|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
Zazdroszczę, mój jest widoczny na pierwszy rzut oka, a sądząc po tym jak prezentuje się cellulit mojej mamy to mogę mieć takie genetyczne skłonności, że nic z tym nie zrobię
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Choć myślę o oczyszczaniu warzywami , raz na jakiś czas.Siedzę z henną na głowie, jeszcze z 2 godziny. Już mi się nie chce ![]()
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Kupię sobie tą szczotkę, ale zastanawiam się jeszcze nad tą szorstką rękawicą to katowania moich pośladów i ud.
Co do tych głodówek to ja np. nie jestem za bardzo przekonana bo wydaje mi się, że następnego dnia zjada się całą lodówkę ![]() Ale to tylko moje takie myślenie... Oczywiście trzymam kciuki i mam nadzieję, że głodówka wypali bez żadnych komplikacji
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
jeu, dziś dostalam ekspander. Wydaje mi się, że będzie odpowiedni do ćwiczeń TF. W ogóle, fajna sprawa, muszę poszukać innych ćwiczeń z jego wykorzystaniem
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
czyli ekspander bez tej dodatkowej gumy którą Ty masz mi styknie na TF? to fajnie, jeśli będę musiała wydać tylko 40zł na ćwiczenia w domu
a co do głodówki to nie wiem jak ją zniosę - myślę, że po głodówce wcale nie jest się tak głodnym, bo jednak kurczy się żołądek i organizm potem reaguje inaczej na dostarczone jedzenie - lepiej je przyjmuje i się nim zajmuje bo się zwiększa wrażliwość insulinowa i lepiej sobie radzi z węglami. dlatego myślę, że warto sobie takie głodówki robić, ale na pewno nie jest to łatwe...
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja już swoje zakupy treningowe zakończę na tym etapie, bo inaczej zbańczę ![]() Powodzenia z tą głodówką ![]() Ja właśnie robię jakiś durny projekt do szkoły...i nie mogę rozkminić o co chodzi autorowi
|
|
|
|
|
#1927 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknie naprawdę gratuluję : DCytat:
![]() zresztą jak jestem opalona to odrazu mi się wydaję że cell mi się spala i go nie ma skombinuję troszkę kasy to się chyba na solkę wybiorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak nie my to kto?
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Ehh..czasami nie wiem czy to ja jestem tak głupia czy wykładowcom się w głowach poprzewracało generalnie... .Chyba dziś nie pójdę spać normalnie...tyle mi się wszystkiego nagromadziło... |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie przemęczaj się nie warto uciekam spać może zasnę chociaż wątpię bo mam małego stresa ale dam radę ![]() dobranoc i kolorowych
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka - wierzę w to, że dostaniesz pracę i trzymam mocno kciuki!!!! tak samo wierzę, że wytrwasz cały dzień bez jedzenia
tak samo jak ja wierzę, że uda mi się to w sobotę w sobotę dzień z TŻtem, więc będzie bardzo ciężko, ale dam z siebie wszystko ![]() i trzymam też kciuki za Twoją i Little prezentację uda Wam się ktoś te studia kończy w końcu ;] a co do wykładowców i ich pomysłów to czasami naprawdę są z d... wzięte...
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zrobię jeszcze coś i zmykam do spania, bo będę jutro nieprzytomna...zmyłam hennę po 5 godzinach , jak zrobię zdjęcie to wstawię oczywiście ....jutro 3 posiłki, z racji Wielkiego Piątku. Będzie owsianka z bananem, makaron razowy z jajem i może jakiś serek tudzież tuńczyk na kolację, zobaczymy .Dobranoc, Kobietki!
|
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale absolutnie nie namawiam na dłuższą głodówkę, bo to głupota była z mojej strony.Cytat:
![]() Ciężki dzień dzisiaj, bo idę na piwo z koleżanką i boję się, że zeżrę coś niezdrowego
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Kurka ale pada a ja wlaśnie zaraz wychodzę z domku Herbatka zaliczona woda zabrana i w drogę jabłko też wezmę jakby mnie naprawdę coś ściskało w środku ![]() I trzymajcie za mnie kciuki ![]() Miłego dnia jak wróce to zdam Wam całą relację baju
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na wagę dzisiaj i totalna załamka 61kg. co ja mam zrobić? wg mnie nie da się odchudzać bez ruchu, a ja i tak nie mogę go mieć przez jeszcze następnych kilka dni.. tragedia
trzymamy kciuki Smerfetko ![]() nie, dłuższej głodówki bym nie zrobiła, bałabym się, że padnę. jak ja nawet nie wiem, czy przeżyję jednodniową
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
jeu dziwna sprawa, bo bez ruchu też da się chudnąć... kurczę nie ciekawie...
u mnie pochmurno, mokro zrobilam już jeden biszkopt, zaraz drugi mama makowca robi , a ja coś nowego próbuję kawuś na biszkopcie, z piankami zobaczymy co to wyjdzie![]() jeszcze nic nie jadłam, ale planuję na 10 śniadanko ze 3 posiłki zjem, bo głodówki nie będę robić, ale po świętach zrobię sobie mały detoks
|
|
|
|
#1936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gumiaki włóż i żadna kałuża Ci nie straszna, ja uwielbiam gumiak na deszcz a mam dopiero od roku, bo myślałam, ze to obciach trzymamy POWODZENIA ![]() Cytat:
daj sobie na wstrzymanie, nie dołuj się i od wtorku zacznij działać coś i będzie dobrze ![]() Postaram się zrobić zdjęcie bryli póki co koktajl a raczej tak super mus mi wyszedł kurde trzeci dzień @ a jeszcze czuję ból brzucha ![]() Dobrego dnia
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie bójcie się, nie przesadzam z nim i nie wyglądam jak pomarańcza. Wręcz przeciwnie, kupiłam sobie taki za niecałe 2 euro i to jest chyba najlepszy samoopalacz jaki miałam. A 'opalenizna' po nim jest mega naturalna i celulit mniej widoczny Polecam wam wszystkim zamiast katowania się na solarce ![]() Trzymam kciuki za wasze projekty ! Smerfetko, zdaj relacje jak poszła rozmowa . agulaaaa, ja chyba nie mogłabym się opanować od 'spróbowania' tych wypieków. Na samą myśl mi ślinka leci ![]() jeu, ja ci to mówię, że na pewno zrzucisz te kg. Nie ma się co załamywać. Na pocieszenie ci powiem, że moja waga, która wygląda na bardzo porządną jest nieobliczalna ! Wchodzę na nią i jest 56,1 kg. Wcho0dzę po 10 sekundach 56,6 i tak w kółko... Idę biegać, robić aerobik i brzuszki...chociaż średnio mi się chce.
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
choco loco spróbować to nie spóbuję, co najwyżej w niedzielę i poniedziałek
postaram się nie obżerać... oby ciasto wyszło niedobre to nie będę miała problemu jeszcze moja siostra babeczki robi to już całkiem..
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() kiedyś się tu troszkę udzielałam, ale czasu przybrakło na pisanie... ale w miarę regularnie podczytuję i zauważyłam że kiedy pisałam na wizażu moje spisy jedzeniowe to łatwiej było się powstrzymać przed pokusami więc wracam, jeśli można? ![]() Dużo tu nowych dziewczyn, więc się przedstawię, imię macie w nicku, mam 23 lata, jakieś pół roku temu był moment że ważyłam 68 kg, obecna waga to 61 kg, wzrost 168, chciałabym zejść do 55 ale zobaczymy... ![]() Póki co jem owsiankę z jabłuszkiem, na przekąskę w pracy jogurt z zieloną herbatą, a na obiad chyba będzie sałatka śródziemnomorska bo tylko to w pracy mam dietowego
|
|
#1940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie opalam się, od kiedy zażywałam retinoidy, w ogóle solarium odpada. Powodzenia! Trzymam kciuki, byś nic nie pożarła ![]() Cytat:
Robimy sernik (będzie można zjeść ), mazurki, ciastka i babeczki...będzie kusić...![]() Ugotowała już żurek, będę też robiła sałatkę z kaszy gryczanej, kuraka, brokułów, ogórka, groszku - na dietetycznie ![]() Będą roladki z indyka, i zrobię też pieczeń rzymską, także w miarę dietetycznie - udało mi się przekabacic mamę ![]() Cytat:
Właśnie, Smerfetka! Jak poszło ?Zazdraszczam! Ale ja dzis wieczorem też się wyżyję TF 55 EZ, myślę o bieganiu, ale zobaczę jak pójdą prace przedświąteczne. Śmigam dekorować mazurki ![]() Nawet nieźle się trzymam z dietą, jak na te aromaty z kuchni ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cześć, Karolciu! Marta jestem, miło mi !Swoją drogą, jutro mam się ważyć Kobietki - się boję, bo czuję, że szału nie ma Chyba mi mięśnie nadbijają i się niepotrzebnie dobijam...
|
|||
|
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje drogie mowilam wam ze moim celem jest zmiescic sie w moje spodnie, wiec wczoraj dopielam guzik, ale brakuje jeszcze w pasie, bo ma jeszcze pasek taki, jak sie juz w nie zmieszcze to wam pokaze
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
no hej dziewczynki
Karolcia- czeeeeść !Mi się japka uśmiecha, bo tak sobie myślę ile osób zwraca się do mnie po imieniu.. jak się np. przedstawiam z kimś to pierwsze co mówię to: ''jestem Dżonka, miło mi" a po chwili myślę sobie ''Jaka dżona!? jestem przecież Anka'' Mimo pogoda beznadziejnej jestem dziś pozytywnie nastawiona Byłam z bratem na zakupkach i rozmawiałam z nim sobie o różnych dietach i sam powiedział, abym mu pomogła ułożyć dietę dla niego On jest szczupły, tylko chce spalić tłuszcz z brzucha i wyrobić mięśnie, W sumie on waży 68 przy wzroscie 177. Fajnie, że np. jak bedzie w domu na weekendach to mnie przy okazji nie bedzie kusil slodyczami tylko za to pójdziemy przykładowo pobiegać. Na obiad będzie rybka w otrębach i płatkach owsianych uwiielbiam Co do samoopalaczy, solarki, moja kumpela opalała się jak było przez kilka dni 20* i przyszła do szkoły, a kazdt reagował: Ale solaaaaaraaa z niej'' trochę to ''dziwnie wyglądało, bo ledwo snieg stopnial a ta taka juz opalona. Szybko ją slónce łapie, na wakacjach zawsze jak murzyn wygląda.jeu- Ja Cię rozumiem, że wytrzymac nie mozesz bez cwiczen, mialam podobna sytuacje rok temu, mialam szyne na kciuku i gips na kostce i tez praktycznie nic nie moglam robic, a to byl okres, w ktorym intensywnie trenowalam siatkówkę, bo sie przygotowywalam na wazne bardzo mecze, 3 tyg. bez sportu, 6 kg przyszło wtedy.. Cięzko strasznie bylo. |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
LittleWoman to fajnie
ja myślę jakiś owoc, a tak to kefir, jogurty itp![]() Dżonka mówisz zapominasz jak masz na imię? fajnie miec ksywę, która Ci się podoba, gorzej, jak nie i przylgnie czasem coś do kogoś.,.ja zrobiłam już kawusia, jeszcze wierzch posypię startą czekoladą i będzie grzecznie na mnie czekał do niedzieli ![]() ja póki co zjdłam na sniadanie 2 kromeczki chleba z rybą w sosie pomidorowym.. nawet nie jestem głodna, bo dużo piję ![]() ostatnie porządki, jutro zrobię jakąś sałatkę i koniec nie ma co przesadzać![]() kurczę oczko coraz bliżej, tak się miałam wziąć za siebie po świętach, ale znajomi już mi powiedzieli, że mi nie odpuszczą
|
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
aso, ogromne gratki za dopięcie guziczka. Nie ma nic bardziej motywującego niż zmieśic się w ciuchy, które były ewidentnie za małe
![]() Ja już zrealizowałam cały mój plan ćwiczeniowy na dzisiaj. 20 min biegu 30 min aerobiku 160 brzuszków Jestem po odświeżającym prysznicu i czuję się super. Niedługo obiad, a na obiad ryba. Jeszcze nie wiem z czym, ale pewnie z jakimiś warzywkami.
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja dopiero do domku przyszłam zmarzałam jak ch****a ale co tam
) byłam w sumie dobrze poszło ale to jest sklep spożywczy i jest otwarty pon-nd a moje zjazdy są co tydzień więc chyba nic z tego nie będzie no ale zobaczymy za tydzień mają mi dać odpowiedź no ale po świętach idę jeszcze w jedno miejsce![]() Póki co trzymam się i piję właśnie zieloną glodu nie czuję ale udusić Was to mało o takich pysznościach piszecie że zresztą moja mam też będzie dziś piekła a ja z nią ![]() Karolcia, hej hej witaj Puchatek, ja też dopiero w tamtym roku zaopatrzyłam się w kalosze ale teraz wszyscy w nich chodzą więc nie wychodzę na wieśniarę ![]() Jeu, gdzie Twoja pozytywna energia? już mi ją tu z powrotem zapodawaj co t za jakies płakanie?? sama powiedziałaś że schody zamiast windy, spacerki to zaraz Ci ten kg polecą zobaczysz nie będzie tak źle jakby się wydawać mogło Agaaa, nie kuś!! ![]() Aso, z niecierpliwością czekamy na foteczki i ogromne brawa że wkońcu się udało ![]() Loco, ja kiedyś jak się posmarowałam to wyglądałam jak mega wielka gruba pomarańcza ![]() Dzovanka, miło mi ja Aneta
|
#1946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba w święta w ogóle nie będę jadła ciast itd, bo jestem załamana, a wszyscy tego tyle narobili, szczególnie przyszła teściowa - 2 serniki, ptasie mleczko, babkę, ciasto-roladę z brzoskwiniami, u mnie w domu sernik na zimno i przekładane wafle - masa kajmakowa, dżem i masa makowa Cytat:
bo jak znowu będę musiała iść do lekarza to załamka totalna...ciężko dać na wstrzymanie, jak jeszcze przytyję 1,5kg to wrócę do punktu wyjścia... czuję się tragicznie, choć jak się pomalowałam itd. to od razu lepiej się czuję : D Cytat:
![]() kiedyś zrzucę, ale demotywuje to, że w ciągu 2 tygodni (!!!) nabiłam sobie 4kg ;| i praktycznie wróciłam do punktu wyjścia... Cytat:
Cytat:
za moment będą za luźne i będziesz musiała je zmniejszac! :Pszczerze mowiąc to przez te 2 tygodnie więcej razy zawaliłam niż trzymałam dietkę, alre to ze względu na moje samopoczucie. jak nie mogę ćwiczyć nie mam endorfin, więc jadłam słodkości (w moim wypadku budynie, choć wpadły też batoniki i czekolada i ciasto no mieszczę się w te spodnie 34, ale no tak trochę na siłę... wiem, że muszę schudnać z 2-3kg, żeby weszły tak bez problemu ; ) w ogóle moim marzeniem był rozmiar 36, 34 nie pogardzę (Szczególnie jak mam taki rozmiar w szafie), ale na pewno 32 bym nie chciała nosić, bo to już jak dla dziecka xD Cytat:
fajnie, że masz ksywkę, którą każdy lubi ^^ na mnie zawsze wołali w liceum Joanna, a nie Asia, bo wszyscy twierdzili, że Joanna do mnie nie pasuje bo mam taką dziewczęcą twarz i zachowuję się niepoważnie ; ) tak na zasadzie przeciwieństwa, ale było to miłe : D na studiach to już jestem Asia i tyle ;p nigdy nie miałam jakiejś ksywki ;p także wiesz, co czuję... tragedia te kontuzje :/ chce się prowadzić zdrowy tryb życia, a tu buuum i kontuzja... to bardzo demotywuje, szczególnie jak jest się takim zapaleńcem i bez ruchu to jak bez powietrza... ufff ;p no to się rozpisałam. a co u mnie? oprócz histerii całkiem ok. na śniadanie była owsianka z bananem, serkiem wiejskim i wiórkami kokosowymi. na II śn był serek wiejski z pomidorem oraz bardzo cienka kromka razowego z masłem orzechowym. co potem to się zobaczy przed obiadem postaram się nie zjeść nic - ewentualnie dokończę moją sałatkę z tuńczykiem (zostały jej może 2 łyżki) - bo obiad jakoś ok. 17 będzie ; )zastanawiam się nad ściągnięciem sobie jakiegoś stretchingu, pilatesu, jogi czy czegoś... może chociaż to mogłabym poćwiczyć? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Smerfetka - już pół dnia głodowania za Tobą, nie złamiesz się czytałam gdzieś, że najgorszy na głodówce jest pierwszy głód, jak się go zwalczy to potem już z górki ! także na pewno dasz radę, mocno trzymam kciuki!a co do pracy, może jakoś uwzględnią te Twoje zjazdy, choć może być różnie. ja też musze iść się rozejrzeć za pracą, ale coś ciężko to widzę ;/
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
jeu wiem o czym mówisz, ja w tamtym roku się odchudzałam schudłam 8-9 kg, zajęło to trochę czasu, wysiłku, odmawiania ciasta, piwa, i co? ptzytyłam 10 kg dosłownie w 2-3 miesiące... teraz muszę strzelić sobie w policzek, bo nie mogę tego zaprzepaścić, a potem znowu od nowa zaczynam, nie mogę!
melduję 50 min na orbim, od razu lepiej idę zaraz obiad szamać
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Jeu, główka do góry! wszystko będzie dobrze a zobaczysz że jak zaczniesz spacerować kg same sobie pójdą
![]() Co do głodówy to moim zdaniem kryzys mnie dopadnie dopiero wieczorem jak poczuję zapach piekących się ciast. Zresztą wieczory są zawsze najtrudniejsze jak dla mnie w dzień spoko ale wieczory ![]() a z pracą to nie sądzę żeby je uwzględnili no ale zobaczymy nie poddaję się chociaż czasami jest bardzo ciężko ![]() Agaa, najgorzej jest popaść w trans a jak zjem jedno ciasto nic się nie stanie i tak potem leci 2, 3, 4...najważniejsze to umieć sie oprzeć tym wszystkim zlym pokusom
|
#1949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do wtorku jeszcze sporo czasu Cytat:
Wczoraj objadłam się, że aż wstyd. Wpadła do mnie przyjaciółka i szło ciastko jedno za drugim. Moja wola, chyba nie jest taka silna jak myślałam. ma któraś z was receptę jak przetrwać święta bez znaczącego przybrania na wadze?
|
|||
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
Też się chętnie dowiem, jeśli ktoś zna jakąś magiczną sztuczkę
.Zjadłam właśnie serek z miodem, otrębami, siemieniem, żurawiną, orzechami i słonecznikiem. Zabieram się za sprzątanie, później poćwiczę, może pobiegam i na kolację tuńczyka troszkę po treningu zjem .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

, raz na jakiś czas.

uważaj na siebie.
pięknie naprawdę gratuluję : D

, a ja coś nowego próbuję