|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam! U nas niby słonecznie, ale na termometrze tylko 2 stopnie powyżej zera.
Cytat:
Uciekam jeszcze poleniuchować, rodzice mają później wpaść na poranną kawkę. ![]()
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() brawo za Malwinke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kciuki za kicie! ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- wczoraj kupilam stelaz na wanienke i stelaz pod baldachim. Oczywiscie chcialam kupic ten baldachim ale ceny sa lekko przesadzone... 80zl za kawalek obszytego firankowego materialu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córa od tygodnia dzień w dzień ma czkawkę i to właśnie tak w okolicach 9-10...dobrze, że takim dzieciom to nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki...życie musi toczyć się dalej...
Byłam wczoraj na wizycie. Dzidzia dalej napiera na szyjkę, waży już 2800g ![]() Z tą cesarką to nie takie proste jak myślałam. Wkurza mnie to. Moja koleżanka w Niemczech powiedziała, że chce CC więc wpisali jej, że poród SN to dla niej zbyt duże obciążenie psychiczne i zaleca się CC i na tej podstawie zrobili jej to Cc, a ja po świętach nalatam się po lekarzach...ech, szkoda gadać. Ja już 3 dzień prasuje i końca nie widać, a miałam już w tym tygodniu spakować siebie i dziecko do szpitala. Cholercia, muszę spojrzeć jakie badania są potrzebne do szpitala. Grupa krwi, ten paciorkowiec i co jeszcze??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam napisać że na paciora dostałam antybiotyk - augmentin, mam go brać przez tydzień, w połowie antybiotyku mam wziąć globulkę clotrimazolu (aby nie złapać grzyba) i jak skończę antybiotyk to kolejną globulkę. Mimo tego antybiotyku podczas porodu jeszcze dostanę dożylnie antybiotyk na tego cholernego paciora.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Witam
U nas slonecznie , ale zimno. Zaraz musze isc do banku pozalatwiac pare spraw, a pozniej zaczne chyba powoli pakowac kartony do przeprowadzki. Wczoraj mialam wizyte, dzidzia wazy 2600, szyjka znowu mi sie skrocila i dalej jest miekka.. wiec zalecone mam dalszy odpoczynek, ale poza tym wszystko okey. Jesli chodzi i pranie i prasowanie, to moja kochana mama poprala i poprasowala mi 90% rzeczy, takze mam to z glowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że masz taką babcię. ![]() Cytat:
![]() Kiedyś lubiłam prasować, potem zdecydowanie nie, a teraz wróciło mi lubienie. W ogóle czuję się tak jakby jakieś zmiany we mnie zachodziły. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z CC nie jest łatwo. Mi jest już w sumie obojętne, zakładam tylko, że jakkolwiekby nie było musi być wszystko w porządku. Takie trochę myślenie życzeniowe, ale trudno. Na niewiele rzeczy tak na prawdę będę miała jakikolwiek wpływ... Ja chyba wezmę wszystkie badania. Muszę odebrać te, które robiłam przedwczoraj, ale nie chce mi się do laboratorium podejść. Może we wtorek po dentyście. Boziu, moja wizyta dopiero za tydzień... Jeszcze tak długo... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja za prasowanie czy pranie dziecięcych wezmę się może po weekendzie majowym... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Zamierzam tylko popakowac lekkie rzeczy, tak zeby sie nie przemeczac, reszte zrzuce na meza, takze spokojnie, wszystko powolutku, malymi kroczkami z glowa na karku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.
faktycznie dzisiejszy dzień nie nastraja optymistycznie. dzisiaj idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia, zobaczymy co tam ciekawego powiedzą. my też będziemy prawie całe święta w trasie, ale mamy w sumie około 300 km do rozłożenia na te 2 dni, więc nie będzie tak zle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
wstałam i po wietrznym i niesympatycznym dniu - słońce! umyłam naczynia, wstawiłam pranie, teraz idę sprzątać dalej dom
Wczoraj jak zwykle miałam wizytę u lekarza, siedziałam półtorej godziny żeby być u niego 3 minuty - zdziwił się że w 37 tygodniu moje dziecko jest główką do dołu. Ja zdziwiłam się, że on się zdziwił.... czyli oboje byliśmy zdziwieni ![]() Mam straszliwy bałagan w domu, bo ostanio się snułam a nie chodziłam, nic nie mogłam robić bo na niczym się skupić nie szło. Za to wczoraj też byłam na szybkiej szkole rodzenia - bo u nas to dwie godziny twrało dwa razy - zatem moje zdumienie nie miało granic, jak usłyszałam jaka jest opieka podczas porodu, czy to cesarka czy zwykłego - ale cesarka to w ogóle mnie zdumiała, po pierwsze partner siedzi z Tobą od samego początku do końca - przy głowie, dostaje też dziecko do potrzymania, gdyż Ty po znieczuleniu mieć go nie możesz, wypraszają go tylko na chwilę, kiedy chcą Cię przebrać w czyste rzeczy, potem po dwóch godzinach przewożą dziewczynę z sali do cesarek na salę rehabilitacyjną, gdzie leży i cały czas ma i dziecko i partnera przy sobie. Przy cesarce jest 10 osób! położna, lekarz, asysten, anastezjolog, pediatra i jeszcze kilka innych. Dziecko dostaje taga na nogę, który blokuje drzwi jeśli ktoś by chciał go wynieść, albo się przemieścić poza salę w której się leży, położna przychodzi trzy razy na dzień sprawdzać stan zdrowia dziecka i kobiety.... czyli krótko mówiąc, przez całą ciążę się Tobą za bardzo nie interesują, ale jak już trafisz do szpitala masz obsługę jak w hotelu. Podają Ci kawę, herbatę, tosty, ciastka - coś lekkiego, żeby w razie W można było podać znieczulenie i zrobić cesarkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje wszystkich wizyt i ładnych wag dzieciaczków ![]() Teraz ja mykam na grzebanko ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za te kilometry w trakcie świąt, ja do miasta mam mały zapał a to jest 10 minut autobusem, a co dopiero tułać się po kilkaset kilometrów! naprawdę dziewczyny moje wielkie poważanie
co do prasowania, ja uwielbiam, jak uda mi się sprzątnąć dom, to mam cały stos rzeczy do prasowania, i dziecięcych które przysłała mi bratowa i naszych, zatem może dzisiaj dam radę - zobaczy się jak mi pójdzie ze sprzątaniem, bo ostanio do sprzątania mam jakąś awersje - a pomyśleć że do piątego miesiąca byłam pedantką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, Kochane!
I ja uważam, że życie dla nas musi toczyć się dalej... Na pewno nie raz będzie nam smutno, nie raz i nie dwa będziemy o Perse myśleć, choć może nawet nie będziemy tu o tym pisać... Ale sądzę, że ona nie chciałaby, żeby nasz wątek się skończył czy zmienił z jej powodu, żebyśmy przestały wymieniać doświadczenia i wspierać się ![]() Ja wczoraj ok. południa oderwałam się od kompa, bo siedziałam ze łzami kapiącymi od czasu do czasu i odświeżałam wątek, czekając na nie wiadomo co... Więc właśnie na przekór musiałam się przemóc, żeby nie spędzić tak całego dnia, wybrałam się z domu (choć i tak myślałam przez cały dzień ![]() Cytat:
![]() I ja mam dziś wizytę, o 18:15 dopiero. Cytat:
A z psem co zrobicie, jadąc do nich? ![]() Cytat:
To takie standardowe wg mnie zalecenia, kiedy jechać do szpitala ![]() Cytat:
![]() U Ciebie już niedaleko do tp, więc mam nadzieję, że te kłucia to nic groźnego. Z tego co chociażby u nas dziewczyny pisały, to zdarza się, że nie znaczą nic, a zdarza się, że szyjka się skraca. Cytat:
![]() Cytat:
A najlepiej poszukaj info na stronie swojego szpitala. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dopiero wstałam, jem śniadanie. U mnie dzisiaj piękne słoneczko. Wczoraj odrzuciło mnie od kawy znowu ![]() ![]() Wczoraj tż kupił mi piłkę, super się na niej siedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem ja Wy, ale ja od jakiegos tygodnia nabieram wody w organizmie, paluchy mam strasznie spuchniete, nogi tez... czuje sie troche jakbym chodzila po wysokich gorach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z badaniami to też jest jakaś metoda. Na IP po prostu wybierzesz (lub sami sobie wybiorą) te, które będą potrzebne. Cytat:
![]() Udanych porządków ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tak, będzie dziwnie delikatnie rzecz ujmując... Zgadzam się z Agatą Sensi Lady witaj ![]() Libretko gratuluję wizyty ![]() Fajnie, że masz takiego konkretnego lekarza ![]() Podziwiam Was za zapał do prasowania, ja jestem ostatnio do niczego, ale dziś mnie czeka sprzątanie łazienki nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać ![]() Ja tylko na chwilkę bo nie chciałabym psuć atmosfery bo jestem póki co bardzo nie w formie, ale mam takie pytanie Wiem, że któraś z Was robiła badanie na awidność wirusa cytomegalii we krwi, mianowicie ile czekałyście na wyniki? Pytam bo pani doktor w klinice w Krakowie na mnie nawrzeszczała, że późno, że każdy dzień się liczy a następnie kazała iść robić badanie na własną rękę do UJ gdzie mi powiedzieli, że czas oczekiwania na wynik wynosi 2-3 tyg i wszystko by było fajnie tylko jest taki jeden szkopuł, że jestem w 33 tyg ![]() No, ale ja do pani doktor prywatnie nie chodzę więc moje dziecko może poczekać mimo, że powinna mi zlecić te badania na NFZ to tyle ode mnie w temacie lekarzy którzy robią co mogą Zresztą lekarz , do którego chodzę prywatnie też tylko potrafił mnie nastraszyć i zostawić bez słowa wyjaśnienia Póki co czekam na wyniki i staram się nie zwariować Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z Was ma jakieś informacje w temacie Pozdrawiam ![]() I trzymam kciuki za wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przynajmniej jak już pójdziesz rodzić to będziesz się czuła bezpiecznie ![]() Przy standardach jakie u Was panują przy prowadzeniu ciąży to ja bym raczej żadnej ciąży nie donosiła do końca ![]() Cytat:
![]() Ja przedwczoraj zamówiłam w końcu wózek, 30-to dniowy czas realizacji zamówienia ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Współczuję takich lekarzy ![]() Trzymam kciuki za wyniki.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-05 o 09:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam takie przeciwstawne odczucia porównując tą ciążę z poprzednią. Z jednej strony uważam, że znoszę ją gorzej (ale chyba tylko przez skurcze i ograniczenie aktywności z tego powodu), a z drugiej strony mam wrażenie, że ogólnie czuję się lepiej - wtedy z tego co pamiętam, dużo wcześniej przestałam nosić obrączkę i obracanie się na łóżku sprawiało mi problem, a teraz jeszcze o dziwo przewracam się z boku na bok bez żadnego kłopotu (dziś kończę 35 tc). Odnośnie schodzenia opuchlizny (wody zatrzymanej w organiźmie), to nie potrafię sobie dokładnie przypomnieć, jak było po Maksie, ale np. mam zdjęcia z Wielkanocy, która była niecałe 3 tyg. po urodzeniu Maksa i mam już tam obrączkę na palcu i w makijażu nawet wyglądam już jak człowiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty się nie śmiej, bo jak słyszałam, że do 36 dziecko powinno się obrócić a on na mnie patrzy zdziwiony - ooo to już główką w dół, a Ty masz 36+<tak nazywają u nas tygodnie.... ![]() nie wiem jak jest dalej, ale u nas do 13 tygodnia nie ingerują w ciąże w ogóle. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-05 o 09:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie.
U nas pochmurno, 9st na termometrze, jakiś ptaszek sobie śpiewa za oknem ale przy tej pogodzie to mnie wkurza. Moje ostatnie 2 noce bezsenne, mam nadzieję, że już tak nie zostanie do końca...bo chciałabym się jeszcze kiedyś wyspać. Głowa mnie boli i czuję jak ropa ścieka mi na migdał... dzisiaj jeszcze Wielki Czwartek i nie wiem czy pójdę do kościoła, mąż mówi, żebym nie szła jeśli to będzie dla mnie męczące czy po prostu nie chcę, bo będzie masa ludzi i będzie się odprawiało co najmniej 2 godziny, pewnie nie będzie gdzie siąść no i z moim siusianiem to też jest masakra, ale jak nie pójdę to zaraz teściowa "spuści na mnie swój gniew" . Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze ![]() Czekam na paczki z pościelą, prześcieradłem, koszulami i firanką. Jeszcze parę drobnych rzeczy, które muszę kupić ale to już w jakimś markecie i będę mieć wszystko no i zastanawiam się jakie ubranka przygotować na wyjście dla dziecka, żeby mi mąż przywiózł, może przygotuję różne i niech mi powiedzą w szpitalu w co mam je ubrać. Co do badań potrzebnych do szpitala to mi położna powiedziała, że mam po prostu wziąć wszystkie oryginały jakie mam i kartę ciąży, nic nie wspominała o paciorkowcu, choć ja zrobię sobie na własną rękę. Zastanawia mnie jeszcze, czy gdy przyjeżdża się do szpitala rodzić to oni robią jeszcze tam usg? Czy trzeba mieć wyniki ostatniego usg od swojego lekarza ( podejrzewam, że u mnie może być z tym problem) ? Orientujecie się? |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od kilku dni mam takie bolesne skurcze, wlasnie daja mi sie we znaki, a chcialam sobie zrobic cieplejsza kapiel , nie wiem czy w takim wypadku to wskazane... wogole odczuwam wieksza aktywnosc malej w czasie mojej kapieli, i to wlasnie jak sobie chlapie wodą, zanurzam sie itp. To sie tak mala wygina ze szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.