|
|
#4951 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
Cytat:
... Chyba nawet mam go w obserwacjach... Już kiedyś zastanawiałyśmy się nad fenomenem takiej liczby obserwatorów.[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33377321]www.kosmetyki-orlicy.blogspot.com Polecam ten, to mój ulubiony! Autorka jest przeinteligentna, świetnie pisze, po prostu nie da się od niego oderwać [/QUOTE]Nie znam... Aż taki dobry jest? ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zwłaszcza lakieroholiczki: poszukuję lakieru w kolorze arbuza! Czyli takiej rozbielonej leciutko czerwieni. Polecacie coś? Najchętniej tak w cenie do 50 zł.
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
summer może taki? http://ewalucja.blogspot.com/2012/03/classic-mauve.html ja jak robiłam arbuza na paznokciach to mieszałam kolory
nic innego mi nie przychodzi do głowy, trzeba na orlice zaczekać
|
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
W inglocie z tego co kojarzę jest arbuzowy, ale nie przypomnę sobie numeru...tylko on chyba z tej matwej/satynowej serii jest, więc trzeba z topem. :/
Dla mnie arbuzowy to Lunch at the delhi, OPI.
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam ciekawy komentarz od zagranicznego Anonimka. I eee, obraża w nim osoby, które wypowiadały się w tej notce: http://trustmyself-make-up.blogspot....-part-two.html
A treść komentarza (wylądował w spamie): I almost never leave a response, but I browsed some of the remarks on "Essence Crystalliced - part two: highlighter & liquid eyeshadow". I do have 2 questions for you if you do not mind. Could it be only me or do some of the responses look like they are written by brain dead individuals? :-P And, if you are writing at additional online sites, I would like to keep up with you. Could you make a list of every one of all your social pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed? Also see my page: kohl eyeliner I teraz zastanawiam się wtf?
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio u mnie też chodzą 'angielskie' komentarze
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie czy Biały Jeleń jest w Rossmannie? Albo Ziaja Ulga?
|
|
|
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast to opi wygląda obiecująco. Na niektórych swatchach jest taki jaki bym chciała. Będę musiała pochodzić po sephorach i obejrzeć go sobie na żywo, mam nadzieję że na niego trafię. |
||
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4960 |
|
Klientka w krawacie
|
Ziaji Ulgi nie ma- polecam szukać w Super-Pharmie albo Tesco. Biały Jeleń jest- ale tylko mydła (płyn, kostka), żel pod prysznic i płyn do higieny intymnej z tego, co się orientuję.
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do Tesco mi nie po drodze. Mam nadzieje, że znajdę żel do twarzy i płyn do higieny intymnej z Białego Jelenia |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Białego Jelenia chyba dostaniesz ale w Rossmanach Ziaja jest okrojona.
bardziej bym na to stawiała ![]() a ja lece notke o tuszu do rzes z Essence pyknąć
|
#4964 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
summerisgone:
Inglot nie ma shimmeru, jest kremowy, ma tylko satynowo-matowe wykończenie, więc żeby był błyszczący trzeba użyć top coatu/bezbarwnego na wierzch. Ja nie mam tego OPI, widziałam go u żony brata i obie orzekłyśmy, że to arbuzowy właśnie. Powiem Ci, że większość zdjęć jest przekłamana...na pewno nie ma w sobie tyle pomarańczu, na moje oko w ogóle nie miał, a przynajmniej na naszej karnacji tak nie wyglądał (ja mam jaśniejszą, ona ciemniejszą). Nie wiem czy uda dorwać Ci się go na żywo, bo to dość stara kolekcja. Tutaj jest porównanie z jakimś nowszym...ale ten Lobster ma drobinki i jest bardziej żelkowy na pewno, a Lunch to ładny krem. Wydaje mi się, że kolor tutaj jest dość dobrze pokazany (Lunch jest na środkowym palcu i małym) http://www.day-loves-colours.com/201...omparison.html
live long and prosper Edytowane przez Damaris_ Czas edycji: 2012-04-06 o 11:37 |
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj będzie o kremie Lierac
![]()
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zna się któras dobrze na księgowości, rozliczeniach, PITach itd?
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Klientka w krawacie
|
Od miesiąca używam żelu Babydream Kopf bis Fuss i jestem zadowolona, a polowałam na Ziaję Ulgę
![]()
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Do mycia twarzy polubiłam te sławne żele z Biedroniki, plus różne olejki.
A teraz chcę spróbować Nonicare...ale to nie w każdym Rossie jest.
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mycia twarzy u mnie fajnie spisuje się mydełko Super Tłuste (Mydlarnia Tuli), oliwka węglowa (też MT), a z żeli: oliwkowy z Ziaji
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn to tak nie do końca z PITem, mam problem dość mocno złożony. Wklejam moją wypowiedź z forum prawnego (na którym nikt mi nie pomógł )"W zeszłym roku pracowałam przez kilka dni dla firmy zarobiłam 130zł, został mi wystawiony PIT-11. Schody zaczęły się, kiedy okazało się, że razem z PITem na 130zł moje dochody za zeszły rok przekroczyły ten próg 3091zł (?), przez co moja mama nie dostanie "zwrotu za dziecko" wynoszącego 1000zł. Nasza księgowa powiedziała, że firma nie powinna w ogóle wystawiać tego PITa, ale jak już to zrobili, to mam do nich zadzwonić i poprosić o zmianę tego na ryczałt, a oni mają obowiązek(?) moją prośbę spełnić. Przez telefon rozmawiałam najpierw z panią, która nie bardzo się orientowała w tych sprawach, spławiała mnie mówiąc że się zapyta i do mnie oddzwoni, czego nie zrobiła. Dzisiaj zadzwoniłam ponownie, połączono mnie z ich księgową, która powiedziała, że już nic nie mogą zmienić bo wszystko jest zgłoszone i rozliczone, że przy podpisywaniu umowy nie powiedziałam że chce ryczałt (nie podpisywałam z nimi żadnej umowy), a na moją uwagę że poniżej 200zł nie powinni wystawiać PITa powiedziała "no tak, ale jakby pani przepracowała 2 miesiące to już by było powyżej 200zł, a my wszystkich rozliczamy tak samo." ![]() W końcu zapytała o co chodzi że tak mi na tym zależy, więc powiedziałam szczerze że o progi i zwrot podatku. Ucięła rozmowę karząc mi napisać do nich oficjalne pismo i wysłać pocztą." Dzisiaj pojawił się jeszcze jeden wątek w sprawie. Moja księgowa zadzwoniła i powiedziała, że ona mi tego ich PITa nie wliczy do rozliczenia rocznego i napisze pismo, że robi korektę na moją prośbę, ponieważ firma nieprawidłowo wypisała PIT. Mama kazała mi zadzwonić do tej firmy i powiadomić ich o sytuacji, żeby oni u siebie tez mogli to skorygować i żeby nie mieli problemu z US. Tak też zrobiłam, mimo to pani była bardzo niemiła i stwierdziła że dopóki ja nie napiszę do nich oficjalnego pisma to oni z tym nic nie zrobią i że ja będę miała problem z urzędem jak to skoryguję. I teraz nie wiem komu wierzyć, mimo wszystko moja księgowa wydaje mi się bardziej kompetentna, bo tamta pani chyba nawet nie zdawała sobie sprawy z tego że to ONI ŹLE WYSTAWILI PIT, nie wiedziała że poniżej 200zł powinni rozliczać ryczałtem i mówiła mi "nawet jak pani wystawimy ten ryczałt to i tak pani będzie musiała się z tego rozliczyć więc nie ma różnicy". A na pierwszej lepszej stronie internetowej na jaką weszłam jest napisane, że ryczałtu nie wlicza się do rocznych dochodów. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Konto usunięte
|
Na blogu eyeliner w pisaku Hean
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam mydła z nanosrebrem i spisuje się świetnie
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
i pewnie zaraz papa bo musze jechac z tata do babci. Wycieczka do olkusza nam sie szykuje... moze jak bede przejezdzac przez Krk to zobacze ktoras z was ?
|
|
#4977 |
|
po prostu Em :)
|
Patrz w okna może mnie zobaczysz.
|
|
#4978 |
|
Klientka w krawacie
|
Em, czyżbyś była strażnikiem osiedla
![]() - http://demotywatory.pl/777383/Osiedle-strzezone
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, a ja nie wiem czy pisać dzisiaj notkę na blog...jakoś chyba mało osób przez święta w ogóle zagląda na blogi,a ja nie lubię puszczać notek w próżnię...hm...w dodatku wciągnęłam się w robienie wzorków na konkurs i nie chce mi się odrywać. Sama już nie wiem. Może wieczorem się zbiorę.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

... Chyba nawet mam go w obserwacjach... Już kiedyś zastanawiałyśmy się nad fenomenem takiej liczby obserwatorów.