|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej
29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]Gratulacje ! I gdzie Cię w końcu przyjęli na porodówkę? Co do spaceru -ja wyszłam na werandowanie pierwszy raz gdzieś w 7 dobie, na 5 min dosłownie, a nie było jeszcze tak ciepło jak teraz, myślę, że nie ma sensu przy takich temperaturach jak teraz są za długo czekać ze spacerami - bo i Wy będziecie się wkurzać, że taka pogoda a Wy w domu i dziecko tylko skorzysta Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-04-05 o 02:42 |
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Witam wszystkie mamuśki! Te rozpakowane i te w dwupaku. Dawno nie pisalismy ale jakos brakuje nam na wszystko czasu i sil. Skonczylam kompletowanie wyprawki i pakowanie torby do szpitala.zostalo tyllo ubrac lozeczko ale to po porzadkach swiatecznych jak juz bedzie wszedzie czysto
Termin mamy 12.04 ale na ostatniej wizycie sie okazalo ze maly zrobil fikolka i jest glowa do gory wiec mamy cc na 10.04, chyba ze e okaze ze wrocil na swoje miejsce to wrocimy do domku i bedziemy czekac na akcje a tak poza tym to tak mnie wszystko boli ze nie wiem czy wcześniej cos sie nie wykluje;-) przynajmniej na to licze;-) pozdrawiamy wszystkich serdecznie
|
|
|
|
#4083 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej 29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie porządnie wyspałam, wiecie chyba mój mały jest wysoko albo ja za mało piję bo wstaję do lazienki w nocy raz o 12 jak sie budze wziac leki. Z jednej strony wroza mi wczesniejszy porod a z drugiej mlody chyba sie nie spieszy |
||||
|
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja dziś noc spędziłam na czuwaniu. Męża bolał ząb więc spał jak zabity, po tabletkach przeciwbólowych, a Zuziaczek w nocy potrzebował jedzenia i zainteresowania, chociaż spała dziś długo ale niespokojnie i dlatego musiałam ją obserwować. Pobudkę miałam o 2.00, 5.00. Więc nie jest źle. Trochę się poprężyła jak czekała na mleczko i parę bączków poszło, ale po wypiciu zasnęła jak susełek. Tylko strasznie przez sen macha rączkami, bardzo niespokojnie śpi. To mnie troszkę martwi. Zobaczymy jak dzisiejszy dzień będzie wyglądał. Pocieszam się, że dziś już czwartek i weekend coraz bliżej, to chociaż mąż mnie trochę odciąży o ile tego zęba wyleczy. Bo chory facet to chyba gorsze niż dziecko z kolką
Ciekawa jestem co tam z tą naszą Jolką
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Jolka to mam nadzieje juz maluszka tuli!!!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
spieszę z info od JOLKI!!! sms z godz.8.06 dzisiaj
![]() "Michałek wczoraj przyszedł na świat o godzinie 21.15 z wagą urodzeniową 3140g przez cesarskie cięcie" Gratulacje!!!! |
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jednak to były zwiastuny porodu te złe samopoczucie jolki ![]() witanko ![]() a ja już bym chciala miec synunia po drugiej stronie od kilku dni cierpnie mi góa brzucha jak siedzę .
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-04-05 o 08:53 |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czemu cesarka, czekam cierpliwie na powrót Jolki i opis porodu. Worek się rozwiązał - która następna ?? Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-04-05 o 09:13 |
|
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
JOLKAA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ewcisz u Ciebie tez moze to oznaki porodu. magzula gratulacje!!! co do ''porodowki'' to mam nagranych mnostwo odcinkow ale jakos nie moge zabrac sie za ogladanie, bo jak ostatnio ogladalam, a bylam juz po porodzie to strasznie plakalam, jeszcze chyba bardziej niz przed porodem. rodzac mowilam ciagle po angielsku, nawet do Tzta, jakos tak mi sie mozg nastawil przyszla pod koniec aby mnie przebrac na sale operacyjna polska dziewczyna, ale ja juz niewiele czailam, ona sie przedstawila po polsku ja do niej czesc - milo mi cie poznac i dalej po angielsku ale jak juz urodzilam to krzyczalam po polsku Hanka Karb.... (nazwisko)....chyba wtedy dopiero mozg mi sie odblokowal i wszyscy mieli niezly ubaw bo tak krzyczalam jej imie i nazwisko ze chyba pol szpitala slyszalo![]() Dzien Dobry tak w ogole ![]() u nas noc minela nam jak zwykle na polsnie, teraz Hania odsypia nocke, wiec ja zjadlam sniadanko i sie do niej przylacze
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo...no to już wiecie
Też miałam napisać wiadomość od Jolki
|
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas noc spokojna. ![]() Mam do Was pytanko. Czy bola Was po karmieniu brodawki? Tzn dokladnie sutki, chodzi mi o to, czy czujecie po karmieniu taki przeszywajacy, klujacy bol promienujacy do łopatki? Cytat:
Ale przy pierwszym porodzie bylam nacięta i nie mialam poduszki (kola pod pupe) i żalowalam, bo bardzo zle sie siedzialo dlugo dlugo na jednym posladku i takie kolo pod pupe byloby super wtedy. Cytat:
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję Jolka
|
|
|
|
#4093 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś wybieramy się do Krakowa bo muszę kupić sobie jakieś spodnie, bo w żadne jeansy się jeszcze nie mieszcze a nie mogę w święta paradować w dresach My jedziemy w poniedziałek odwiedzić moją mamę w Sosnowcu, ciekawe jak Madzia zniesie tą podróż
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej
29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]Gratulacje Czyli marcówki wszystkie rozpakowane ![]() Dzień dobry (bo się dziś nie witałam )Nocka nawet super wstawałam tylko 2 razy do WC No i wczoraj wieczorem pogodziliśmy się z TŻ, oczywiście godzenie się skończyło się w łóżku ![]() Dzisiaj jedziemy na zakupy świąteczne bo potem nie będzie już czasu. Teściowa przyszła wczoraj zaprosić Nas na śniadanie Wielkanocne oczywiście TŻ się zgodził. Ale ma to odkręcić bo powiedziałam mu że pierwsze śniadanie wielkanocne w małżeństwie chcę spędzić tylko z mężem. Trochę na złość to robię też bo jak mieliśmy iść na Wigilie do moich to się uparł że nie bo to pierwsza małżeńska Wigilia itp. no to teraz ja jestem uparta ![]() Wiecie co chciałabym już urodzić męczy mnie ten kręgosłup i ból brzucha czasem. No i ogólnie chciałabym mieć już Oskarka po tej stronie móc go tulić itp
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE Jak dzisiaj spałam jak zabita, nawet do wc nie wstawałam, to po 7 rano zostałam uraczona sms-em z pracy i tyle z mojego wyspania się ![]()
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wreszcie jakieś wieści, bo już się martwiłam! to się Jolka doczekała
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wysyp dzieciaczków na pełnię się zaczyna - kto następny?
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to dzien dobry!
ciekawe któa następna, pewnie ewcisz![]() co do świąt to marzę by było już po, jakoś w ogóle nie mam na nie ochoty w tym roku! |
|
|
|
#4101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
JOLKA Gratulacje!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
jak daje mu bez kapturka to sie wnerwia i nie chce jeść![]() Cytat:
![]() hej tak pozatym Do nas teście dziś przyjeżdzają i zostana do 9 naszczęście śpia w hotelu
Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-04-05 o 09:56 |
|||
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mogę zgłosić na ochotnika
![]()
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa GRATULACJE ewcisz *** Ja dzisiaj mam ten gorszy dzień... ![]() obudziłam się opuchnięta jak balon, bolą mnie stawy w dłoniach, stopy i biodra... a mój mąż jak się obudził zapytał mnie czy gdzieś mnie dzisiaj zawozi przed pracą... poprosiłam go żeby zawiózł mnie na porodówkę bo ja już mam dosć najchętniej weszłabym pod kołdrę i spała i spała i spała... żeby nie czuć się taką bezsilną ![]() idę umyć głowe i pasuje dziecku jakiś obiad gotować, potem sprzątnąć łazienkę i przedpokój... i porządki będą zakończone... zostanie tylko odkurzaczem przelecieć (codziennie przy moim synku ) |
|
|
|
#4104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() * Skoro tak twierdzisz wczoraj jak usnęła przed 10 rano myślałam że może pośpi do 2 godz i pójdziemy na spacer, a tu spała do 13 i musiałam ją obudzić bo szkoda mi było pogody no i w wózku spała od 13:30 do 16 ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja chetnie sie zamienie na dzieci bo moj to mało spi
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka gratulacje
|
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
Jolkaaa GRATULACJE
![]() Nie wpychac mi się tu bez kolejki Ja jestem pierwsza do rodzenia tylko moje dziecko jakieś uparte takie.Dzień dobry tak w ogóle wszystkim
|
|
|
|
#4109 |
|
Gang Iren
|
Chetnych w kolejce to raczej duzo. Ja tez chetna,tzn do popoludnia musze sprawy pozalatwiac,dom obejrzec i zdecydowac czy chcemy go,a pod wieczor moge rodzic. Zaraz jade do poloznej.
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

.[/QUOTE]

- 8 i pół godziny

jak daje mu bez kapturka to sie wnerwia i nie chce jeść
bo ja już mam dosć