|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
dlatego taka chudzina z Ciebie.u mnie 2siorki maja nad a jedna niedoczynnosc po ciazy jak zrobila bad to e3powtarzali w lab bo nie wierzyli.a jedna miala jodowanie i miesiac siedzialam z jej roczna cora bo nie mogla z dziecmi byc
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
idz jak dasz rade w Pl do endo z wynikami, najwyzej prywatnie pewnie tyrozol ci przepisze i zaleci kontrole
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwi mnie tez troche jego glowka. w nocy jak jest neispokojny to szura nia na boki bardzo gwaltownie, az caly koszyk sie trzesie i slychac "tump". on ma plaska polowe tylu glowy i to wyglada tak jakby przekrecal glowke na wypukla czesc aleona z rozmachem mu wracala na plaskie. Ostatnio czesciej tak robi aniu kazda przychodnia powinna miec czas na nagle przypadki niemowlat i powinni was przyjac bez kolejki. takk jest teoretycznie. ale pamietam jak Adasiowi ropialo oczko, przez 4 dni dzwonilam z samego rana aby umowic sie na wizyte i upa blada. nigdy nie mieli miejsc i babka nei slyszala o czyms takim jak przyjmowanie niemowlat. popytaj wsrod znajomych, poczytaj opinei na necie (netmums, mumsnet) i zmien przychodnie na bardziej przyjazna dzieciom
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
moze podloz mu pieluszke z boku glowki zeby mu sie nie przekrecala w zla strone
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny może Wy lepsze z biologii bo ja noga- jak to jest z przenikaniem jedzenia do pokarmu???
jeśli coś wypiłam szkodliwego, 10 minut później karmiłam kwadrans, to czy reakcja mogła nastąpić 10 minut po karmieniu?
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
pieluszka za miekka, probowalismy pieluszek, poduszeczek, klinow, podnoszenia materacyka. nic nie dzaiala. pediatra doradzil woreczek z wygotowanym piaskiem, bo ciezszy wiec sie nei przesuwa, ale jak tak walil glowa w ten piasek to sie przestraszylam i zabralam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
hmmmm. mi sie wydaje , ze to proces dluzszy- w sensie, ze najpierw do pokarmu przeniknie po godzinie a reakcja alergiczna to chyba tez pozniej
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
''Nie wystarczy chyba tylko blokowanie, tym bardziej, że jest nieskuteczne. Mieliśmy podobny problem i nie obyło się bez ćwiczeń pod nazdorem rehabilitanta. My mieliśmy taki sposób : podkładki pod nogi łóżeczka. Jeśli główkę trzyma na prawą stronę, to pod prawe nogi. To pomysł lekarza'' Ja moje dzieciaki kladlam na boczki- raz jeden a raz drugi i blokowalam je kladac z tylu wielkiego misia . Filip swego czasu tez machal glowa na boki- wystrazylam sie mocno, bo to tak mocno krecil. Polozna powiedziala, ze dzieci w pewnym etapie rozwoju moga tak robic- w formie wyciszenia sie przed snem. Aby sie nie stresowac ...
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
mój też tak główką czasem wariuje
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- co do asymetrii, nasz jest wybitnie prawoskrętny, pytałam o to pediatrę, i to jednego z lepszych we wtorek bo sądziłam, ze już tylko rehabilitacja nas czeka... kazał się nie przejmować, pilnować by spał więcej na lewo, karmić (jeśli na leżaka) od lewej, tak podchodzić podawać zabawki, jeśli ogląda tv to kłaść na wznak w ten sposób by na tv musiał obejrzeć się w lewo pocieszył,że z tego wyrośnie i mu się wyrówna jak zacznie chodzić
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-05 o 15:44 |
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Aniolina cos takiego te puzzle:
http://www.marko-baby.pl/pojazdy,234,p.html tylko ja mam alfabet i jest ich 26 sztuk ( jedna sztuka ma wymiary 30x30cm) My dzis na szczepieniu bylismy i mała waży 7 kilo ile ma wzrostu to nie wiem bo u nas nie mierzą . Lekarka mi powiedziała że lepiej dawać słoiczki niz gotować podobno 500 razy bardziej przebadane sa warzywa w słoiczkach niz te dostepne w sprzedaży (chodzi o jakieś normy jakosci )- no nie wiem może ona reklame tym słoiczkom robiła ![]() Ela ja mam kota juz 8lat - najlepsze zwierzątko domowe bardzo czyste , nie trzeba wyprowadzać na dwór , zostanie same w domu nawet ze 2 dni POLECAM Princessko mam motylka ,podobne do tego tylko mniejsze no i nad kostką :
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-04-06 o 13:50 |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz, kiedyś pisałam, że Michał też miał z jednej str płaską głowę. Nie podkładałam pieluszek z tego samo względu co ty. Zaczełam go kłaść odwrotnie. Np dziś śpi normalnie, jutro w nogach i się wyprostowała. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Dziewczyny ostatnio był poruszany temat Waszym zdaniem, najleszych butelek antykolkowych i takich które kształtem zbliżone są najbardziej do kształtu piersi. Czy te butelki były firmy Tommee Tippee ?? http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...192345295.html i czy jak będę ją zamawiać muszę dokupić osobny smoczek np do kaszki ? Czy w zestawie jest jeden do mleka i do kaszek ?? Proszę o pomoc, bo kompletnie się na tym nie znam :rycze: Dziękuję za pocieszenie z karmieniem
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz do kaszli lepiej awent i smoczek trojprzeplywowy. Bo gesta kaszke i tak lyzeczka podasz, a taka pitna przez smoczek do kaszki TT wyleci jak z kranu ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
tez myslalam o motylu, takim malutkim pod karkiem najlepiej. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Co do sloiczkow tez sie zastanawiam czy nie lepiej jednak podawac kupne a swoje jak warzywka beda na dzialeczce. Bo w sumie nie mam gwarancji, ze ta targowe warzywa sa OK
|
||
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Bahamadia ja mam butle z TT te zwykłe ale one też maja smoczki antykolkowe ( maja takie zaworki odpowietrzajace) . Smoczek w butli jest jeden a do kaszki musi być osobno - ale do kaszki tak jak Goldkia pisała jest gigantyczna dziura , lepiej kup taki szybki przepływ ( on jest 6+) . Ja poprostu w smoczku 3+ poszezyłam troche tą dziurkę nozyczkami no i kaszka leci
|
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
ano wasnie ostatnio teściowa namawiała mnie na słoiczki
że lepsze bo przebadane i eko i bio można kupic- no i nie ma z tym roboty... ale głównie nawiązywała do zdrowotności takich produktów dla wnusia no i sama nie wiem... te z targu to pewnie spryskane... chociaż kiedyś podawali w tv ze są dostawcy eko-gdzieś w Wawie pokazywali taki ryneczek- same brzydkie powykrzywiane marchewki i jabłka z parchem
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok, dziękuję tak zrobię. Znalazłam jeszcze tą butle http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...216420380.html ona jest typowo antykolkowa i ma czujnik ciepła
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-05 o 16:35 |
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem zielona w temacie kaszek- to się je podaje do picia? a nie łyżeczką?
p.s. żeby tylko kiedyś nei wyszła jakas afera odnoście słoiczków, ze jednak były szkodliwe
|
|
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
my mamy do kaszki butle lovi ze smokiem +3m i jest idealnie, leci tyle ile trzeba.
dzis drugi dzien marchewki jestek bardzo dumna mloda po kilku łyzeczkach (odrobince na łyżeczce) i moim AM za kazdym razem załapała ze trzeba otwierać pyszczek
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko ona chyba do kaszki sie nie nada bo ma taka rurke w srodku - ja nie wiem czy tam ta kaszka przeleci Nikaa na gęsto ( tak jak na opakowaniu ) to łyzeczka ale można też zrobić rzadszą i dać z butli - podobno zalecane żeby podawac łyżeczką
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nika lezy i ciagnie ile sil w lapkach za nozki biedronki na macie Jakie zawziecie na jej buzi![]()
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Halo! To kaszkę można podawać przez butelkę?Czyli super gęstą łyżeczką? A bardziej płynną butelką?
![]()
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To radzicie kupić zwykłą TT . Tylko kurcze boję się, że jak przejdę na mm to może mniec kolki i dlatego kusi mnie ta anty ... ![]() Nika, ja mam dystans do tych słoiczków. Daję od wielkiego dzwonu, aby urozmaicić podwieczorki. Raz na 2 tyg mniej więcej daję. |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bahamadia ja uzywam zwykłych TT od urodzenia i mała nigdy kolki nie miała ( one tez sa antykolkowe tylko bez tej rurki sa a maja zaworki antykolkowe) a wogóle mysle zę nasze dzieci to juz chyba za "stare" na kolki są ??
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-04-05 o 16:51 |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kaszki nie.
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze zapomniałam, któa z was pytała o ta marchewkę i o jabłuszko
Baha ta "zwykła" TT też a/kolkowa ja miałam i podawałam młodemu w 1m-cu życia i super się sprawdziła- zero kolek bo rozumiem, że z tą dziurką a/kolkową to jest też do kaszek tylko ze większa niż "normalna"? ale chyba dalia pisała że jest za duża.. no to już sama nie wiem jak to z tymi dziurami jest.... ale któas też powięszała zwykłaą w smoczku dobra musze leciec lasencje buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem, kupię tą anty.
Najwyżej jak przyjdzie pora na kaszki, dam z takiej zwykłej i juz Jutro kupię mleko z kleikiem na noc. A kasze od kiedy można dawać ? |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz jak mam mu dawać z butelki to się kurcze boję Aj zobacze. Pojade jutro do sklepu boo i tak jedziemy z młodym na kontrolę z bioderkami. I jak będzie jakaś TT to ją kupię. |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
myslicie ze warzywa z takich sklepow http://ekozakupy24.pl/kategoria/48/warzywa-i-owoce-bio bede serio takie eko?
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja soni dawalam w 90 proc sloiczki- raz ze sprawdzone, dwa ze nie trzeba sie narobic, roznorodnosc ogromna no i w irlandii co i rusz gdzies promocje byly- a to kup jeden drugi gratis, a to 8 szt za piataka- az sie nie oplacalo gotowac
U nas niestety sloiczki strasznie drogie(tzn cena porownywalna ale zarobk nie ) a jeszcze dla dwojki wiec pewnie raczej bede gotowac---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- A ja dzis kupilam mm i podam chyba na noc po butli, niech sie nazra i pospia choc z 3-4 godz Bo juz zdesperowana jestem
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam tak samo przez cały tydzień Michał budził się co 1.5h. A wstawał tylko raz o 4. W czoraj podałam mu mm i pisałam już ile przespał od 21 do 7, wstał dałam cyca i pospał do 8. Dzieci nam rosną i mleczka mają już coraz mniej - niestety Goldi, dziękuję za radę ![]() po świętach zamówię tą anty na all Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-05 o 17:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

))

...
podobno 500 razy bardziej przebadane sa warzywa w słoiczkach niz te dostepne w sprzedaży (chodzi o jakieś normy jakosci )- no nie wiem może ona reklame tym słoiczkom robiła

chociaż kiedyś podawali w tv ze są dostawcy eko-gdzieś w Wawie pokazywali taki ryneczek- same brzydkie powykrzywiane marchewki