to ładnie urosła- chyba ze 2 cm w klatce i główce

scio super zabawka!!! agatka na pewno zachwycona!!
Blanka, Lilka, Tymek i wszystkie inne dzieciaczki - za każdą nową umiejętność!!!!
Aaniu, Jacieee Wasze chłopaki rozwijają się prawidłowo i nie ma się co martwić, przejmować czy smutać!!!!

ja właśnie tak do tego podchodzę. kilka miesięcy temu było mi jakoś tak "źle" i się przejmowałam, że Hania się nie umie przekręcić na brzuszek, gdy wszystkie (nawet o miesiąc młodsze) dzieci już potrafiły... ale nauczyłą się w swoim czasie, a ja jakoś "wyluzowałam" z tym wszystkim. moje dziecko rozwija się prawidłowo i nie oglądam się na inne w sensie, że zazdroszczę czy się niepokoję... a nawet się cieszę, że JESZCZE nie raczkuje (chociaż coś tam ćwiczy po swojemu) i JESZCZE nie chodzi (chociaż zaczyna wstawać przy pchaczu, moich nogach i w łóżeczku). mam dzięki temu JESZCZE trochę spokoju w domu jeszcze się za nią nabiegam

Brumku mam nadzieję, że dzisiaj głowa już nie boli??
Marzenko a jak dzisiaj noc u Was? jak Hania-Jęczysława?? mam nadzieje, że lepiej!!!!

wszystkie moje koleżanki na urlopach już, a ja tu sama...i nuda ....

buziaki dla naszych solenizantów dzisiejszych - Ala, Sophie, Radek!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-04-05 o 07:07
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:21   #2026
patik87
Zakorzenienie

babole.

Pobudki co 1,5 h . Nie wyspana i złaaaaaaaaa

Brumek kurcze drętwienie i taki ból? człowiek nie nadaje się do życia i funkcjonowania wtedy..zrób coś z tym
7 zębów? łooooo matuleńko do gryzienia nowych pokarmów jak znalazł.

Aniaa, Jaciee Sara na podobnym poziomie rozwoju, nauczyłam się "luzu" w tej kwestii. Przyjdzie czas i na nasze dzieci,
niemniej jednak gratuluję nowych umiejętności Blance, Lilce, Tymkowi i pozostałym.

Mezszares napisz co u mojej Klarusi

Pieleszka a w żłobku odciągają dzieciom katar? taki spływający powoduje kaszel i powikłania.. ale to wiesz zdrówka dla Hani.

Zanetaa jak robisz ryż z jabłkiem? gotujesz ryż i tarkujesz jabłko i tyle?
Może dzisaij zrobie Sarce. Jak czytam jakie pyszności gotujecie dzieciom to i wstyd że ze mnie taki leń i idę na łatwiznę. Sara jeszcze nie radzi sobie dobrze z dużymi kawałkami. np z bananem , słoiczki ładnie zjada z kawałkami.

Karolinee gdzie się podziewasz?

Kajool czyli sprawy prywatne widze się powoli układają. Cieszę się
Stary 2012-04-05, 07:25   #2027
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko współczuję
u Nas 2 ząbki ale nawet nie wiem kiedy wyszły jedyny znak to była gorączka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:30   #2028
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pieleszka a w żłobku odciągają dzieciom katar? taki spływający powoduje kaszel i powikłania.. ale to wiesz zdrówka dla Hani.
nie sądzę Patiku, żeby odciągały. zresztą samo odciąganie też nie jest aż tak dobre - za często stosowane powoduję zwięszkanie się ilości tej wydzieliny. padiatra zaleciła nam odciągać tylko tedy, gdy Hania jest bardzo zatkana np. po spaniu. a jak nie śpi to lepsze jest oklepywanie dziecka i układanie na brzuszku, żeby same spływały... a co do kaszlku odkatarowego to wiem, że może być różnie i dlatego mnie martwi.
mam nadzieję, że się z tego kataru wykaraskamy szybko!!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:51   #2029
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry, a nawet BARDZO dobry!

Mamad, gratulacje dla Patryka za przebity ząbek!

Blondynko, dzięki. Właśnie zapomniałam wcześniej napisać- gratulacje dla Bruna za drugi ząbek!

Pieleszko, zdrówka dla Hani i za bilans. Dziękuję, że pytasz , u Nas noc minęła BOSKO. Myślałam, że ten dzień nie nastąpi wcześniej niż 18-stka Hani (chyba dziewczyna wzięła sobie do serca moje wczorajsze marudzenie)- moje dziecko po raz pierwszy od niespełna 8 miesięcy przespało całą noc bez jedzenie i budzenia się! Zjadła o 18 kaszkę, po kąpieli już nie chciała UU, ani mleka mm . Zasnęła o 21.30 i spała w swoim łóżeczku do 8!!! Oby to nie był jednorazowy incydent.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-05 o 07:53
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 08:05   #2030
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Stronczek, rozumiem, że to bagaż podręczny.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Alicja, Radek, Sophie sto lat!

A czy piąty ząb robi jeszcze wrażenie? Bo Patrykowi właśnie wyszedł Czekamy jeszcze na prawą jedynkę (bo dwójka włąśnie wyszła)[COLOR=Silver]
podpinam sie i jak pod zyczonka

robi wrazenie, za kolejny zabek

Cytat:
moje dziecko po raz pierwszy od niespełna 8 miesięcy przespało całą noc bez jedzenie i budzenia się! Zjadła o 18 kaszkę, po kąpieli już nie chciała UU, ani mleka mm . Zasnęła o 21.30 i spała w swoim łóżeczku do 8!!! Oby to nie był jednorazowy incydent.

Brumku czytalam wczoraj ze pisalas zeby dodac nowe mamy do listy. Ja chetnie tylko jesli ktos chce to poprosze info na PW

lece na sniadanie... a pozniej sie pakowac dalej
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:06   #2031
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko Trzymam kciuki aby Hania dała wkońcu pospać w nocy.Ta pierwsza noc jest tego zwiastunem
My obniżyliśmy łóżeczko wczoraj bo B coś zaczyna kombinować
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:19   #2032
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziś jestem sama w pracy, więc liczę na to, że uda mi się Was podczytywać.

Marzena_S gratuluję nocki i życzę już tylko takich Ja na swoją ciągle czekam.

Ala, Radek, Sophie i

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:21   #2033
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik dokładnie ryż do super miękkości jabłko i cynamon, ryż zastępuje biszkoptem co jakiś czas albo nic nie daję. Banana żeby jadła sama nie daję, bo odgryza za duże kawałki i potem sobie poradzić nie umie, nie mam do tego cierpliwości, rozgniatam go widelcem i podaję sam albo np. w budyniu, z kaszą manna. Jak będą sezon an truskawki zrobię jej koktajl teraz te truskawki w sklepach są dla mnie bezwartościowe więcej tam chemii niż truskawki.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:22   #2034
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Pieleszko, zdrówka dla Hani i za bilans. Dziękuję, że pytasz , u Nas noc minęła BOSKO. Myślałam, że ten dzień nie nastąpi wcześniej niż 18-stka Hani (chyba dziewczyna wzięła sobie do serca moje wczorajsze marudzenie)- moje dziecko po raz pierwszy od niespełna 8 miesięcy przespało całą noc bez jedzenie i budzenia się! Zjadła o 18 kaszkę, po kąpieli już nie chciała UU, ani mleka mm . Zasnęła o 21.30 i spała w swoim łóżeczku do 8!!! Oby to nie był jednorazowy incydent.

Macie jakieś doświadczenia z suchymi szamponami do włosów?

Stronczek Wy samochodem do Polandii wracacie? jak planujesz z dzieckiem podróż?
Stary 2012-04-05, 08:34   #2035
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Pobudki co 1,5 h . Nie wyspana i złaaaaaaaaa

Aniaa, Jaciee Sara na podobnym poziomie rozwoju, nauczyłam się "luzu" w tej kwestii. Przyjdzie czas i na nasze dzieci,

i dziękuję

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku dziękuję, że pytałaś jak Hania. a zatem osłuchowo czysto, gardełko czyste. mamy dalej wlaczyć z katarem. ale to było wczoraj. a dzisiaj do rana Haneczka kaszlała
Aaniu, Jacieee Wasze chłopaki rozwijają się prawidłowo i nie ma się co martwić, przejmować czy smutać!!!!

mam nadzieję że Hani szybko minie!

Cytat:
Myślałam, że ten dzień nie nastąpi wcześniej niż 18-stka Hani (chyba dziewczyna wzięła sobie do serca moje wczorajsze marudzenie)- moje dziecko po raz pierwszy od niespełna 8 miesięcy przespało całą noc bez jedzenie i budzenia się!

to tylko pogratulować!

Patik, ja się nie znam na suchych szamponach...

Czekam aż się mały rozrabiaka obudzi z drzemki i zmykam jeszcze na małe zakupy. Co prawda mam dość jak sobie wyobrażę ile pewnie ludzi wszędzie, ale co zrobić..

Stary 2012-04-05, 08:44   #2036
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje za komplementy
Ania t zwykły ryż pofarbowany barwnikiem do jajek. Agatuli bardzo się nowa zabawka podoba. potrząsa, obraca i ogląda.
Pogoda nam sie zepuła

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:52   #2037
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Monia - a jak Kinga dzisiaj, bo nie napisałaś?

A to przedszkole? Zapisałaś? Kiedy będzie wiadomo?
kinga juz ok, nie musicie juz nawet pytac. zrobila piekne, nierzadkie i mega smierdzace dwa kupska. wszystko ok. po jelitowce. jutro ja ide do fryzjera i na 2h dam ja chyba do zlobka, niech nie wacha farb i lakierów...

a z przedszkolem to bedzie wiadomo chyba cos 25go maja w razie czego jest juz prywatnie zapisana kontynuacja wiec nie bedzie zle

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:11   #2038
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

ja znów na predko

wpadam tylko pożegnać się bo zobaczymy się pewnie dopiero po Świętach

a więc...

W te często niedoceniane Święto Wielkanocy życzę Wam moje miłe koleżanki cudownych chwil w zdrowiu, z rodziną, z tymi których najbardziej na świecie kochacie.
Życzę także, by ani jedna dodatkowa kaloria nie zepsuła Wam radości z jedzenia,by wszystkie potrawy nie przyprawiły Was o nowe dekagramy na wadze... żebyście w mokry poniedziałek były ulane do granic rozsądku...
Czyli ZDROWIA I RADOŚCI dla Was i tych,których kochacie-nie ważne czy są blisko czy daleko

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:25   #2039
patik87
Zakorzenienie

Babonik ale pięknie napisałaś

Zimno mie telpie łaaaaaa nie chcę chorować
Stary 2012-04-05, 09:35   #2040
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

a my dzis wieczorem wybywamy do Świnoujścia

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Teraz mi jeszcze powiesz ze masz Bosha i że umiesz to zrobic żeby ta funkcja dzialała bo ba ja też mam samoczyszczący tylko u mnie to jest do nic się nie dzieje nie robi no albo ja coś nie tak ustawiam
Mam Samsunga, pare razy ustawiłam z instrukcja i teraz jakos idzie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości