|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Tak sobie czytam co tam wczesniej omawialyscie
Co do CC kontra SN zadne nie jest lepsze - na prawde. im wiecej o tym mysle i sie dowiaduje tym bardziej sie w tym kierunku sklaniam. Wiadomo - SN moze miec mnostwo komplikacji. Osobiscie uwazam ze oni powinni przed SN robic USG, a chyba nie robia nigdy. I nie ignorowac kobiet ktore przeczuwaja ze cos jest nie tak. Ale przeciw CC tez jest cala lista. Wiadomo-dla dziecka to jest bezpieczniejsze, ale dla matki... Po pierwsze moga sie zle wkłuć i sparalizowac for ever. Po 2.moze sie okazac ze sie ma uczulenie na to co wstrzykuja i dostac drgawek i innych atrakcji. po 3. Po cesarce tez sa komplikacje - z blizna głównie, mozna np dostac zatoru, mi np nie dawali zadnych zastrzykow przeciwzakrzepowych dopiero pozniej sie dowiedzialam ze cos takiego istnieje. najgorszą komlikacją po CC jest smierć matki. Widzialam tez dziewczyne, ktorej ciecie zaropialo i kilka razy dziennie jej w tym grzebali bez znieczulenia zeby sciagac ta rope. Juz nie mowiac ze po SN zazwyczaj od razu sie funkcjonuje, i to tylko 12 godzin bolu. A po CC zawsze przez tydzien sie czlowiek ledwo rusza o tak boli blizna. Do tego daja oksytocyne ktora wywoluje bardzo silne obkurczanie sie macicy co strasznie boli, mimo znieczulenia. nie chce straszyc czy demonizowac. po prostu chcialam troche ostudzic ogolny entuzjazm. Ja rodzilam i tak i tak. I nie wiem co jest lepsze. Ale po Sn chyba lepiej potem sie czulam. Psychicznie glowie. Po CC nie wlaczyly mi sie hormony, nie mialam instynktu macierzynskiego, i bylo mi trudno takrze pod tym kątem. Oczywiscie nie jest to regulą. Zazwyczaj jest wszystko dobrze. Zaraz mnie Paula zrąbie pewnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
a to chyba jeszcze nie połówka bo dziś mam 19+1
sprzątam intensywnie ![]()
#3634 |
Rozeznanie
|
To na zapas
![]() Teraz z innej beczki, jeśli pozwolicie. Czy któraś z Was myślała o profesjonalnej sesji z brzuszkiem? Kurcze oglądałam zdjęcia takich dziewczyn na różnych stronach i są boskie. Tylko, że wykonuje się je w 9 mcu, jak brzusio jest już bardzo duży. Większość fotografów specjalizujących się w tych sesjach, robi także sesje maluszkom w pierwszych tygodniach życia i normalnie sama słodycz... No i pieknie mam 37stopni, wrrrrrrrrrr Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-04-06 o 10:10 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Rozeznanie
|
Dzieki Linzej za wsparcie
![]() Ale niedlugo to to nie jest niestety. Mam 20+2 tydz.c. Jeszcze 2 miesiace do 30... |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
Zakorzenienie
|
Depoison ja mam jednak mocne postanowienie dystansowania sie od rodziny - szczgólnie mojej, bo teść i teściowa są bardziej w porządku... Zreszta teściową umiem łatwo spacyfikować
![]() ![]() Co do Twojego teścia, to cóż, nie powinien sie wtrącać i Cię pouczać w tej kwestii. Może delikatnie wypowiedzieć swoje zdanie, ale już jakieś próby udowodnienia Tobie, że źle robisz ... nieee ![]() ![]() Cytat:
Oni po prostu chcieliby żebyśmy się dorabiali hehe, jedno mieszkanie mamy, noo - to teraz czas na drugie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad.1 Ja też czułam ją mocno i często przez ostatnie 2 dni, a dzis rano tylko takie nieśmiałe puk puk kilka razy i koniec... Ehhh.... Ad.2 teściowie nie pytają, tu chodzi o moich rodziców ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam troche zdolnosci wiec sama sobie robilam sesje ale bardzo sie z niej ciesze. W koncu to bardzo krotki okres w zyciu ![]() mi sie udalo kilka dni przed porodem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
wrocilam wlasnie z zakupow. Ledwo doszłam
![]() kupiłam sobie w ciuszku 2 pary spodni i bluzeczke ![]() jeszcze mi tylko z zakupow zostały soki,wody bo juz niemam, mleko, jakies owoce i skladniki na ciasta chce robic ta kremówke papieska i zeberke ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-06 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chce panikowac. I tak mam dosc stresow ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ojej - chyba przegapilam swoje połowinki... ![]() Dzis 20+2 tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego Wam nie napisalam, ze bylismy z synkiem u fryzjera
![]() ![]() Irokez nam nie wyszedl tak jak chcielismy, ale bedziemy teraz zapuszczac i wygolimy boki niedlugo ![]() Fryzjerka nie byla super wprawiona, maly siedzial grzecznie, ale ona sie bala ze zacznie plakac jesli uzyje maszynki ![]() ![]() Bylismy w dzieciecym, mieli taki fajny malutki, wysoki fotelik z niby-kierownica z przodu ![]() ![]() ![]() ![]()
#3641 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mam dylemat, bo zawsze chcialam zeby moja corka miala dlugie wlosy (ja nigdy nie mialam), a teraz gdy maz zajmuje sie jej czesaniem i wyglada jak mały mop zazwyczaj to sie zaczynam lamac czy jej nie sciac na krotko.. Moich mezczyzn tez dzis chce obcinac - ale maszynką sama ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() zostawisz kawalek? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem zadowolona ze spodni ![]() ![]() jedne szare takie cos w stylu haremek a drugie czarne rureczki jak talala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- to wpadnij na ciacho jak juz zrobie ![]()
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek chciałabym nowy, tani, lekki i trwały. ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- I na razie nastawiam się na poród sn. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() troche juz popukał do mamy, ale malo dzisiaj ![]() kupiłam sobie herbatke z meliską, bo cos poddenerwowana jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dal mi oficjalny zakaz zapuszczania wlosow malemu, bo ma wygladac jak facet ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja jutro zaczynam III trymestr ![]() jeszcze nie, połóweczka będzie jak skończysz 20 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepiej to jak brzuch twardnieje to zacząć obserwować jak często i na jak długo, w jakich sytuacjach i o tym opowiedzieć ginowi. On już będzie wiedział najlepiej czy to coś groźnego czy nie ja u siebie też zauważyłam, że jak młoda dwa dni szaleje w brzuchu, to potem dzień-dwa jest spokojniejsza, jakby musiała "odpocząć" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta moda na chusty jest... to tylko moda. Przereklamowana. Na prawde Jeszcze nosidelko - takie zapinane i dobrze wywazone to ok, ale w gorach na szlaku gdzie sie wozkiem nie ujedzie. Ale do sklepu... chyba ze ktos chce koniecznie zaszpanowac... Nosilam w chuscie, nosilam w nosidelku, i moge z doswiadczenia powiedziec - na zakupy tylko wozek, i rece wolne i caly ciezar zakupow do wozka idzie. no ale jak ktos koniecznie chce miec zylaki to jasne ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Prince-polo - super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
![]() ja już od rana szpital kościół zakupy wszystko załatwione ![]() Kochane dziękuje za kciuki ![]() ![]() ![]() na usg wszystko wporządku ![]() ![]() ![]() ![]() teraz lece was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przez ostatnie dwa dni miałam marny apetyt i brzuch mi zmalał. Czyżby to nagłe powiększenie sprzed kilku dni wynikało z pracy jelit, albo zatrzymanej wody? ![]() Pumas, phdwao - piszecie, że 40 min. w foteliku to max, a przecież wiele podróży trwa dłużej. Czasem tyle trwa przejazd przez Trójmiasto, a gdzie czas na przejazd kolejnych 120-200 km? Albo na jeszcze dłuższe trasy? Byłam dzisiaj na badaniu glukozy z obciążeniem 50g i udało się! ![]() Słyszałam, że niektórym pomaga leżenie, więc spędziłam godzinkę na kozetce, po czym co prawda bolał mnie krzyż, ale najważniejsze, że nie zakończyłam badania przed czasem. Poprosiłam o przekazanie wyników do mojej przychodni (ta sama sieć) i mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj je odbiorę. Cytat:
Ad. 2 Chyba bym stamtąd uciekała... ![]() Ad. 3 W Twoim wypadku to niepokojący objaw. ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
muminek-super że wszystko w porządku
![]() Wróciłam z zakupów i padam na ryjek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() kathrinaaaaa powiem Ci, że mi w ciąży robi się słabo dość często...a nigdy nie miałam z tym problemu. Ostatnio jak nawet siedziałam, to myślałam, że zemdleje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zadomowienie
|
Uciekam dalej sprzątać..a potem do mamy pomóc jej w gotowaniu na święta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę się pakować. Przez chwilę po fenoterolu mi dość mocno puls podskoczył (ale nie powyżej niepokojącej wartości), ale położyłam się na chwilkę i jest lepiej.
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję muminku !!!!!!!!!!!!!! a dzidzie masz ogromną !!!!!!!!!! 1200 g to bardzo dużo jak na ten wiek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. to tez mozliwe ![]() 3. No wlasnie. Kuzyni męża jezdzą ze swoimi maluchami z twojmiasta do Poznania na kazde swieta, nawet niedlugo po porodzie. To dobre 5 godzin jazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
Muminku - super że już po! I że wszystko dobrze. Masz już całkiem duzego chłopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.