|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60991 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Co do długości to nie mam pojęcia, ale bardzo chciałabym zmierzyć swoje. Niestety samej będzie ciężko - poproszę TŻ.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-04-05 o 12:38 |
|
|
|
|
#60992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- mam 14cm
|
|
|
#60993 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was, ale tempo macie zawrotne...
Powiedzcie, czy używając na co dzień odżywki Kallosa Latte można przekarmić włosy proteinami? Bo zaczynam się zastanawiać, czy nie to jest przyczyną mojego kryzysu... |
|
|
|
#60994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miska, dziękuję. Mam nadzieję, że jak się będę trzymać tej pielęgnacji, to będzie jeszcze lepiej. Myślę też nad podcięciem tych smętnych ogonków, czyli najdłuższej warstwy. Są zupełnie proste i ni chu chu nie chcą falować. Zdjęcie poglądowe niżej Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-04-05 o 12:53 |
|
|
|
|
#60995 |
|
Kazar Lady
|
ciasno przy gumce mierzyłaś?
14 cm to bardzo grube włosy, aż mi trudno w taki wynik uwierzyć
|
|
|
|
#60996 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie zmierzyłam i wychodzi mi 12 cm
Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-04-05 o 12:53 |
|
|
|
#60997 | |
|
Strażnik Wizażu
|
![]() Cytat:
Ufff, widziałam tam 15
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#60998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#60999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#61000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi przypominają Twoje włoski kolegów z etapu liceum, trzech braci długowłosych pokręconych, różny skręt ale wszyscy sprężynowaci jak Ty gęste i zdrowiutkie ciemniejszejakoś ich dobrze w domu nakierowali bo dbali o nie, odżywka, czesane tylko mokre No właśnie? Ja nie umiem, nie wiem jak :P |
|
|
|
|
#61001 |
|
Nindżopesz
|
O, rozmowa o grubości
![]() Moje mają bardzo mało bo 7 cm, chciałabym pocieniować przy twarzy i potylicy ale boję się, że wyjdzie bardzo licho na tak cienkich włosach. Niby odrosną ale jak mam się potem bujać 5 lat z zapuszczaniem do równego... Obecnie mam problem z przyklapem potylicznym (ciężko go reanimować na tej długości) i wąską twarzą vs topieliczny uliz. Z drugiej strony bardzo podobają mi się "fryzury" w średniowiecznych klimatach - długie, falowane do bioder (wlaśnie zapuszczam) i sama nie wiem co lepsze. Teraz mam scięte w U (drugie/trzecie zdjęcie), chciałabym coś jak w pierwszym załączniku ale bez takiej dużej grzywki. W ogóle czy to byłoby łatwiej ułożyć, chyba łatwiej bo krótsze, podatniejsze, c'nie? Poradzicie czy warto kombinować z cienkimi włosami?
|
|
|
|
#61002 |
|
Przyczajenie
|
hahihehy
u mnie jest podobnie. Rodzina nie rozumie, że ja dla kręciołów prawie wszystko zrobię. Olejowanie, chodzenie w czepku i spanie z mazidłami na głowie...ale patrzą jak na dziwaka...a czeka mnie dłuższy pobyt u teściowej, obawiam się jej reakcji:p...chyba będę musiała trochę się kryć ze swoją ilością kosmetyków do włosów
|
#61003 | ||
|
Zadomowienie
|
daj mi chociaż z 1 cm...
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Dawniej marzyły mi się długie włosy, do bioder, ale zawsze mi mówiono/czytałam, że do cienkich włosów nie nadają się takie długie fryzury. Niestety muszę się z tym zgodzić-przy dłuższych straszny przyklap i średnio to wygląda Od 5 lat cały czas nosiłam wycieniowane włosy, teraz chcę je wyrównać i marzy mi się długość za piersi ale nie wiem czy coś z tego będzie... W przeciwieństwie do Ciebie masz szeroką twarz, idealny kwadrat Na przyklap raczej niewiele poradzisz, zostaje Ci tapirowanie, którego nie polecam ![]() Myślę, ze lekkie wycieniowanie przy twarzy dobrze im zrobi, będzie większa objętość, grzywkę sobie odpuść. Chyba, ze chcesz "skrócić twarz" to postaw na długą, prostą... ![]() Pewnie ścięcie z 10 cm dobrze by im zrobiło, ale z drugiej strony-masz takie ładne włoski.... ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Nie tylko na Ciebie...
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-04-05 o 14:41 |
||
|
|
|
#61004 |
|
Strażnik Wizażu
|
Bardzo przepraszam, ale ja też mam 8cm i mieścimy się w normie
|
|
|
|
#61005 | |
|
Zakorzenienie
|
13 cm, też chcę grubsze
ja miałam z 9 chyba ![]() Ruda Wiedźmowata pewnie uniosłyby się trochę u nasady po podcięciu, ale szkoda je ciąć, są prześliczne chciałam ostatnio się usosunkować do Waszych wypowiedzi, ale mi zeżarło posta i tylko się wkrzyłam ![]() dziękuję za wszystkie mie słowa, włoski pod czapką oklapły i nie wyglądały już tak fajnie, ale to był chyba jeden z moich najlepszych włosowych dni od wysuszenia włosów chodziłam z bananem na twarzy ktoś pyta czym farbuję...no i tu jest kłopot, bo ja jestem wiecznie niezadowolona z koloru, więc chyba nie powinnam niczego polecać ani odradzać (u mnie porządki :x) Buziaki Lokaski ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
poza tym wyglądają idealnie
|
|
|
#61006 |
|
Raczkowanie
|
eiri dzięki - też nie będę nakładać na suche
Chatul - Twój nick też b. oryginalny - co oznacza? Z silikonów kupiłam ostatnio Gliss Kurr Total repair 19, Caskada go chwaliła na swoim blogu bardzo. Wracam z zakupów z żelem mrożącym Joanny i pianką Shock waves superskręt z termoochroną od Wella - może będą lepsze, choć zapewne winowajcą jest moja tendencja do "a może jeszcze jedna warstwa" Siedzę właśnie z farbą na głowie - było to nieplanowane, ale jak w drogerii zobaczyłam się w lustrze to masakra - mam włosy w odcieniu skóry prawie, wypłowiałe, twarz się rozmywa. Boję się farbować, bo zawsze sobie krzywdę zrobię, a na dobrego fryzjera nie mam pieniędzy. Mam teraz szykowny jasny kasztan 6.35, módlmy się o dobry wynik ![]() Słuchajcie, ja nie mam nigdy odrostów, nawet po farbie - po prostu kolor się z czasem rozjaśnia (nawet czarna farba z odcieniem granatu mi zeszła do jasnego brązu), przy czarnym były małe odrosty (do 1 cm), a przy brązach itp. to ich nie widzę - kolor się spiera momentalnie, pod światło jest różnica i widać zmianę tonu płynnie na długości. O czym to świadczy? Jakaś dziwna porowatość? |
|
|
|
#61007 |
|
Zadomowienie
|
Niedawno widziałam dziewczynę, której włosy mnie zszokowały. Sama nie wiem czy z zachwytu czy czegoś innego...
![]() Jej włosy miały skręt podobny jak ani na zdjęciu (w wyszukiwarce google innego zdjęcia oddającego najbardziej prawdopodobny wygląd tamtej dziewczyny nie znalazłam ). Długość do tali-była dość wysoka, więc myślę, że włosy w skręcie musiały mieć (od czubka głowy) ok. 60-70 cm.Skręt zaczynał jej się tak jak na zdjęciu, ale co najbardziej zwróciło moja uwagę-był wprost idealny, na całej długości loczki tej samej grubości, a gdy szła, włosy był tak sztywne, że prawie nie ruszały się, było widać, że są dość suche, bez połysku, przy skalpie przyklap a wręcz "ulizane" na dole spora objętość. I teraz pytanie: czy takie włosy są możliwe w naturze czy to raczej trwała? Gnębi mnie to od kilku dni, wiec musiałam zapytać
|
|
#61008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pokażę bo nie ma czego zbytnio To się sprawdzi ale kiedy będą dłuższe, po nocy są takie jakieś krótkie dziś ![]() Cytat:
Efekty podziwiają ale komentarze na temat wszelkich zabiegów, kupna kolejnych kosmetyków muszą być ![]() Wszystkie mierzą to i ja , 14 cm Musze sobie jakąś przypominajkę ustawić, ciągle zapominam tym Jantarze |
||
|
|
|
#61009 |
|
Zadomowienie
|
oj tam, ale mi mało
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- duużo. ![]() zazdroszczę....
|
|
#61010 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Co najwyżej taka jak teraz, może niektóre kosmyki odrobinę krótsze dla lepszego efektu "rozwiania". Z długości nie chcę schodzić bo pocieniowane czy nie i tak mam zamiar zapuszczać... Hmm... To powiadasz, że u Ciebie długie wyglądają mizernie?Ale tutejsza norma to 10 + ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#61011 |
|
Strażnik Wizażu
|
Jak na moje oko to były rozczesane loki, potraktowane jakimś utrwalaczem czy coś...może lakier z pianką...
|
|
|
|
#61012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi szybko spływa i winię porowatość Albo masz bardzo niską i farba nie wnika, albo masz wysoką i pigment tak szybko się wypłukuje. Podobno uszorstnienie włosów o niskiej porowatości SLSem pomaga Przy wysokiej pomaga ogólnie poprawa kondycji włosów, zabezpieczanie, unikanie "machania" łuską |
|
|
|
|
#61013 |
|
Strażnik Wizażu
|
To wiadomo
tak 10 bym chciała mieć...Też prawda... |
|
|
|
#61014 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny a gdzie można kupić tego Jantara?
|
#61015 |
|
Raczkowanie
|
A mi wyszło 7cm
![]() Ale jakoś z tym żyję. |
|
|
|
#61016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#61017 |
|
Strażnik Wizażu
|
Sklepy zielarskie lub apteka DOZ [tu trzeba się czaić, bo dostępność kiepska...]
Eee, wygląda jakby było więcej jednak
|
|
|
|
#61018 |
|
Zadomowienie
|
ja też, to by mi wystarczyło... (na jakiś czas pewnie
)
|
|
#61019 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() na doz . pl najszybciej i na allegro ![]() Przecież jest dobrze! Mieścisz się w normach ![]() Dziewczyny, ale Wy nie mierzycie na gumce, tylko zaraz pod nią?
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-04-05 o 15:39 |
|
|
|
#61020 |
|
Zakorzenienie
|
witam
można dołączyć?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

apropo grubości, jak wy to mierzycie? Bo też bym sobie zmierzyła, ale jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak 

Od 5 lat cały czas nosiłam wycieniowane włosy, teraz chcę je wyrównać i marzy mi się długość za piersi

Efekty podziwiają ale komentarze na temat wszelkich zabiegów, kupna kolejnych kosmetyków muszą być