Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 20:19   #2281
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mama Cię wspiera? wypiera problem?
wspiera, ale czasem ja nie mam siły. a muszę ją ciągle mieć, żeby jej nie zostawiać z tym wszystkim samą.
Stary 2012-04-05, 20:19   #2282
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie Lucy kupiła, ale ja też mam i kupiłam w sklepie typu Netto
- to ja jutro poszperam na półkach w Kauflandzie

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 20:22   #2283
Lucy1111
Zakorzenienie

Amilciu, kiedyś kupowałam melisę z gruszką firmy Tetley, ale ostatnio nie mogę jej dostać. Dziś kupiłam w rossmannie z firmy vitax. kupiłam też żurawinę z rabarbarem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 20:23   #2284
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
wspiera, ale czasem ja nie mam siły. a muszę ją ciągle mieć, żeby jej nie zostawiać z tym wszystkim samą.
- super, że tak dorze się rozumienie i się wsperacie. Moja chciałaby o wszystkim decydować i abym robiła tak jak ona chce.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Amilciu, kiedyś kupowałam melisę z gruszką firmy Tetley, ale ostatnio nie mogę jej dostać. Dziś kupiłam w rossmannie z firmy vitax. kupiłam też żurawinę z rabarbarem
- o to rossmana też mam przy Kauflandzie więc jutro gdzieś napewno znajdę i napiję się z Tobą

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 20:43   #2285
Alfahelisa
Zakorzenienie

Nie potrafisz uprawiać seksu? Nie odnajdujesz się w łóżku? Gubisz się w świecie miłosnych igraszek? Nie, nie znajdziesz tutaj żadnego poradnika, a jedynie pocieszenie. Jeśli jesteś beznadziejny w tych sprawach, bądź pewny, że nie jesteś sam! Równie beznadziejne są... misie panda. Tyle, że u nich to naprawdę poważny problem."

http://www.hanter.pl/ciekawostki/16605/Zycie-seksualne-pand.html
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-04-05 o 20:50
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 20:45   #2286
Nita6
Zakorzenienie

Amilcia - przytulam , jejku to jest straszne , rodzina powinna się wspierać
ale że zapomnieli że jesteś w ciąży / ?
okropne

Zeberka - i jak po SR , gotowa do porodu ? w którym szpitalu rodzisz ? z panią B ?
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 21:38   #2287
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

mam pytanko z serii intymnych... czym depilujecie sobie okolice bikini? ja cały czas mam z tym problem wiecznie jakieś krostki
Po zabiegu depilacji bardzo często zdarza się, że niektóre nowe włoski wrastają w skórę, powodując ból oraz powstawanie zaczerwienień oraz krostek, których później jest bardzo trudno się pozbyć. Są one nie tylko uciążliwe, ale przede wszystkim nieestetyczne. Efekt wrastających włosków jest zwłaszcza charakterystyczny dla okolic bikini.
Aby zapobiec:
po depilacji peeling (tak okolic bikini), masowanie myjką - taką złuszczającą, usuwają martwy naskórek, przez co w znacznej mierze zmniejszają ryzyko wrastania włosków, stosowanie kremów nawilżających i zmiękczających.
Kosmetyczka dyplomowana to pisze (ja!)
spróbujcie. powinno zadziałać.
Cytat:
zaplanowałam menu na święta, co o nim myślicie?
na ciepło:
karkówka w pieczarkach i cebuli
podudzia w krakersach
flaczki
ewentualnie jeszcze biała kiełbasa zawinięta w boczek z pieczarkami
przystawki:
pomidory z majonezem, serem, czosnkiem
jaja faszerowane szynką, szczypiorkiem
sałatka z ananasem, serem żółtym i kukurydzą
sałatka z fetą (suszone pomidory, ogórek, brokuł, rzodkiewka, cebulka, papryka, sałata)
szynka z twarożkiem chrznowym w galarecie
stado wykarmisz, yamiii!

Geslerka leci
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 21:45   #2288
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
to już mam guru kosmetyczne

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

Geslerka leci
a ja zdradzam Madzię (obejrzę w sb). Na TV2 "Butelki zwrotne". Widzieliśmy w kinie i wyszliśmy bardzo pozytywnie naładowani, teraz też liczę na kopa!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 23:45   #2289
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
-
- nie jecie żurku na śniadanie?
Pozostałe menu też okazałe.

My nie robimy zbyt wiele w tym roku bo kolejne świeta spędzami sami
A tak w ogóle moja rodzina powoli się rozpada ...
nie bo my mamy rezurekcję w sob o 20 po niej świętujemy a śniadania nikt za bardzo nie chce jeść po wieczornej uczcie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
natalko- jeśli możesz poprosze o przesłanie, wsytarczy po świętach jak teraz nie znajdziesz czasu

na SR jeszcze tylko 2 spotkania....
prześlę po świętach

Cytat:
w skrócie: mój ojciec i dziadek są alkoholikami. szwagierka, za którą nigdy nie przepadałam jest w ciąży "o którą się nie starałam" i nie mam ochoty z nią przebywać, podobnie tż. teściowa coraz bardziej gra mi na nerwach. mam wrażanie, że traktuje mnie jak krowę rozpłodową.
tule mocno
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Dzięki za zaiteresowanie. U mnie i TŻ ok.
Przy takich okazjach jak święta wyć mi się chce, że mam taki słaby kontakt z rodzeństwem. Boli mnie to , że moja mama nie lubi mojego TŻ-ta a teściów nie akceptuje. O wspólnym posiedzeniu przy stole nie ma mowy. Mama z tatą są w separacji, atmosfera w domu nieciekawa, bo mama ciągle się o coś taty czepia. A od czasu jak wyjechałam na zachód Polski, wyszłam za mąż i mam dzieci mój brat i siostra rzadko do mnie dzwonią, piszą, pytają co u mnie. Zawsze to ja dzwonie, pisze, przyjeźdżam itp. Wyobraźcie sobie, że jak byłam z Darią w ciąży to 5 miesięcy nie dzwonili do mnie aby zapytać co u mnie? Kiedy rodzę? jak się czuje? Nawet nie wiedzieli, że mam cukrzyce i że 4 razy byłam w szpitalu. W końcu na Boże Narodzenie nie wytrzymałam i zadzwoniłam, brat nawet zapomniał, że ja w ciąży jestem (wtedy). Dlaczego tak jest, czy to odległość, czy to, że ja mam dzieci a Oni nie?

Na dodatek, ja chcę to wszystko zmienić, chcę by moje dzieci miały kontakt z babcią i dziadkiem (moimi rodzicami) a nie tylko z teściami. Chcę by częściej spotykały się z wujkiem i ciocią.
Ale TŻ nie wyobraża sobie mieszkania razem z moja mamą jak pojedziemy w kwietniu aby ochrzcić Darię. Wiem, że nie będzie łatwo, ale ja się chcę poświęcić. TŻ już się nie raz poświecał i niebardzo ma teraz ochotę.
Wyżaliłam się...aż mi głupio

widzę, że i Tobie nie jest łatwo.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Daria śpi, Mela ogląda Muszkieterki, TŻ na angielskim a ja na wizażu żalę się Wam
tule mocno

Cytat:
amilcia, berbie
ja mam rodzeństwo na miejscu, 10 minut drogi od nas a kontaktu też prawie żadnego. Czasem mi przykro z tego powodu, oni mieszkają jeszcze z rodzicami (siostra 27 lat, brat 24), ale mnie nie odwiedzają właściwie, siostra z 3 razy na rok, brat wcale, a jak już się widzimy to za bardzo nie ma o czym rozmawiać...

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Nie potrafisz uprawiać seksu? Nie odnajdujesz się w łóżku? Gubisz się w świecie miłosnych igraszek? Nie, nie znajdziesz tutaj żadnego poradnika, a jedynie pocieszenie. Jeśli jesteś beznadziejny w tych sprawach, bądź pewny, że nie jesteś sam! Równie beznadziejne są... misie panda. Tyle, że u nich to naprawdę poważny problem."

http://www.hanter.pl/ciekawostki/16605/Zycie-seksualne-pand.html

Cytat:
Po zabiegu depilacji bardzo często zdarza się, że niektóre nowe włoski wrastają w skórę, powodując ból oraz powstawanie zaczerwienień oraz krostek, których później jest bardzo trudno się pozbyć. Są one nie tylko uciążliwe, ale przede wszystkim nieestetyczne. Efekt wrastających włosków jest zwłaszcza charakterystyczny dla okolic bikini.
Aby zapobiec:
po depilacji peeling (tak okolic bikini), masowanie myjką - taką złuszczającą, usuwają martwy naskórek, przez co w znacznej mierze zmniejszają ryzyko wrastania włosków, stosowanie kremów nawilżających i zmiękczających.
spróbujcie. powinno zadziałać.

stado wykarmisz, yamiii!

Geslerka leci
potwierdzam kosmetyczka przed obroną dyplomu

My skończyliśmy ucztować, szczupak i łosoś były wyśmienite

dobrej nocki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 23:50   #2290
zebrawpaski
Zakorzenienie

eseska- kiedyś robiłam te sałatkę - dawno temu - efektów nie pamiętam

Nita- chcę rodzić z p. Beatką, będziemy z nią jeszcze rozmawiać.. boję się, że przyjadę na poród i mnie nie przyjmą bo jestem nie z rejonu....

dziewczyny smutno mi jak czytam o Waszych relacjach rodzinnych a jednocześnie doceniam jeszcze bardziej te moje
Ja mam cudowny kontakt z Rodzicami i Rodzeństwem i nie chcę myślec nawet, że mogłoby się to kiedykolwiek zmienić.
Mimo różnych zawirowań staram się dbać o dobre relacje z Rodziną Tz-a bo oni też zżyci ze sobą...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 06:53   #2291
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie Pisze z rana bo właśnie skończyłam piec biszkopt, który mi nie wyrósł Jak potrzebowałam mały to wyrastał mi wielki Wkurzyć się można
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 07:11   #2292
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja nie śpie od 4 obudziłam się klasycznie jak zwykle na siku no i nie usnęłam już a teraz zgłodniałam więc jem śniadanko
posiedzę trochę i pewnie pójdę spać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 07:15   #2293
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
eseska- kiedyś robiłam te sałatkę - dawno temu - efektów nie pamiętam

Nita- chcę rodzić z p. Beatką, będziemy z nią jeszcze rozmawiać.. boję się, że przyjadę na poród i mnie nie przyjmą bo jestem nie z rejonu....

dziewczyny smutno mi jak czytam o Waszych relacjach rodzinnych a jednocześnie doceniam jeszcze bardziej te moje
Ja mam cudowny kontakt z Rodzicami i Rodzeństwem i nie chcę myślec nawet, że mogłoby się to kiedykolwiek zmienić.
Mimo różnych zawirowań staram się dbać o dobre relacje z Rodziną Tz-a bo oni też zżyci ze sobą...
ja też nie z rejonu, nita też chyba nie , moja współlokatorka była z Żywca, przyjmą na pewno, przecież do porodu możesz jechać gdzie chcesz i muszą Cię przyjąć

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Witajcie Pisze z rana bo właśnie skończyłam piec biszkopt, który mi nie wyrósł Jak potrzebowałam mały to wyrastał mi wielki Wkurzyć się można
oj tak to najczęściej bywa

dobrego dnia życzę

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-04-06, 08:16   #2294
Maga83
Zakorzenienie

dzień dobry
dziewczyny, ale wy ranne ptaszki. Ja chciałam się zabrać za robienie ciastek, ale nie mam jednego z ważniejszych przyrządów w domu, wałka do ciasta muszę poczekać do jakiejś przyzwoitej godziny i pójdę do sąsiadek szukać i pożyczać a 5 razy sprawdzałam, czy wszystko kupiłam ale o tym nie pomyślałam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 09:06   #2295
Nita6
Zakorzenienie

Zebra- ja Nicolw rodziłam jako żywczanka,musza cie przyjac.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 09:08   #2296
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
zrób bajaderki, zawsze tak robię jak mi biszkopt nie wyrosnie lub wyjdzie zakalec

a ja dzisiaj wcześniej kończę prace tralalala
Stary 2012-04-06, 09:12   #2297
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
My skończyliśmy ucztować, szczupak i łosoś były wyśmienite
zwariowałam... gdzie ja szczupaka znajdę... Alma?!

Cytat:
Wkurzyć się można
złośliwość rzeczy martwych...

Cytat:
nie mam jednego z ważniejszych przyrządów w domu, wałka do ciasta
moja przyjaciółka (szef kuchni) ostatnio u mnie wałkowała butelką po winie. Wyparzyła i jechała równo

Miałam myć okna... ale leje jak fiks...

Stary 2012-04-06, 09:21   #2298
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hej

Nita, natalia- ja słyszałam o kilku przypadkach, że odsyłali i nie przyjęli...

Fioluś- mam tak samo, biszkopt zawsze mi wyrośnie nie taki jak trzeba, w dodatku jak robię cieńszy to mi wychodzi sucharek

Kto poda niezawodny przepis na biszkopt?

Maga- wałkuj butelką

BERBIE- super, że szybciej do domu pójdziesz, nareszcie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
moja przyjaciółka (szef kuchni) ostatnio u mnie wałkowała butelką po winie. Wyparzyła i jechała równo

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-06, 09:26   #2299
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE- super, że szybciej do domu pójdziesz, nareszcie
nie do domu, ale do lekarza. wyniki badań, które robiłam po tym jak nie byłam w stanie wstać z łóżka, już 2 tygodnie leżą i czekają aż przyjdę no i szybka wizyta u kosmetyczki, ostatnie zakupy, szybko do domu i na angielski
Stary 2012-04-06, 09:29   #2300
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Maga- wałkuj butelką
Mi za wałek ostatnio służył pokal do piwa ale już mam od sąsiadki mojej kochanej AM i przy okazji kawka i ploty zaliczone hihih, dobrze dzień rozpoczęty

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 09:32   #2301
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

mi zawsze wychodzi

4 jajka
1 szk cukru
1 szk mąki
1 łyżeczka proszku

białka z cukrem utrzeć, potem dodać żółtka, mąkę i proszek

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-04-06, 09:38   #2302
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry (no może nie taki dobry ;/)

Nocka do kitu, Julek cały wysypany, drapiący się Ja mam kryzys jedzeniowy i nie wiem co robić

Trawa i szczypior nie wyrosły -> dopiero coś zaczyna się wyłaniać... za to kupiłam tulipany i ceramiczne zajączki i dekoracja świąteczna jest

Amilcia, Berbie przytulam

Przepraszam że więcej nie piszę.

Przepis na ciasto:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/filadelfia/
z tym, że w naszym przepisie do serków zamiast galaretki fix do śmietany, suchary nie mogą być słodkie i serki też nie. No i owoce obojętnie jakie

podobno pycha

nie będę pisać o moim menu na święta
Stary 2012-04-06, 09:46   #2303
zebrawpaski
Zakorzenienie

natalia- taki właśnie robię gdy cienki mi potrzeba i wychodzi sucharek- pączuję go i jest ok ale wolałabym aby był miękki od razu
jak potrzebuję grubszy- do przekrojenia to robię z 6 jajek, 20dkg cukru, 10dkg mąki zwykłej, 10dkg mąki ziemniaczanej i pół szkl oleju, proszek- ten wychodzi lepszy-- mogłam zrobić wczoraj taki ale z pół porcji...
a dodaje któraś z was wode mineralną?
chyba do biszkoptów na rolady się dodaje i wtedy bardziej elastyczne wychodzą ale nie mam takiego przepisu...

a może ja go źle piekę? rozgrzewam piec na 200-220stopni na 10 minut a potem zmniejszam na 160 i wtawiam blaszkę....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-06, 09:52   #2304
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no i szybka wizyta u kosmetyczki, ostatnie zakupy, szybko do domu i na angielski
obowiązki na przemian z przyjemnostkami...
Ludddyyyy kiedy u kosmetyczki byłam....

Cytat:
Mi za wałek ostatnio służył pokal do piwa
buhahahahaaha a ja to słowo poznałam tydzień temu. Dodam, że jestem weteranką scrabblową, miłośniczką trudnych krzyżówek i skomplikowanych jolek. Chłop się cieszył jak dziecko, jak się okazało, że nauczył mnie (starą alkoholiczkę) nowego słowa....
Ostatnio na studiach (sto lat temu) poznałam nizanie.....

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Nocka do kitu, Julek cały wysypany, drapiący się Ja mam kryzys jedzeniowy i nie wiem co robić
Kochana... przytulam do obfitej piersi...

Stary 2012-04-06, 10:18   #2305
zebrawpaski
Zakorzenienie

a ja kiedy byłam u kosmetyczki i u fryzjera?
na głowie odrosty, brewki bez henny...boję się teraz farb...
ale przed porodem pójdę się ogarnąć aby się dziecko nie wystraszyło

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

dziewczyny- od kiedy dziecko może przyjąć pozycję odpowiednią do porodu naturalnego?
mam wrażenie, że Mała się obróciła, od kilku dni boli mnie krocze- czuję taki dziwny ucisk- może to ma związek ze zmnianą pozycji dziecka...?
dobrze, ze jutro wizyta
ciekawe ile będę czekać...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

chyba skuszę się i zrobię jeszcze dzisiaj prince-polo, wczoraj upiekłam wkłady do ciasta z delicjami i musze go dzisiaj skończyć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-06, 10:24   #2306
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
nie bo my mamy rezurekcję w sob o 20 po niej świętujemy a śniadania nikt za bardzo nie chce jeść po wieczornej uczcie
my też świętujemy po kościele w sobotę
Cytat:
u Nas też leje.
Cytat:
5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki, łyżeczka proszku do pieczenia.

Białka dokładnie ubić, dodać cukier porcjami. Jak cukier się rozpuści, dodać żółtka i mąkę z proszkiem (miksuję wszystko).
Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni.
Cytat:

Cytat:
Ludddyyyy kiedy u kosmetyczki byłam....
hehehha a ja wczoraj

idę ciasto balowe przekładać, sernik wyszedł pyszny (tż na wieczór wcinał, rozchorował by się, jakby nie zjadł )

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Inutil dzięki za przepis, po świętach zrobię.
Stary 2012-04-06, 10:25   #2307
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
zwariowałam... gdzie ja szczupaka znajdę... Alma?!

złośliwość rzeczy martwych...

Ja tez walkowalam butelka od wina potem maz mi sprezentowal walek silikonowy tzn zazyczylam sobie taki pod choinke rok temu.

Ja tez dzis z pracy wychochodze wczesniej ale lece na cotygodniowa sesje wstrzasajaca do stomatologa

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 10:26   #2308
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny- od kiedy dziecko może przyjąć pozycję odpowiednią do porodu naturalnego?
hm.. różnie
Stary 2012-04-06, 10:29   #2309
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
hehehha a ja wczoraj
czuję się zaniedbana....
po fryzjerze mój czarujący konkubent walnął mi komplement: "wyglądasz jak Kaszpirowski".... także po co mam chodzić do kosmetyczki

Stary 2012-04-06, 10:31   #2310
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
natalia- taki właśnie robię gdy cienki mi potrzeba i wychodzi sucharek- pączuję go i jest ok ale wolałabym aby był miękki od razu
jak potrzebuję grubszy- do przekrojenia to robię z 6 jajek, 20dkg cukru, 10dkg mąki zwykłej, 10dkg mąki ziemniaczanej i pół szkl oleju, proszek- ten wychodzi lepszy-- mogłam zrobić wczoraj taki ale z pół porcji...
a dodaje któraś z was wode mineralną?
chyba do biszkoptów na rolady się dodaje i wtedy bardziej elastyczne wychodzą ale nie mam takiego przepisu...

a może ja go źle piekę? rozgrzewam piec na 200-220stopni na 10 minut a potem zmniejszam na 160 i wtawiam blaszkę....
ja tak robię i nigdy suchy mi nie wychodzi
ja piekę 150-160 st z termoobiegiem przez 20 min

Cytat:
Dzień dobry (no może nie taki dobry ;/)

tule mocno

Cytat:
a ja kiedy byłam u kosmetyczki i u fryzjera?
na głowie odrosty, brewki bez henny...boję się teraz farb...
ale przed porodem pójdę się ogarnąć aby się dziecko nie wystraszyło

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

dziewczyny- od kiedy dziecko może przyjąć pozycję odpowiednią do porodu naturalnego?
mam wrażenie, że Mała się obróciła, od kilku dni boli mnie krocze- czuję taki dziwny ucisk- może to ma związek ze zmnianą pozycji dziecka...?
dobrze, ze jutro wizyta
ciekawe ile będę czekać...
kasia powinna już się ustawić głową w dół jak była ostatnio ustawiona ?

Mikołaj 19.11.2011
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości