Seriale - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 15:59   #1651
sweet sunday
Zakorzenienie

Dot.: Seriale

Ostatnio się wkręciłam w White collar,serial zabawny,intrygujący i dosyć inteligentny
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:26   #1652
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Ostatnio się wkręciłam w White collar,serial zabawny,intrygujący i dosyć inteligentny
ojjj tak Oglądaj oglądaj

Ja próbowałam podejśc do New Girl i wypadł dosyć marnie. Słabe żarty i bardzo wnerwiająca Jess. Dobrze, że 20mi to można się przemęczyć póki BBT nie ma

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:25   #1653
Truskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Hm, Dextera oglądałam trochę, ale nie porwał mnie. Może jeszcze zrobię do niego podejście w wolnym czasie. Tak samo House, od czasu do czasu mogę obejrzeć, ale bez kisielu w majtkach
Co do Dextera to tam trzeba najpierw obejrzeć 3-4 odcinki, które właściwie są takim wstępem kto co i jak. Później jest lepiej, bo jest więle fajnych i charakterystycznych postaci prócz tytułowego Dextera.
Co do House'a to w sumie zależy jaki odcinek, ale ja bardzo lubię.
Truskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:51   #1654
svamp
Zadomowienie

jutro pierwszy odcinek drugiego sezonu gry o tron, nie mogę się doczekać

aktualnie próbuję wkręcić się w breaking bad, ale coś słabo. mam za sobą kilka odcinków i nie porwał mnie ten serial.

chciałabym jakiś nowy serial, żeby znowu wciągnąć się na maksa i czekać z ustęknieniem na każdy nowy odcinek
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:56   #1655
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
chciałabym jakiś nowy serial, żeby znowu wciągnąć się na maksa i czekać z ustęknieniem na każdy nowy odcinek
Ja też, niestety w ciągu ostatniego roku na nic takiego nie trafiłam.

Serialem, który wciąż robi na mnie największe wrażenie jest OTH, nadrabiam teraz ostatnią serię.
Stary 2012-04-02, 12:54   #1656
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
jutro pierwszy odcinek drugiego sezonu gry o tron, nie mogę się doczekać
Ooo TAK, TAK!
I ja właśnie offtopuję w tej sprawie - nieaktualne.

Edytowane przez blysk_w_oku
Czas edycji: 2012-04-04 o 21:10 Powód: Zmiana posta
blysk_w_oku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:28   #1657
Fonte
Zadomowienie

Ja bardzo, bardzo polecam serial Downton Abbey. Osobiście jestem zafascynowana na każdy kolejny odcinek nie mogę się doczekać. Wcześniej nie oglądałam za bardzo seriali, widziałam, że wspomniałyście o Dexterze i housie, ten pierwszy zaczęłam kiedys oglądać jakoś przestałam, house nawet fajny ale nie czekam na kolejny odc z utęsknieniem. Akcja Downton abbey dzieję się przed I wojną a potem podczas. Spodoba się szczególnie wielbicielom filmów kostiumowych, pięknych wnętrz, historii
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:43   #1658
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
Ja bardzo, bardzo polecam serial Downton Abbey. Osobiście jestem zafascynowana na każdy kolejny odcinek nie mogę się doczekać. (...) Akcja Downton abbey dzieję się przed I wojną a potem podczas. Spodoba się szczególnie wielbicielom filmów kostiumowych, pięknych wnętrz, historii
Właśnie kończę pierwszy sezon.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:18   #1659
Fonte
Zadomowienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;33308034]Właśnie kończę pierwszy sezon. [/QUOTE]
Ja niestety kończę 2 sezon i trochę się naczekam na 3, aż do jesieni.
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:44   #1660
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
ja bym powiedziała, że głupi tłusty federalniak! niech się w drzwiach zaklinuje

jak Ci się podoba Homeland? Mi dosyć dosyć, zaskakuje mnie z odcinka na odcinek i nie powiem, żebym się lekko nie denerwowała obrotem spraw
dokładnie, Neal nie miał wyjścia. A swoją drogą Kramer okazał się wielką świnią nie tylko w stosunku do Neala ale przede wszystkim do Petera. A cały czas nazywał siebie jego przyjacielem- ładny mi przyjaciel
Gra o tron mnie nie porwała, owszem oglądam ale bez zachwytu.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:00   #1661
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskaaa Pokaż wiadomość
Co do Dextera to tam trzeba najpierw obejrzeć 3-4 odcinki, które właściwie są takim wstępem kto co i jak. Później jest lepiej, bo jest więle fajnych i charakterystycznych postaci prócz tytułowego Dextera.
Co do House'a to w sumie zależy jaki odcinek, ale ja bardzo lubię.
3-4 obejrzałam, ale pewnie nie więcej Także jak już mówiłam- pewnie jeszcze zrobię podejście, choćby ze względu na Michaela C Halla. Wiem, wiem dość powierzchowne ;p

A tak w ogóle, oglądacie może six feet under? Przymierzam się, a poznać opinię innych nie zaszkodziłoby.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:44   #1662
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle, oglądacie może six feet under? Przymierzam się, a poznać opinię innych nie zaszkodziłoby.
Ja przerwałam po sezonie, kompletnie nie czulam tego tak oslawionego klimatu i odpuscilam
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:44   #1663
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Jeden z lepszych seriali jakie widziałam.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 21:15   #1664
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Utknęłam w 4 sezonie i nie ruszę dalej. Podobał mi się jako wypełniacz czasu, ale akcja się strasznie rozwlekła (chociaż i tak nie należała do wartkich), poza tym wróciła bohaterka, której nie znosiłam, a dla samych braci nie było warto ciągnąć. Już wolę Dexia. Chociaż aktorstwo - pierwsza liga!
Stary 2012-04-04, 21:31   #1665
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
3-4 obejrzałam, ale pewnie nie więcej Także jak już mówiłam- pewnie jeszcze zrobię podejście, choćby ze względu na Michaela C Halla. Wiem, wiem dość powierzchowne ;p
etam zignoruj dwa pierwsze sezony i zacznij od trzeciego ja tam zrobiłam i nie żałuję. Kiedyś jak się nudziałam obejrzałam 1 i 2 i byłam baaaardzo rozczarowana

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
dokładnie, Neal nie miał wyjścia. A swoją drogą Kramer okazał się wielką świnią nie tylko w stosunku do Neala ale przede wszystkim do Petera. A cały czas nazywał siebie jego przyjacielem- ładny mi przyjaciel
Gra o tron mnie nie porwała, owszem oglądam ale bez zachwytu.
Dobrze, że ktoś się zgadza ze mną Peter zawsze takie lojalny był a tu tłuścioch go tak załatwił. Dobrze, że pozwolił Nilowi uciec tylko teraz się martwię czy on i El będą w kolejnej serii

Gra o tron w późniejszych odcinkach robi się fajna ja pierwszy ledwo ukończyłam

Stary 2012-04-04, 22:37   #1666
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blysk_w_oku Pokaż wiadomość
Utknęłam w 4 sezonie i nie ruszę dalej. Podobał mi się jako wypełniacz czasu, ale akcja się strasznie rozwlekła (chociaż i tak nie należała do wartkich), poza tym wróciła bohaterka, której nie znosiłam, a dla samych braci nie było warto ciągnąć. Już wolę Dexia. Chociaż aktorstwo - pierwsza liga!
Ha, no widzisz, a na filmwebie wręcz sikają z zachwytu Pozostaje mi samej ocenić, zwłaszcza jeśli dziś wolny wieczór

Cytat:
etam zignoruj dwa pierwsze sezony i zacznij od trzeciego ja tam zrobiłam i nie żałuję. Kiedyś jak się nudziałam obejrzałam 1 i 2 i byłam baaaardzo rozczarowana
Z jednej strony nie lubię tak robić, bo poźniej myślę wtf? zwłaszcza gdy są jakieś odwołania do poprzednich serii, w których nie wiem co było. No, ale skoro tak mówisz to zobaczę
Stary 2012-04-04, 22:49   #1667
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
A mi właśnie najbardziej podobały się cztery pierwsze sezony - łącznie z pierwszym i drugim, dwa ostatnie były niespecjalne

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 23:04   #1668
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Z jednej strony nie lubię tak robić, bo poźniej myślę wtf? zwłaszcza gdy są jakieś odwołania do poprzednich serii, w których nie wiem co było. No, ale skoro tak mówisz to zobaczę
ha zaryzykuj tez mnie nie bawił serial o seryjnym mordercy - wtf, jak tak można ale później zaczęłam polecać na lewo i prawo

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
A mi właśnie najbardziej podobały się cztery pierwsze sezony - łącznie z pierwszym i drugim, dwa ostatnie były niespecjalne
o drugi był masakryczny ale finały sezonu z Rita w wannie i Deb w kościele - jak dla mnie pierwszorzędne. Długo nie mogłam się pobierać z podłogi, że jak to tak można
Ale widzisz każdy ma inny gust I albo się podoba albo nie

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-04-05 o 13:45
Stary 2012-04-04, 23:08   #1669
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
o drugi był masakryczny ale finały sezonu z Rita w wannie i Deb w kościele - jak dla mnie pierwszorzędne. Długo nie mogłam się pobierać z podłogi, że jak to tak można
Ale widzisz każdy ma inny gust I albo się podoba albo nie
Sezon z Czwórkowym był najlepszy ale o tej Ricie to może daj na biało, bo częściowo to spojler i można się domyśleć, a szkoda psuć przyjemności innym osobom

Nie wiem, czy pobiją sezon z Czwórkowym i szczerze mówiąc to w to wątpię, ale oglądam, bo Dextera lubię i chyba nawet jakby zszedł totalnie na psy to oglądałabym nadal z sentymentu i faktu, że chciałabym wiedzieć, jak cała historia się skończyła.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2012-04-04 o 23:16
Stary 2012-04-04, 23:10   #1670
Callitus
Zakorzenienie

Ale bez spoilerów
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 23:56   #1671
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
ha zaryzykuj tez mnie nie bawił serial o seryjnym mordercy - wtf, jak tak można ale później zaczęłam polecać na lewo i prawo
Oj tam, mnie właśnie główny motyw seryjnego mordercy przyciągnął. Lubię taką tematykę, jakiekolwiek by to nie było A najbardziej to ja chyba ubolewałam nad tą jego "dziewczyną", a właściwie jej wyglądem. No nie wiem czemu mnie to tak wkurzało, naprawdę
Stary 2012-04-05, 07:40   #1672
Whim
...

Dextera oglądam na bieżąco chyba od drugiego sezonu, więc nawet jakby był do dupki to bym oglądała z sentymentu
Czołówka jest genialna.
Mnie wkurzała Rita i Lumen strasznie. Do Rity jakoś przywykłam, ale Lumen nie trawiłam do końca.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 12:40   #1673
katnaturals
Rozeznanie

Jestem świeżo po 2 odcinkach Gry o tron....spodziewałam się troche czegoś innego, tutaj robia dużo 'wprowadzenia' jak dla mnie. Jeszcze nie do końca łapię kto jest z jakiego rodu i kto jest czyim ojcem - chyba przez tą dłuższą przerwę. No ale kocham Kalypsy i kochałam tego jej neandertalczyka, szkoda że zginął. Mam nadzieję, że jej się troche poszczęści i coś ugra no i że nie zginie na tym pustkowiu...

A ogląda ktoś revenge albo lying game?

Wymianka biżuteria, portfele https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post67460146

Zapraszam
katnaturals jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:32   #1674
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katnaturals Pokaż wiadomość
Jestem świeżo po 2 odcinkach Gry o tron....spodziewałam się troche czegoś innego, tutaj robia dużo 'wprowadzenia' jak dla mnie. Jeszcze nie do końca łapię kto jest z jakiego rodu i kto jest czyim ojcem - chyba przez tą dłuższą przerwę. No ale kocham Kalypsy i kochałam tego jej neandertalczyka, szkoda że zginął. Mam nadzieję, że jej się troche poszczęści i coś ugra no i że nie zginie na tym pustkowiu...
Grę o tron i nowe odcinki będziemy chyba dzisiaj oglądać z TŻem, który zafascynowany jest książkami. Ja też muszę się za nie koniecznie zabrać

Cytat:
Oglądałam oba seriale, ale szkoda, że już koniec i trzeba czekać na nowe sezony. W obu serialach im dalej, tym lepiej i oba polecam. The lying game czytałam również książkę, ale krótka była i zdecydowanie bardziej w fabule posunął się serial.

Stary 2012-04-05, 14:35   #1675
Whim
...

Cytat:
Napisane przez katnaturals Pokaż wiadomość

Ja też się w pewnym momencie pogubiłam w 'grze'.
Dwa pierwsze odcinki szału nie zrobiły. Myślę, że rozwinie się akcja wraz z dalszymi odcinkami jak w poprzednim sezonie .

Revenge oglądam. Fajnie się rozwija, szkoda że teraz taka długa przerwa jest.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:56   #1676
seduction
Zakorzenienie

A słyszałyście o nowym serialu HBO "Girls", który ma wejść 15. kwietnia? Podobno to serial komediowy o dziewczynach i seksie i twórcy mają nadzieję, że traci do odbiorców "Seksu w wielkim mieście".

Co ciekawego CW może nam zaserwować jesienią?
Ciekawie zapowiada się "Cult" tylko mam głupie przeczucie, że się nie przyjmie i zostanie skasowany.
W oko wpadł mi również "First Cut", z racji tego, że jestem fanką medycznych seriali. Główną rolę dostała córka Meryl Streep (którą można było zobaczyć w Off the map).
Nie pogardziłabym jeszcze na pewno "Shleter", który jest serialem dramatycznym o młodych pracownikach letniego kurortu. Osobą odpowiedzialną za ten tytuł jest reżyser OTH.

Dla fanek "Seksu w wielkim mieście" jest szansa, że będzie puszczany prequel pt. "The Carrie Diaries". Również fani bajkowych powieści ze współczesnym świecie znajdą coś dla siebie w "Beauty and the Beast". Z racji tego, że "Igrzyska śmierci" zrobiły furorę to jest szansa, że do produkcji zostanie dopuszczony "The Selection".

Stary 2012-04-05, 19:10   #1677
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że ktoś się zgadza ze mną Peter zawsze takie lojalny był a tu tłuścioch go tak załatwił. Dobrze, że pozwolił Nilowi uciec tylko teraz się martwię czy on i El będą w kolejnej serii

Gra o tron w późniejszych odcinkach robi się fajna ja pierwszy ledwo ukończyłam
Pocieszyłaś mnie z tą grą o tron, mojemu mężowi się bardzo podoba od początku, a ja początek ledwo zmęczyłam
Z Nealem to myślę ze będzie tak ze wróci i nadal będzie współpracował z Peterem, a Kramer pewnie okaże się jakimś przekrętasem. W każdym razie liczę na to, no bo jak to, nie byłoby Neala albo Petera i El???
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 19:41   #1678
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś mnie z tą grą o tron, mojemu mężowi się bardzo podoba od początku, a ja początek ledwo zmęczyłam
Z Nealem to myślę ze będzie tak ze wróci i nadal będzie współpracował z Peterem, a Kramer pewnie okaże się jakimś przekrętasem. W każdym razie liczę na to, no bo jak to, nie byłoby Neala albo Petera i El???
Ja do pierwszego odcinka podchodziłam 3razy Po 20minut każdy bo nie mogłam i dziwiłam się jak to świat może oglądać Później też się denerwowałam ale z powodu akcji: kto co i jak

Co do Nila to jak czytałam spoilery to słabo było z El i spółką, jakaś nowa laska ma być są jej zdjęcia, że będzie grała w 4 serii no i ogólnie słabo to widzę :/ Nic o Sarze, Petrze ...
A kiedy ma być 4 sezon ? Dopiero na jesieni, co nie ?

Stary 2012-04-05, 20:56   #1679
iwa2
BAN stały

Na mnie "Gra o tron" zrobiła niesamowite wrażenie i bardzo się cieszę, że zrobili drugi sezon. Warto pamiętać, że jednym z producentów i scenarzystów jest sam George R.R. Martin, co daje moim zdaniem gwarancję, że to wyjątkowy serial.
iwa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:42   #1680
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Ja do pierwszego odcinka podchodziłam 3razy Po 20minut każdy bo nie mogłam i dziwiłam się jak to świat może oglądać Później też się denerwowałam ale z powodu akcji: kto co i jak

Co do Nila to jak czytałam spoilery to słabo było z El i spółką, jakaś nowa laska ma być są jej zdjęcia, że będzie grała w 4 serii no i ogólnie słabo to widzę :/ Nic o Sarze, Petrze ...
A kiedy ma być 4 sezon ? Dopiero na jesieni, co nie ?
Chyba w czerwcu... ale nie chcę skłamać...

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości