Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 14:13   #3511
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

hej

muminek trzymam kciuki za założenie krążka, oby Cię nie bolało

ivoncia, czyli jednak córunia gratuluję

prince wg mnie wyglądasz cudownie o wiele lepiej niż w tych luźnych tunikach, taki śliczny brzuszek trzeba eksponować!

mój syncio dziś od rana szaleje pewnie się cieszy bo przyszły jego literki na ścianę i obrazki z Kubusiem Puchatkiem będzie miał Puchatkowy pokoik
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:18   #3512
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wstawiam moją nowa bluzke
w kadych bluzkach obcislych moim zdaniem wydaje sie szeroka
czy nie?
bardzo dobrze wyglądasz w tej bluzce
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki, my już po USG połówkowym. I jesteśmy bardzooo szczęśliwi bo wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 413 g i generalnie lubi pokazywać gdzie ma wszystkich. Były trudności ze sprawdzeniem główki bo tylko tyłek ładnie prezentował. Robiliśmy trzy podchody ale w końcu pokazał, że w główce ma dobrze poukładane. Jesteśmy zmęczeni ale szczęśliwi. Dziś jeszcze wizyta u gina, potem kosmetyczka i będę miała chwilę dla siebie.... No i zostaje MACIEJ
gratuluje

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mój syncio dziś od rana szaleje pewnie się cieszy bo przyszły jego literki na ścianę i obrazki z Kubusiem Puchatkiem będzie miał Puchatkowy pokoik
Twój Puchatkowy a mój Tygryskowy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:19   #3513
linzey
Rozeznanie

Hej wróciłam ze szczepienia.
Poszło gładko
Mała waży 12,5 i mierzy 88 cm Lekarka mówi ze to ok bo a ona zawsze była troche powyżej normy
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
już jestem po USG ale jestem zadowolona !
łożysko sie podniosło , wszystko jest tak jak być powinno
no i będzie jednak Córcia !
machała do mnie rączką i puszczała oczko hehe
normalnie kamień z serca mi spadł
wróciłam szybko zrobiłam ryż po chińsku , pożniej ogarnę w domu bo narazie mi się nie chcę wolę chwilkę posiedzieć z Wami
jak wracałam busem do domu to mała mi takiego kopa zasadziła że aż zabolało
a tak się bałam tego usg ehhh

byłam tez w Rossmanie po oliwke i wpadł mi w oczy jakiś balsam z Ziai dla mam przeciw rozstępą ;D
kupiłam bo już widzę że na piersiach mi się robią
Super gratuluje

Cytat:
czy nie?
E no no no Jest super naprawde

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Zaczęliśmy 27 tydzień

Od rana mamuśka popsuła mi humor, popłakałam się oczywiście, a TŻ był poddenerwowany aż... Zaraz za to suszę włosy i jadę z siostrą za butami. Muszę też wpaść do babci, bo chciała żeby coś jej kupić w sklepie
Gratulacje a mama może zmęczona przygotowaniami do świąt i zapomniała że nie wolno denerwowac kobiety w ciąży
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:19   #3514
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki, my już po USG połówkowym. I jesteśmy bardzooo szczęśliwi bo wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 413 g i generalnie lubi pokazywać gdzie ma wszystkich. Były trudności ze sprawdzeniem główki bo tylko tyłek ładnie prezentował. Robiliśmy trzy podchody ale w końcu pokazał, że w główce ma dobrze poukładane. Jesteśmy zmęczeni ale szczęśliwi. Dziś jeszcze wizyta u gina, potem kosmetyczka i będę miała chwilę dla siebie.... No i zostaje MACIEJ
super
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:20   #3515
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Tak tylko w Polsce jest tej biedy bardzo dużo.
A święta jak to święta, Polacy nawet się zapożyczą a zrobią je jak chcą. Taka tradycja.
Też prawda

Ja uciekam na spacer...jak przyjdę to się zabiorę za łazienkę, bo jakoś wenę na sprzątanie straciłam. Potem śmigam na lody z przyjaciółką, bo wróciła na święta do domu. W końcu, bo już umierałam towarzysko!
Miłego po południa!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:20   #3516
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

aaa bym zapomniała: Norniczka przecudowne ubranka kupiłaś

a my dziś mamy w szkole rodzenia zwiedzanie oddziału gin-poł. już się nie mogę doczekać oprócz tego głowa mnie strasznie boli od wczoraj i paracetamol nie pomaga
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:23   #3517
Selay
Raczkowanie

ahhh prince_polo dopiero teraz dojrzalam twoja bluzke, wygladasz za☠☠☠i...scie, tylko pozazdroscic zgrabnej figury....ja przytylam bardzo po poronieniu kiedy mnie zaczeli leczyc hormonami, zastrzykami i antybiotykami + 15kg na samym stracie przed druga ciaza...teraz wygladam jak slon wiec szkoda psuc milego poludnia moimi fotami ale tobie szczerze gratuluje i majac taka figure tylko w takich bluzkach bym chodzila
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 14:24   #3518
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
hej
super, gratuluje corci

Cytat:
nie mam w co sie ubrac na swieta przerobilam wszystkie wersje. Kazde tuniki i dupa,. Kupilam dzis bluzke w normalnym sklepie do tych moich musztardowych spodni. Zaraz ją pokaze. Powiecie mi czy bedze pasowac. Bo ja niewiem w czym i czy w ogole w tych spodniach pasuje
tyle ciuszkow nakupowalas i nie masz co ubrac
mi tam sie podoba to zdj co wstawilas, brzuch bardzo fajnie wygląda

Cytat:
super, gratulacje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:27   #3519
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

muminek trzymam kciuki za założenie krążka, oby Cię nie bolało

ivoncia, czyli jednak córunia gratuluję

prince wg mnie wyglądasz cudownie o wiele lepiej niż w tych luźnych tunikach, taki śliczny brzuszek trzeba eksponować!

dziękuje Kochanauwielbiam Kubusia Puchatka synek będzie miał śliczny pokoik
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:27   #3520
natee
Zakorzenienie

a ja pałaszuje filety śledziowe opiekane w zalewie octowej

Stary 2012-04-05, 14:37   #3521
Selay
Raczkowanie

natee sledzie opiekane w zalewie octowej ??? pierwszy raz slysze, podaj przepis bo strasznie lubie sledzie a takich w samej zalewie octowej niejadlam...bo niby w ciazy niemozna...ale ty masz jakies opiekane ????
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:45   #3522
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
super

Prince super wyglądasz w tej bluzeczce

Ja poszłam z małżem przed chwilą do optyka pomóc mu wybrać oprawki, i wróciłam z bluzką a'la szmizjerka za 35zł A najlepsze, że wzięłam rozmiar 40 ale to chyba jakaś oszukana rozmiarówka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:46   #3523
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
natee sledzie opiekane w zalewie octowej ??? pierwszy raz slysze, podaj przepis bo strasznie lubie sledzie a takich w samej zalewie octowej niejadlam...bo niby w ciazy niemozna...ale ty masz jakies opiekane ????
W ciązy nie można jeść śledzi? Dobrze zrozumiałam
edit:
ah, ze w zalewie octowej nie można...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:51   #3524
prince_polo
Zakorzenienie

dzieki dzieczyny, chcialam isc w tunice jakiejs ale nie zabardzo mi sie widzi jakos..... wiec chyba pojade do tesciow (w niedziele) w tych musztardowych spodniahc i tej bluzce.
A na drugi dzien swiat najwyzej jakas tunike zaloze.

Tak szczerze to rosne w oczach.Serio. I nie zebym narzekała, bo obiecałam sobie ze nie bede. Ale jak zakladam cos co wygladało na mnie inaczej jeszcze niedawno to mi tak dziwnie. No ale cóz....... niech se rosne, dla maleństwa

Cytat:
Cześć Mamuśki, my już po USG połówkowym. I jesteśmy bardzooo szczęśliwi bo wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 413 g i generalnie lubi pokazywać gdzie ma wszystkich. Były trudności ze sprawdzeniem główki bo tylko tyłek ładnie prezentował. Robiliśmy trzy podchody ale w końcu pokazał, że w główce ma dobrze poukładane. Jesteśmy zmęczeni ale szczęśliwi. Dziś jeszcze wizyta u gina, potem kosmetyczka i będę miała chwilę dla siebie.... No i zostaje MACIEJ [COLOR="Silver"]

Ślicznie wyglądasz, taka seksowna mamusia zgrabniutka z pięknym brzusiem! Jak dla mnie bomba!!
super ze wszystko ok
no i dzieki
Cytat:
ahhh prince_polo dopiero teraz dojrzalam twoja bluzke, wygladasz za☠☠☠i...scie, tylko pozazdroscic zgrabnej figury....ja przytylam bardzo po poronieniu kiedy mnie zaczeli leczyc hormonami, zastrzykami i antybiotykami + 15kg na samym stracie przed druga ciaza...teraz wygladam jak slon wiec szkoda psuc milego poludnia moimi fotami ale tobie szczerze gratuluje i majac taka figure tylko w takich bluzkach bym chodzila
ja miedzy jednym proonieniem a zajsciem w ciaze mialam tylko jedną miesiączke. Wiec zaledwie miesiąc i zaszłam znowu. Po # przezywałam i schudlo mi sie z 3 kg, akurat był moj slub 2 tyg potym. Wiec mialam za luzna sukienke ale zaraz po slubie wpierdzielałam z nerwow i wrocilo no a potem juz ciąza
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tyle ciuszkow nakupowalas i nie masz co ubrac
mi tam sie podoba to zdj co wstawilas, brzuch bardzo fajnie wygląda
)
no bo te tuniki to mi sie wydaje ze nie pasują. Wiekszosc jest taka lekka a to taka pogoda bedzie

maruda dzis jestem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:51   #3525
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
można kupić w sklepie, w słoiku ;p takie w cieście ;p
a ja jem na jakie mam ochotę
Stary 2012-04-05, 14:53   #3526
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
super

Prince super wyglądasz w tej bluzeczce

Ja poszłam z małżem przed chwilą do optyka pomóc mu wybrać oprawki, i wróciłam z bluzką a'la szmizjerka za 35zł A najlepsze, że wzięłam rozmiar 40 ale to chyba jakaś oszukana rozmiarówka
dzięki
rozmiar rozmiarem ale ja z rosmiaru S a nawet xs(chodzi o góre) mam rozmiar czasem nawet xl

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-05, 14:55   #3527
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
rozmiar rozmiarem ale ja z rosmiaru S a nawet xs(chodzi o góre) mam rozmiar czasem nawet xl
no mój rozmiar wyjściowy to było xs w porywach do s Dzisiaj ta 40 mnie rozbroiła, ale jak dla mnie to jest maks 38, a rozmiarówka jest jakaś dziwna. Ta bluzeczka nawet w rękach nie wydawała się być taka wielka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:01   #3528
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no mój rozmiar wyjściowy to było xs w porywach do s Dzisiaj ta 40 mnie rozbroiła, ale jak dla mnie to jest maks 38, a rozmiarówka jest jakaś dziwna. Ta bluzeczka nawet w rękach nie wydawała się być taka wielka
nie które sa zawyzone. ta co dzis kupilam jest wlasnie 38. Ale zdarzaja sie xl to dopiero masakra. Sukienke ta co kupilam kiedys taka brazowa obcisła z bombką na brzuszek to xl wlasnie jeszcze w nią wchodze, ale robi sie coraz krótsza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-05, 15:07   #3529
Maciejka__
Zakorzenienie

Norniczka - ubranka śliczne.
Ivoncia - gratuluję córeczki.
Cytat:
Gratuluję synka i tego, że ma dobrze poukładane w główce. Moja malutka na szczęście też.
Cytat:
A imię bardzo ładne! mój TŻ to Maciek. Wiec mam do tego imienia ogromy sentyment... Mówie do niego "Maciejka" czasem
A my czasem nazywaliśmy "Maciejką" naszego kocurka Maćka. I właściwie stąd mój nick...

Mama wybierała się do lumpka na drugim końcu ulicy, a tuż pod domem trafiła na jakiś nowy i zostawiła tam 250 zł (w tym 3 rzeczy dla mnie). Większość ładnych ciuszków jest bladoróżowa, ale są też inne kolory i podobno wszystko śliczne. Panie powiedziały, że dostawy są w piątki i jak znajdą coś wyjątkowo ładnego, to jej odłożą. Wypierze to i po świętach mi wyśle. Na pewno są 4 sukienki , kurtka, cieplutki kombinezon, a przeważają bluzeczki.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:08   #3530
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Siedzimy sobie z małżonem w górach - dzisiaj jest niezbyt ładna pogoda więc rano byliśmy na spacerku, a teraz siedzimy w pokoju. Jest dostęp do internetu więc muszę do Was zajrzeć. Przez ostatnie dwa dni pogoda była super - słoneczko świeciło i się wygrzewałam a dzisiaj kicha. Ponieważ nie dopinam się w kurtkę to byczymy się w pokoju. I też jest fajnie, bo to zawsze jakaś odmiana niż siedzenie w domu

Norniczka widziałam, że będziesz miała córcię. Gratuluję.
Chociaż myślałam, że sprawdzą się Twoje przeczucia na synka - tym bardziej, że w lipcu mamy mnie facecików. Aha i wybrałaś piękne imię dla córci - my chcemy dać tak samo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:10   #3531
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
W ciązy nie można jeść śledzi? Dobrze zrozumiałam
edit:
ah, ze w zalewie octowej nie można...
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
można kupić w sklepie, w słoiku ;p takie w cieście ;p
a ja jem na jakie mam ochotę
właśnie takie ze słoika uwielbiamy z TŻtem
rybe w occie ogólnie kochamy. i wiem , ze nie mozna niby ,ale kiedy ja od poczatku ciąży wcinam cytryny jak mandarynki a jak widze cos w occie to juz sie ślinie
wszystko w granicach rozsądku oczywiście

Stary 2012-04-05, 15:21   #3532
Mandragorrka
Zakorzenienie

Nie nadrabiam zaległości, które mam od wtorku, ale mam nadzieję, że z naszym mamusiami wszystko w porządku
Potwierdziłam dzisiaj szkołę rodzenia - zaczynamy od 20.04. Na ostatniej wizycie u gin zapomniałam wziąć zaświadczenia o braku przeciwwskazań do uczestniczenia w zajęciach. Póki nie doniosę to nie będę mogła brać udziału we wszystkich ćwiczeniach

Stary 2012-04-05, 16:00   #3533
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej
wróciłam szybko zrobiłam ryż po chińsku , pożniej ogarnę w domu bo narazie mi się nie chcę wolę chwilkę posiedzieć z Wami

byłam tez w Rossmanie po oliwke i wpadł mi w oczy jakiś balsam z Ziai dla mam przeciw rozstępą ;D
Super!!!! gratuluję córeczki

Nie chcę Cię zniechęcać, ale u mnie ten balsam okazał się za słaby, ślicznie pachnie,wygładza skórę, super nawilża i się wchłania ale mimo regularnego smarowania wyszło mi na brzuszku kilka rozstępów niestety, a brzuszek mam jeszcze dość mały. Jako nawilżający super, na rozstępy sie nie sprawdził.
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam ze spacerku...mrożno ale ładnie, kupiłam sobie świeżą bagietke
Powodzenia w sprzątaniu, praniu i prasowaniu
Zjadałbym bagietkę, mniam
Dzięki
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
kupiłam jescze te http://allegro.pl/show_item.php?item=2241105504 ze względu na pierwsze body
Ale super zakupy i w jakiej ekstra cenie
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie wyczyściłam kuchenkę, umyłam okno w kuchni, poczyściłam blaty i szafki a za chwilę zabieram się za łazienkę
To jesteś dobra
Ja na razie tylko tą łazienkę zrobiłam i szło mi tak wolno jak nigdy, męczyłam się strasznie, jeszcze u mnie żeby umyć kabinę muszę się w niej zamknąć i jak się (mimo maseczki) nawdychałam tego płynu i o mało co zemdlałam
Cytat:
a według mnie jest duza bieda w Polsce
ludzie na ulicach smutni, kiepsko ubrani, zniszczeni
nie wszyscy ale większość - może tylko w Wawie trochę lepiej
Też mi się wydaje że jest bieda (mój mąż się ze mną nie zgadza)
Na święta ludzie biorą kredyty konsumpcyjne, czy pożyczki typu skok, provident a potem spłacają pół roku i dlatego mają na te wózki wyładowane pod sufit
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
W tym filmie gra B. Pitt.
Bradem się akurat nie jaram, ale chętnie zobaczę

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
czy nie?
Bardzo ładnie, nie jesteś wcale szeroka, absolutnie nie. Z tymi spodniami będzie bardzo fajnie wyglądać, dodałabym tylko coś na górze dla ożywienia- jakąś apaszkę, chustę, naszyjnik, wisiorek, itp.
Cytat:
Gratuluję małego Maciusia super, że wszystko z nim dobrze
Cytat:
Zaczęliśmy 27 tydzień
Gratki z okazji 27 tygodnia
Cytat:

Dobry pomysł z tą oliwą Ja mam tą oliwkę z Babydream, ale... jakaś lipna jest
Mnie taż jakoś ta Babydream nie podpasowała, mimo dobrych ocen na KWC, skóra mnie swędziała po niej.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:18   #3534
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje że jest bieda (mój mąż się ze mną nie zgadza)
Na święta ludzie biorą kredyty konsumpcyjne, czy pożyczki typu skok, provident a potem spłacają pół roku i dlatego mają na te wózki wyładowane pod sufit
Z tym to jest różnie Są u nas w Polsce ludzie, którym się powodzi bardzo dobrze, a innym kiepsko. Osobiście znam kilku takich, którzy mają kasę, a ciągle narzekają że pieniędzy nie mają, jest bieda absolutna i całkowita posucha. A potem, przy następnym spotkaniu rzucają od niechcenia hasło: a wiecie gdzie byłem jak mnie nie było przez te 3 tygodnie? W Wietnamie, albo na Dominikanie albo na którejś z Wysp Kanaryjskich
A z drugiej strony są tacy, którzy zastanawiają się czy wykupić receptę w aptece, zapłacić za prą czy może buty dla dziecka....
Eh muszę zaraz ruszyć tyłek i wybrać się z małżem na spacer. Musimy korzystać, póki mamy tu świeższe powietrze niż u nas

Stary 2012-04-05, 16:19   #3535
ewka5891
Zakorzenienie

ale mi sie nudzi w domu... na szczescie |TZ ma jutro wolne, mam nadzieje, ze razem fajnie spedzimy dzien oczywiscie czeka nas ogrom zakupow, ale co tam

robie obiad kotlety jajeczne, a na jutro musze jakas dobra rybke kupic, w koncu to wielki piatek bedzie...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:20   #3536
pumas
Zakorzenienie

Muminek pewnie właśnie nagina przy krążku, współczuję, mam nadzieję, że już po i obeszło się w miarę bezboleśnie.

My byliśmy dzisiaj na małym rozeznaniu dzieciowym i niestety w Krakowie jest taka dupa, nic kompletnie nie ma, albo oświećcie mnie, gdzie tego wszystkiego szukać. Objechałam i nową hutę i zakopiankę i inne okolice. Nic nie wybraliśmy.
Podobają nam się wózki buggaboo - 4 tys, mutsy evo, którego NIGDZIE ONLINE nie ma, mamas and papas sola oraz jane mumm. Ogólnie wszystkie drogie jak cholera. Chciałam się zmieścić w 2 tys, ale nie ma na to najmniejszych szans.
Obejrzałam też te wszystkie jumpery, xlandery i inne, dla mnie za duże i za ciężkie, i dość toporne.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:22   #3537
KarolinaPW
Zadomowienie

Pumas- byłaś już na wizycie?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-04-05, 16:34   #3538
cynamonowy_deser
Raczkowanie

KarolinaPW spójrz na to proszę fachowym okiem.

Wczoraj zrobiła mi się na podniebieniu czerwona boląca plama. Pomyślałam, że może się poparzyłam jedząc.

Dziś zauważyłam liczne drobne krostki czerwone na różowym podniebieniu. Trudno mi wypatrzeć ale chyba nie mają jakiegoś ropnego charakteru.

Coś jakby opryszczka błony śluzowej podniebienia. W innych częściach jamy ustnej tego nie ma.

Boli mnie to, swędzi.. trudno powiedzieć.

Co to może być? Jakiś wirus?

Doradź mi proszę czym mogłabym to potraktować. Dziś kilka razy wypłukałam buzię roztworem wody z solą. Dwa razy zrobiłam płukankę z szałwi, tylko że co do tej szałwii nie mam pewności czy może być stosowana w ciąży.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:37   #3539
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki wreszcie sie dorwalam do neta...
od rana jestem na nogach, a jak wrocilam padlam jak mrowka i spalam 2 godz. Jeszcze sie wkurzylam bo w centrum miasta nie bylo miejsca wolnego na parkingach jakas zenada!!! az wrocilam podblok i pojechalam w koncu auto busem ehhh
moja kruszyna cos malo sie dzis rusza i po wczorajszej smutnej wiadomosci na forum denerwuje sie
jeszcze musze zabrac sie za nauke, spakowac nas bo wyjezdzamy na swieta a ja nie mam sily...
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Siedzimy sobie z małżonem w górach - dzisiaj jest niezbyt ładna pogoda więc rano byliśmy na spacerku, a teraz siedzimy w pokoju. Jest dostęp do internetu więc muszę do Was zajrzeć. Przez ostatnie dwa dni pogoda była super - słoneczko świeciło i się wygrzewałam a dzisiaj kicha. Ponieważ nie dopinam się w kurtkę to byczymy się w pokoju. I też jest fajnie, bo to zawsze jakaś odmiana niż siedzenie w domu
super, ze wypoczynek udanyoby tak dalej
Cytat:
Hej

Zaczęliśmy 27 tydzień
to co pijemy kochana???jaki soczek
Cytat:
Cześć Mamuśki, my już po USG połówkowym. I jesteśmy bardzooo szczęśliwi bo wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 413 g i generalnie lubi pokazywać gdzie ma wszystkich. Były trudności ze sprawdzeniem główki bo tylko tyłek ładnie prezentował. Robiliśmy trzy podchody ale w końcu pokazał, że w główce ma dobrze poukładane. Jesteśmy zmęczeni ale szczęśliwi. Dziś jeszcze wizyta u gina, potem kosmetyczka i będę miała chwilę dla siebie.... No i zostaje Maciej!
Gratuluje kochana synusia
Cytat:
czy nie?
ślicznie wyglądasz!! ja mam mega tluszcz na bokach alenawet nie mam jak fotki zrobic..musze baterie naladowac do aparatu.
Cytat:
hej

byłam tez w Rossmanie po oliwke i wpadł mi w oczy jakiś balsam z Ziai dla mam przeciw rozstępą
Gratuluje udanej wizyty i corci
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

a dzisiaj zaczynam 21 tc a tym samym świętuję połóweczkę

nastepna impreza super

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 27. tydzień

Pogoda też się poprawiła Mam nadzieję, że takie też będą Święta
ale sie poopijamy dzis
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
klask i:
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Super, że wizyta udana i z maluszkiem w porządku
A co do Twojej wagi to ciągle Ci to powtarzamy, że to tylko woda i błyskawicznie spadnie po porodzie, ale nas nie słuchasz
ehh naladuje baterie to zrobie fotke -zobaczycie jak wygladam,,, ale dziekuje za wasze zdanie!

Cytat:
Sas miałaś znieczulenie u dentysty?
Ja nie (dziś byłam) i przekonałam sie że ono wcale potrzebne nie jest Nic nie czułam.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Dziewczyny dlaczego czuję kopniaki raz z prawej raz z lewej - w ciągu tego samego dnia. Czy Wy też tak miewacie??
nie mialam, najpierw robil na wlnych obrotach...ale na wyleczenie sie nie zdecydowal bo mineralki w lekarstwie nie dzialaja wpelni w ciazy i na razie bede miec wymieniane learstwo a jak urodze zrobimy zabka...

a co do kopniakow ja tez tak mam, raz z lewej raz z prawej w ciagu nawet jednek godziny spryciura jedna
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:49   #3540
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
KarolinaPW spójrz na to proszę fachowym okiem.

Wczoraj zrobiła mi się na podniebieniu czerwona boląca plama. Pomyślałam, że może się poparzyłam jedząc.

Dziś zauważyłam liczne drobne krostki czerwone na różowym podniebieniu. Trudno mi wypatrzeć ale chyba nie mają jakiegoś ropnego charakteru.

Coś jakby opryszczka błony śluzowej podniebienia. W innych częściach jamy ustnej tego nie ma.

Boli mnie to, swędzi.. trudno powiedzieć.

Co to może być? Jakiś wirus?

Doradź mi proszę czym mogłabym to potraktować. Dziś kilka razy wypłukałam buzię roztworem wody z solą. Dwa razy zrobiłam płukankę z szałwi, tylko że co do tej szałwii nie mam pewności czy może być stosowana w ciąży.
Najlepiej pokazać to lekarzowi, tak sie może objawiać nawet półpasiec czy własnie opryszczka, może być to zmiana grzybicza lub zwykła afta. Lekarz zastosuje odpowiednie leczenie bo w każdym z tych schorzeń są stosowane inne leki. Mogą Cię skierować na wymaz i posiew z tej zmiany żeby dobrać leczenie. Lepiej nie lecz tego na własną rękę, bo jeśli są to własnie pęcherzyki to może być zakażenie wirusowe lub grzybicze i sama sobie z tym nie poradzisz. Na razie unikaj wszystkiego co mogłby podrażnić zmianę, więc potraw ostrych, gorących, twardych skórek chleba, itp.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości