mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 06:58   #3301
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

oooo! łobuziara z tej Zosi ))))
my 18-tego idziemy na szczepienie, ciekawe ile nasze brzdące ważą? my na cycochu tylko jedziemy i mam stracha czy przybiera prawidłowo )))

ooo mój juz zaczął mnie wołc na drzemkę pierwszą

a jak odkładasz małą? wczoraj udało mi się go odłożyc 3x ale po 2. godzinie już w łóżku wylądował, bo już od tej godziny ma płytszy sen i się budzi
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 07:35   #3302
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Goldika mi w aptece kobitka co się na tych kremach zna mówiła żeby kupować kremy do takiej skóry jaką dziecko ma , czyli jak ma alergie to ten na nietolerancję , a jak ma normalną badź sucha to ten ochronny do skóry delikatnej. Ja mam ten do delikatnej(wrazliwej)bo mała nie ma alergii i sobie chwalę . Mówiła mi że chodzi o to żeby skóry nie uwrażliwiać np. jak nie ma alergii używając kremu na alergię - ja tam sie na tym nie znam , ale kupiłam ten co mi poleciła i jestem zadowolona
dzieki alergii na nic nie mamy wiec kupie ten do wrazliwej
ile placilas w aptece? Bo w necie ok 62zl/75ml no ale trzeba czekac na wysylke

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-04-06 o 07:48
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 07:38   #3303
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

potrzebuje na szybko rady mloda zjadla dwa dni marchew potrochu i nie zrobila kupki os 24h a niormalnie po 5 dziennie dac jej dzis marchew czy jabuszko

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 07:44   #3304
glamourous
Zakorzenienie

Nikaa no wlasnie gin mi powiedzial ze mam jak panienka nie jak wielorodka jakkolwiek okropnie to brzmi- i ze az dziwne ze tak sie obkurczyla bo zazwyczaj to po ciazach jednak zostaje troszke wieksza. Ale kto go tam wie, moze chcial mi w ten sposob humor poprawic

No faktycznie mleko bebilon comfort, wzielam bo bylo napisane ze tskadniki przeciw zaparciom i kolkom ulatwiaja przejscie z piersi na mm

Dzis pobudki byly 4 wiec bez szalu ale lepiej niz co godzine. No i rano o 6... Udawalam znowu ze mnie nie ma i tak do 7 sie udalo nie wstac
Ale mialam pelnieisze cycory po tej herbatce chyba
Stary 2012-04-06, 07:45   #3305
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
potrzebuje na szybko rady mloda zjadla dwa dni marchew potrochu i nie zrobila kupki os 24h a niormalnie po 5 dziennie dac jej dzis marchew czy jabuszko
ja bym dala jabluszko
Stary 2012-04-06, 07:45   #3306
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sie wstrzymala i nic nie dala
Stary 2012-04-06, 07:50   #3307
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Niunia urządziła dzisiaj pobudkę o 5, usnęła po chwili, 5:20 znowu mnie zawołała, tż zrobił mleko, nakarmiłam ją i jak odłożyłam ją do łóżeczka to usnęła. Podrzemaliśmy sobie do 6:50. A miałam taki piękny sen, że z mamą byłam w Tally Weijl i robiłam zakupy Prawdziwy sen zakupoholiczki

Nie wypowiem się na temat kaszek i butelek, bo nie mam zbytniej wiedzy na te tematy

Jak niunia była malutka dostawała mleko z butelki antykolkowej Dr Brown's, ale że już potrzebowaliśmy butli o większej pojemności to miałam zakupioną Lovi ze smoczkiem dynamicznym. A kolek i tak nie ma Na herbatkę mam butelkę Avent - dostałam chyba ze 3sztk w tych paczkach w szpitalu.

Czy Wasze maluchy wypowiadają już sylaby? Bo moja (choć wiem, że nie świadomie) wypowiada np. ma-ma i wtedy tak mi się miło robi

Dzisiaj Wielki Piątek i trąbią w tv, że to taki ważny dzień.. A ludzie i tak do roboty muszą iść. Nie rozumiem na czym polega polityka tego naszego katolickiego kraju.. To samo w najważniejszy dzień tyg - niedziela - galerie otwarte i tłumy na zakupach.. Jak się jest klientem to inaczej się na to patrzy, ale kiedyś pracowałam w galerii i szlak mnie trafiał, że w niedzielę musiałam pracować.. Taka refleksja poranna
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 07:54   #3308
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja jabłko, bo by może ta kupka poszła

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Nikaa no wlasnie gin mi powiedzial ze mam jak panienka nie jak wielorodka jakkolwiek okropnie to brzmi- i ze az dziwne ze tak sie obkurczyla bo zazwyczaj to po ciazach jednak zostaje troszke wieksza. Ale kto go tam wie, moze chcial mi w ten sposob humor poprawic

No faktycznie mleko bebilon comfort, wzielam bo bylo napisane ze tskadniki przeciw zaparciom i kolkom ulatwiaja przejscie z piersi na mm

Dzis pobudki byly 4 wiec bez szalu ale lepiej niz co godzine. No i rano o 6... Udawalam znowu ze mnie nie ma i tak do 7 sie udalo nie wstac
Ale mialam pelnieisze cycory po tej herbatce chyba
hehe "jak panienka"
eee to super, tylko 4x wstawałaś, tzn. leżałaś i otwierałaś tylko swoja mleczarnie ) to chyba ja częściej- tzn. na pewno bo ja 5x

a najlepszy pomyśął mi sie wydaje odciagnac troche i dac przez butle, wtedy bedziesz pewna co jest winą braku checi ssania bo moj jest antysmokowy ale mlenio moje z butli pił pięknie

no nic synek pojadł, pojadł i jeszcze walczy ze snem... aktualnie lezy pod karuzelą, a oczka ma czerwone i małe... ciekawe ale pewnie sam nie zaśnie pewnie bede musiała go troche dokarmic i zaśnie przy cycu
Stary 2012-04-06, 07:54   #3309
princessskaa
Wtajemniczenie

I współczuję Wam problemów z podaniem butli dzieciaczkom. Ja na szczęście takiego problemu nie miałam, bo moja wszystko ciągnęła co się dało Ale moja kumpela miała takie przeboje z synkiem - karmiła rok, potem podała mm, mały pluł, płakał, nie chciał jeść.. Ale była twarda i jak zgłodniał poszło i z butli. Trzymam kciuki, żeby u Was było łatwiej
Stary 2012-04-06, 08:01   #3310
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Niunia urządziła dzisiaj pobudkę o 5, usnęła po chwili, 5:20 znowu mnie zawołała, tż zrobił mleko, nakarmiłam ją i jak odłożyłam ją do łóżeczka to usnęła. Podrzemaliśmy sobie do 6:50. A miałam taki piękny sen, że z mamą byłam w Tally Weijl i robiłam zakupy Prawdziwy sen zakupoholiczki

Nie wypowiem się na temat kaszek i butelek, bo nie mam zbytniej wiedzy na te tematy

Jak niunia była malutka dostawała mleko z butelki antykolkowej Dr Brown's, ale że już potrzebowaliśmy butli o większej pojemności to miałam zakupioną Lovi ze smoczkiem dynamicznym. A kolek i tak nie ma Na herbatkę mam butelkę Avent - dostałam chyba ze 3sztk w tych paczkach w szpitalu.

Czy Wasze maluchy wypowiadają już sylaby? Bo moja (choć wiem, że nie świadomie) wypowiada np. ma-ma i wtedy tak mi się miło robi

Dzisiaj Wielki Piątek i trąbią w tv, że to taki ważny dzień.. A ludzie i tak do roboty muszą iść. Nie rozumiem na czym polega polityka tego naszego katolickiego kraju.. To samo w najważniejszy dzień tyg - niedziela - galerie otwarte i tłumy na zakupach.. Jak się jest klientem to inaczej się na to patrzy, ale kiedyś pracowałam w galerii i szlak mnie trafiał, że w niedzielę musiałam pracować.. Taka refleksja poranna
piękny sen

oj tak ja tez miałam kiedyś przyjemnosc pracowac w niedzielę- i te tłumy przed kościołem, po kościele- zamiast iśc do domu to łazili wte i wewte zamiast ten dzień spędzac w zaciszu domowym

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
I współczuję Wam problemów z podaniem butli dzieciaczkom. Ja na szczęście takiego problemu nie miałam, bo moja wszystko ciągnęła co się dało Ale moja kumpela miała takie przeboje z synkiem - karmiła rok, potem podała mm, mały pluł, płakał, nie chciał jeść.. Ale była twarda i jak zgłodniał poszło i z butli. Trzymam kciuki, żeby u Was było łatwiej
a no właśnie i to jest sedno tego wszystkiego... mój zassał pierś bo nie miał wyboru był mega głodny... a jak jeszcze mlenio w żołądeczku miał to się pręzył, odpychał i robił sceny
tylko, że nam matkom cięzko na takie dantejskie sceny patrzec i zazwyczaj się łamiemy ja się popłakałam wczoraj, jak mój misiak się popłakał teraz żałuję, z e swojej mamie czasami pyskowałam, za to co ona przezyła to jej się nalezą
Stary 2012-04-06, 08:10   #3311
goldika
Zakorzenienie

Nika chyba dopiero zostajac rodzicem widzi sie jak nasi rodzice mieli ciezko z nami ale nie ma co liczyc, ze nam latwiej bedzie z naszymi dziecmi zrozumieja to pewnie jak sami zostana rodzica

Princesska fajny sen mi sie snilo, ze bylam wilkiem a potem juz nie, ze wpadl mi rower do jeziora i chcialam go zlapac jak spadal na dno i nurkowalam gleboko, a potem nie wiedzialam w ktora strone jest powierzchnia i sie utopilam
Stary 2012-04-06, 08:15   #3312
fatal21
Wtajemniczenie

nika my 28mamy szczepienie.mala nadal spi ze mna bo ja w dzien mam przeprawe zeby w lozeczkku spala to co dopiero w nocy.ona ma b plytki sen wiec pewnie byl pol nocy mmusiala bujac lozeczkiem to juz wole spac z nia.tz poniosl mi z rana cisnienie super a mala pojadla i nie ma zamiaru spac tylko koordynacje nozno raczna cwiczy. Energia ja rozpiera a mnie przeciwnie
Stary 2012-04-06, 08:17   #3313
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi

dokłąnie

skoro już mowa o snach: to mi się śniło, ze miałam córeczkę(oprócz pierworodnego of kors ) Oleńkę i poszłam do kosmetyczki przebic jej ucszy i założyłam jej pięęękne złote wkręty- a ona lezała sobie pieknie w beciku różówym czyli z pare m-cy miała.. albo i nie pewnie niedługo pourodzeniu, skoro w beciku
Stary 2012-04-06, 08:19   #3314
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja się popłakałam wczoraj, jak mój misiak się popłakał

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Princesska fajny sen mi sie snilo, ze bylam wilkiem a potem juz nie, ze wpadl mi rower do jeziora i chcialam go zlapac jak spadal na dno i nurkowalam gleboko, a potem nie wiedzialam w ktora strone jest powierzchnia i sie utopilam
horror nie sen
Stary 2012-04-06, 08:19   #3315
OlusiaS
Wtajemniczenie

glam a moze sprobuj inny smoczek??Mala tylko nuka zassala.nie musisz zmieniac butelek,do aventu inne smoczki pasuja,nuk na pewno,gdzies czytalam,ze jeszcze jakies.mm nie lubimy,ktoregos dnia,jak byla susza w cyckach,to z glodu butle wciagnela.

princess ale fajny sen .Ja nie pamietam dzisiejszego,ale zazwyczaj snia mi sie ☠☠☠☠☠☠☠y

Moje dziecie lezy i oglada wedrowki pingwinow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:25   #3316
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczyny 2 pytania
- ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia bo moi ostatnio to jedna- wprawdzie dluga bo 2-3 godz kolo poludnia. Ale wydaje mi sie ze to malo
- czy wam sie tez od dzwigania dzieci wozkow itd takie bicepsy porobily? Ja normal nie jak robokop mam reke
Stary 2012-04-06, 08:26   #3317
dygotka8
Zakorzenienie

witam
mi się jakoś nie chce odpisywac bo i tak nie pamiętam co...

Glam-dobrze,że udaje Ci poleżeć dłużeju mnie niestety rzadko kiedy się to udaje bym udając niewidzialną mogła jeszcze pokimać-zwykle to jakieś 5-10 minut...

spaaać mi się chce...

robiła któraś z was manicure hybrydowy??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:26   #3318
princessskaa
Wtajemniczenie

W ddtvn mówią właśnie o zabawie w klubie nocnym UWAGA 9latków
Stary 2012-04-06, 08:29   #3319
glamourous
Zakorzenienie

Nikaa ja przy szczepieniach tez zawsze placze az sie ze mnie w przychodni smieja
Stary 2012-04-06, 08:30   #3320
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

ogladam prinnceska i jesterm w szoku
glam my mamy srednio trzy cztery drzemki
to co dam jabuszko, ile? łyzeczke? poki co młoda nie narzeka na brak wypróznienia ale ja sie martwie

Stary 2012-04-06, 08:35   #3321
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny 2 pytania
- ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia bo moi ostatnio to jedna- wprawdzie dluga bo 2-3 godz kolo poludnia. Ale wydaje mi sie ze to malo
- czy wam sie tez od dzwigania dzieci wozkow itd takie bicepsy porobily? Ja normal nie jak robokop mam reke
ad.1
Moja drzemie dwa razy, raz z godzinkę, potem ze dwie, trzy. Czasami jedną drzemke ma trzy i pół godz. Różnie to bywa

ad.2
Ja mieszkam na parterze, więc nie dźwigam wózka. A jakbym musiała z garażu do domu to mamy windę A jak gdzieś idziemy to raczej są podjazdy, jedynie na pocztę muszę dźwignąć wózek, ale rzadko tam chodzę

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Nikaa ja przy szczepieniach tez zawsze placze az sie ze mnie w przychodni smieja
Ja się igieł boję i to tż trzyma małą, a ja nawet nie patrzę na igłę tylko do niej się uśmiecham. A we środku wszystko się we mnie trzęsie
Stary 2012-04-06, 08:37   #3322
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny 2 pytania
poczekaj policze:
do południa 2
w poludnie 1
wieczorem 1

suma:4 i to po ok 1h-1,5h
ale jak miał 1m-c moze 2m-c to spał tylko miał 2 drzemki... nie wiem skąd sie to wzieło ale teraz sam woł na te drzemki... ale w ogole twoi chłopcy jakoś szybciej do
rastaja bo i 'dorosłe" kupki mają, szybkona wadze przybierają... to moze już im się skraca czas drzemek... to już faceci

Cytat:

dokładnie i ta podkóweczka na tej kochane buźce
Cytat:
W ddtvn mówią właśnie o zabawie w klubie nocnym UWAGA 9latków

no coś ty... no to nasze dzieciaczki zaraz w tango pójda jak tak dalej będzie na tym świecie

młody o dziwo zasnął pod karuzelą

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-06 o 08:39
Stary 2012-04-06, 08:42   #3323
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja lewa reke zawsze mialam umiesniona od skrzypiec,prawa to flak.Odcinek miedzy lokciem,a dlonia byl miesisty od smyczka

Z drzemkami u nas jest roznie.Mala zrobila sie straszna domatorka,bardzo malo spi na dworzu.Troszke podrzemie,potem sie budzi i marudzi.Wezme ja do domu i super szczesliwe dziecko.Jak nigdzie nie wychodzimy,to spi mniej wiecej tak:
pobudka o 7
drzemka 8:30/9 do 10-12 (roznie :/)
jak pierwsza drzemka jest krotka,to po poludniu 13/14spi 3-4h,a jak dluga,to potem godzinka,dwie
spac idzie miedzy 19 a 20
Wszystko popsulo sie po przesunieciu zegarkow.Spala od 19 do 6 ( z nocnymi pobudkami oczywiscie),potem 20-7,ale ze w ciagu dnia sie pozmienialo,to byl z nia problem.Ale od 3 dni zaczyna wracac wszystko do normy,przysuwamy sie coraz bardziej do 19 i mamy jedna pobudke nad ranem
Stary 2012-04-06, 08:43   #3324
elf27
Zadomowienie

a my od dzisiaj oficjalnie w rozmiarze 86
Stary 2012-04-06, 08:43   #3325
OlusiaS
Wtajemniczenie

Z Ciebie Glam sie smieja,a raz doktorek poplakal sie razem ze mna .Normalnie facet mial lzy w oczach

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Co Ty gadasz
Stary 2012-04-06, 08:43   #3326
elf27
Zadomowienie

co do drzemek to młody śpi mocno nieregularnie więc ciężko mi policzyć, ale nie więcej niż 4,5 godziny dziennie łącznie
Stary 2012-04-06, 08:44   #3327
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

moja młoda juz od paru dni mimo ze budzi sie wczesniej to daje mamie do 7-7.30 polezec/pospac/dospac ogolnie zauwazylam ze od paru tyg jak w nocy sie na karmienie budzi to nie placze, tylko ssie piąstki i tym mnie budzi

pogoda po zboju... ale chyba podjade dzis z autkiem- urwala mi sie oslonka na rure wydechowa i stuka

poza tym plan na dzis- pisanie! wczoraj sie tak obijałam, że aż miło

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:45   #3328
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Z Ciebie Glam sie smieja,a raz doktorek poplakal sie razem ze mna .Normalnie facet mial lzy w oczach

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Co Ty gadasz
no, nie wyrabiamy na ciuchy w ogóle kto go nie widzi to
może jak stanie na nogi to już nie będzie tak rósł bo teraz to bidulek się męczy przy akrobacjach,że hej
Stary 2012-04-06, 08:48   #3329
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:

WOW!!! A ja myslalam ze jestesmy dlugie bo na 74 jest akurat.

Stary 2012-04-06, 09:02   #3330
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Nika chyba dopiero zostajac rodzicem widzi sie jak nasi rodzice mieli ciezko z nami ale nie ma co liczyc, ze nam latwiej bedzie z naszymi dziecmi zrozumieja to pewnie jak sami zostana rodzica

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
poczekaj policze:
do południa 2
w poludnie 1
wieczorem 1

suma:4 i to po ok 1h-1,5h
ale jak miał 1m-c moze 2m-c to spał tylko miał 2 drzemki... nie wiem skąd sie to wzieło ale teraz sam woł na te drzemki... ale w ogole twoi chłopcy jakoś szybciej do
rastaja bo i 'dorosłe" kupki mają, szybkona wadze przybierają... to moze już im się skraca czas drzemek... to już faceci

no to niezle ! moja tez ma 2-3 drzemki... zawsze 1h ok 8.30-9.30 plus/minus... i jedną ok 11-12 na spacerku ... ok 40 min do godzinki, zalezy.... potem b. rzadko ok 50 min ok 16tej... - ale przewaznie tylko te 2

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:

a my na odwrot - 68 hehehehehhe

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości