|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Dziewczyny, życzę Wam spokojnych, zdrowych Świąt Wielkanocnych. Dużo radości i miłości oraz chociaż trochę dobrej pogody.
Margoltko, super zakupy! Te kremiki naprawdę mnie urzekły. Dedykacja na etykiecie jest przesympatycznym gestem i świetnym pomysłem na prezent. Wczoraj napisałam Ci dłuższą wypowiedź, ale w pośpiechu przed wyjazdem zamknęłam okienko nim ją opublikowałam. ![]() Cytat:
![]() Ja też w minerałach uwielbiam to, że nie czuć ich na twarzy. Cieszę się, że masz podobne wrażenia.Cytat:
).
|
||
|
|
|
#302 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Bo niby wysyłka na terenie tego samego kraju a do całkiem innego kraju i cena ta sama ![]() Ni nic, dzięki, trza będzie popróbować.... |
|
|
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko kiedy ja pokoncze te moje zapasy... a w ogole chcialam sie spytac, czy serum z wit C JMO moze podrazniac... nie stosuje kwasow, w sumie niczego teraz nie stosuje. i jak sobie pacne to serum, to efekt ogolnie na drugi dzien jest fajny, ale w trakcie "noszenia" tego serum to wygladam jak stary pijak... nie wiem, czy to tak ma byc? chyba sobie od czasu do czasu na noc bede nakladac i juz... w nocy ciemno, nikt nie patrzy ![]() wkleje wam pozniej moje boskie zakupy ale potrzymam was jeszcze w napieciu! |
||
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajączek się postarał Cytat:
|
|
#305 | ||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie serum z vit C z BU b. podrażniło a po JMO -czuję tylko lekkie szczypanie tuż po aplikacji zwłaszcza w miejscach gdzie mam rozszerzone naczynka, ale po chwili się wszystko uspokaja oj nie trzymaj nas za bardzo w napięciu - pokazuj swoje boskie zakupy
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak jakas taka delikatna jestem...
ok, macie moje zakupy! zmiescily sie na jednym zdjeciu, wiec nie jest zle ![]() od gory rzedami: - alverde kremowy zel pod prysznic papaja rokitnik - pachnie przepysznie! - lavera basis sensitiv szampon do wlosow cienkich - bardzo przyjemny i delikatny, stosuje glownie wtedy, kiedy bardzo czesto musze myc glowe (basen, codzienne mycie... a w weekend sobie cos "mocniejszego" biore) - yves rocher krem pod prysznic z bio-malwa: mieciutki, delikatny, lagodzacy =fajny, ale jak potrzebuje sie porzadnie umyc, to biore cos mocniejszego ![]() - balea peeling solny antycellulitowy - oczywiscie nie licze na to, ze peeling pozbedzie sie za mnie cellulitu po prostu sklad mi sie bardzo spodobal, nie ma zadnych swinstw. wyprobuje po swietach ![]() - logona olejek do demakijazu oczu - calkiem spoko - alverde baza pod cienie do oczu - juz testuje. zobaczymy, czy da sobie rade... podoba mi sie to, ze ladnie sie rozprowadza i nie blyszczy. ma jasno-bezowy kolor i lekko wyrownuje koloryt - alverde zel do brwi kolor dla ciemnowlosych - bardzo ladny, delikatny efekt. nie widac, ze cos sie robilo, a jednak brwi wygladaja ladniej takie uczesane sa... w zelu jest szczoteczka jak w tuszu do rzes, dodatkowo grzebyk jak widac na zdjeciu- terra naturi (to taka alterra czy alverde ale z drogerii müller) - cream to powder kompakt - calkiem ok, bez blyskotek, faktycznie na twarzy konsystencja zmienia sie w pudrowa. trzeba bardzo uwazac na skorki... do torebki jest ok - alverde cien pojedynczy matowy - - alverde ampulki kiwi winogrono - jeszcze nie probowalam ![]() - alverde serum do powiek gojibeere - juz sobie oczeta profilaktycznie smaruje. jest leciutkie, nie klei sie. nic nie szczypie, jak sie przypadkiem paluchem wjedzie w oko ![]() - alverde pianka do wlosow - bedzie wydajna, nie zmatowila wlosow i troche je ujarzmila, nieco uniosla u nasady. ale dalej musze potestowac ![]() - alverde serum na koncowki - moje koncowki zbyt wiele nie wymagaja, teraz sa swiezo podciete... zobaczymy, czy uda mi sie troche zapuscic wlosiska w lepszym stanie z tym serum. poki co wrazenia sa bardzo okej - alverde mini maslo do ciala makadamia - dzisiaj sie posmarowalam, skora mieciutka. latwo sie rozprowadza jak na maselko ![]() - alverde miniaturki serii dla bobaskow kleine elfe: oliwka do kapieli/pielegnacji i krem na odparzenia - dopiero bede testowac - alverde sztyft do usuwania skorek przy paznokciach... czy jak to sie nazywa wczoraj sobie w samochodzie potraktowalam nim juz bardzo tragiczne skorki i dal se rade, moje pazurki wygladaja teraz przyzwoicie i nic a nic nie musialam wycinac - alverde tusz do rzes nothing but volume - spodobalo mi sie opakowanie no i gruba szczota. wczoraj tak tylko na probe maznelam jedno oko i wiekszosc tuszu wyladowala na powiece podczas malowania - musze sie nauczyc z nim obchodzic. efekt bedzie raczej naturalny, ale taki mi tez od czasu do czasu nie zaszkodzi ![]() no... to by bylo na tyle! |
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Muszę to mieć A tą marką Mullera to mnie zaskoczyłaś ![]()
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy po hennie mogą wypadać włosy? Zrobiłam tydzień temu Khadi jasny brąz i teraz co nie przeciągnę palcami, to leci mi kilkanaście włosów, tych najdłuższych, razem z cebulkami. Kolor bardzo ładny, włosy błyszczące, a tu taki klops. Może to przesilenie wiosenne lub coś innego, ale martwi mnie to i stawia pod znakiem zapytania dalsze hennowanie.
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dałaś czadu!!!!!!! Zdawaj szczegółowe relacje! Cytat:
Może przesilenie, a moze nie. Chyba bezpieczniej na razie daj sobie spokój, a najwyżej jak sie sytuacja unormuje to podejmij jeszcze jedną próbę - no chyba, że bedziesz nadal podejrzewac henne, to nie warto bedzie ryzykowac.
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy tak nie miałam, choć przerwę w hennowaniu mam paroletnią.
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Cloche aleś zaszalała
ten żel do brwi to rozumiem że też trochę barwiący jest? A szampon Lavery daję trochę objętości? Natkaa ja po hennie miałam zawsze efekt odwrotny ale może to jakaś reakcja alergiczna czy coś? A powiedz mi czy to nie ty wspominałaś że masz żel bourbon wanilia&mandarynka do włosów JMO?? jak tak to to daj znać jak się sprawuje??
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
beets, bardzo fajny i ciekawy zbiór
![]() Moje zamówienie z Matique będzie po świętach, ale za to dostałam dzisiaj przesyłkę z Costasy Bardzo mnie ona ucieszyła. Zamówiłam róż i błyszczyk. Czy kosmetyki Korres nadają się na ten wątek ? Nigdzie nie mogę znaleźć składu masełka do ust, które posiadam a było ono z wymianki, więc nie mam kartonika. |
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, mam dużo pracy ostatnio i tylko Was podczytuję. Już zdaję relację, bo oczywiście nie wytrzymałam i otworzyłam żelik Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się na włosach kręconych i falowanych, bo doskonale definiuje skręt. Czyli u mnie na plus. Zapach, obłędny, pomarańcza, cytrusy i napój w proszku, taki dla dzieci , Vibovit chyba to się nazywało Wystarczy dosłownie ociupinka na wilgotne włosy. Efekt - włosy przede wszystkim pogrubione, lśniące, a falowanie podkreślone. Inny efekt niż po Shine On, bo to bardziej pasta. Zdecydowanie eliminuje mój puch na wierzchniej warstwie włosów. Ja łączę czasem te dwa produkty i mam dwa w jednym ![]() A co henny, to robiłam wczoraj sesję z mydełkiem Sesa. Może za długo trzymałam je na głowie (pracowałam i zapomniałam o nim i tak zleciały 2 h). Jakoś tak doła mam dziś włosowego... I jeszcze się pochwalę, że też mam już filtr JMO i jest CUDOWNY. A seria z mącznicą czeka na swą kolej.
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2012-04-06 o 19:44 Powód: blad |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam blogi i dziewczyny piszą o kwietniowym glossyboxie. Są tam dwa produkty naturalne. Jeden z Sanoflore, a drugi z Pat&Rub.
|
|
#318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do PP, nie mam konta, ale nie miałam problemów z płatnością. Ot standardowa procedura płatności. Potrzeba jest oczywiście karta kredytowa. Cytat:
Dzisiaj odebrałam moją paczkę z Anglii z herbatkami Pukka. Dzięki zamówieniu bezpośrednio w Pukka zaoszczędziłam ponad 60zł!!! Wliczając w to koszty przesyłki do Polski. A za herbatkami, a raczej ziółkami szaleję. Cytat:
O ile się nie mylę, jest jeszcze promocja, polegająca na tym, że odsyłając 5słoiczków, jeden kremik mamy gratis. Pięć opakowań już mam Cytat:
Cytat:
Kochane Wam również życzę pięknej, ciepłej Wielkanocy. Pyszności na stole, wspaniałości w koszyczku i mokrego Dyngusa ![]()
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdaję relację z odżywki z Lavery z mango. Odżywkę używam przy szamponie Babydream, więc szampon z Lavery jeszcze trochę poczeka. To nawet lepiej, bo jestem w stanie sprawdzić każdy produkt solo. Odżywka nawet gęsta, mniej niż Alterra, ale gęsta. Zapach? Obłędny.
Edit: Włosy rozczesały się bardzo dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
A gdzie zamawiałaś?
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2012-04-06 o 20:51 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
piękne zakupy Dziewczyny
![]() życzę Wam pięknych i rodzinnych Świąt |
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.pukkaherbs.com/
Za 8 herbat z dostawą płaciłam ok. 100zł
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji Świąt dużo zdrowia, radości oraz wszystkiego, co naturalna
Zbiór kosmetyków naturalnych: Makijaż
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja ciała
Pielęgnacja włosów
Pielęgnacja drobna
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz napisać więcej o tych co zacytowałam? Odżywka nie obciąża? Spełnia swoje zadania? I jeszcze brązer LN mnie interesuje - kolor, trwałość.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-04-07 o 09:42 |
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Beets i Cloche piękności macie, że "ach ach"
![]() Alverde żel do brwi już milion razy miałam kupić i jeszcze nie kupiłam. Ale zdaje się w maju pojedziemy do Niemiec, więc zrobię porządne zakupy ![]() Co do mojego farbo Khadi Henna z Amlą - jestem ruda! Efekt taki jak poprzednio. Włosy błyszczące, jednolicie zafarbowane, bardzo mi się podoba.
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. logona pianka do mycia - bardzo delikatna i wydajna. ja stosuję ją tylko do mycia, nie do demakijażu. do mycia jest świetna, pięknie pachnie. 2. faith in nature, - bardzo dobra odżywka, moje 2 opakowanie, w ogóle nie obciąża włosów, na razie dla mnie ideał, pięknie pachnie, wydajna. 3. living nature, puder brązujący - bardzo trwały, ale kolor jest ciemny, trzeba nakladać oszczędnie, żeby nie przesadzić, nie robi plam na twarzy, jestem z niego zadowolona.
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tego olejku do włosów lovea używałaś już?
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo spodobała mi się marka Lovea i chciałabym jeszcze wypróbować odżywki do włosów.
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt 'naturalnie'
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
czy wyczaiłam, że już kolejna część się toczy
![]() wpadam z dwoma pytaniami: 1. czy któraś z Was też używa Holistic Phenome? jak efekty? 2. gdzie stacjonarnie można dostać mydło do twarzy laurowe? wiem, że u mnie jest Organique (jestem ze Szczecina) ale nigdy tam nie zajrzałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

!!! Nie lubię wywalać kosmetyków, no ale też nie pozwolę używać kosmetyków z 2010 roku. 
Na razie szukam pędzla, bo minerałki mocno mnie zainteresowały. Jak byłam ostatnio w domu, to na koniec rozmazałam wszystkie te krechy, co sobie zrobiłam i siedziałam tak do wieczora i byłam zdziwiona, bo nie czułam, że coś mam. 

Bo niby wysyłka na terenie tego samego kraju a do całkiem innego kraju i cena ta sama 
.
- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm