zazdrośnice cz. 53 :-) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 03:43   #4201
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
brawo
ja po każdym A6W robię miesiąc przerwy, potem znowu i tak przez cały rok w miesiącu przerwy mam abs, do tego rower w sezonie, bieżnia, spacery, spin bike, basen...
na fitness nie chodzę z moimi częstoskurczami serducha
Superr Pewnie musisz być fit

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Kurczę, ja na dzień dzisiejszy nawet tego tysiaka bym chciała zarabiać
U mnie 1000 zł to same rachunki w tym czesne, dojazdy.

Ale dzisiaj miałam dzień... przyjechałam na uczelnię już o 11:00, żeby wszystko szybko pozałatwiać - never again Byłam na zaledwie dwóch konsultacjach i wyszłam po sześciu godzinach. Na wykład wieczorem już nie miałam ochoty, bo bolała mnie głowa (mam zatoki). Przyjechałam do TŻ i większość czasu u niego przespałam

To dobranoc
CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 07:13   #4202
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry
Ale jestem głodna!
Nie ma bata, dzisiaj zamawiam pizzę. Chociaż śniło mi się, że byłam taka obtłuszczona, że już nawet koleżanki mi mówiły, że widać, "że jesteś obtłuszczona"

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:02   #4203
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Rozłożyło mnie totalnie... Nie mam siły na nic, głowa mi pęka, z nosa cieknie, jestem strasznie słaba... Do tego ryczę i sama nie wiem czemu, zawsze tak mam w pierwszych dniach choroby, gdy jestem osłabiona... Chyba się nad sobą rozczulam

Idę jutro do lekarza... Nie dam rady wstać o 5.00 i jechać godzinę autem...

W pracy mnie zabiją, ale TŻ mówi, że mam się nie przejmować, bo zdrowie ważniejsze...
i Tż ma rację! zdrowie najważniejsze, mam nadzieję, że poczujesz się lepiej
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ha! Zdałam ten dziwny test Normalnie za☠☠☠ista jestem
gratuluję
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj na obiadek robię łosoooooosia :jem: nie mogę się doczekać, mam skrzywienie na punkcie łososia
a wiesz, że ja też oszalałam na jego punkcie!
Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość

chyba taki: http://www.empik.com/e-czytnik-treks...9,multimedia-p
Nie wiem jaki ma tusk
Ja mam kindla, ale nikt go teraz nie rusza
lezy i się kurzy.
ten czytnik z empika to nic ciekawego - brakuje mu technologii e-ink
a mój kundelek jest w ciągłym użyciu - mam go od lipca i przeczytałam mnóstwo książek. Dodatkowo oszczędziłam na książkach
Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
miała ktoras z was HTC? bo ja stycznosci z tymi telefonami nigdy nie miałam
ja od prawie 2 lat mam HTC desire - akurat ten model jest chyba najlepszy z HTCeków. Spadł mi kilka razy, nawet na kafelki i nic mu się nie stało, chodzi szybko - mogę szczerze powiedzieć, że jestem zadowolona. Co do innych HTC nie wypowiadam się - bo nie miałam z nimi do czynienia - zwłaszcza z tym co chcesz go mieć

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
to mnie nie przekonuje - wole tachac gruba ksiazke, poniewaz czytanie na ekranie nie sprawia mi przyjemnosci. Musze miec ksiazke w reku, przewracac kartki - inaczej nie ma klimatu...

no ale to tylko moje subiektywne odczucia
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
dla mnie też książka ma swój klimat, nie podobają mi się ebooki. ale te czytniki mają dobre wyświetlacze, więc inaczej się na nich czyta niż na kompie.
ale to i tak nie dla mnie. cała przyjemność czytania polega na szeleście kartek, zapachu druku, nie wiem... to tworzy jakiś klimat. to jak z jedzeniem - można zjeść coś hm... prosto z garnka, a można wyłożyć na talerz i pięknie przystroić. smakuje tak samo, ale rozkosz jest inna. nie do końca trafiony ten argument ale mniej więcej tak mam

natomiast ja jestem atechnologiczna i dłuuugo się przekonuję do takich nowości. nawet telefonu dotykowego nie chcę nie kumam tego i nie chcę zrozumieć
też zawsze tak twierdziłam, że nic mi nie zastąpi książek i wiecie co? miło się zaskoczyłam technologia kartki papieru jest super, można czytać wszędzie - i tak jak z normalną książką potrzeba światła bo inaczej nic się nie przeczyta.
Oczywiście nadal jestem maniakiem normalnych książek i kupuje je jak nałogowiec na ogół po promocji tylko czasami wkurzam się, że taką małą czcionką jest napisana bo mi oczy się szybko męczą (a z kindlem mogę dopasować czcionkę do swoich potrzeb )
Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A moim zdaniem Kindle z opakowaniem jest ciężki
Cięższy od niejednej książki.
Ale nie żałuję zakupu, sądzę, że się przyda
Od biedy mam na nim net
ja uwielbiam fantastykę a fantastyka często ma to do siebie, że książki są grubo ponad 300 stron - więc tutaj kindle wydaję się lekki i dodatkowo mało miejsca zajmuje. Dla mnie idealne rozwiązanie bo mam zawsze go przy sobie i mogę go czytać w pociągu lub w galerii czekając na kogoś itp.
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
heloł

ja już po pierwszej lekcji jazdy tż mówił, że pierwsze parę godzin będzie na placu, a instruktor mnie władował do auta i kazał jechać dojechałam do miejscowości oddalonej jakieś 10 km. i spowrotem dodam, że NIGDY nie jeździłam ale podobało mi się i ja chcę jeszcze raz
no to super fajnie, że zostałaś rzucona na głęboko wodę i poradziłaś sobie

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:07   #4204
justyna_dt
Zakorzenienie

Piczko, jak instruktor Cię wydarł w trasę, to znaczy, że uwierzył w Twoje umiejętności i znaczy, że sobie poradzisz spokojnie
Osz, kusisz tym kundelkiem, ja ogólnie rzecz biorąc nie znam się w ogóle na tabletach, czytnikach i innych takich i nie planowałam mieć w najbliższej przyszłości, bo uważam, że to zbędny gadżet. Ale z drugiej strony... Nie wiem, może bym młodej mojej na komunię kupiła, to od razu zrobiłabym rozeznanie
Madzia bidulo, wypoczywaj i się kuruj!

Ukradłam szefowi z biurka cztery Lu Go może się za bardzo nie wkurzy

Aaaaa, a'propos tematu: http://gadzetomania.pl/2012/03/29/36...lnych-gadzetow u nas wykupione wszędzie w minutę po otwarciu biedronek

Stary 2012-04-05, 08:25   #4205
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Osz, kusisz tym kundelkiem, ja ogólnie rzecz biorąc nie znam się w ogóle na tabletach, czytnikach i innych takich i nie planowałam mieć w najbliższej przyszłości, bo uważam, że to zbędny gadżet. Ale z drugiej strony... Nie wiem, może bym młodej mojej na komunię kupiła, to od razu zrobiłabym rozeznanie

Ukradłam szefowi z biurka cztery Lu Go może się za bardzo nie wkurzy

Aaaaa, a'propos tematu: http://gadzetomania.pl/2012/03/29/36...lnych-gadzetow u nas wykupione wszędzie w minutę po otwarciu biedronek
oj Ty kradziejko !
co do kindla to ja bym nie kupiła go dziecku na komunię, jestem zdecydowanie za tym, by dzieci pokochały książki papierowe
pewnie u nas już na otwarciu biedronki nie było tych tabletów

Stary 2012-04-05, 08:29   #4206
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:38   #4207
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Ale mieliśmy wczoraj wieczór. Zjedlismy kolację, obejrzeliśmy kolejny odcinek "gry o tron" i koło 21 zasnęlismy "na 15 minut". Obudzilismy sie koło 1 w nocy, szybki prysznic i znowu spać. Masakra. Dawno tak długo nie spałam, ale nie powiem, że jestem wyspana

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Osz jak dokładnie nazywa się Twój czytnik?
Jusia myślę, że Cię szef zwolni za te ciastka

Od kilku dni myślimy nad prezentem dla rodziców danym w ramach podziękowań w trakcie wesela. Nie chcemy dawać kwiatów, durnostojek ani niczego w stylu pucharu, koszulki z napisem itp. Najbardziej chcemy coś trwałego, jednakowego dla moich i Tżta rodziców. Będzie ciężko...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:40   #4208
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Carmi nazywa się Kindle 3

Stary 2012-04-05, 08:40   #4209
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Ale mieliśmy wczoraj wieczór. Zjedlismy kolację, obejrzeliśmy kolejny odcinek "gry o tron" i koło 21 zasnęlismy "na 15 minut". Obudzilismy sie koło 1 w nocy, szybki prysznic i znowu spać. Masakra. Dawno tak długo nie spałam, ale nie powiem, że jestem wyspana

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Osz jak dokładnie nazywa się Twój czytnik?
Jusia myślę, że Cię szef zwolni za te ciastka

Od kilku dni myślimy nad prezentem dla rodziców danym w ramach podziękowań w trakcie wesela. Nie chcemy dawać kwiatów, durnostojek ani niczego w stylu pucharu, koszulki z napisem itp. Najbardziej chcemy coś trwałego, jednakowego dla moich i Tżta rodziców. Będzie ciężko...
a moze wyslac cala czwroke do SPA

jesli chodzi o podziekowania to ja nie wiem moj ojciec nie zyje i nie bardzo wiem jak to przeprowadzic

Stary 2012-04-05, 08:42   #4210
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
oj Ty kradziejko !
co do kindla to ja bym nie kupiła go dziecku na komunię, jestem zdecydowanie za tym, by dzieci pokochały książki papierowe
pewnie u nas już na otwarciu biedronki nie było tych tabletów
Rozumiem Cię, też zdecydowanie jestem za tym, żeby dzieci poznały książki prawdziwe... Tylko że młoda raczej nie jest wielką fanką lektur w ogóle, prędzej gry planszowe i komputery. Może taka pierdołka zachęci ją do czytania?
Carmi, tak właśnie coś czuję... myślisz, że powinnam już spakować swój słoik po sałatce i łyżeczkę?

Stary 2012-04-05, 08:57   #4211
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Rozumiem Cię, też zdecydowanie jestem za tym, żeby dzieci poznały książki prawdziwe... Tylko że młoda raczej nie jest wielką fanką lektur w ogóle, prędzej gry planszowe i komputery. Może taka pierdołka zachęci ją do czytania?
Carmi, tak właśnie coś czuję... myślisz, że powinnam już spakować swój słoik po sałatce i łyżeczkę?
rozumiem ale mam wrażenie, że czytnik by leżał w kącie i by się tylko kurzył

Stary 2012-04-05, 09:07   #4212
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem ale mam wrażenie, że czytnik by leżał w kącie i by się tylko kurzył
No właśnie sama mam mieszane odczucia mama mówi, żebym dała jej łańcuszek z medalikiem, który już jest zakupiony, pieniądze i jakieś pamiątki komunijne... Ale mi się wydaje, że powinnam coś jeszcze kupić w prezencie, sama już nie wiem.

Stary 2012-04-05, 09:09   #4213
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
My chyba postawimy na jakieś kosze z winem i słodyczami. Bo kwiatów nie chcemy dawać. jakiś figurek itp tym bardziej. a na zafundowanie wycieczki dookoła świata nie mamy środków w budżecie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

mam napuchnięte dziąsło i mnie pobolewa Bez sensu

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:17   #4214
carmelova
Zakorzenienie

Kawa też myślałam o Spa, ale problem polega na tym, że tydzień po weselu Bartka mama i mój tata wyjeżdżają za granicę, więc nie są zbyt dyspozyyjni, a tata Tżta nie lubi takich imprez.
Stary 2012-04-05, 09:21   #4215
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Kawa też myślałam o Spa, ale problem polega na tym, że tydzień po weselu Bartka mama i mój tata wyjeżdżają za granicę, więc nie są zbyt dyspozyyjni, a tata Tżta nie lubi takich imprez.
hmmmmmmm to moze symbolicznie kwiaty a pozniej po slubie dacie po albumie ze zdjeciami
my chyba tych podziekowan nie ebdziemy robic tak publicznie , mysle ze mzoe w piatek przed slubem cos tam sie wymysli

kurde nie wiem co mam zrobic z facetem mojej mamy

to jest bardzo dobry i cieply czlowiek no ale nie jest moim ojcem wiec do podziekowan nie ebde go zapraszac, wiec moze to podizekowanie dzien wczesniej bedzie lepsze , poradzcie plizzzzzzzzzzzzz

Stary 2012-04-05, 09:24   #4216
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
No właśnie sama mam mieszane odczucia mama mówi, żebym dała jej łańcuszek z medalikiem, który już jest zakupiony, pieniądze i jakieś pamiątki komunijne... Ale mi się wydaje, że powinnam coś jeszcze kupić w prezencie, sama już nie wiem.
myślę, że to już wystarczający prezent na komunię ale to już zależy od Ciebie

Stary 2012-04-05, 09:26   #4217
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kawa u nas też jest tak, że ojciec tż-ta nie żyje i zastanawiałam się jak to rozegrać. W. stwierdził, że normalnie chce podziękowania na weselu i to nie problem. No ale "cudownych rodziców' nie pozwolę puszczać bo mam odruch wymiotny już jak to słyszę

Carmi a może jakąś biżuterię? eleganckie długopisy?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:26   #4218
kasia0912
Zakorzenienie

Dzień Dobry co za beznadziejna pogoda!!!! dziś czeka mnie sprzątanie łazienki i dalej szafki heh

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:26   #4219
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hmmmmmmm to moze symbolicznie kwiaty a pozniej po slubie dacie po albumie ze zdjeciami
my chyba tych podziekowan nie ebdziemy robic tak publicznie , mysle ze mzoe w piatek przed slubem cos tam sie wymysli

kurde nie wiem co mam zrobic z facetem mojej mamy

to jest bardzo dobry i cieply czlowiek no ale nie jest moim ojcem wiec do podziekowan nie ebde go zapraszac, wiec moze to podizekowanie dzien wczesniej bedzie lepsze , poradzcie plizzzzzzzzzzzzz
myślę, że takie podziękowania w małym gronie Kawa są bardzo ok możecie to zrobic przy facecie Twojej mamy, ale że tak powiem "bez niego"
ja kwiatów nie chciałam, ani koszy - rodzice od nas dostali nasze zdjęcia w dużym formacie, tak symbolicznie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:30   #4220
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Kawa u nas też jest tak, że ojciec tż-ta nie żyje i zastanawiałam się jak to rozegrać. W. stwierdził, że normalnie chce podziękowania na weselu i to nie problem. No ale "cudownych rodziców' nie pozwolę puszczać bo mam odruch wymiotny już jak to słyszę

Carmi a może jakąś biżuterię? eleganckie długopisy?
nie no cudownych rodzicow odpada, ale matka narzuta lubi byc w cnetrum uwagi ostatnio i jakos nie chce dac jej tej satysfakcji, no sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
myślę, że takie podziękowania w małym gronie Kawa są bardzo ok możecie to zrobic przy facecie Twojej mamy, ale że tak powiem "bez niego"
ja kwiatów nie chciałam, ani koszy - rodzice od nas dostali nasze zdjęcia w dużym formacie, tak symbolicznie
ja faceta mamy lubie i nawet jemu chcialam podziekowac ale to dziekuje sie za wychowanie etc. chyba wiec nie wiem
ze zdjeciemto jest dobry pomysl zorbimy sesje narzeczńska i im damy . dawaliscie jakies w antyramie czy jak ??

Stary 2012-04-05, 09:32   #4221
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że to już wystarczający prezent na komunię ale to już zależy od Ciebie
Waham się, bo to moja chrześnica i jedyna bratanica. Straszna jestem :roleyes:

Stary 2012-04-05, 09:33   #4222
najfajniejsza
Zakorzenienie

carmi, ja to rzadko śpię krócej co do prezentu - podoba mi się pomysł Motylka z bonsai i takim wyznaniem, że tak jak nami się opiekowali, teraz muszą się opiekować tymi drzewkami itp., ale u Was to chyba bez sensu, bo nie mieszkacie z rodzicami już długo

ale miałam sny - z Weroniką Rosati, Wojciechem Jagielskim i nagim, starym Seanem Connerym

ale to przez to, że wczoraj wyszłam z pracy przed 1 w nocy masakra - cały dzień nic się nie działo, dopiero jak zostałyśmy we dwie, to miałyśmy 10 stron do ogarnięcia + internet (gdzie zazwyczaj zostają 1, 2 strony). było ostro. oby byków nie poszło dużo.

ponarzekałam
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:33   #4223
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Stoję bo nawet jak mam przerwę to nie ma gdzie usiąść... I strasznie mi nogi dokuczają, szczególnie w nocy
ja w poprzedniej pracy też miałam takie mega bóle. już myślałam, że tak będzie zawsze, ale minęło i później spokojnie mogłam być 7-8 godzin na nogach i było ok. po 10 gorzej, ale bez tragedii
Cytat:
Bry
Ale jestem głodna!
Nie ma bata, dzisiaj zamawiam pizzę. Chociaż śniło mi się, że byłam taka obtłuszczona, że już nawet koleżanki mi mówiły, że widać, "że jesteś obtłuszczona"
Ty obtłuszczona? zlituj się!

mi tż wczoraj zrobił zdjęcie podczas malowania ścian, to mam takie ramiona jak jakieś buły i brzuch 5 miesiąc ciązy:/
a ja myślałąm, że schudłam
Cytat:
no to super fajnie, że zostałaś rzucona na głęboko wodę i poradziłaś sobie
Cytat:
Piczko, jak instruktor Cię wydarł w trasę, to znaczy, że uwierzył w Twoje umiejętności i znaczy, że sobie poradzisz spokojnie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:40   #4224
justyna_dt
Zakorzenienie

Picz, ale obtłuszczona we śnie serio, byłam taka straaaaaasznie ubita, a na to wszystko oblepiały mnie zwały tłuszczu, oponki w ilości bleee.
Najeczko, no to Ci praca zafundowała noc pełną fantazji, że tak powiem

Robię rozliczenie paliwa za marzec i uznałam, że sprawdzę każdy samochód od początku roku... I się skrzywiłam... bo wychodzi na to, że dwóch pracowników wieloletnich, których bardzo lubię zresztą, orzyna nas na paliwie. A jeden z nich (pracuje 2 miesiące dłużej niż ja) na jednym tankowaniu potrafił dla siebie wyhaczyć prawie 230 litrów... Jestem w szoku.

Stary 2012-04-05, 09:42   #4225
kasia0912
Zakorzenienie

Justyś i co z tym zrobicie?

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-04-05, 09:43   #4226
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
My chyba postawimy na jakieś kosze z winem i słodyczami. Bo kwiatów nie chcemy dawać. jakiś figurek itp tym bardziej. a na zafundowanie wycieczki dookoła świata nie mamy środków w budżecie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

mam napuchnięte dziąsło i mnie pobolewa Bez sensu
No własnie ewentualnie tez się skończy na koszach ze smakołykami. Frezi miała bardzo ładne
Ostatecznie myślimy o ramkach cyfrowych.
Stary 2012-04-05, 09:47   #4227
SimplyDivine
Zakorzenienie

Czekajace na dodanie do klubu zlotowego sa juz dodane

Osz, a czy w Kindle store sa ksiazki po polsku? Czy musisz jakos inaczej je kupowac? Bo jesli sa to wtedy Kindle to dla mnie idealne rozwiaznie bo mam ksiazki po angielsku i po polsku. Myslalam nad kupnem tego Trekstora jak bede w maju w PL, ale z tego co wyczytalam to nie jest on najlepszy a po pobawieniu sie troche z Kindlem tesciowej wiem, ze bylby dla mnie odpowiedni

Justyna a moze jakis kurs jezykowy dla chrzesnicy? Np hiszpanski? Nie wiem ile kasy mozesz przeznaczyc, ale zawsze mozesz zasponsorowac pierwszych kilka lekcji a rodzice reszte?
Stary 2012-04-05, 09:48   #4228
kasia0912
Zakorzenienie

Simply jakiego klubu zlotowego? ja też chcę na zloty

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-04-05, 10:00   #4229
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Simply jakiego klubu zlotowego? ja też chcę na zloty
kasia widac nie nadrabiasz porzadnie watku bo dawalam wczoraj link https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1140
Stary 2012-04-05, 10:02   #4230
kasia0912
Zakorzenienie

Simply wybacz ale na prawdę nie widziałam

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości