mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 09:06   #3331
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Glam moj drzemie z 3razy w ciagu doby po ok 35-45min

Igiel zawsze sie balam ale odkad chodzilam co miesiac na pobranie w ciazy, potem mi zaladowali wenflon w czasie porodu to sie nie boje tzn i tak nie moge patrzec na nie ale bol mnie nie rusza. Gorzej jak kluja mojego maluszka

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a my od dzisiaj oficjalnie w rozmiarze 86
gigancik

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Pofarbowalam sie ale podswiadomie liczylam, ze wyjdzie mi ciemniejszy kolor wyszedl mi kolor identico z probnikiem (wiekszosc by sie ciesyzla). No coz za 2mce strzele ton ciemniejsza farbke
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 09:06   #3332
fatal21
Wtajemniczenie

moja wstaje max o 6.30 drzemka 1trwa max 30 ok 9 potem to moze jedna pol godzinna bez cyca sie trafi ok 12 potem 2 ale 15 min przy cycu inaczej bez drzzemek a na dworzu czasem ale bardzo rzadko 1,5h ale to swieto jest wtedy.a ja nie placze jest mi przykro ale nic mi placz nie da.jak mala miala kolki to ryczalam z nia.Dygotka moja siostrzenica miala i porozdwajaly jej sie paznokcie po tyg.
Stary 2012-04-06, 09:14   #3333
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny 2 pytania
- ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia bo moi ostatnio to jedna- wprawdzie dluga bo 2-3 godz kolo poludnia. Ale wydaje mi sie ze to malo
- czy wam sie tez od dzwigania dzieci wozkow itd takie bicepsy porobily? Ja normal nie jak robokop mam reke
od 3 do 6 drzemek ma, w zaleznosci jak dlugie :30min -1,5h. Staram sie go odkladac do lozeczko co 1h45-2h inaczej jest przemeczony. czasem troche ponarzeka w lozeczku przy odlozeniu ale zasypia w przeciagu 5min

wstal dzis o 5 glodny (chyba znak ze pora rozszerzyc diete), zasnal do 8, i teraz znowu spi.

mięśniory, jeszcze nie, ale ja ostatnio mam tyle nianiek do noszenia ze sama ledwie sie dopycham do wlasnego dziecka. dobrze ze piersia karmie to sila rzeczy raz na pare godzin dostane syna do lapek

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 09:14   #3334
goldika
Zakorzenienie

OGŁOSZENIE!
Na naszym wątku na Facebook'u znalazło się kilka osób spoza wizażu. Z kilkoma dziewczynami próbowałyśmy ustalić czy na pewno nie są "nasze", zostały one usunięte przez Karolinkę (admin na FB). Jeżeli któraś z Mam aktywnych na wizazu została usunięta to bardzo przepraszamy i prosimy o info to zostanie ponownie zaproszona
Prosimy także, aby NIE ZAPRASZAC do naszego grona osób trzecich Chodzi o to, że często piszemy tam prywatne rzeczy ,dodajemy zdjęcia których nie dałybyśmy na otwartym wątku więc uszanujmy naszą prywatność.

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-04-06 o 09:16
Stary 2012-04-06, 09:20   #3335
dygotka8
Zakorzenienie

ale mam humor do d...
chandra jakas mnie złapała czy coś

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 09:21   #3336
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ale mam humor do d...
chandra jakas mnie złapała czy coś

bo Cie wygilgotamy
Stary 2012-04-06, 09:24   #3337
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
tylko ze ja mam nadczynnosci - a z tego co sie orientuje to nadmiar produkowanych hormonow moze spowodowac rozrost gruczolakow na tarczycy. No i 2 lata temu moja mama miala usuwany lewy plat- wiec hyba jestem naznaczona genetycznie. Generalnie podejrzewalam, ze mam cos nie tak - no, ale wiadomo...nigdy nie ma czasu na badanie
Wiesz, ja to sie w sumie nie martwie-co ma byc to bedzie tylko gorzej u mnie z systematycznoscia i jesli bede musiala brac leki codzien to porazka- jaki mialam klopot z tabsami anty!!!...dlatego w szkocji odrazu ide sobie wstrzyknac implant
ojejku przepraszam;/ źle przeczytałam- przeczytałam to co chciałam! kurcze a chciałam Cie pocieszyc no;/ ale mam nadzieje że z nadczynnością też sobie poradzisz! ale na tym to ja sie juz nie znam, trzymam kciuki w takim razie!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 09:27   #3338
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE!
Na naszym wątku na Facebook'u znalazło się kilka osób spoza wizażu. Z kilkoma dziewczynami próbowałyśmy ustalić czy na pewno nie są "nasze", zostały one usunięte przez Karolinkę (admin na FB). Jeżeli któraś z Mam aktywnych na wizazu została usunięta to bardzo przepraszamy i prosimy o info to zostanie ponownie zaproszona
Prosimy także, aby NIE ZAPRASZAC do naszego grona osób trzecich Chodzi o to, że często piszemy tam prywatne rzeczy ,dodajemy zdjęcia których nie dałybyśmy na otwartym wątku więc uszanujmy naszą prywatność.
Popieram!!!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:13   #3339
ela3010
Zadomowienie

Cytat:
Nika chyba dopiero zostajac rodzicem widzi sie jak nasi rodzice mieli ciezko z nami ale nie ma co liczyc, ze nam latwiej bedzie z naszymi dziecmi zrozumieja to pewnie jak sami zostana rodzica
Oj tak tak, chociaż u mnie to różnie było w dzieciństwie.
Princesska fajny sen mi sie snilo, ze bylam wilkiem a potem juz nie, ze wpadl mi rower do jeziora i chcialam go zlapac jak spadal na dno i nurkowalam gleboko, a potem nie wiedzialam w ktora strone jest powierzchnia i sie utopilam

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
goldi

dokłąnie

skoro już mowa o snach: to mi się śniło, ze miałam córeczkę(oprócz pierworodnego of kors ) Oleńkę i poszłam do kosmetyczki przebic jej ucszy i założyłam jej pięęękne złote wkręty- a ona lezała sobie pieknie w beciku różówym czyli z pare m-cy miała.. albo i nie pewnie niedługo pourodzeniu, skoro w beciku
Czyżby proroczy sen na ten rok
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny 2 pytania
- ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia bo moi ostatnio to jedna- wprawdzie dluga bo 2-3 godz kolo poludnia. Ale wydaje mi sie ze to malo
- czy wam sie tez od dzwigania dzieci wozkow itd takie bicepsy porobily? Ja normal nie jak robokop mam reke
Mój ma teraz max 3, ale calkiem niedawno, jakieś 3 tyg temu to potrafił i 5 razy drzemać. Łącznie śpiocha ok 4h.
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a my od dzisiaj oficjalnie w rozmiarze 86
Ło matko. A ile ma wzrostu??? Mój starszy to w 86 coś koło roku chyba wchodził, a nie był mały jak na wiek, a może pokićkałam, jakby nie było masz chłopa na schwał.

Dygotko nic a nic poprawy nie mamy, ja włóczę go za sobą wszędzie, np absorbuje go pralka jak pierze to stawiam go w leżaczku i mam go zgłowy na całe 5 min, ogólnie trochę steka, nawet jak śpi to ciagle sie rusza i przebudza, więc lece dam cyca i dopsypia to ja wtedy sprintem wsio robię.
Muszę tak, bo mając starsze dziecko trzeba być w miarę zorganizowanym, starszy codzień ma naszykowane wieczorem ciuchy do pkola, więc wcześniej muszą być uprane i wyprasowane, na szczeście lubię prasować, trzeba mieć zawsze obiad, i w miarę porządek. Mąż wraca zmęczony z pracy, jeszcze ma full innej roboty wiec niezbyt pomoże.

Dobra, mały kimie to lecę łazienkę sprzątać, potem zajrzę
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:25   #3340
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika-poproszę o gilgotki
Ela-myślałam,że jest troche lepiej skoro tyyle rzeczy robisz,no,ale pododbno jak ma się więcej niż 1 dziecko to kobieta staje się bardziej zorganizowana...teraz zamiast coś robic jak mała pi to ta pogoda tak mnie przygnębia,ze absolutnie nic mis ię nie chce robić i nic nie robię.

Stary 2012-04-06, 10:25   #3341
fatal21
Wtajemniczenie

dygotka chyba mamy podobny dzien...ide do klubu
Stary 2012-04-06, 10:25   #3342
mol_aa
Zadomowienie

Elf długaśny

Wczoraj jakiegoś doła załapałam, jak czytałam ile Wasze dzieciaczki ważą, mój to jakiś kurdupel, tzn. waży ok 7kg, ale dopiero od 1,5tyg zaczęłam wprowadzać mu inne pokarmy i tak sobie myśle, ze chyba było mu mało, ze tak mało przybierał a i jeszcze ten 4 tyg incydent z luźnymi kupkami na które nikt nie znał rozwiązania

Bahamadia będę musiała małemu soczek wcisnąć do butli i zobaczymy czy pociągnie, bo narazie to butlą pluje
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:40   #3343
nie _wiem
Raczkowanie

Dziewczyny gracie ze nie sposób was nadgonić :P mała marudzi a co podejde do kompa to sie okazuje że juz kilka nowych stron do czytania już myślałam że nie uda mi sie wszytskiego doczytać ale udało się

A tak w ogóle to witam wszytkie mamusie Nie pamiętam co chciałam którek odpisać.... tak czy owak gratuluję skończonych miesięcy, ząbala i wszytskichnowych umiejętności

Wandolina nauczyła się przedwczoraj przekręcać z brzuszka na plecy.... robi to jeszcze żadko ale z całą pewnością potrafi
zwariowała na punkcie soku bobo frut jabłko i malina jest wstanie wypić każdą ilość daję jej w butli 100ml więc i tak dużo i wypija jednyum duszkiem
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:44   #3344
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Mol_aa dlaczego się przejmujesz wagą? Każde dziecko waży indywidualnie, ważne zeby było zdrowe

dygotka może ta pogoda wpływa na Ciebie tak bojowo?

ggora odstaw te witaminy, przeważnie jak się karmi to nie powino sie brać zadnych suplementów diety. Poza tym jeszcze dochodzi przesilenie wiosenne

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:47   #3345
fatal21
Wtajemniczenie

nie wiem a w tym soku jest cukier i od ktorego miesiaca?ja musze malej cos dac ale ona woda pluje a po koperku ma bol brzuszka i tak czegos szukam.najlepiej czegos bez cukru
Stary 2012-04-06, 10:52   #3346
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
nie wiem a w tym soku jest cukier i od ktorego miesiaca?ja musze malej cos dac ale ona woda pluje a po koperku ma bol brzuszka i tak czegos szukam.najlepiej czegos bez cukru

nie ten soczek jest bez cukru po 4 miesiącu my mieliśmy bulkę 300 ml ale to akurat na 3 dni starczyło bo 48 h może być otwarty
Stary 2012-04-06, 10:54   #3347
fatal21
Wtajemniczenie

a jakiej firmy?ok doczytalam
Stary 2012-04-06, 10:56   #3348
nie _wiem
Raczkowanie

bobo frut jest chyba od nestle

http://www.bobofrut.pl/ tu masz ifo o tych soczkach
Stary 2012-04-06, 10:58   #3349
goldika
Zakorzenienie

Dygotko giligiligili pogoda dzis faktycznie malo optymistyczna.
Pytalas o manicure hydrydowy - nie mialam ale kumpela jestkosmetyczna i go robi wiec obczaje w niedziele jak to sie prezentuje

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

a ja otworzylam mlodemu na obiadek zupke krem Hipp i zobacyzlam, ze ma groszek i kalafior. Wrzucilam do zamrazarki bo nie mam odwagi podac mu jeszcze tych warzywek. Za to z Gerbera zupka z warzyw jest pyszna! marchewka, ziemniak, pietruszka, sama mu podjadlam troche.
Z hipp zasmakowala MI tez dynia z ziemniaczkami
myslicie, ze taka zamrozona zupka wytrzyma ze 2tyg? przelozylam ja do pojemnika do mrozenia.
Stary 2012-04-06, 11:04   #3350
mol_aa
Zadomowienie

Domi7ks mały przez pierwsze 2,5 miesiąca leciał jak szalony na wadze, a jak tylko podwoił swoją masę urodzeniową to i waga stanęła tzn. przybiera na wadze, ale b powoli. 26.03 byliśmy na szczepieniu i ważył 6800g a teraz waży 7kg. W dwa tygodnie 200g trochę mało???
A na dodatek przed szczepieniem mierzyła go piguła i jakoś krzywo go mierzyła, bo w centymetrach wyszło 62, a mały już chodzi w ubrankach 74. Sama go potem mierzyłam i wychodzi jakieś 66-67cm
Stary 2012-04-06, 11:07   #3351
goldika
Zakorzenienie

przyszly moje kremy cyckowe! Od dzis walcze o ujedrnienie cycuszkow
co prawda ze sklepem internetowym sie nawalczylam bo chcieli mnie wycyckac ale zagrozilam sprawa na policji to nagle wyslali towar
Stary 2012-04-06, 11:22   #3352
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Domi7ks mały przez pierwsze 2,5 miesiąca leciał jak szalony na wadze, a jak tylko podwoił swoją masę urodzeniową to i waga stanęła tzn. przybiera na wadze, ale b powoli. 26.03 byliśmy na szczepieniu i ważył 6800g a teraz waży 7kg. W dwa tygodnie 200g trochę mało???
A na dodatek przed szczepieniem mierzyła go piguła i jakoś krzywo go mierzyła, bo w centymetrach wyszło 62, a mały już chodzi w ubrankach 74. Sama go potem mierzyłam i wychodzi jakieś 66-67cm
Dzieci na początku tak lecą z wagą. To nie jest wcale mało, w koncu ma te 5 miesiecy juz

Ja wygrałam zestaw komsetyków Clarena o wartości 366 zł, jakieś perły tam są na piersi i ciało. Nie znam ich, muszę się zaznajomić

Stary 2012-04-06, 11:22   #3353
Wiszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry!
W końcu przeczytałam wiadomość od Seonyi jestem.

Wieki mnie nie było, ale wdrażałam się w bycie mamą i jakoś brakło mi czasu na wizaż. Moja malutka skończyła już 3 miesiące
Nie mam z nią prawie żadnych problemów, w nocy budzi się tylko jak chce jeść, a zdarza się jej przesypiać o kilka godzin Wtedy i ja się wysypiam.
Już jesteśmy po bioderkach, obie wizyty zaliczone, bioderka są zdrowe. Wczoraj byliśmy u kardiologa i też jest dobrze, wizyta kontrolna w sierpniu. Jedyny problem to skaza białkowa i byc może jakaś inna alergia, ale to się okaże u alergologa, mamy juz skierowanie muszę się tylko umówić, bo Emilka ma suchą i szorstką skórę. Całe szczęście już się leczy, najbardziej pomaga maść cholesterolowa.

A ja nie mam cukrzycy Po ciąży mi na całe szczęście przeszła, wczoraj się dowiedziałam. Wróciłam do wago sprzed ciąży, ale mam nadal mnóstwo do zrzucenia. Macie jakieś rewelacyjne maści na rozstępy, które naprawdę działają???
Na zdjęciu moja córeczka zaraz po skończeniu 2 i 2 miesięcy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (62,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emcia.jpg (162,8 KB, 34 załadowań)

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:28   #3354
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dzieci na początku tak lecą z wagą. To nie jest wcale mało, w koncu ma te 5 miesiecy juz

Ja wygrałam zestaw komsetyków Clarena o wartości 366 zł, jakieś perły tam są na piersi i ciało. Nie znam ich, muszę się zaznajomić
Ty to chyba cala "kosmetyczke" masz z wygranych? gratuluje

Wiszka siemanko super, ze bioderka ok, szkoda ze alergia sie przyplatala. Ale paczus z corci sliczna panienka.
Stary 2012-04-06, 11:31   #3355
dygotka8
Zakorzenienie

dziewcyny,macie krs Alicji -tej dziewczynki co Glam o niej pisała??
bo potrzebuje pilnie
a moja juz woła mnie....

Stary 2012-04-06, 12:11   #3356
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to chyba cala "kosmetyczke" masz z wygranych? gratuluje

Wiszka siemanko super, ze bioderka ok, szkoda ze alergia sie przyplatala. Ale paczus z corci sliczna panienka.
troszkę tego mam, ale ja kocham kosmetyki i troszkę też się dziele z mamą
a jakiej firmy do cyców zamówiłaś?

Seona przyszły mi rzeczy zamówione z Obssesive i jestem w szoku, faktycznie super materiał a dwie rzeczy zamowiłam z drugiego gatunku, nie wiem czemu drugi jak zadnej wady nie ma

Stary 2012-04-06, 12:27   #3357
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
, jak czytałam ile Wasze dzieciaczki ważą, mój to jakiś kurdupel, tzn. waży ok 7kg,
a moj 6,5 i ma jakies 63cm i mi sie wydaje taaaki duzy

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:48   #3358
dygotka8
Zakorzenienie

Goldi--dzięki za gilgotki
Domi-jestem nie bojowo nastawiona,a raczej jakoś taka zniechęcona i przygnębiona jestem

Stary 2012-04-06, 12:54   #3359
mol_aa
Zadomowienie

Wiolq ale Twoj to wcześniak, więc ma wagę jak najbardziej prawidłową, a mój urodził się w 36tyg i 5dniu wiec nie wcześniak
Ehh coraz częściej myślę, aby małego przerzucić na mm, bo teraz to wydaję mi się, ze ciagle głodny chodzi, niby chce cyca, pomlaszcze 3 razy i puszcza, ze niby mu wystarczy. Już probowałam go przytrzymywać z jedzeniem ale sie nie da, ryczy jak cyca nie dostanie co 2 h
Stary 2012-04-06, 13:02   #3360
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

mam w domu malego smakiosza, mala dostala łyzeczke jabuszka i był ryk bo wredna mama nie dała wiecej, po jabuszku nawet mleko było bleeeee, ale głod zrobił swoje

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości