Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 13:38   #601
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja podziwiam, że komukolwiek chce się w takich pomykać all day, all night...

pierwsze buty z załącznika, moja miłość.
a na lato baleriny i trampy
mi się nawet nie tyle co chce ile mnie boli noga w płaskich butach. Jestem w stanie nosić tylko adidasy jak ćwiczę i japonki po domu. Ale nie umiem chodzić w płaskich butach, mam tak wyprofilowaną stopę że na płasko bardzo mi się szybko męczy i boli mnie środstopie
inna sprawa ze szpilki mi się szalenie podobają ale i płaskie ładne sandałki bym nosiła gdyby stopa nie protestowała
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:45   #602
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3336523 4]mi się nawet nie tyle co chce ile mnie boli noga w płaskich butach. Jestem w stanie nosić tylko adidasy jak ćwiczę i japonki po domu. Ale nie umiem chodzić w płaskich butach, mam tak wyprofilowaną stopę że na płasko bardzo mi się szybko męczy i boli mnie środstopie
inna sprawa ze szpilki mi się szalenie podobają ale i płaskie ładne sandałki bym nosiła gdyby stopa nie protestowała [/QUOTE]
tak się dzieje, jeśli chodzisz na obcasach mięśnie się skracają i czujesz dyskomfort, gdy z wyżyn zejdziesz na niziny wyprofilowanie stopy nie ma tu nic do rzeczy, bo ludzka stopa z natury jest przystosowana do chodzenia na płaskim, a nie na odwrót
Stary 2012-04-05, 14:02   #603
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
tak się dzieje, jeśli chodzisz na obcasach mięśnie się skracają i czujesz dyskomfort, gdy z wyżyn zejdziesz na niziny wyprofilowanie stopy nie ma tu nic do rzeczy, bo ludzka stopa z natury jest przystosowana do chodzenia na płaskim, a nie na odwrót
Ludzka stopa jest przystosowana do chodzenia BOSO po trawie... A jeśli chodzi o twarde chodniki czy ulice, to jednak lepiej mieć troszkę wyższe buty, bo takie kompletnie płaskie bardzo kiepsko amortyzują. Ja często śmigam w szerokich cichobiegach (które dla 99% z Was byłyby doskonałym rozwalaczem ) i one praktycznie nie mają podeszwy, tzn. mają tak cienką i miękką, że czuję w nich każdy kamyczek - po chodnikach wolę już chodzić na 7cm obcasie, bo w tych płaskich dość szybko bolą mnie nogi i kręgosłup... Optimum to podobno 3-4cm (o ile mają dobrą amortyzację i są dość miękkie, nie mówię o szpilkach typu kaczuszka).
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:32   #604
Iwonalodz
Zakorzenienie

Ja cały rok czekam na lato żeby można było pochodzić z gołymi stopami uważam, że zadbane kobiece stopy są bardzo ładne i z tego też powodu kocham wszelkie sandałki oraz zapinane japonki

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:35   #605
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ludzka stopa jest przystosowana do chodzenia BOSO po trawie... A jeśli chodzi o twarde chodniki czy ulice, to jednak lepiej mieć troszkę wyższe buty, bo takie kompletnie płaskie bardzo kiepsko amortyzują. Ja często śmigam w szerokich cichobiegach (które dla 99% z Was byłyby doskonałym rozwalaczem ) i one praktycznie nie mają podeszwy, tzn. mają tak cienką i miękką, że czuję w nich każdy kamyczek - po chodnikach wolę już chodzić na 7cm obcasie, bo w tych płaskich dość szybko bolą mnie nogi i kręgosłup... Optimum to podobno 3-4cm (o ile mają dobrą amortyzację i są dość miękkie, nie mówię o szpilkach typu kaczuszka).
no ale ja to wszystko wiem.
niemniej płaski but rozumiem jako taki, który ma podeszwę, a nie jest puentą baletową przecież podeszwa na 2-3cm to nadal podeszwa, a nie obcas. Nawet baleriny możesz znaleźć z lekkim podwyższeniem, więc teoria o podeszwie grubości kartki papieru upada.
Stary 2012-04-05, 14:42   #606
catlady
Raczkowanie

O Jezu, jak ja bym chciała móc chodzić na co dzień w szpilkach. Problem jest taki, że stopa bardzo szybko się odparza w każdych butach. Zwykłe botki potrafiły sprawić mi zaognioną skórę zamieniającą się później w twardy pancerz :C Jak któraś zna na to sposób, to chętnie wykorzystam. Nie po to płaciłam dwie i pół stówy za skórzane buty by pójść w nich tylko na studniówkę :C

Co do tych toreb papierowych, to ja mam to gdzieś Jeszcze jak ćwiczyłam na wfie to nosiłam w nim strój, od jakiegoś czasu buty na zmianę jeżeli jest nieokreślona pogoda. Lepsze to, jak reklamówka z Biedronki, co?
Ale już papierowych kubeczków ze Starbucksa nie zniosę. Bo to już jest ewidentny lans na markę, wiadomo przecież że papierowe kubki są na jeden raz, a nie na regularne napełnianie ich napojami.

A co uważacie o czerwonych spodniach u mężczyzn? Dla mnie to jest bardzo dziwny trend. Nie krytykuję, co to to nie, bo dla każdego coś dobrego. Akurat nasze społeczeństwo zrobiło się unisex i we Wrocławiu od zatrzęsienia jest takich przypadków. Ja akurat nie wyobrażam sobie mojego TŻ w czerwonych rurkach
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:48   #607
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Moje stopy właśnie bardzo mnie bolą w płaskim obuwiu, bo 3/4% czasu spędzam na szpilkach. We wszystkich płaskich po dłuższym chodzeniu bolą mnie pięty, obcierają mnie przy tym do krwi oraz łydki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 14:50   #608
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
A co uważacie o czerwonych spodniach u mężczyzn? Dla mnie to jest bardzo dziwny trend. Nie krytykuję, co to to nie, bo dla każdego coś dobrego. Akurat nasze społeczeństwo zrobiło się unisex i we Wrocławiu od zatrzęsienia jest takich przypadków. Ja akurat nie wyobrażam sobie mojego TŻ w czerwonych rurkach
mój kolega nosi. Szczerze mówiąc nie widzę w tym nic dziwnego Tyle że nie wiedziałam że jest "szał" niby na nie, w Poznianiu nie zwróciłam na to uwagi, a kumpel nosi od 2 lat już conajmniej i jest typem 'wylansowanego rockowca', gra na gitarze w zespole i tak dalej.
Nie rozwaliłby mnie widok czerwonych rurek na tyłku faceta, gorzej już z różowymi albo fioletowymi. Albo miętowymi i innymi pastelami

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:52   #609
evvelinek
Zakorzenienie

obcasy na pewno nie działają pozytywnie na nasze zdrówko, nie ma co do tego wątpliwości. jednak jakie buty by nie wsiąść na tapetę, ciężko znaleźć takie , które nie tylko nam się podobają i są wygodne, ale też prawidłowo wpływają na nasze stopy i cała resztę. to chyba chyba nierealne by dorwać butki łączące wszystkie te cechy. tak jak ze skórzanymi butami - większość z nich jest, że tak powiem perfidnie, obrzydliwa pod względem wyglądowym, a te ze sztucznych tworzyw od razu przyciągają wzrok..

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-05 o 14:53
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:53   #610
Bayje
Zakorzenienie

Najlepsze są kubki Starbucksa na mieście gdzie najbliższy jest jakieś oddalany o jakieś 140 km ...

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:58   #611
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Najlepsze są kubki Starbucksa na mieście gdzie najbliższy jest jakieś oddalany o jakieś 140 km ...
Te papierowe?
Stary 2012-04-05, 15:03   #612
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Moje stopy właśnie bardzo mnie bolą w płaskim obuwiu, bo 3/4% czasu spędzam na szpilkach. We wszystkich płaskich po dłuższym chodzeniu bolą mnie pięty, obcierają mnie przy tym do krwi oraz łydki
modelowy przykład

http://www.we-dwoje.pl/na;wysokich;o...kul,10218.html tutaj można sobie poczytać, dlaczego stopa przyzwyczajona do obcasów źle się czuje na płasko
Stary 2012-04-05, 15:14   #613
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Te papierowe?
tak w tym kartonowym podobnym do McDonaldowskiego

sama byłam zdziwiona gdy zobaczyłam dziewczyne w Ostrowie z takim kubkiem

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:43   #614
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
modelowy przykład

http://www.we-dwoje.pl/na;wysokich;o...kul,10218.html tutaj można sobie poczytać, dlaczego stopa przyzwyczajona do obcasów źle się czuje na płasko
Niestety, ale co zrobić, jak kocham obcasy
Aczkolwiek nikt nie rozumie tego, że zwykłe trampki nie są dla mnie wygodne i obcierają mi pięty Pomagają podpiętki
Cieszę się, że chociaż Wizażanki to takie rozumne babeczki

Stary 2012-04-05, 15:52   #615
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
obcasy na pewno nie działają pozytywnie na nasze zdrówko, nie ma co do tego wątpliwości. jednak jakie buty by nie wsiąść na tapetę, ciężko znaleźć takie , które nie tylko nam się podobają i są wygodne, ale też prawidłowo wpływają na nasze stopy i cała resztę. to chyba chyba nierealne by dorwać butki łączące wszystkie te cechy. tak jak ze skórzanymi butami - większość z nich jest, że tak powiem perfidnie, obrzydliwa pod względem wyglądowym, a te ze sztucznych tworzyw od razu przyciągają wzrok..

Dokładnie. Zresztą tak samo działają torby i inne różne rzeczy z którymi normalnie funkcjonujemy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 15:54   #616
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Niestety, ale co zrobić, jak kocham obcasy
Aczkolwiek nikt nie rozumie tego, że zwykłe trampki nie są dla mnie wygodne i obcierają mi pięty Pomagają podpiętki
Cieszę się, że chociaż Wizażanki to takie rozumne babeczki
mnie KAŻDE buty obcierają po jakimś czasie stopa się przyzwyczai, ale potrafią mnie obcierać nawet adaśki ;] ale jeśli mam wybierać pomiędzy obtartą stopą + płaska podeszwa, a obtarta stopa + wysoka szpila, to zdecydowanie wybieram pierwszą opcję

dziś obeszłam dwie galerie w Krakowie w poszukiwaniu najzwyklejszych czarnych balerinek (z miękkiej skóry), bez żadnych kokardek, klamerek i innych zbędnych dodatków ... zgadnijcie jak zakończyły się poszukiwania

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-04-05 o 15:56
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:58   #617
catlady
Raczkowanie

Ja jeszcze nie uświadczyłam rockmana w czerwonych rurkach, ale tych outsiderów (aka hipster) i lanserów, to owszem.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:39   #618
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

dziś obeszłam dwie galerie w Krakowie w poszukiwaniu najzwyklejszych czarnych balerinek (z miękkiej skóry), bez żadnych kokardek, klamerek i innych zbędnych dodatków ... zgadnijcie jak zakończyły się poszukiwania
wcale mnie to nie dziwi.. jak sobie coś człowiek wymarzy to nie idzie tego znaleźć i trzeba iść na ustępstwa, bo przecież boso nie będziemy pomykać co do zwykłych balerinek zdaje mi się, że w New Yorkerze często mają spory wybór, tyle że wiadomo - skórkopodobne jak już. Jak zależy Ci na ładnych skórkowych balerinach to długie i żmudne poszukiwania przed Tobą..

na blogu Charlize nowa stylizacja, na moje oko coraz chudsze to dziewcze, ale nie o tym chcialam. Dyskutowalysmy niedawno o jej mega drogim fryzjerze i jak tak patrze na ten fryz z nowej notki po rzekomej wizycie ( plus doczepiane włosy, zdaje się) to jak dla mnie to jedynie można podciągnąć pod antyreklame salonu gorzej to wygląda niż wcześniej.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-05 o 16:46
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:46   #619
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:

szczerze mówiac nie jestem przekonana bo mam tak właściwie od zawsze, już w liceum się męczyłam w bardzo płaskim obuwiu, chociaż przeciez jako dziecko nie chodziłam w szpilkach. tak samo mam jak moja mama i babcia. Muszę mieć buty ładnie wyprofilowane na podbiciu, a niestety płaskie buty na ogół tego nie zapewniają, natomiast szpilki zapewniają mi odpowiednie podparcie całej stopy wewnątrz buta.

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość

nie widziałam w czerwonych spodniach jeszcze nikogo we Wrocławiu, oprócz jednego Szweda który wystrojony w takie cudo przyjechał do nas
ogólnie czerwone spodnie są spoko ale wolę je na kobiecie jednak, niż na mężczyznie.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 16:56   #620
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
wcale mnie to nie dziwi.. jak sobie coś człowiek wymarzy to nie idzie tego znaleźć i trzeba iść na ustępstwa, bo przecież boso nie będziemy pomykać co do zwykłych balerinek zdaje mi się, że w New Yorkerze często mają spory wybór, tyle że wiadomo - skórkopodobne jak już. Jak zależy Ci na ładnych skórkowych balerinach to długie i żmudne poszukiwania przed Tobą..
z wszystkim tak jest
szukam gładkich, jednokolorowych bokserek, takich co najmniej do tyłka, dopasowanych, które nie będą z cienkiej bawełny, a wszędzie co jest? albo tak cienkie, że aż prześwitujące, albo wiszące bezkształtnie, albo krótkie, albo... mogłabym tak wymieniać w nieskończoność to samo mam z tiszertami, jeśli chcę mieć najzwyklejszy, dopasowany, gładki podkoszulek, dłuższy i jednokolorowy.

proste, czarne, z miękkiej skóry balerinki (bez KOKARDKI ), w miarę zgrabne... nigdzie nie ma. Nie żebym specjalnie wybrzydzała, nawet wzięłam dziś ze sobą dużo kasy z zamiarem zakupu jakichkolwiek, które spełnią te wymagania, nawet pomimo wysokiej ceny... i dupa.

to samo mam z kurtką na wiosnę, chcę coś a'la skórka, ale bez ściągaczy i tak dalej...

wybredna jestem
Stary 2012-04-05, 16:58   #621
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
na blogu Charlize nowa stylizacja, na moje oko coraz chudsze to dziewcze, ale nie o tym chcialam. Dyskutowalysmy niedawno o jej mega drogim fryzjerze i jak tak patrze na ten fryz z nowej notki po rzekomej wizycie ( plus doczepiane włosy, zdaje się) to jak dla mnie to jedynie można podciągnąć pod antyreklame salonu gorzej to wygląda niż wcześniej.
Mi się jej chudość podoba, ja chciałabym mieć taką figurę, ale nigdy nie będę miała. Btw. ile ona ma wzrostu? Wysoka mi się wydaje, no ale ma obcasy.

A rozwala mnie właśnie to co u niej widać o czym ostatnio pisałyście. Jak widać 'palce' w butach. brzydko to wygląda.
Stary 2012-04-05, 17:19   #622
WhiteCherry
Zakorzenienie

jak wam się podobają?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6893851018_4fdb8d9787_o.jpg (41,5 KB, 314 załadowań)
Stary 2012-04-05, 17:30   #623
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak wam się podobają?
z bloga chiary? na niej wszystko mi się podoba

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 17:32   #624
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
z bloga chiary? na niej wszystko mi się podoba
no, celowo wrzuciłam zdjęcie samych butów, bo z reguły tego typu kojarzą się tandetnie coś a'la koronkowe kozaczki. gdybym wkleiła całość zestawu to nie byłoby zabawy, Chiara zawsze dobrze wygląda
Stary 2012-04-05, 17:42   #625
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
no, celowo wrzuciłam zdjęcie samych butów, bo z reguły tego typu kojarzą się tandetnie coś a'la koronkowe kozaczki. gdybym wkleiła całość zestawu to nie byłoby zabawy, Chiara zawsze dobrze wygląda
Musze poszukać całej stylizacji
Stary 2012-04-05, 17:48   #626
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Musze poszukać całej stylizacji
http://www.theblondesalad.com/2012/0...-piacenza.html
Stary 2012-04-05, 17:53   #627
lalalabamba
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/wyprzedaz-baleriny...243690248.html czadowe
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 17:59   #628
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
zamawiam ! ! !
Stary 2012-04-05, 17:59   #629
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Nigdy nie zrozumiem, jak można włożyć gumowe buty nie będąc rolnikiem idącym na pole kopać ziemniaki w czasie deszczu.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 18:04   #630
Fufka
Zakorzenienie

Co do kolorowych spodni u facetów, to dziewczyny przygotujcie się psychicznie na nowy sezon, będzie ich zatrzęsienie, szczególnie czerwonych Mnie dzisiaj nic nie rozwaliło :/
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości