Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 12:14   #2791
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

U mnie alkohol ma być ale nie dużo, tylko to co zostało z wesela więc wypiją po kieliszku . Inaczej się nie dało

Ciekawe jak tam Pearl ???

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:38   #2792
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Też mam 6
3 x pistolet i 3 razy zwykła igła do szycia
Jedna dziurka już mi zarosła
Co do pogrubionego to miałam kiedyś taką czaderską czarną koszulkę z tym napisem i starym podpierającym się na lasce punkowcem - matka z babcią tarły mi obrazek pumeksem To wtedy chyba napisałam jakiś tekst z Sex Pistolsów na pięknie pomalowanej bielutkiej ścianie u mnie w pokoju czarną kredką węglową lub pastelową hmmm... Chyba jednak pastelową Więcej mi już koszulek nie ruszały
oj u mnie by to nie przeszło, mam w domu zbuntowaną nastolatkę i jak nic dostała by w rękę wałek i wiadro z farbą i jechana
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

niedawno na jakimś programie leciała Arabela teraz sobie przypomniałam jak zobaczyłam spis na tej stronie
Blekota i Mlekota
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

dziś byliśmy u chirurga w Instytucie Matki i Dziecka w sprawie spodziectwa Alana. Będzie miał operację w wieku 18 miesięcy. Ale Pan Doktor powiedział, że tak mu siusiaka naprawi, że nie będzie śladu po tej wadzie. Kamień spadł mi z serca. 16 kwietnia idziemy jeszcze na konsultację do innego lekarza. Chciałabym poznać opinie dwóch lekarzy. Bidula się wycierpi

p.s. lekarz był tak przystojny i męski, że z moją mamą zaśliniłyśmy podłogę. Do tego uprzejmy i elokwentny
dobrze, że nie będzie śladu po wadzie, trzymam kciuki
Cytat:
Mamusie butelkowe zakochałam się w firmie Tommee Tippee po zakupie trzech butelek 150 ml. Teraz są już za małe i zakupiłam butelki 260 ml. Są fajowe, bo można dokupić taki pojemniczek na mm, który się wkłada do butli z wodą. Jak chcemy zrobić mleczko na spacerku wyjmujemy z butelki pojemnik, wsypujemy mm i mleczko gotowe.
o kurcze Alex tez uwielbia TT a przerabial jeszcze NUK i Canpol, z każdej pił, ale TT wygrywa
a o tych pojemniczkach nie slyszalam ani nie widziałam, muszę zakupić
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej!
W rossmanie jest promocja na chusteczki pampers 6 paczek za 26,99zł.
W realu "pampersy" 112 sztuk(3) kosztują 62,99.

Jakby mnie znowu nie było długo, bo dziś mój mąż wychodzi szczęśliwie ze szpitala, to życzę Wam Wesołych Świąt
również Wesołych Świąt
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc laski

chwalę się
Igulec kończy dziś 12 tygodni
gratki dla Igulca
Alex dzisiaj 11 tygodni kończy, matko jak ten czas leci
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziś mój tata pierwszy raz zobaczy Lilę, haha, aż sama mam stresa. Pamiętacie pewnie jak marudził przez całą ciążę.
za pierwsze spotkanie Lili z dziadkiem
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A najgorzej to zdjac takie brudne body z niego bo wszystko na wlosach zostalo. TZ chcial rozcinac nozyczkami zeby choc fryzure uratowac

Ja uzywam tej złą sławą owianej gabki w ksztalcie misia, ale ja to wogole wyrodna jestem gąbka do wanienki, kosmetyki j&j, butelki myte zwyklym plynem do garow, wyparzane raz na kilka dni itp itd, ale jakos nie przyczynilam sie do powstania plesniawek
odnośnie body to TZ pomysłowy

a odnośnie gąbki ja też taką posiadam i chwalimy sobie, ja kąpałam małęgo aż raz, bo u mnie to TZ przejął pałeczkę, w ogóle uwaga chwalę się u mnie TZ robi wszystko, nie przeszedł mu w ogóle entuzjazm i sam sie rwie do małego i ja też wyparzam raz na kilka dni i myje płynem zwykłym

cześć w ogóle

Podczytuje cały czas, dostałam drugi @ i dziewczyny tonę, ja nigdy takiego @ nie miałam, wczoraj co godzina podpaska, dziś już trochę lepiej podpaska starcza na 2-3 godziny kurna jak do jutra nie przejdzie to idę do gina, zresztą mam iść po okresie i tak to muszę mu o tym powiedzieć, bo nigdy tak nie miałam, czytałam na necie że czasem te pierwsze okresy takie są, no ale wolę to skonsultować, bo jestem tak słaba i senna tym bardziej, że po porodzie mam jeszcze lekką anemię bo 11 z kawałkiem hemoglobina, teraz pewnie mam znowu niższą

Turu turu turu
Ogłaszam wszem i wobec, że KUŃ działa genialnie na mojego Alexa toż to cudny wynalazek

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:42   #2793
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U mnie alkohol ma być ale nie dużo, tylko to co zostało z wesela więc wypiją po kieliszku . Inaczej się nie dało
Ja wolę nie ryzykować z wódką na chrzcinach bo wiem, ze na jednym kielonku się nie skończy. Zawsze obiecują że tylko jedna flaszeczka, a później któryś z nich leci na stacje benzynową po kolejną

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:10   #2794
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dziś byliśmy u chirurga w Instytucie Matki i Dziecka w sprawie spodziectwa Alana. Będzie miał operację w wieku 18 miesięcy. Ale Pan Doktor powiedział, że tak mu siusiaka naprawi, że nie będzie śladu po tej wadzie. Kamień spadł mi z serca. 16 kwietnia idziemy jeszcze na konsultację do innego lekarza. Chciałabym poznać opinie dwóch lekarzy. Bidula się wycierpi

p.s. lekarz był tak przystojny i męski, że z moją mamą zaśliniłyśmy podłogę. Do tego uprzejmy i elokwentny
Trzymam kciuki za Alanka, będzie dobrze. Przystojny lekarz napewno dobrze sie nim zajmie.
Cytat:
Jakby mnie znowu nie było długo, bo dziś mój mąż wychodzi szczęśliwie ze szpitala, to życzę Wam Wesołych Świąt
Fajnie, że z mężem wszystko dobrze. Rownież Wesołych Świąt
Cytat:
czesc laski

chwalę się
Igulec kończy dziś 12 tygodni
dla Igorka
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

Tż dojechał o 4.30

Niestety- pleśniawki są u małej dalej Bebi łączę się z Tobą w bólu

nystatyna się skończyła- wieczorem przemyłam zwykłą wodą i co? następnego dnia przyuważyłam na górnej wardze i w poliku złapałam siuśki i przemyłam tetrą- dziś jest mniej ale muszę włożyć do pieluchy mini tetrę (przecięłam na 4) i znów przemywać bo z tą nystatyną zbankrutuje, a pomaga na chwilę

To tyle, idę do małej tż pojechał przed 8 załatwiać sprawy- spał tylko 2,5 g ehh a dziś sporo do załatwienia
Agatku fajnie, że masz już TZ przy sobie. Jak jego reakcja na Kingusie?
Cytat:
Dziś mój tata pierwszy raz zobaczy Lilę, haha, aż sama mam stresa. Pamiętacie pewnie jak marudził przez całą ciążę.
Tata pewnie się zakocha od pierwszego wejrzenia. I jak spotkanko? Udało się?
Cytat:
Ja mam super wieści

Odcinamy się od teściów w sierpniu
tz ma zrobić osobne wejscie i z jeden pokój przerobić na kuchnię
siostra tz się wyprowadza w lipcu wiec cała góra dla nas

ciesze sie jak nie wiem bo mnie kobita wkurz/.a niemiłosiernie i chyba nie dogadam się z nią nigdy, za bardzo jej pyskuje i olewam to co mówi na temat wychowania małej
Np dziś było już spięcie bo jedziemy z mała w 1 dzień swiąt od moich dziadków a ta z tekstem ze nie mozemy bo mała ma w srodę szczepienie i moze cos podłapać oraz ze z takim małym dzieckiem sie siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi do ludzi bo moze cos złapac wygarnęłam ze jak jej rodzinka zjezdza sie do nas co niedziela i jest ponad 20 osoób w domu a ona mała do nich znosi to jest dobrze to się zamknęła i powiedziała z wyrzutem '' zrobicie jak chcecie ale ja i tak mam rację''
tz tez ją trochę zje. bał, bo truje mu dupe ze brzydka pogoda zeby wyjsc z małą.
No i moja mama przyjechała, przywiozła mi płaszczyk i tesciowa tez jej dupe zawraca ze nie powinnismy jechac a mama z tekstem '' ze zrobimy jak chcemy, bo to my mała wychowujemy ''
To super, że sie choć trochę od niej odseparujecierób ta co chceta, ale najlepiej to by Wam małą wykradła i zabunkrowała się z nią w piwnicy
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

a odnośnie gąbki ja też taką posiadam i chwalimy sobie, ja kąpałam małęgo aż raz, bo u mnie to TZ przejął pałeczkę, w ogóle uwaga chwalę się u mnie TZ robi wszystko, nie przeszedł mu w ogóle entuzjazm i sam sie rwie do małego i ja też wyparzam raz na kilka dni i myje płynem zwykłym

cześć w ogóle

Podczytuje cały czas, dostałam drugi @ i dziewczyny tonę, ja nigdy takiego @ nie miałam, wczoraj co godzina podpaska, dziś już trochę lepiej podpaska starcza na 2-3 godziny kurna jak do jutra nie przejdzie to idę do gina, zresztą mam iść po okresie i tak to muszę mu o tym powiedzieć, bo nigdy tak nie miałam, czytałam na necie że czasem te pierwsze okresy takie są, no ale wolę to skonsultować, bo jestem tak słaba i senna tym bardziej, że po porodzie mam jeszcze lekką anemię bo 11 z kawałkiem hemoglobina, teraz pewnie mam znowu niższą

Turu turu turu
Ogłaszam wszem i wobec, że KUŃ działa genialnie na mojego Alexa toż to cudny wynalazek
Współczuje@
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja wolę nie ryzykować z wódką na chrzcinach bo wiem, ze na jednym kielonku się nie skończy. Zawsze obiecują że tylko jedna flaszeczka, a później któryś z nich leci na stacje benzynową po kolejną
Ooo myślałam, że tylko moj tak ma
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:19   #2795
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny a miałam wam pisać ze w bon prixie są teraz śliczne sukienki w miare tanie i do 9 kwietnia wysyłka gratis

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
u nas tak samo się kończy ale wiem że wódka będzie bo tż na bank kupi bo tu przy każdej okazji flaszke stawiają u jego siostrzenicy też gorzoła była więc u jego syna tym bardziej nie może zabrsaknąć
Stary 2012-04-06, 13:38   #2796
nawojka8583
Zadomowienie

Madzia jak się macie chorowitki?
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:42   #2797
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Anabelita własnie o to chodzi. Ja bym nic przeciwko nie miała, gdyby to były naprawde dwie flaszki na 15 osob. To by dało sie jeszcze zniesc. Ale wiadomo, ze tak nie bedzie i bedzie trzeba wynosic kogos, a tego nie chce na chrzcinach swojej córeczki.

A spotkanie takie w miarę nawet Te co mnie denerwowały kiedyś dalej mnie wkurzają A Ci z którymi sie dobrze dogadywałam nadal fajnie mi sie rozmawia
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:57   #2798
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Blanszor
A jakby doktor se noge złamał na tej obślinionej podłodze/?? na ewno sie uda z tą operacja
Neska byłaby reanimacja usta-usta mrrrrrrr

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:40   #2799
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamuski jak tam przedświateczna aura?

U nas piekna słoneczna pogod w sloncu niby 20stopni wg mojego termometru
tesciowa wziela Lene na spacer a my z tż pojechalismy na zakupy - loooosie ludzie szaleja jak na wojne w polo markecie półki puste, wymiecione wszystko

Potem wzielismy sie za porzadki, tż na ogrodzie, ja wypucowałam dom. A tesciowa z Lena chodzila 3h I w szoku jestem bo kupiła dla małej taka szmacianą lale na zajączka a do tej pory kupiła tylko jedne spiochy na urodzenie, wiec sie nie spodziewalam

Co do alkoholu na chrzcinach to u nas było wino i whisky ale poszlo symbolicznie , po paru drinkach, a wino prawie cale zostało i ja wypilam w domu
Slubnej wodki to mamy jeszcze kilka kartonów w piwnicy, jeszcze do 18nastki sie uchowa

AAaaa i ja tez jestem wyrodna bo tez myje butelki w normalnym płynie, i wyparzam co kilka dni i u nas tez najlepiej sprawdzily sie TT
Agatek dzis juz szaleje z męzem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:45   #2800
Anabellita
Zadomowienie

Kurczę, chyba na wczorajszym na szczepieniu ktoś mi dziecko podmienił Zasnęła o 10 i obudziła się po 5godzinach, zjadła, beknęła i poszła spać dalej

Cytat:
Anabelita własnie o to chodzi. Ja bym nic przeciwko nie miała, gdyby to były naprawde dwie flaszki na 15 osob. To by dało sie jeszcze zniesc. Ale wiadomo, ze tak nie bedzie i bedzie trzeba wynosic kogos, a tego nie chce na chrzcinach swojej córeczki.
Przecież chrzciny to świeto dziecka - przyjmuje wiarę - to nie jest powód do chlania, ale znąjac mojego szwagra to ciężko będzie bez wódki. Mój TŻ jeszcze by to przeżył, ale szwagier tak łatwo nie odpuści. W sumie to będzie moja impreza i będę musiała twardo postawić na swoim.
A Tobie radzę jeszcze dzisiaj porozmawiać z teściem, ze nie życzysz sobie alkoholu na chrzcinach

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-04-06, 16:12   #2801
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja już mam posprzątane, zakupy zrobione prania się piorą a piorą mały śpi a ja odpoczywam chwilkę

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

kto mi powie gdzie jest mój kabel usb od telefonu??
no posiałam gdzieś cholerka i nie wiem gdzie go wcisnełam szukam i szukam i już mnie ...... piii .... piii... piiiii..... wrrrrrr

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

no bez kitu zaraz sie wsciekne noooo diabeł ogonem nakrył

a ja dziś dałam Miśkowi jabłuszko z marcheweczką tż kupił w biedronce, mały wcinał ze aż mu się uszy trzęsły pół słoiczka wrąbał a jaki był ryk jak mu nie chciałam więcej dać no ale nie mogę za dużo na sam początek mu dawać powolutku po troszku aż przyjdzie czas na cąły słoiczek
Stary 2012-04-06, 16:53   #2802
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
u nas stacja jest daleko od sali wiec luzzz

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

AAaaa i ja tez jestem wyrodna bo tez myje butelki w normalnym płynie, i wyparzam co kilka dni i u nas tez najlepiej sprawdzily sie TT

to i ja dołacze do wyrodnych bo robie tak samo

szwagierka znalazła w lumpku płaszczyk i sukinusie w idealnym stanie
dała za to całe 9 zł
wstawiam zdj w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0160.jpg (38,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0161.jpg (62,6 KB, 40 załadowań)

Stary 2012-04-06, 17:18   #2803
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

dała za to całe 9 zł

śliczniusie
Stary 2012-04-06, 17:27   #2804
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

kamciurka ja też mam taką miesiączkę -3 dni lało się ze mnie jak z kranu, na szczęście miałam jeszcze podpaski poporodowe, ale tak jak Ty zmieniałam co 2-3 h.

Cytat:

dała za to całe 9 zł
Płaszczyk cudowny <zakochana> też taki chce

Ja Wam pokażę moje nabytki. Spodnie 3 zł,jedna sukienia za 1, 25 zł a reszta po złotówce
To są fotki skopiowane z allegro z nickiem, a ta dziewczyna ma po świętach znowu wystawiać aukcje, więc może Wam się uda coś fajnego uda znaleźć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2218527907.jpg (96,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2218531365.jpg (56,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2220045494.jpg (70,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2220834181.jpg (77,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2228257254.jpg (105,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2220044953.jpg (52,1 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2012-04-06 o 17:29
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:35   #2805
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
oj u mnie by to nie przeszło, mam w domu zbuntowaną nastolatkę i jak nic dostała by w rękę wałek i wiadro z farbą i jechana

Blekota i Mlekota

dobrze, że nie będzie śladu po wadzie, trzymam kciuki

o kurcze Alex tez uwielbia TT a przerabial jeszcze NUK i Canpol, z każdej pił, ale TT wygrywa
a o tych pojemniczkach nie slyszalam ani nie widziałam, muszę zakupić

również Wesołych Świąt

gratki dla Igulca
Alex dzisiaj 11 tygodni kończy, matko jak ten czas leci

za pierwsze spotkanie Lili z dziadkiem

cześć w ogóle

Turu turu turu

a co właściwie robi ten koń?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:06   #2806
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Madzia jak się macie chorowitki?
Hehe kochana Ty zawsze o mnie pamietasz U nas juz lepiej bylam dzis na kontroli i z malenka jest o wiele lepiej, ale kaszelek jeszcze ma do pon podaje dalej antybiotyk, a w czw na szczepienie.

Przyszla dzis do nas mata z FP rainforest i jest sliczna wiec polecam wszystkim niezdecydowanym!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

czubasek ale slicznosci

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:20   #2807
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

dała za to całe 9 zł

Cytat:
kamciurka ja też mam taką miesiączkę -3 dni lało się ze mnie jak z kranu, na szczęście miałam jeszcze podpaski poporodowe, ale tak jak Ty zmieniałam co 2-3 h.

Płaszczyk cudowny <zakochana> też taki chce

Ja Wam pokażę moje nabytki. Spodnie 3 zł,jedna sukienia za 1, 25 zł a reszta po złotówce
To są fotki skopiowane z allegro z nickiem, a ta dziewczyna ma po świętach znowu wystawiać aukcje, więc może Wam się uda coś fajnego uda znaleźć
ufff czyli to się zdarza, bo juz myslalam ze cos ze mna nie tak, troszke sie juz uspokaja ale dwa dni masakra tak jak mowisz jak z kranu
a ciuszki słodkie
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
a co właściwie robi ten koń?
yyyyy gra takie kołysanki z szumem fal w tle

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:38   #2808
Anabellita
Zadomowienie

Przez Wasze lumpkowe zakupy zachciało mi się buszowania po all zobaczcie co znalazłam http://allegro.pl/sliczny-kroliczek-roz-12-18m-bcm-i2236753623.html

a to zdjęcie: http://allegro.pl/sztruksowa-sukiene...245879751.html

CÓRCIA

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-06 o 18:53
Stary 2012-04-06, 18:56   #2809
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam jedną paczkę tych pampków ale nam nie podeszły - źle przylegają bo nie mają na pleckach gumki, rzepy kiepsko trzymają i do tego mały je przesikuje. W tej samej cenie są Huggisy i na dzień ich używamy, a na noc i na wyjście z domu Pampers zielone - są jednak najbardziej chłonne. Młody ma go całą noc i nie przesikuje go. I dzięki temu w nocy zużywamy 1 sztukę droższego pampka, niż dwie tańsze pieluchy i wychodzi taniej. W dzień jak młody robi kupki faktycznie opłaca się zakładać tańsze pieluchy bo i tak się je często zmienia. Ja dziś w Auchan kupiłam 70 sztuk Pampers zielonych Active Baby za 52 pln (czyli sztuka za 0,74 pln), a Pampers Sleep&Play kosztowały 29,90 za 50 szt (czyli 0,50 pln). Są tańsze ale zużycie dużo większe.
mielismy te sleep dla synka, nie sa zle, choc zwykle lepsze i zwykle huggisy tez.. za to huggisy econo to tragedia te papmersowe tansze w porownaniu z nimi to luksus
a te zielone papmki kupujemy tylko w promocjach - ostatnio 150szt za ok 80zl... w careffure i troche zaczelam uzywac tetry z otulaczami

chce przejsc na pieluszki wielo, ale jeszcze nie mam za bardzo - na razie testuje sobie i nie wiem czy wytrzymam, bo bym chyba musiala cala garderobe wymienic - jednak jednorazowki sa mniejsze... pewnie jakbym kupila gotowe pieluszki z taka specjalna warstwa, to bylaby mniejsza troche pupa, ale to nie bardzo chce mi przejsc przez kieszen, tym bardziej ze nie wyobrazam sobie mojego meza przebierajacego wielorazowke... i nie wiem co bedzie jak wroce do pracy... te otulacze, ktore sie zaklada na pieluche to juz gatki sa i to cieple czesto, wiec w sumie by sie cos do tego przydalo odpowiedniego w stroju... no i bodziaki wieksze potrzebne
ja mam wiekszosc garderoby do roku i nie bede potrzebowala nic kupowac, a do tych pieluch to chyba jednak bym musiala np koszulki - zreszta jakos mi sie tak nie widzi bez bodziaka, a latem to juz nie wiem jakbym miala to ubierac... ktoras mowila ze tak pieluszkuje juz drugiego malucha, jak ubierasz dziecko?? i czy masz jakies otulacze polarowe? one sa naprawde takie grubasne? synek starszy ma spodnie z polaru i sie w nich poci przy cieplejszych dniach - nie wiem jak mam zakladac malej na pupe polar podwojny - zrobilam jeden taki otulacz i kilka "gatek" pojedynczych i na razie uzywam tych pojedynczych, bo na podwojny to mala chyba za mala jednak jeszcze...

Cytat:
Ahh jaka ja jestem jednak za☠☠☠ista wykąpałam 1 raz w życiu sama swoje dziecko! ależ jestem z siebie dumna! kąpałam ją dłuuuugo, pozwoliłam się popluskać troszkę i jej się podobało dolewałam co jakiś czas gorącej wody to miała stałą temperaturę Ale coś nie chciała usnąć czyżby stresuje się, że zobaczy starego po 1,5 miecha?? musiałam wziąć na ręce, utulić, pogłaskać i dopiero wtedy odłożyłam, widocznie dziecku mało czułości było, bo padła jak sznyta

widziałam to w ogóle dziwnie kładzie na przewijak ja tam jedna ręka pod kark, druga pod dupala i nara

mnie też to czeka ale za około 2 miesiące... trzymam mocno kciuki!!!!!!!

o o jaka ściema nie chce się co??

o jaaaa jak nie niebieskie czy tam fioletowe to jeszcze inny kolorek?? Ty to lubisz jednak eksperymentować
gratulacje
ja tak nosze podobnie jak ten facet na filmiku albo jeszcze gorzej teraz, bo Ola juz w miare sztywno trzyma glowke - oczywiscie pilnuje i asekuruje i jak odkladam to podtrzymuje - ale odkladam zawsze bokiem, tak sie przyzwyczailam przy synku, bo duzo chetniej si/e godzil zeby* go odlozyc wtedy - nie plakal, a jak go odkladalam na plask to ryk...
Tak czy siak jak moja babcia zobaczyla jak nosze mala, to sie lekko zdziwila (2 lata temu jak Jeremi byl maly tez sie dziwila) bo mowila ze kiedys to takie maluchy tylko w becikach , a u mnie mala na kolanach "siedzi" w samym ubranku i do tego tak "luzno"
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:12   #2810
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam jedną paczkę tych pampków ale nam nie podeszły - źle przylegają bo nie mają na pleckach gumki, rzepy kiepsko trzymają i do tego mały je przesikuje. W tej samej cenie są Huggisy i na dzień ich używamy, a na noc i na wyjście z domu Pampers zielone - są jednak najbardziej chłonne. Młody ma go całą noc i nie przesikuje go. I dzięki temu w nocy zużywamy 1 sztukę droższego pampka, niż dwie tańsze pieluchy i wychodzi taniej. W dzień jak młody robi kupki faktycznie opłaca się zakładać tańsze pieluchy bo i tak się je często zmienia. Ja dziś w Auchan kupiłam 70 sztuk Pampers zielonych Active Baby za 52 pln (czyli sztuka za 0,74 pln), a Pampers Sleep&Play kosztowały 29,90 za 50 szt (czyli 0,50 pln). Są tańsze ale zużycie dużo większe.
Czyli całą noc jest w jednej pieluszce? Ja mam i pampersy i dady, ale staram się przy każdej pobudce zmienić pieluchę (tzn. dobudzić Męża, żeby to zrobił ). Jakoś nie wyobrażam sobie tego, żeby całą noc miał tylko jedną pieluchę. Za to o ile łatwiejsze byłyby te pobudki bez przewijania

Cytat:
Hej Mamuśki

Super wiadomość

Cytat:

Tż dojechał o 4.30
No to się będzie działo

Cytat:
J
No i jak tata zareagował na wnusię?

Cytat:
Ja mam super wieści

Odcinamy się od teściów w sierpniu
Jak ja Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
chce przejsc na pieluszki wielo, ale jeszcze nie mam za bardzo - na razie testuje sobie
Ja też chciałam wielo przed porodem, ale teraz wiem, że to jednak nie dla mnie Ale za Ciebie trzymam kciuki

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki, jak leżą na brzuszku, to mają zaciśnięte piąstki?
Mój ma i dopiero teraz się dowiedziałam, że to przez to nie lubi leżeć na brzuszku. Teraz naczytałam się o napięciu mięśniowym u niemowlaków i się troszkę przeraziłam Mam nadzieję, że to jednak nie to i że jest z nim wszystko w porządku.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:22   #2811
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Tak czy siak jak moja babcia zobaczyla jak nosze mala, to sie lekko zdziwila (2 lata temu jak Jeremi byl maly tez sie dziwila) bo mowila ze kiedys to takie maluchy tylko w becikach , a u mnie mala na kolanach "siedzi" w samym ubranku i do tego tak "luzno"
u mnie tez kazdy w szoku ze ja nosze mała bez becika, kocyka czy poduszki
ale nic nie poradze na to ze mała sie w becik nie miesci, zreszta jest mi wygodniej nosic ja bez niczego

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Czyli całą noc jest w jednej pieluszce? Ja mam i pampersy i dady, ale staram się przy każdej pobudce zmienić pieluchę (tzn. dobudzić Męża, żeby to zrobił ). Jakoś nie wyobrażam sobie tego, żeby całą noc miał tylko jedną pieluchę. Za to o ile łatwiejsze byłyby te pobudki bez przewijania

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki, jak leżą na brzuszku, to mają zaciśnięte piąstki?
Mój ma i dopiero teraz się dowiedziałam, że to przez to nie lubi leżeć na brzuszku. Teraz naczytałam się o napięciu mięśniowym u niemowlaków i się troszkę przeraziłam Mam nadzieję, że to jednak nie to i że jest z nim wszystko w porządku.

moja tez jest cała noc w jednym pampku, chyba ze zrobi kupsztala

czasem zaciska
znalazłam cos takiego Musisz pamiętać, że dzieci do trzeciego miesiąca życia mają z natury wzmożone napięcie mięśniowe.

Stary 2012-04-06, 19:29   #2812
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Cos czuje, ze będzie wojna z ojcem TZta. Zalatwil pełno wodki na chrzciny nas nie pytając nawet o zdanie czy chcemy wodke na chrzcinach. Czekam tylko na niego i mu powiem, że zadnego alkoholu nie chce na chrzcinach widziec. Co to ma byc? Dziecko wstepuje do kościoła do naszej wiary i mają chlać z tego powodu?

Ja też mam chrzciny w pierwszy dzień świąt i na 10 osób kupiłam litra i likier śmietankowy...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:33   #2813
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Rany padam na pyszczek oczy mi się same zamykają
mały dziś już o 18:30 wykąpany mlesio wypite ksiązka przeczytana i o 19 już spał w łóżeczku
ja mam jeszcze jedno pranie do wstawienia i cały czas szukam tego ...... kabla nie daje mi to spokoju
jutro muszę jeszcze tylko do sklepu podlecieć po taki mały chlebek do koszyczka i po jakąś babeczkę
i do cukierni muszę iść kupić jakiś sernik i jabłecznik na święta bo ja sie w pieczenie nie bawie nie chce mi się nie mam weny w tym roku

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

kurcze Michaś tak robi że jak leży na brzuszku to ma piąstki zaciśnięte ale nigdy bym nie pomyślała ze to coś nieprawidłowego
ja cały czas byłam przekonana że jak dziecko leży na brzuszku i podpiera się na łokciach to normalne ze piąstki zaciska i co teraz? jak będe u nowego pediatry muszę mu o tym powiedzieć
Stary 2012-04-06, 19:39   #2814
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ja kąpie Miśke o 20 a to z tego względu , że niedługo lato i pewnie o tej porze dopiero bedziemy schodziły z dworku ...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:43   #2815
MMONIKA9
Wtajemniczenie

tu znalazłam artykuły o tym więc się nie martwię bo on tylko piąstki na brzuszku zaciska a tak wszystko robi prawidłowo ale na wizycie o tym wspomne na pewno pediatrze
tu jest jeden http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...miesniowe.html
a tu drugi https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,5549.html

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja kąpie Miśke o 20 a to z tego względu , że niedługo lato i pewnie o tej porze dopiero bedziemy schodziły z dworku ...
ja na początku małego kąpałam o 21 ale stwierdziłam ze to jest za późna godzina i zaczełam go myć o 19 i tak zostało o 19 kąpanko potem meczko bajeczka i spanko, teraz to już mi przesypia do 5-6 dostaje mlesio i śpi do 7 czasami uda mi się go przetrzymać do tej 8, 8:30 to już max jego możliwości i koniec spania
Stary 2012-04-06, 20:18   #2816
impresja_117
Przyczajenie

Witam wszystkie mamuśki...

Zrobiłam swojemu szkrabowi zaproszenia ma chrzciny. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to się polecam. W załczeniu przesyłam fotki. Cena 1,50 zł za szt z pełna personalizacją.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie niebieskie.jpg (60,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia.jpg (77,2 KB, 23 załadowań)
impresja_117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 20:28   #2817
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Rodzice juz poszli

Tata wycierał ukradkiem łzy, nie wiem czy to na pokaz, czy poważnie się wzruszył. Mała dostała od nich mate edukacyjna juz na chrzciny Okazalo sie, ze brat tez kupił mate edukacyjna :/ mam nadzieje, ze juz nikt na to nie wpadnie, heh.

Przyjechała juuz rodzina TZta i mam juz ich dosyc!! Ja to bym chciala miec spokoj, a tu ciagle wrzaski i piski.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-06 o 20:29
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 20:39   #2818
eliza1984
Zadomowienie

hello
wczoraj jednak nie straciłam cnoty bo jak przyszłam to już spał,zresztą się wkurzyłam bo mala się darła w łóżeczku,a ten nawet nie słyszał,a ja się myłam,no ale może dziś coś będzie.Jutro przyjeżdzaja do nas męża siostra,mąż i dzieci i beda do wtorku,jak ja z nimi wytrzymam tym bardziej ,ze nie przepadam za szwagierka.
Agatek jak tam A. zajmuj się Kinią?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:00   #2819
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez impresja_117 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki...

Zrobiłam swojemu szkrabowi zaproszenia ma chrzciny. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to się polecam. W załczeniu przesyłam fotki. Cena 1,50 zł za szt z pełna personalizacją.
Zalatuje mi to reklamą, która na wizażu jest zabroniona !

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Moja malutka tez dzis juz o 18.30 byla kąpana, bo byla straszna maruda Męczy ją znowu kupa chyba sie juz uodporniła na lactolosum

No i poczatkowo tez myslalam ze bede ja kapac tak o 20 -21 zeby moc byc dluzej na dworze itd, ale stwierdzam, ze wole miec dluzej wolny wieczor tylko dla siebie bo jak kapalam ja o tej 21 to nic nie moglam zrobic tylko sie nia zajmowac, bo mała pipka jest strasznie absorbujaca
A tym sposobem dzis wieczorem zrobilam sałatke ciacho i sie wypięknilam Moge przyjąć swieta

Zoska tata napewno sie wzruszył. Moj tez nie jest specjalnie wylewny ani uczuciowy ale na wnuczke oszalał

Magda zdrowka dla Lenusi i Ciebie

Odnośnie tego napięcia miesniowego to moim zdaniem u kazdego dziecka mozna cos znalezc:rolleytes: i to chyba troche rozdmuchane jest, jak z tą skazą białkową wiadomo ze trzeba obserwowac i byc czujnym ale ja bym z kazda pierd.ola raczej do lekarzy nie latała. Mi sie wydaje ze matka ma bardzo dobra intuicje i dostrzeze kiedy cos sie bezie dzialo niepokojącego u jej dziecka.
Moja Lena tez czesto zaciska piąstki, nieraz robi mostek, albo patrzy do tyłu ale nie uwazam zeby to byl efekt napiecia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:25   #2820
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Zalatuje mi to reklamą, która na wizażu jest zabroniona !

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Moja malutka tez dzis juz o 18.30 byla kąpana, bo byla straszna maruda Męczy ją znowu kupa chyba sie juz uodporniła na lactolosum

No i poczatkowo tez myslalam ze bede ja kapac tak o 20 -21 zeby moc byc dluzej na dworze itd, ale stwierdzam, ze wole miec dluzej wolny wieczor tylko dla siebie bo jak kapalam ja o tej 21 to nic nie moglam zrobic tylko sie nia zajmowac, bo mała pipka jest strasznie absorbujaca
A tym sposobem dzis wieczorem zrobilam sałatke ciacho i sie wypięknilam Moge przyjąć swieta

Zoska tata napewno sie wzruszył. Moj tez nie jest specjalnie wylewny ani uczuciowy ale na wnuczke oszalał

Magda zdrowka dla Lenusi i Ciebie

Odnośnie tego napięcia miesniowego to moim zdaniem u kazdego dziecka mozna cos znalezc:rolleytes: i to chyba troche rozdmuchane jest, jak z tą skazą białkową wiadomo ze trzeba obserwowac i byc czujnym ale ja bym z kazda pierd.ola raczej do lekarzy nie latała. Mi sie wydaje ze matka ma bardzo dobra intuicje i dostrzeze kiedy cos sie bezie dzialo niepokojącego u jej dziecka.
Moja Lena tez czesto zaciska piąstki, nieraz robi mostek, albo patrzy do tyłu ale nie uwazam zeby to byl efekt napiecia
zgadzam się w 100%

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości