|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzeczy, bez których dziecko może się obejść.
No właśnie pomiędzy interaktywną a edukacyjną jest ogromna różnica, bo interaktywna to jest taka, która robi kilka rzeczy na raz, chociażby świeci i gra muzyczkę, albo jeszcze jeździ do tego. Sporo interaktywnych ma funkcje edukacyjne, ale nie każda edukacyjna jest interaktywna i nie każda interaktywna jest edukacyjna
Jeżeli chodzi o przykłady, to powiedzmy taka kostka jest fajna, bo ma różne tekstury i żywe kolory: http://allegro.pl/kostka-dla-malucha...190361614.html |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam kupic corce w tamtym roku na urodziny ale jak poczytalam ile wypadkow rocznie to zrezygnowalam, u nas jest na tym tyle wyapdkow i urazow ze jak masz tampoline na ogordzie to placisz wiecej za ubezpieczenie domowe u nas zbedne...chustawka, i wiele wiele zabawek |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy takiego krokodyla http://allegro.pl/ks-kids-edukacyjny...251312256.html trafiony prezent gwaizdkowy,a na poczatku wygladało na to,ze przybył nam zbędny duzy grat
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-04-05 o 20:02 |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszłabym zrobić maseczkę albo coś w ten deseń ![]() a ten krokodyl, to super fajny, my mieliśmy tylko kostkę edukacyjną mothercare za 70 zł i to mała kostka, a tutaj wielki krokodyl za 150. mnie tylko denerwują prezenty , które nie mają sensu - pudełko z muzyczkami, klocki dla dzieci od lat 3, gdy ma rok, cymbałki z pałkami którymi można wybić sobie oko, telefon który nie robi nic oprócz tego że dzwoni. to są zabawki bez sensu. i wiadomo, kto takie prezenty kupuje
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola nosi i takie z smaochodami,a co ,równouprawnienie
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa już wiem, co miałam napisać kiedyś
Chciałam córce kupić komplet sztućców dla niej, by wygodnie się jej jadło - i doszłam do wniosku, że niepoważna jestem. Świetnie radzi sobie tym, co mamy, tzn. nabija na widelec, łychą je o tyle o ile, dokarmiam. Odpuściłam ekstra sztućce.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33374720]Aaaa już wiem, co miałam napisać kiedyś
Chciałam córce kupić komplet sztućców dla niej, by wygodnie się jej jadło - i doszłam do wniosku, że niepoważna jestem. Świetnie radzi sobie tym, co mamy, tzn. nabija na widelec, łychą je o tyle o ile, dokarmiam. Odpuściłam ekstra sztućce.[/QUOTE]moja mloda dostala sztućce z ikei, miniaturke doroslych gdyby nie to to bym zadnych nie kupowala, bo wlasnie swietnie radzi sobie z "doroslymi" a co mi jeszcze przyszlo do glowy, to gryzaki moja corka w ogole ich nie chciala gryzc, baa w ogole ich do buzi nie brala
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
U nas gryzaki też okazały się zbędne,
i z takich rzeczy co nawet nie kupiłam to wymysł jak doidy cup, siateczki na owoce tez nie posiadamy.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-04-05 o 22:38 |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
u nas gryzaki się przydały,nadal się przydają,doidy był konieczny,siateczki nie mamy i nie będziemy raczej mieć
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
doidy mamy, ale mala nie chce z niego pic
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam taki problem,ze mała nie akceptowała butelki,z niekapkiem sobie srednio radziła,a kiedy musiałam gdzies się ruszyć bez niej ,to z czegoś jje mleko trzea było podać...i padło na doidy,miała chyba wtedy ok 4 m-cy i załapała
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o co się kłócić, dla ciebie niezbędne, dla mnie zbędne ![]() U nas niekapki też na razie zbędne. ![]() Mam nadzieje, że wkrótce się to zmieni i się nauczy z jakiegoś pić.
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak samo,pozniej młoda zaakceptowała tez bidon,niekapki średnio jej pasują...
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Agacie też długo niekapek nie pasował, ale u nas było też kiepsko w ogóle c chęcią picia, bardzo mało piła. No ale skoro niekapek nie, to nauczyłam ją z butelki zwykłej pić, a dopiero potem załapała niekapek
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kysz siło nieczysta z tym różem [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33374720]Aaaa już wiem, co miałam napisać kiedyś Chciałam córce kupić komplet sztućców dla niej, by wygodnie się jej jadło - i doszłam do wniosku, że niepoważna jestem. Świetnie radzi sobie tym, co mamy, tzn. nabija na widelec, łychą je o tyle o ile, dokarmiam. Odpuściłam ekstra sztućce.[/QUOTE]Słuchajcie a kiedy dzieci zaczynają jeść same sztućcami? Bo widzę po swojej 13 m-cznej córce że łyżką próbuje ale jej duzo spada, a widelec to już zupełnie nie ten rozmiar
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33382817]Agacie też długo niekapek nie pasował, ale u nas było też kiepsko w ogóle c chęcią picia, bardzo mało piła. No ale skoro niekapek nie, to nauczyłam ją z butelki zwykłej pić, a dopiero potem załapała niekapek
[/QUOTE]moja też jakoś nie przepada za piciem
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33382817]Agacie też długo niekapek nie pasował, ale u nas było też kiepsko w ogóle c chęcią picia, bardzo mało piła. No ale skoro niekapek nie, to nauczyłam ją z butelki zwykłej pić, a dopiero potem załapała niekapek
[/QUOTE]u nas butla w ogole nie wchodziłą w grę,młoda dostawała wscieklizny przy próbie kontaktu dlatego kombinowalismy z czymś innym
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nic chciała pić miała chyba wszystkie możliwe niekapki i bidonki. A teraz pije przez słomkę ze szklanki i w zasadzie głównie wodę, także niepotrzebnie wydawałam kasę, starczyło pokazać jak działa słomka
Na wyjścia mam ten bidonik z canpola z rurką.
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja młodą uczę pić ze zwykłego plastikowego kubka, coś tam wypije, sporo uleje, ale ćwiczymy drugi dzień i się nie poddajemy (niekapek służy za gryzak, a do roku chce się rozstać z butelką (choć marnie to widze, bo w zaadzie mamy tylko jedno karmienie butelkowe - na noc, ale fajnie by było zjeść do tego jednego).
Co do zabawek to Młoda antyzabawkowa, jak była młodsza to bawiła się dużo laleczką z Lamaze, odkąd jest mobilna zabawki ma w nosie. Ostatnio zrobiłam jej sama zabawidło - pofarbowany różnokolorowy ryż wrzciłam do butelki, do tego gałązki, kamyczki itp. i dzieć ma zajęcie. Co do spodni w samochody nie mam nic przeciwko, wręcz lubie, unikam różu jak ognia. Doczytałam wstecz ja ze swojego dzieciństwa pamiętam jak wyprodukowałam książke o kaczuszce, nabazgroliłam jakies literki, narysowałam kaczke, pociełam złożyłam i zabawe w rakiete z poduszek komputer pokładowy naryzowany na odwrotnej stronie puzzli - kazdy puzzel osobny klawisz.A zabawek FP nie trawie, wręcz przerażają mnie te uśmiechnięte mordki na telfonikach/odkurzaczach itp. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-06 o 20:43 |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze niekapka ze słomką muszę spróbować
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez te mordki lekko przerażają,taki trochę klimat jak z " Laleczki Chucky" (no i sie wydało ,ze młoda nie ebdzie meic zabawek FP -bo matka się boi )---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- my mamy taki http://allegro.pl/avent-kubek-bidon-...229526110.htmlwygodnie się zamyka (przesuwana w bok kopułka,słomka się zgina) ,łatwy do mycia,nic nie przecieka
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast ostatnio przesadziliśmy z różem i na 1 urodziny młoda dostała sporo ubranek w jednym kolorze ostrym różu i od tej pory szukam khaki, żeby to jakoś złagodzić. poza tym mi najbardziej podoba się pudrowy jasny róż plus khaki, albo biały w połączeniu z jeansem. tego ostrego różu nie lubię za bardzo. a już w ogóle nie lubię spodenek z motywem chłopięcym, bo jak to wygląda - wszystkie różowe albo dziewczyńskie bluzki i spodnie dresowe w samochodzik plus fioletowe lakierowane sandałki..
Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2012-04-07 o 05:10 |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie mam problemu,bo nie znosze lakierków
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydał mi się leżaczek i pchacz , wielka profilowana wanienka . ale u mnie wydatki poszły na dwójkę dzieci . rower biegowy mała teraz dostała i jej się podoba nie miała za to takiego plastikowego badziewia .
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
podejrzewam, że jesteś trochę typem chłopczycy, nie?
![]() ja uwielbiam te wszystkie dziewczyńskie rzeczy ![]() wózek też mamy brązowo-różowy. no ale co za dużo to nie zdrowo. ostatnio podoba mi się pistacja i pomarańczowy. ogólnie soczyście i kolorowo.
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Layla, ja jestem troche typem chlopczycy i bardzo lubie rózowy kolor. jest kilka odcieni rózu, ktore uwazam za piekne a mimo to, roz nie dominuje w swiecie mojego dziecka, bo nie chce sobie tego koloru obrzydzic
![]() lakierki tez lubie, ale najbardziej sznurowane, na płaskim obcasie ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- aha. znaczy róz i lakierki sa typowo dziewczynskie zajechalas stereotypem
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie nie jestem typem chłopczycy a za różem nie szaleję
![]() Lubię róż ale z umieram. Młode ma trochę różowych ciuszków, bo w mojej wsi ciezko dostac cos nie różowego dla niemowlaka. A teraz juz jest spory wybór.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Haters Gonna Hate 

Ola nosi i takie z smaochodami,a co ,równouprawnienie