|
|
#811 | |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Cytat:
Czwartek mi pasuje. U mnie znów ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- SdC - już blair zdążyła Ci odpowiedzieć za mnie. Ja myślę, że w żadnym innym kraju nie ma też takiej paranoi, o jakiej granatowo pisała - za seks rozgrzeszenie, a za mieszkanie nie. Ponadto w związku z trudnościami jakie przeżywa Kościół w związku z małą ilością chętnych na księży, jest kwestią czasu zniesienie celibatu, szersze dopuszczenie kobiet, itd. Tylko oczywiście nasz kraj będzie jako jeden z ostatnich w tym względzie w zwiazku w zwiazku - jestem zbyt senna na poprawianie powtórzeń
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-04-05 o 17:42 |
|
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, o Całunie pisała GG
Ja mam podejście zbliżone do Jojli, więc nie będę się rozpisywać
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Bardzo dobrze że chodzisz do spowiedzi, a teraz żałuj za grzechy." Liczyłam na coś więcej. Cytat:
Poza tym np biorąc pigułki anty grzeszy się codziennie, więc co? Iść do spowiedzi i na drugi dzień zgrzeszyć znowu? Ja ostatni raz byłam do spowiedzi dawno temu i powiedziałam księdzu, że nie potrafię wzbudzić w sobie żalu, nawet takiego najniższego w hierarchii, wynikającego ze strachu przed piekłem, który w wierze katolickiej też jest aprobowany. Nie dostałam rozgrzeszenia, ksiądz powiedział: "Przyjdź jak zmienisz zdanie." Nie zmieniłam. Dodam że jestem bardzo wierząca. Dla mnie największym autorytetem moralnym jest ks. Halik, polecam z całego serca jego książki, są moim absolutnym faworytem jeśli chodzi o nurtujące mnie w tych sprawach kwestie. Pisze on: "Czasami doświadczenie psychologa w pewnym sensie subiektywnie utrudnia mi pracę kapłańską, ponieważ dzięki swojej praktyce klinicznej, która poprzedziła moją publiczną posługę kapłańską, wiem nazbyt wiele o trudnościach ludzi w dziedzinach, co do których księża - łącznie ze mną - mają z reguły niewielkie osobiste doświadczenie. Dotyczy to między innymi sfery seksualności, a zwłaszcza potocznych związanych z nią problemów u osób dojrzewających, przedmałżeńskich kontaktów seksualnych par studenckich, które po długoletniej znajomości ociągają się z przyczyn socjalnych z zawarciem małżeństwa, a także kwestii homoseksualizmu. Tak, już ze swej praktyki klinicznej wiem o tych sprawach zbyt wiele, aby móc z całkiem czystym sumieniem wkładać na ludzi ciężary, związane ze ścisłym przestrzeganiem zasad stawiających wysokie wymagania katolickiej moralności seksualnej. W odróżnieniu od wielu liberałów nie uważam, jakoby moralność ta była "zła"; wiem tylko, że w pewnym klimacie kulturowym - a nie możemy ignorować środowiska, w jakim nasze życie się toczy - często wykracza ona po prostu ponad siły człowieka nawet bardzo sumiennie starającemu się sprostać wszystkiemu, o czym tak gładko piszą niektóre podręczniki katolickiej teologii moralnej. Cieszę się że tradycja uznaje "prawo stopniowalności". Kiedy człowiek zmierza ku wysokim ideałom, kroczy po stopniach. Nie możemy wymagać, aby pokonywał strome schody "szturmem" i przeskakiwał stopnie, które w danej chwili są dla niego zbyt wysokie. Często przypominam sobie pewien bardzo wzruszający tekst, który napisał mały chłopiec, wezwany przez katechetę, aby ułożył "list do Pana Boga". Był to list nader zwięzły: "Panie Boże, robię, co mogę. Franta". Cytat:
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłabyś zainteresowana pod koniec miesiąca maską algową na pół? Ze złotem albo inną dobrą ![]() Wracając do Holandii - jak byłam na ślubie kuzyna to najpierw myślałam że oni w ogóle w innej wierze biorą ślub, bo nie znałam wtedy zwyczajów w tamtejszym katolickim kościele. Mszę prowadziła kobieta, jedynie sakramentu udzielał ksiądz. Babcia moja dziś mówiła że księża u nas walczą o zniesienie celibatu i dopuszczenie kobiet do mszy właśnie
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Celibat powinien być dobrowolny.
|
|
#816 |
|
Matka Smoka
|
blair - mam dwie maski,w sporej ilości, więc nie.
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję i najchętniej po spowiedzi więcej bym nie grzeszyła i o ile w przypadku innych grzechów dążę do tego, tak w przypadku mieszkania z Tż tego jeszcze przez jakiś czas nie zmienię. Tak naprawdę tym grzechem nie wyrządzam nikomu niczego złego, Jemu i sobie również. Dlatego gdy naprawdę potrzebuję spowiedzi to idę do niej, robię rachunek sumienia i żałuję za grzechy (również za to, że mieszkam), dodatkowo świadomie obiecuję poprawę, bo wiem, że kiedyś to zmienię, bo planuję małżeństwo z Tż, więc nie czuję, żebym okłamywała Boga. W tym wszystkim to naprawdę jest pierdoła. Wolę iść do spowiedzi, dostać dużo wewnętrznej siły do dalszego życia w wierze i dalszego czynienia dobra otoczeniu, w którym żyję niż przez ten grzech z tego zrezygnować. Z punktu widzenia Katechizmu moja spowiedź nie ma sensu (przecież po przekroczeniu progu mieszkania znowu grzeszę), ale mnie daje tak wiele, że rachunek zdecydowanie jest in plus.
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-04-05 o 18:27 |
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z TŻ ale i tak nie wybieram się do spowiedzi bo nie żałuję, tego co robię z miłości... poza tym właśnie antykoncepcja - teraz w sumie mam wytłumaczenie bo muszę brać hormony z powodów zdrowotnych ale przyjmować zaczęłam je jeszcze zanim wiedziałam o chorobie, więc i założenie było inne
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Ja też znikam na pewien czas
pewien impuls sprawił, że poczułam nagłą potrzebę zmian i udowodnienie sobie, że potrafię przezwyciężyć swoje słabości ![]() jedną z takich rzeczy jest nauka pływania - w końcu się odważyłam Jest też druga bardzo ważna rzecz na którą się zdobyłam, ale narazie wolę o tym nie mówić ![]() Trzymajcie się ciepło I udanych świąt Wam życzę
|
#820 |
|
Matka Smoka
|
Hope - powodzenia na pływalni
![]() Cholerko - potrzebuję, żebyś mi zmodyfikowała jakiś przepis na sernik - żeby zamiast cukru dać słodzik w płynie, bez ciasta (ewentualnie takie coś z herbatników digestive). |
|
|
|
#821 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem jej żeby mi zamówiła, bez obaw. Napisz tylko który chcesz. Ciocia hiper załatwi...
Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2012-04-05 o 21:41 |
|||
|
|
|
#822 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33374701]
Powiem jej żeby mi zamówiła, bez obaw. Napisz tylko który chcesz. Ciocia hiper załatwi... [/QUOTE]Ooo super, to podam linka do strony Maestro. Chyba nie będzie jakoś drożej?
|
|
|
|
#823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pytanie nr jeden do Ciebie - współpracuję z kosmetykomania.pl, jak chcesz mogę pytać o zniżki dla mnie i jak coś to zamówić na siebie. Nie chcę Ci się oczywiście do zamówienie wtrącać, więc tylko rzucam info Pytanie nr dwa do Ciebie - komu wzięłaś 39 żółtych koturenek?
|
|
|
|
|
#824 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33375389]0.Jest nawet taniej niż na stronie Maestro, a ostatnio dostałam u nich jeszcze -15% na pędzle. Myślę, że damy radę
![]() 1.Pytanie nr jeden do Ciebie - współpracuję z kosmetykomania.pl, jak chcesz mogę pytać o zniżki dla mnie i jak coś to zamówić na siebie. Nie chcę Ci się oczywiście do zamówienie wtrącać, więc tylko rzucam info 2.Pytanie nr dwa do Ciebie - komu wzięłaś 39 żółtych koturenek? [/QUOTE]0. Super, to jeszcze powiedz, który Ty miałaś do eyelinera ten fajny? 780? 1. Pewnie. Ja otworzyłam, bo nikogo chętnego nie było, a myślę, że MUSZĘ kupić Sleek Graphite ![]() 2. A skusiłam przyjaciółkę
|
|
|
|
#825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. To jak już będzie wiadomo co dla kogo to napiszę do tej babki maila Tylko Graphite? ![]() 2. |
|
|
|
|
#826 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33375617]
Tylko Graphite? ![]() [/QUOTE] Tylko! blair mi powiedziała, że mam dużo kosmetyków i mam doła
|
|
|
|
#827 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#828 |
|
Matka Smoka
|
Przecież ja pisałam o absolutnym minimum, ale nie pisałam, że takowe posiadam. Mam 18!!!
|
|
|
|
#829 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka kiedyś weszła do mojej lazienki, rozejrzała się i..
L : To wszystko twoje ? Ja : No tak.. L : Mało..
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#831 |
|
Pani Buka
|
Hiper, odpisali Ci coś z tych koralików? bo nie wiem czy zamawiać, tzn. na pewno coś chcę, ale tak to podjęłabym decyzję co
|
#832 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę, że w mojej łazience to byście się chyba położyły i zaczęły szlochać z żalu, a potem zabrały mnie na zakupy jak ubogą krewną
Moje kosmetyki do makijażu mieszczą się wszystkie w małym koszyczku..... i mam tylko JEDEN szampon do włosów.... wstyd mi teraz
|
|
|
|
#834 | |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33376484]Ale mówiłaś, że np. nie masz osobnego do rozświetlacza czy bronzera... i tak jakoś smutno mi się zrobiło... A u mnie gadałyśmy o tym jakie masz do cieni
[/QUOTE]Do rozświetlacza mam! Nie pamiętasz?! Miałam wczesniej niż Ty! Mam jeden różo-bronzerowy hakuro. Cytat:
![]() Gdzieś mi się kołacze po głowie, że kiedyś, w dalekiej przeszłości też tak miałam. |
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zaniedbana
|
|
|
|
#836 |
|
Matka Smoka
|
Szampon to jeszcze ujdzie, ale ten jeden koszyczek???
|
|
|
|
#837 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja też mam kolorówkę całą w jednym koszyczku
|
#838 |
|
Matka Smoka
|
Już przestańcie
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden bb krem, jeden korektor, róż i rozświetlacz, jeden tusz (nie licząc jakichś resztek).. Cieni nie używam, błyszczyków kilka.. Lakierów mam chyba najwięcej
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#840 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ano tak, ja tylko lakierów mam dużo
Ale takich do miziania po buzi mam na jeden koszyczek
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

) i stempelek z Essence, bo nie widziałam ich w sklepie stacjonarnym. Chyba że Ty widziałaś u siebie?