|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Witam się. Mieliśmy wczoraj późnym wieczorem armagedon z Radkiem. Płaczu był ogrom. Żaneta z ile jajek emi jadła jajeczniczkę? ![]() Nie ma skazy już? Nic jej nie wyskakuje bo serkach itp? |
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
#2074 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba dopadła mnie przedświąteczna depresja. Nie mam koszyczka, nie mam zrobionych zakupów świątecznych, w domu bałagan no i tęsknie za rodzicami, za prawdziwymi rodzinnymi świętami. Wiem, że teraz moją najbliższą rodziną jest mąż i Szymon, ale wiecie jakoś tak smutno... Szymon od wczoraj wieczora wypił 100 ml mleka i zjadł jogurt. Właśnie zjadam jego kaszkę kukurydzianą z owocami, bo pogardził
|
|
#2075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Marinka - hop hop! Coś ostatnio się mało pojawiasz...
Cytat:
xCytat:
Cytat:
Pupa niby miękka ale jej stłuczenie boli jak diabli ![]() Kolina, a co z tymi lekarzami, o których pisałaś, że byliście? O co chodziło? Cytat:
![]() My nie raz mieliśmy taki partyzanckie święconki i w tym jest ogromny urok ![]() Cytat:
Cytat:
JUSTYNA - a Ty zamiast o koszyczkach, to o Zuzce coś powiedz! I o tym, jak się trzymasz po tym wszystkim? Pewnie padasz ze zmęczenia
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku dzięki
![]() Cytat:
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku jak mi miło
a no faktycznie, ale czytam Was kochane, nie mam weny.Igniś maruda, ja jakaś struta chodzę i też nie mam koszyczka na święconkę Może coś wykombinuję.A że nie chcę Wam truć ( bo w sumie u mnie jedno i to samo, nawet nie chce mi się narzekac ) to czytam w krzaczorach.---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A, i trochę zła jestem, bo wczoraj nałożyłam farbę do włosów taki średnio ciemny brąz. I co? Wyszedł mi granatowy czarny i wyglądam Jak Morticia z Rodziny Adamsów ( serio, identyko ). Mogłabym spokojnie iść śpiewać do zespołu heavymetalowego ze swoją białą gębą i kruczymi włosami ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Mam ochotę zrobić małemu, mimo iż po 11 m-cu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki że pytasz kilka dni temu mieliśmy kontrolne usg głowki (ciągle po tym niedotlenieniu) i neurologa, mały u neurologa płakał, wiele z nim nie zrobiła, powiedziała że rozwój psychoruchowy postępuje i to jest najważniejsze mamy kontrolę za dwa miesiące byliśmy też u dermatologa, to też kontrola była, 2 tygodnie temu z nim byliśmy bo mial plamkę czerwoną na plecach, utrzymywała sie jakiś czas i powiększała - dostaliśmy maść i polecenie kąpania w krochmalu po tych 2tyg leczenia przestało sie powiększać i pojaśniało
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-04-05 o 19:07 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Lili zrobiłam jajecznicę dla siebie,podawałam jej tyle ile chciała nie wiem ile w tym było jajek. Ja dla siebie zrobiłam z 3 i zjadła może 1/4 albo i mniej.Ja jajecznicy nie solę. Nie miała żadnych krostek ani po jajecznicy, ani po twarożku.
|
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku Zuza lepiej, duuużo lepiej. Inhaluję ją 4 razy dziennie i już jest prawie zdrowa. Za to jest tak marudna, że ledwo wyrabiam.
Z Panem Kropkiem też dobrze, tylko zazwyczaj jest awantura przy smarowaniu kropek .Gratuluję Tymkowych ząbków, my nadal tylko 2 . Jak widzisz mam czas tylko wpaść, wtrącić zdanie i uciekam. Ps. "Pani z sanatorium" jednak nie wyjdzie do domu, więc będę miała święta na głowie. Niestety dzieci chore i nie będziemy mogli jej odwiedzić . Nie chce mi się, ale nie ma wyjścia. Będą tylko 2 dodatkowe osoby- teść i szwagier. Damy radę ... jakoś
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna właśnie. Pisz jak Zuza, jak Kuba?
Marina Ty "głośno nie pisz" żeś w krzaczorach przyczajona, bo Shirka znowu zrobi pogrom Helgą Kolina czyli ogólnie wieści po wizytach pozytywne, prawda? Edit. Widzę, że już Jusyna napisała. Święta bez "tej pani" to chyba optymistyczna wiadomość? Mimio tych dodatkowych gości?
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-04-05 o 16:36 |
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna do tych koszyków trzeba mieć cierpliwość anioła i dużooo czasu, no i chęci.
![]() i własnie pisz na TEMAT a nie obok. Robisz święta? jak dzieci?Aniaa git, takie pomyłki się chwali ![]() Madziulka ja też mam coś a'la deprecha... ....... ......... .......... ......... ......... te kropki to miejsce na moje smęty.
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów. Zbiorczo przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorowitków!! U nas też Ala załapała katar, ale przy Waszych ospach czy jelitówkach ciesze sie, że to tylko katar. Dziękuję w imieniu Ali za życzonka Dla Radzia i Sophie również ![]() U nas wszystko ok, tż na zmianę z teściową zajmują się małą pod moją nieobecnośc. Nie powiem teściowa kilka razy bardzo mnie z irytowała, ale jestem w stanie to przetrzymać już nie wiele do końca kursu. Co do świąt zaprosiłam troszkę rodzinki do nas na poniedziałek świąteczny i co..okazało się wczoraj, że tż w poniedziałek rano musi wyjechać więc zostanę z tym wszytskim sama
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jestem zmączona ale zadowolona , wysprzatałam chałpkę i lux
|
|
|
|
|
#2085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta plama to co było? Odparzenie?Cytat:
A u Zuzy kropek brak? Jest szansa że się nie zarazi? Z zbo-gratulacje dziękuję, przekaże ![]() W ogóle to od 1,5 tygodnia myję mu uż zęby pastą, nie samą wodą, bo stwierdziłam, że przy takiej ilości, to już chyba trzeba ![]() Łapię się za głowę, jak czytam, że jeszcze musisz święta szykować Justyna, nie padniesz nam? ![]() Cytat:
A teściowa cwaniara, wie kiedy się zmyć ![]() A pewnie, bo to stara, sprawdzona, kobieca metoda na smutki Cytat:
2. To ciemna lady teraz z Ciebie Ale serio tak źle?3. A mnie też jajecznica kusi, bo Tymek uwielbia jajko (żółtko) Cytat:
To już możesz świętować ![]() Kupiłam nosidło Nie mogłam się doczekać, wę pojechałam do chusto-sklepu, gdzie można je przymierzyć, ponosiłam trochę Tymcia, zobaczyłam, że nie jest za malutki i wzięłam Przez chwilę się bał. jak go włożyła, ale parę obrotów i się spodobało I oczarował panią sprzedawczynię Wdzięczył się do niej, a ona do niego ![]() Takie:http://www.pieluszkarnia.pl/product-...onomiczne.html
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na pleckach zrobiło mu się "zapalenie coś tam coś tam skóry" (doktorka powiedziala raz i szybko, a jak ją poprosiłam o powtórzenie powiedziała "po prostu łupież" )fajne te nosidła, przyglądam im się od jakiegoś czasu, w maju jedziemy do Zakopca na 3dni, chciałabym coś takiego by nie tarabanić się wszędzie z wózkiem, może jak będę w Warszawie to się rozejrzę a że Tymek oczarował sprzedawczynię - no w to nie wątpię
|
|
#2087 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Iustyna, pewnie bardzo żałujesz :P
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
dopiero przy Twoim cytacie zauważyłam że się pomyliłam i napisałam dwa razy o kontroli o neurologa, ta trzecia była u dermatologa, ale nikt nie prosił o sprostowanie więc chyba się domyśliłyście ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- poprawiłam już i jest jak być powinno
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
kOLINA MOże się spotkamy w maju z zakopcu? my tez się wybieramy
jaki termin macie? my jeszcze nie wiemy, na pewno nie długi weekend bo nie chcę tłumów i kolejek. Macie zaklepany nocleg? tu mam problem, bo miejscew które zawsze jeździliśmy nie nadaje się dla dziecka. Potrzebuję dużego pokoju z małżeńskim łożem, żeby wózek się zmieścił i miejsce było na podłodze do zabawy, no i aneks kuchenny wyposażony ![]() Mamad czy noclegi poleacen przez ciebie mają te udogodnienia?
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne nosidło Brumku. Ale ta cena
![]() Podejrzewam jednak, że gdybym miała kasę to też bym sobie darowała zakup, bo przestaje wierzyć, że istnieje na tym świecie coś, co nie znudzi się Dominikowi po 5 minutach
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głównie do Doliny Chochołowskiej na krokusy Była któraś? Widziała? I na termy pójdziemy. Tylko muszę się do porządku doprowadzić. Shira pożyczysz kosiarki?
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nocleg mamy TU miejsce na podłodze powinno być, aneks jest, parking dla auta też, blisko na krupówki ![]() wybór kwater jest tak duży, że nasz wybór to był w zasadzie chybił trafił zobaczymy czy udany
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolina jak tam Twój kupserek?? ![]() dziękuję aania |
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi się chce polecieć gdzieś samolotem,
ale ceny przerażające ![]() gdzie te tanie linie lotnicze są, Ja się pytam ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
A gdzie jest RAJ tulipanów ?
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powoli nabiera kolorów, akurat na święta będzie jak pisanka
|
|
#2097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spacery?Cytat:
Cytat:
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
No jasne
Spacery to złłłoooooo. No chyba, że ma dobry dzień, to do godziny wytrzyma w wózki.A na rękach może być, ale trzeba co chwilę zmieniać pozycję: przód, tył, na biodrze itp itd. No i grunt to czymś zająć rączki np. firanką, lusterkiem, szczoteczką do zębów. Ostatnio uwielbia swój leżaczek. Ale nie to żeby w nim leżał Super zabawa
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z katarkowo-smarkowej krainy
cala trojka katar a ja w dodatku drapanie w gardle
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tak czytam o Waszych przygotowaniach świątecznych i jakoś musze napisac że ja ich w ogóle nie przeżywam...... nawet malowanie jajek mnie nie rajcuje i pewnie tego robić nie będziemy my nawet nie pościmy, juto na obiad tz zamarynował karkówkę![]() brumek fajne to nosidło Teraz kurcze z kasą krucho nam się zrobiło i niestety trzeba trochę pasa zacisnąć... a niedługo 3 wesela ![]() Cytat:
super sprawa co? ![]() u nas też dziś była świetna noc, Lila obudziła się dopiero przed 7, wzięłam ją do nas łóżka i dospaliśmy do 7:40 ![]() Choć właśnie wychodzi nam druga jedynka i codziennei wieczorem do północy Lila parę razy wybudza się z wielkim płaczem, kwęka itd. Po północy jednak jakoś dobrze zasypia i śpi już ładnie do rana.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

no to sama nie będę oferować 
Pupa niby miękka ale jej stłuczenie boli jak diabli 
a no faktycznie, ale czytam Was kochane, nie mam weny.

)
A spacery?
12.06.2010