|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
|
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może to jeszcze nie koniec karmienia cysiem? Może po prostu się unormowało i produkcja jest taka jak zapotrzebowanie ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Ząbkowanie? Współczuje, bo pewnie jesteś wykończona BidulkoMy pobudka o 6 ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- ajjjj powinniście się cieszyć swoją obecnością, bo pewnie jak tż pracuje to mało czasu spędzacie razem... Może to jednorazowy wyskok i już będzie oki Tego Wam życzę ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Kurcze, powróciły problemy z oczkiem |
|
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Princesska a masowałas kanalik?Ja codziennie przemywam sterylnym gazikiem i sola fizjologiczna i jak widze ze zapchany to masuje.
Przemywa sie od zewnatrz do wewnatrz oka a masuje sie tak, ze wyczuwasz opuszkiem palca gdzie ten kanalik i masujesz okreznymi ruchami do dołu.od oczka do noska. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam?Te krople jak były otwarte to moze waznosc straciły?
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola dzis chlopcy koncza 5 mcy a ja sie coraz bardziej sklaniam zeby na noc im podac cokolwiek- mm, butle kaszy czy miesnego jeza
![]() Ostatnie kilka nocy to porazka, budza sie co 1-1,5 godz i ciagle zryc chca. Nie wiem czy to zeby, skok rozwojowy czy co? Ale juz wykonczona jestem Co do stopek to czy Adas ma ciagle podkurczone czy tak sobie nimi pracuje ze zaciska? Czy moze jak stopka na cos natrafi ( druga nozke, podloze)? Postukany palcem w spod stopki powi ien paluszki rozprostowac Moge jutro o to spytac nasza pania rehabilitantke
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy z rana
u nas kolejna noc jak marzenie więc nie zapeszam ... tfu tfu ![]() ale pogoda nici ze spaceru dzis... na szczęscie prawie wszystko mam ale i tak bede musiala podskoczyc do sklepu po cos dla kotów albo wysle kogos
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Goldi mój Jasiu też waży 7300 i ma 67cm, a jest dziń młodszy od Olka, wiec idą łeb w łeb
![]() Dopiero zaczęłam wprowadzać nowe pokarmy i póki co mały strasznie wypluwa, dzisiaj dostanie kolejną porcję marchewki, wiec zobaczymy ![]() Princesska zobacz sobie może na ulotce ile mogą być otwarte te krople, bo wiele lekarstw może być tylko 2 tygodnie. |
|
|
|
#3188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trzeba "tolerowac" MArywilska bo mam znajoma co sie brzydzi tego miejsca![]() W Stradivariousie tez widzialam ale to bylo z miesiac temu, ponad 100kosztowaly. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
za 5mcy chlopakow![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() moj od ok 2tyg dostaje i sie zajada w sumie od poczatku mu smakowalo i nie plul ![]() ale jeden maly sloiczek wciaga w mgnieniu oka wiec bede powoli chyba wiecej mu dawac ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- HELP. Mlody ma 38st. Mysle ze to po szczepienhiu, nie ma apetytu... CO ROBIC? ![]() czopka juz dawac czy zobaczyc czy temp podskoczy? |
|||
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NO marchewke na pewno musisz odstawic na jakis czas, jak zejdzie wysypka mozesz sprobowac cos innego. |
|
|
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
zobacz sposob glam z rozebraniem czy podziala na goraczke albo oklad na czolo.daj sobie pol godziny jak nie spadnie ja bym podala czopek
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po takiej sesji to jestem wykonczona ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja jak zawsze po szczepieniu na drugi dzień, jest marudna.. eh Momentami nie wiem o co jej chodzi.. Ale wiedziałam, że tak będzie dzisiaj i nastawiłam się psychicznie
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas pielęgniarka w przychodni radzi dawać od razu po szczepieniu czopek (profilaktycznie) i tak też robiłam z córcią i Michałkiem. I zachowywali się jakby szczepienia ie było. Lepiej nie czekać aż temp. wzrośnie
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Nocka super, Michał jak zasnął po 21 wstał o 7 dałam mu pierś i spał do 8. Teraz leży i pluje ...
Co do mleczka obawiam się, że może być koniec. Pisałam Wam co mi się stało w Sobotę rano. Dawałam Michałowi pierś z rana, a on w ryk bo susza w dwóch cyckach. Ściągałam całą Sobotę i coś się ruszyło, ale nie ma szału... Z tego wynika jak przespał dzisiaj całą noc że był głodny bidulek. ![]() W dzień będę go przystawiać, najwyżej na noc będę dawać butlę. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Michał marudzi tylko w dzień szczepienia wieczorkiem
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-05 o 09:02 |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
teraz ma niby 37,8
zmierze za 15min i zobacze co dalej.Przy poprzednich szczepieniach nie mial podwyzszonej temp ![]() dziekuje Wam za rady |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No cóż, z cycem będzie jak musi być.. ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- A moja poszczepienna maruda śpi od pół godzinki.. I dobrze, bo nic jej nie pasowało.. Może obudzi się w lepszym humorze
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zescie naskrobaly
![]() Ja tylko na chwilke,bo jedzie wizytacja z Polski,wiec nie bedzie czasu na ploty .Pojawie sie dopiero po swietach.Zycze wam zdrowych,spokojnych Swiat Wielkanocnych,smacznego jajka,mokrego dyngusa ![]() Do napisania |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlugo i sumiennie karmilas piersia, nie mozesz sobie niczego zarzucic Obudzil sie mlody, zjadl 150mm i bawi sie. Ma wypieki ciagle. Chyba dam czopka
|
|
|
|
|
#3202 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dCytat:
Cytat:
Cytat:
dla chłopaków za 5 miesięcy ![]() pewnie już większość z Was widziała na fb, ale wczoraj Szymonkowi wyszedł pierwszy ząbek
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
jakie czopki dajecie? bo ja w sumie tylko smarowałam altacetem, nic więcej się nie działo a na czoło okład i po sprawie
u nas szczepienia mały znosi super, beznadzieja była po rotawirusach, które dodatkowo zaostrzyły u nas objawy alergii, dlatego troszkę żałuję, że zaszczepiłam ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
nie mam fb, poka poka
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
za przespane nnockifatal ciekawe czy superniania od maleńkości będzie swoijego bobka sadzać na jeżyku ![]() elf ja po szczepieniu smarowałam buby altaziają, a w pogotowiu miałam czopki paracetamol, ale na szczęście jeszcze ich nie musiałam używać. idę kręcić kolejne ciasto
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Okulistka powiedziała, że jak problem nie zniknie to jak dzidzia rok skończy to będzie udrażnianie.. |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
szyszymora92 ja nie pozwalam całowania po rączkach,przecież dziecko zaraz te rązki do buzi pakuje.wkurzało mnie to strasznie.u mnie tak teściowa lubi robić i mimo że uwagę jej zwracałam już nie raz to jeszcze czasem jej się to zdaży,bratowa tżta zrozumiała.
ggoraa ja już nie mogę o tej dziewczynie słuchać pokszyfka super zakupy ja czasem polecę to sobie coś fajnego zakupię dla Filipka mam ciuszków od bratowych tżta.ja_dalia pomysł ekstra ale dziwny facet. moja chrześnica ma 2 latka i waży 11kg - za mało ale rodzice też są szczupli, moja siostra sucha jak patyk więc może to genetycznie Bahamadia_25 mnie ostatnio też jakaś susza w cyckach dopadła nie jest już tak jak wcześniej...tuszka zazdroszcze urlopu tżta,choć pewnie i u nas była by kłutnia ![]() wiolqn u nas Filip też tak robi i trze noga o noge.też się zastanawiam czy to normalne. u mnie nocka masakra,pobudki częściej niż zwykle,łapał sutka possał chwilkę i odwracał głowę ciągnąc go i tak co chwilkę,wstał o 7 teraz już marudny bo czas spanka się zbliża więc poprasuję teściowa na dole wnuczka pilnuje i co wychodzi na targ a Mikiego do mnie przyśle,mam nadzieję że zajmie się sobą bo ja robotę przed świętami mam. lece zajrzę później do Was.Pogoda słaba ale nie pada więc może spacerek zaliczymy
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym dala albo syrop albo czopek z paracetamolem
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam dziś dwójkę dzieci od rana bo przedszkole nieczynne od dziś z racji świat, ale idą na łatwiznę .Pokszyfko co kręcisz ?Glam gratki za 5mcy .Oolong ale masz dużego syna, wrzuć foto w klubie , i Goldi Twój synuś też niczego sobie .Tru to pierwsze koty za płoty z zebolem, jeszcze tylko 19 ![]() Dziewczyny ja podaje swojemu Miłoszkowi marchew i inne rzeczy jak tylko skończyl 4mce. Najpierw chodziło mi o to zeby w nocy lepiej spał, ale po kaszy róznicy nie było. Jak jadłam i jem cokolwiek to tak patrzy że zal nie podać dziecku obiadku czy deserku, marszczy sie, kontempluje i rusza buzią jak ja ruszam Dlatego dostaje w południe słoiczek kupny (muszę blender kupić) a wieczorem kaszke np z jabłkami, wszystko łyżeczka bo moje dziecko anty butelkowe .Po świętach mamy chyba szczepienie, na pewno wazymy ponad 8kg, a wzrostu coś około 71cm, mierzyłam go wczoraj .Jeju, ciągle mam odruch schylania się pod lawę do króliczka , wołam go jak się zapomnę, a wnocy budzę i słucham czy chrupie siano .Najpierw mówiłam że żadnych zwierząt już nie chcę, ale teraz znów myślę o króliczku . Mąż niezbyt chętny, ale da sie przekonaćMiluś usnal o 22.20 wczoraj, nie pamiętam ile razy karmiłam, wstaliśmy o 8. Wasze dzieciaki też tak uwielbiają starsze rodzeństwo,(te co je maja ), bo dla Miłosza Mateusz to jak jakieś guruCHyba dziś poszyję, porzadki porobione, obiad wczoraj sobie zrobiłam na dziś, pranie też. Mam okna z zewnatrz nie pomyte i to mnie trochę gryzie,ale co tam najwyzej po świętach to zrobię .
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
Dziewczyny ale mam spierdzielony humor od rana ) dzwonię o 8 rano (od 8 otwarte) a oni że już nie ma miejsc dziecko chore w nocy miała temperature jest zakatarzona i zachrypnięta ledwo co przełyka a jakiś babsztyl w recepcji do mnie żeby iść z powrotem do pielęgniarki i po cholerę ona mi żeby mi pogadała tak jak wczoraj i nic poza tymJutro jest zamknięte w weekend i poniedziałek też i gdzie mam iść |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Współczuje, bo pewnie jesteś wykończona Bidulko
więc nie zapeszam ... tfu tfu
nici ze spaceru dzis... na szczęscie prawie wszystko mam
ale i tak bede musiala podskoczyc do sklepu po cos dla kotów 

za 5mcy chlopakow

.Pojawie sie dopiero po swietach.
.