|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
|
|
|
|
#61022 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Wkupne zdjęcie poprosimy
wtedy się zastanowimy Cytat:
|
|
|
|
|
#61023 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam wg pomiaru cienkie włosy (a wydawało mi się, że mam dosć gęste). Wychodzi mi z 8,5.
Dziś ciekawostka zwłaszcza dla "nowych" głów-wrzucam znów moje zdjęcia wyłącznie po umyciu SLS-em (naturia pokrzywa) i wysuszeniu suszarką. Podczas suszenia przygładzałam dłońmi, aby nie było wybrzuszeń. Tym sposobem mam dziś prawie proste włosy. To dla niedowiarków, którzy wahają się, czy należą do zakręconej rodziny. 1. tył 2. lepiej się krecąca prawa 3. gorsza lewa (widać, że prostsza) 4. kolor w lepszym nasłonecznieniu (wreszcie słonko wylazło!!! EDIT: Ta aureolka u góry to bejbiki. ![]() Po południu leci henna, dlatego poszedł SLS. Dla porównania "pofalowane" z w codzienniku. Jak widać ugniatanie w połączeniu z żelem działa cuda. Hahihehy, Twoje włosy mają kryzys?? Ja tego nie widzę! Moje w kryzysie wygladały tak okropnie, że nawet mi się fotografować nie chciało. W albumie mam końcówkę kryzysu-jak już zaczynały jakoś wygladać, a i tak suche strasznie. Twoje sa nawilżone, ładnie się kręcą, jedynie te wystawacze na dole psują efekt całości, faktycznie, obcięłabym je. Chociaż wygladają też jakby żelu nie dostały, spróbuj moze zmoczyć te końce, nałożyć sporo lnianego i pougniatać-jeśli to ich nie skręci-tnij. Wewłasnejosobie, witamy, wbijaj. Ale bez zdjecia sie nie obejdzie :P
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-04-05 o 16:42 |
|
|
|
#61024 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie!
![]() Pokazuj zdjęcia i opowiedz, jak pielęgnujesz włoski
|
#61025 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#61026 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no i po drodze w sumie nie mam...
|
|
|
|
|
#61027 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() no więc w sumie włosowy szał ogarnął mnie od niedawna i mozna powiedziec że gubię się w tych wszystkich informacjach , ale pomału staram się składać wszystko do kupy :P jak pielęgnuję włosy? myję szamponem dla dzidziusiów babydream nakładam odzywkę ze spłukiwaniem garnier avokado i masło (nie pamiętam xD) odżywka bez spłukiwania joanna z apteczki babuni miód i mleko żel lniany włosy czeszę tylko mokre zaraz po myciu (czyli ok. raz na dwa trzy dni )2 razy w tygodniu nakładam olej na noc ( olej kokosowy z bio oraz olej heenera ) i tadam tak wyglądają 1zdj jakiś 1 mc temu (kiedy jeszcze nie stosowałam żelu lnianego ) dwa ostatnie z żelem lnianym w którym normalnie się zakochałam ![]() ps. proszę się nie śmiac ze sweet foci ale nie miałam jak inaczej zrobić zdjęć
wymianka styczeń Edytowane przez WeWlasnejOsobie Czas edycji: 2012-04-05 o 16:24 |
|
|
|
#61028 |
|
Rozeznanie
|
Włąśnie dizś byłam na poczcie i obok jest apteka DOZ, wlazłam oczywiscie i pytam o Jantar-był, wprawdzie 1 butelka, ale zaraz capnęłam, a pani zapisała i mówił,ze jutro dowiozą. Oni chyba po jedej butelczynie zamawiają, jak poprzednia zejdzie.... ALe grunt, że mam!!!
|
#61029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mierzenia, owszem pod gumką, nie na niej
|
|
|
#61030 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
podobają mi się bardzo ![]() Śmiać się nie będziemy, znamy to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#61031 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie z tyłem problem bo jeszcze nie umiem sama robic tyłu słit foci
![]() może dojdę do wprawy to wkrótce i tył pokażę
|
#61032 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
hah!To lusterko większe jest w porządku, potrzebujesz jeszcze jakieś małe. Stajesz tyłem do większego, w dłoni lustereczko mniejsze i fon w drugiej. Manewrujesz rączkami tak by widzieć w mniejszym co się dzieje w większym poczekaj, zaraz przykładowe swoje wrzucę z codziennika...EDIT: Tu KLIK! albo tu KLIK! Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-04-05 o 16:41 |
||
|
|
|
#61033 |
|
Rozeznanie
|
Wewłasnej, bardzo fajny efekt! Sliczne falki. I pielegnacja też ok. widać,ze pigułkę połknęłaś.
Też kocham żel lniany. Gdzieś pisałam hymn pochwalny na jego cześć. Rozumiem, ze ugniatasz po nim włoski, by wydobyć fale? Jeśli żel Ci pasuje, wypróbuj płukankę lnianą do ostatniego płukania po myciu (przed b/s). Po prostu rozbełtaj sporą porcję żelu w jakiejś ilości wody(ilosć musisz dopasować sama, bo każda robi inną-ja wolę dosć gestą, niektóre rzadszą konsystencję), ja dodaję jeszcze pół łyżeczki octu jabłkowego-dla domknięcia łusek.
|
#61034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#61035 |
|
Zakorzenienie
|
DMkAnia - oo dzięki za rady na pewno wypróbuje
![]() Ag Rafka - tez na pewno spróbuję, a czy tą płukankę później spłukać wodą? tak tak ugniatam, dwa razy użyłam żelu na noc ale fale nie były zachwycające, dopiero teraz gdy użyłam go rano ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Karen15 - ja robię telefonem i i tak są kiepskiej jakości :P
|
#61036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Włoski bardzo ładne. Taka naturalna, regularna fala Już widzę co będzie potem ![]() Płukanki lnianej już nie spłukujesz. Polewasz nią włosy. Potem możesz odcisnąc nadmiar ale nie trzeba płukać. Potem odżywka bs ![]() Cytat:
Twe włoski kochom Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-04-05 o 16:51 |
||
|
|
|
#61037 |
|
Kazar Lady
|
AgRafka masz jedne z piękniejszych włosków jakie widziałam i takie spikusowane proste też są cudne !!!!
WWO - witanko u mnie znowu fajne loczyska
|
|
|
|
#61038 |
|
Raczkowanie
|
AgRafko - Ty zawsze zachwycasz: z prawej lewej, tył czy przód (tu najbardziej
).I to po samym sls-ie WWO - witamy! Bardzo podobaja mi się twoje włosy - oczyma wyobraźni juz zazdroszczę efektów za parę tygodni ![]() |
|
|
|
#61039 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego mam pojedyncze włosy tak jakby takie chropowate ?
|
|
|
|
#61040 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() nie myślałam że tak wam się spodobają moje włosięta :P nie mogę sobie wyobrazic jak będą wyglądały za kilka mc
|
#61041 |
|
Rozeznanie
|
A z bliska nei wygladają jak pogięty drucik?
Jeśłi tak, to już kiedys sie nad tymm zastanawiałysmy. To są słynne kinky, czyli włosy jak afrykańskie-tylko u zakręconych "słabiej" jest ich mniej, a czasem nawet tylko pojedyncze sztuki. Chyba ze chodzi o cos innego. Dzięki, dziewczynki za komplimenta. Miśka, dowaliłaś, ze się zarumieniłam normalnie... Pokazuj swoje lokasy!
|
#61042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak najbardziej zazdroszczę.Kusi mnie trwała, chciałabym tym moim niedorobionym falom nieco dopomóc w kręceniu. Włosy mam zdrowe, jednak obawiam się spalonego barana z przyczyn niezależnych (np kiedy fryzjerka się machnie i wyjdzie nie wiadomo co). Potem będę zrzędzić, że mogłam się powstrzymać.
|
|
#61043 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
moje już siedzą w codzienniku i czekają na komplementa
|
|
|
|
|
#61044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są pojedyncze, grubsze i takie właśnie powyginane---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Są naprawdę cudowne
|
|
|
|
|
#61045 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#61046 |
|
Rozeznanie
|
Miśka. Już spieszę z komplementami cała obśliniona!!! Nie jest źle??? Ty chyba zartujesz! Jest cudownie!!!
|
#61047 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mogę polecić olejowanie na odżywkę - na włoski najpierw odżywka ( ja używam Isany z babassu, ale Garnier AiK który masz pewnie też się sprawdzi), na to olej. Mam wrażenie, że przynosi to lepsze efekty.. W każdym razie warto spróbować Powodzenia w pielęgnacji Cytat:
I przy okazji - cudeńka w codzienniku . Jak zwykle zresztą
|
|
#61049 |
|
Rozeznanie
|
Maliniarka, Ag Rafka, dziękuję
Do ideału im baaaaaardzo daleko, ale wciąż dążę. Jakby nie patrzeć, dopiero 2 lub trzeci tydzień pielęgnacji CG, więc cudów nie ma. A przed tym kryzysem falowały wszystkie pięknie (no oprócz tych ze spodniej, najdłuższej warstwy).Ag Rafka, niestety nawet mokre są prawie proste i nie bardzo wiem, co zrobić, żeby zaczęły falować jak reszta. Jak podetnę to przynajmniej nie będzie ich widać. Zastanawiam się jakie kosmetyki do pielęgnacji sobie dokupić, bo zestaw mam na razie dosyć skromny, a sporo by się przydało. Potrzebuję jakiejś bogatej maski (myślę o Alterra Granat), odżywki b/s i d/s i jakiegoś mocnego żelu (na początek Bielenda Graffiti może być?). Macie jakieś propozycje? Mają wysoką porowatość, ogromne skłonności do frizzu, potrzebują czegoś, co je wzmocni no i sprawi, że przez cały dzień będą wyglądać znośnie. Robiła tu któraś eksperyment i płukała włosy np. rozwodnionym kleikiem owsianym? Naszło mnie na kuchenne rewolucje... |
|
|
|
#61050 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, chcecie mi pomóc? mam takie sianowate loki, suche, teraz chciałabym coś z nimi zrobić, żeby u nasady były proste, czyli tam, gdzie mam siano, a na dole mogą się kręcić. używam szamponu morelowego garniera, odżywki z masłem karite i awokado garniera, balsamu joanny z mlekiem i miodem bodajże, jedwabiu joanny.
co mogę zrobić, żeby włosy się tak nie puszyły? sumplementów nie kupię, bo za młoda jestem, mam 15 lat, jakieś zdrowej diety nie dam rady przestrzegać rygorystycznie. olejowanie? dzisiaj jadę po olej kokosowy, tylko nie wiem, czy się go nakłada na suche czy mokre włosy. poza tym żel lniany, nie wiem, jak go zrobić, mam doprowadzić wodę z ziarnami do wrzenia i potem gotować 15 minut, czy łącznie z doprowadzaniem do wrzenia 15 minut? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

i na allegro 

wtedy się zastanowimy
-47-48-49-50

podobają mi się bardzo