|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie wieczorem przed snem, na suche włosy
|
|
|
|
|
#783 |
|
Konto usunięte
|
ja jednak będę wcierać rano na suche włosy, bo wieczorem co dwa dni nakładam na włosy olej.
wczoraj wieczorem zrobiłam sobie 15 minutowy masaż skóry głowy i aż czułam ,ze pulsuje
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ja wcieram Jantara co dwa dni,bo co dwa dni myje włosy
nie jestem przekonana do nakładania go na umyte włosy bo zawsze mam wrażenie,że to może mi je przetłuścić tylko właśnie problem w tym,że powinno się wcierać codziennie.. ale czy równie dobry efekt mogę uzyskać w taki sposób,tylko że po prostu dłużej Jantara używając?
|
|
|
|
|
#785 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Moim zdaniem nie zadziała w ogóle... Poza tym może warto to sprawdzić a nie 'mieć wrażenie'? Wielu osobom (i ja jestem również tego przykładem) Jantar sporo przedłuża świeżość włosów.
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakładam wieczorem, idę spać, rano myję włosy (ale ja myję codziennie) i jak najbardziej widzę działanie. A z Jantarem znamy się od września, przetestowałam różne sposoby, ten jest dla mnie najlepszy. |
|
|
|
|
|
#787 | ||||
|
EDUkator
|
Cytat:
Chyba kilka stron do tyłu jedna z Wizażanek pisała, że nakłada raz na dwa dni i nic nie działa, pod wpływem wątku zaczęła codziennie i zaraz zobaczyła różnicę. EDIT: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, że to nie oznacza, że u Crawik zadziała tak samo, ale uważam, że raz na 2 dni nie zadziała, albo dużo słabiej niż codziennie.
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-04-06 o 14:14 |
||||
|
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i stąd moje obawy przed nakładaniem go na świeżo umyte.. a jeśli nawet miałabym się do tego codziennego rytuału przekonać to co,mam potem suszyć włosy suszarką żeby nie było po nim śladu czy jak?
|
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
ja naklaadam na mokre wlosy zaraz po umyciu
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś codziennie myłam włosy, dzień w dzień myłam je odżywką i jakoś jęczałam, że stoją w miejscu, nie są coraz piękniejsze tylko po miesiącu identyczne. Zero poprawy w ich skręcie, wyglądzie itd. Siostra powiedziała do mnie tak: dzisiaj nie myj włosów, jutro siedzisz i tak w domu i śledź przez cały dzień czy są przetłuszczone. Posłuchałam się jej, i mimo, że nie wyglądały jak mega świeże, to po kolejnych 2 miesiącach (gdy myłam co drugi dzień) miałam wielką poprawę wyglądu włosów. Zatem, mniejsza o same włosy, spróbuj raz zrobić eksperyment, nałóż rano Jantara na skalp (najlepiej na suche - wtedy będziesz mieć pewność czy to on przetłuszcza) i sprawdź tak do wieczora czy to on. Osobiście samej raz mi się wydawało, że to Jantara sprawa (przetłuszczone włosy), ale i tak rano go wtarłam i myślałam, że pójdę w spince do szkoły. Po godzinie miałam tak odbite od nasady włosy, i wydawały się takie świeże, że od tamtej chwili postanowiłam, że się z nim nie rozstanę. Pozwól sobie na dzień eksperymentu ;D Ale jeśli jednak tak już robiłaś, to faktycznie, nie ma nic na siłę. Co dzień, czy co dwa: ważne, że w ogóle wcierasz: Twój skalp i tak Cie za to kocha
_______________ - Czas wszystko zmienia. - Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś. Zapuszczam włosy 25 cm(sierpień), I cel: 35 cm niekosmetyczny blog dla kobiet Kapryśne loki - blog |
|
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Na świeżo umyte jeszcze nie próbowałam tylko na takie już 2-dniowe,takie co za te magiczne 2 godziny należy umyć
ale okej,dam mu jedną szansę-jutro umyję głowę i nałożę Jantara,zobaczymy czy psychicznie podołam a jeśli nie to trudno,pozostanę przy wcieraniu co dwa dni..
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() W minutę wyschnie/wsiąknie albo wmasujesz i nie będzie po nim śladu, nie trzeba suszyć.
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Ja wcieram w świeżo umyte włosy albo na suche, ale umyte, nie przetłuszcza mi ani trochę włosów, a nawet powiedziałabym, ze przedłuża świeżość. Także nie ma co się bać.
|
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Jantar powinno się używać tak jak jest zalecane na opakowaniu - czyli codziennie przez 3 tygodnie, następnie powinno się zrobić kilkudniową przerwę. Wcieranie co 2 dni to moim zdaniem marnotrawstwo pieniędzy, czasu i tej cudnej mikstury, bo prawdopodobnie nie przyniesie efektów. Piszę 'prawdopodobnie', bo każdy ma inne włosy i skórę, więc różnie to może być.
Ja od samego początku kuracji wcieram codziennie. Rano, kiedy myję włosy przed pracą, nakładam na świeżo umyte włosy i pozostawiam do wyschnięcia (chyba, że mam mało czasu to minimum 40 minut włosy schną same, a potem podsuszam suszarką). A następnego dnia wieczorem nakładam Jantar na suche włosy i idę spać, po przebudzeniu myję. I ten rytuał tak trwa przez 3 tygodnie aż do momentu przerwy i później od nowa. crawik15 nie bój się tylko wypróbuj wcierkę zaraz po umyciu Z tego co pamiętam to tylko jedna z dziewcząt narzekała, że Jantar jej przetłuszczał włosy. Większość użytkowniczek zachwala jego właściwości wydłużające świeżość fryzury ![]() Dziewczynki, mam do Was takie pytanie - jak sądzicie czy jak używam Jantara to spokojnie mogę sobie włosy zafarbować henną? Czy lepiej poczekać i farbować podczas przerwy w kuracji?
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
n pewno nie powinnaś używać Jantara bezpośrednio po farbowaniu
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie też tak myślę, bo wydaje mi się, że za dużo będzie tych składników aktywnych, roślinnych i tak dalej. Boję się, żebym nie dostała jakiegoś uczulenia, albo nie daj Boże, wypadających czy zielonych włosów
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
ja używałam pare godz po farbowaniu i wszystko ok
![]() dziewczyny, też czujecie takie mrowienie na główce po wcieraniu? śmieszne, ale przyjemne odczucie
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
nie potrafię wyjaśnić, bo nie farbowałam nigdy henną i się na tym kompletnie nie znam, ale na innym wątku dziewczyny pisały, że po hennie absolutnie nie powinno się używać Jantaru ani innych wcierek, tak samo produktów z zawartością protein. Przynajmniej przez pierwszy tydzień od hennowania
|
|
|
|
|
#801 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm, w sumie mnie tam nic nie mrowi, albo nie zwróciłam uwagi ![]() Cytat:
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Po farbowaniu zwykła farbą można, ale po hennie - nie
![]() Dlaczego proszę sobie szukać na Wizażu albo w Google, ja się na hennie nie znam
|
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
visionAM skoro już Ty jedna masz podobne wątpliwości do mnie, to znaczy, że chyba coś w tym jest
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze 2 dni i wracam do wcierania
już mi babyhair trochę odrosły wiec fajnie jakby nowe się pojawiły
|
|
|
#806 |
|
EDUkator
|
Dziewczyny, a mieszałyście kiedyś Jantar z olejem?
![]() Bo ja czasem mieszam olej z Jantarem i taki rosołek wmasowuję w skalp ![]() Zwykle z Alterrą, bo fajnie się wchłania
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
aa jeszcze mam pytanko...
wczoraj w drogerio-aptece widziałam obok serii jantara, radicala odżywkę saponics tez farmony i całą "kolekcję" seboradinów w tym niger gdzieś mi się te nazwy rzuciły wcześniej w oczy, trochę poczytałam na KWC ale mam mętlik w głowie... przeczytałam że "saponics nie zawiera denaturatu tak jak jantar"? myślałam że jantar nie ma alkoholu? WTF? no i seboradin niger lotion ma alko (którego raczej moje wlosy nie lubią) moze wysuszac, ale ma sporo opinii pozytywnych - że włosy mniej wypadają itp no i teraz moje pytanie: czy ktoś ma porównanie jantaru do saponics lub seboradin niger głownie chodzi mi o efekt przyspieszenia porostu oraz zmniejszenie wypadania...
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Hej musze się was poradzić dziś 1 raz wcierałam Jantar tylko mam pare pytań. Wcierałam na suche włosy, aplikowałam strzykawką między przedziałkami tam gdzie widziałam w lustrze, tył raczej na oślep aplikowałam i wcierałam palcami. Mam dość cienkie i żadkie włosy więc nie powinnam mieć problemu
a jednak.. co zrobić by jak najmniej zużyć Jantaru ale żebym widziała efekty? Czy włosy przy nasadzie muszą być widocznie "obmokniete" Jantarem? bo miałam wrazenie ze np. niektore miejsca są ciezko dostepne do aplikacji i nie mam pewności czy wszędzie dotarł ile wy zużywacie przy jednej aplikacji licząc ml.? mi pewnie zeszło gdzieś 2,5 pełne strzykawki
Edytowane przez Blondinbella Czas edycji: 2012-04-06 o 21:54 |
|
|
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zużywam 3-4 ml (to są jakieś 2 nakrętki buteleczki Jantara) jednorazowo do wcierania, bo też mam rzadkie włosy i więcej nie potrzebuję. Włosy nie muszą być bardzi mokre od odżywki, po prostu nakładaj po kilka kropel i wcieraj w skórę. Ja nie daję na całą głowę tylko tam gdzie chcę, by włosy rosły szybciej i żeby 'dorobić' się bejbików Z czasem dojdziesz do wprawy. Cierpliwości.
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to czy włosy są rzadkie czy nie, nie ma żadnego znaczenia... nakładasz na skalp, a nie na włosy. Jak są rzadkie to może i lepiej dostać się do skalpu, ale jaki to ma wpływ na zużycie Jantara?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Tak, codziennie powinno się wcierać 

tylko właśnie problem w tym,że powinno się wcierać codziennie.. ale czy równie dobry efekt mogę uzyskać w taki sposób,tylko że po prostu dłużej Jantara używając?
i stąd moje obawy przed nakładaniem go na świeżo umyte.. a jeśli nawet miałabym się do tego codziennego rytuału przekonać to co,mam potem suszyć włosy suszarką żeby nie było po nim śladu czy jak?

ile wy zużywacie przy jednej aplikacji licząc ml.? mi pewnie zeszło gdzieś 2,5 pełne strzykawki