|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ona miała do Polski jechać prawda?, więc może nie ma dostępu do neta, albo nadrabia spotkania ze znajomymi, rodziną
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
A Ona nie miała na święta do Polski jechać? Może po prostu nie ma czasu do nas napisać, albo nie ma dostępu do internetu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
|
gratki, ja jutro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
a my dziś 30tc zaczynamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
dobra uciekam doprowadzić się do ładu przed wizytą.
![]() buziaki dla Was na popołudnie i wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
No to też gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
ja ten czas leci, już bliżej niż dalej, niedawno co test robiłam, pamiętam moje zdziwienie i reakcje tż "na bank coś źle zrobiłaś"
![]() ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
właśnie wylicytowałam fotelik Espiro Neo z bazą za 135zł.Cieszę się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kupowałyście krem na sutki Medela, tak? Ile płaciłyście?
Dasti,a Ty się orientowałaś w cenach laktatorów Medela? kaśka, powodzenia na wizycie. Wracaj do nas z dobrymi wieściami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
O rany, tak się spodziewałam, że Kapukat po tych szalonych porządkach wyląduje pierwsza na sali p., ale JUŻ??!
![]() ![]() Byłam na usg i uwaga uwaga, mój mały rozrabiaka waży 1500g ![]() ![]() i co będę opowiadać, jest śliczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
kapukat, wooooow! Moc kciuków dla Ciebie!!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: O rany, ale długo pisałam tego posta, chłopaki moje mi co chwilę przerywali... Teraz to już pewnie po tej wizycie ![]() Cytat:
![]() Kurcze, lada moment pewnie będę musiała już stworzyć część listy pod tytułem rozpakowane... ![]() Cytat:
![]() Brzuszek Ci jeszcze zdąży urosnąć spokojnie ![]() Mnie wczoraj wieczorem dość mocno kłuł brzuch po prawej stronie, ale jak tak się nad tym zastanowiłam, to stwierdziłam, że ten ból chyba na tyle głęboko siedzi, że to jakieś żołądkowe, czyt. od obżarstwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbujcie, dziewczyny, spać z małą poduszką między udami/kolanami, to bardzo pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj, nie będzie spokoju rzeczywiście, będziemy zaglądać wszystkie czekając na info od kapukat i komentując na bieżąco, jak zawsze. Brawo! Ja się jeszcze powstrzymam, po świętach to zrobię ![]() Właśnie dostałam paczkę od rajrodzica. Od rp 2 dni temu. Zamawiałam w tym samym czasie, czyli wszystko przyszło terminowo i wszystko się zgadzało. Informacje mailowe dostawałam, więc w moim odczucie obsługa równie dobra u obydwóch użytkowników ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale co masz na myśli? Opiekę nad dzieckiem czy bardziej zajmowanie się domem? Pewnie, że dom i obiady mogą trochę ucierpieć przez pierwszy tydzień, dwa, czasem dłużej, ale też nie to jest ważne wtedy. To też wszystko zależy od zaangażowania tż moim zdaniem... Jeśli w domu trwa taki "tradycyjny podział ról" i facet nie pomoże, to kobieta musiałaby być jakimś cyborgiem, żeby ze wszystkim dać sobie radę. Jednak przy chęci i zaagażowaniu obydwojga rodziców można wszystko pogodzić ![]() Ja nawet na to nie liczę, bo moja teściowa wyjeżdża za niecały miesiąc na stałe do Anglii... więc raczej już się na zapoznanie z Kajem nie załapie, a moja mama nie ma takich pomysłów, żeby mi obiad ugotować, więc po prostu mamy zamiar dać radę sami. Tż pewnie weźmie tydzień lub dwa urlopu, żebyśmy się spokojniej ze wszystkim ogarnęli. Uff, opisałam się, mogę wracać do robienia lekkiego obiadu i porządków ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-06 o 15:33 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Rozeznanie
|
moja mama jest taka, że gdyby mogła to by za mnie rodziła
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Kism
![]() Powiedzcie Dziewczyny, bo ja się nie znam a bym bardzo chciała ![]() Mamy łóżeczko dla dziecia, 120x60cm, takie zwykłe w drewnianym "kojcu", z podnoszonym materacem. Czy dla takiego młodocianego należy też kupić kołyskę? I jak się w ogóle ma posiadanie łóżeczka do posiadania kołyski? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a do mnie właśnie przyszły 2 paczuchy z pościelą od club-baby i prześcieradłem od baby raj, cudowne ![]() ![]() teraz jeszcze szybko pranie powieszę i zbieram się do kościoła |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Ja o sprzątanie się nie boję, bo to hobby mojego męża, więc jak mały się urodzi to na pewno pod tym względem problemów nie będzie, ale o gotowaniu to on pojęcia nie ma.
Na mamę narzekać nie mogę, jak byłam w szpitalu czy potem już w domu, ale z bólem to wykupowała dla mnie pół sklepu, nie byłam w stanie tego przejeść, gotowała codziennie, co mogła to robiła. Zresztą co kilka dni mi mówi, ze już nie może się doczekać aż mały się urodzi... fonn niby kołyska to na jakieś 3 miesiące, potem i tak musisz kupić łóżeczko, bo bobas się nie zmieści. Ja mam łóżeczko, ale u siostry ciotecznej widziałam kołyskę i bardzo mi się podobała, nie tyle wizualnie, co praktycznie, bo można sobie dziecko bujać i jest taka słodka ogólnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Kapukat Powodzenia ![]() ![]() ![]() Śliweńka jak by się Kapukat odezwała życz jej powodzenie i że trzymamy kciuki ![]() Zaczynam się coraz bardziej stertować... Czyżbyśmy zaczęły się pomału rozpakowywać ? Ja dziś miała rano dwa raz jakieś dziwne kłucia w dole brzucha trwały tak do 30 s, trochę nie przypomniały skurczy ale sama nie wiem jak czuć skurcze więc może to już jakieś przepowiadające... Brzuch jeszcze wysoko ale ostatnio jakoś dziwnie się czuję i coś mam przeczucie że może mnie wcześniej wziąśc.... Oby tylko po 36 tygodniu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nasze wyrko nie ma funkcji kołyski, to takie zwykłe z Ikea , za to w pięknym zielonym kolorze ![]() zastanawiam się tylko, czy przygarniać tę kołyskę od koleżanki, pomijając fakt znalezienia dla niej miejsca (łóżeczka nie chcemy składać, jest rozstawione i czeka), nie wiem, czy mały będzie w niej chętniej zasypiał (przez bujanie) czy to nie ma większego znaczenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
jak jeszcze nie rozłożyliście łóżeczka, to możesz spróbować z kołyską, może dzidzia będzie chciała być kołysana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Rozeznanie
|
no właśnie łóżeczko stoi
![]() kupiliśmy od znajomego, przywiózł rozłożone więc go nie zwijaliśmy, tylko stoi jak stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Kapukat trzymamy kciuki z Dominiczką!!!
![]() No to się zaczęło ![]() ![]()
#1707 |
Zadomowienie
|
fonn, ja miałam ten sam dylemat, bo w czerwcu mojej siostry ciotecznej mała skończy 4 miesiące, więc mogliby mi dac tę kołyskę, sami tak zaproponowali. Na poczatku przytaknęłam, ale potem zaczełam się zastanawiać i niestety nie mamy miejsca na łóżeczko i kołyskę a jak samą kołyske bym postawiła to znów nie będę miała przewijaka (bo mam taki na łóżeczko) no i bym musiała chyba materacyk jakiś kupić, bo nie wiem czy też by dali..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Mysmy sie zastanawiali czy na poczatek jak maly bedzie u nas spal kupic kolyske czy moze lepiej turystyczne lozeczko. I jednak chyba to drugie to lepszy wybor jak myslicie? Bo kolyska przyda sie tylko do 3 miesiecy a lozeczko to co upatrzylismy sobie ma az 3 wysokosci. Mysle ze maly moglby w nim spac jak bysmy gdzies wyjezdzali? Sama nie wiem czy dobrze kombinuje?
![]() Gratulacje dla wszystkich dziewczyn ktore wrocily z udanych wizyt!! ![]() Kochane gdyby mi sie nie udalo juz do Was zagladnac przed swietami to chce Wam zyczyc : Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja! ![]()
![]() |
#1709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A już myślałam, że chociaż sprawę miejsca do spania mamy rozwiązaną ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ja też życzę Wam już teraz wszystkiego co najlepsze, spędzonych w spokoju z rodzinami Świąt i pogody ducha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||||
Zadomowienie
|
cały czas myślę o kapukat ależ emocje
![]() ![]() Cytat:
![]() co do porodów - ja po wczorajszej szkole rodzenia, zwiedzaniu szpitala, i krzykach które sobie usłyszałam .... chyba chce żeby mój synek siedział w brzuszku jdnak jak najdłużej ![]() ![]() chyba powiem mojemy lekarzowi, że przez tą szkołę rodzenia to będę musiała skorzystać z pomocy psychologa ![]() ![]() ![]() Cytat:
w każdym razie - mamy, ktorych dzieciaczki są owinięte pępowiną, liczcie sobie ruchy dziecka ! Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz nie wiem jak to będzie, może się ktoś nade mną zlituje.. a jak nie to rozważam krzesełko turystyczne hahaha. bardzo wazna jest dla mnie wielkanoc w kosciele, muszę isć, chociażby n achwilkę. a co do spowiedzi, to jak byłam dwa dni temu, to nagle zobaczyłam, że zapaliło się światelko w konfesjonalne na końcu kościoła, wyruszyłam więc, ale że moje tempo zakrawa po prostu o pomstę do nieba i chodze wolniej niż ślimak, to wyobraźcie sobie, że jak inni zauważyli gdzie i po co się zerwałam to w te pędy, zeby tylko być przede mną ![]() ![]() ![]() Gabbi - faaaaaaaaaaaajne !!!!!! wszystko super !!!! a kocyk od którego sprzedawcy masz ? czy to nie z allegro ? ja też dziś kupiłam tulipany rosnące i czekam aż zakwitną, ale chyba je zabiorę ze sobą jutro do mamy, bo pewnie do jutra się nie rozwiną , a ja bardzo lubię ! ![]() Cytat:
![]() ![]() moja mam zaoferowała pomoc, ale też jej powiedziałam, że przez pierwszy tydzien tż bierze urlop i że oczywiście jak będzie miała ochotę to niech napieraja oglądać, ale spróbujemy sobie poradzić sami. Niech tylko będzie w gotowości potem, w razie co jakbym sobie nie radziła, to żeby przyjechała na parę dni, ale to będziemy sobie ustalać po porodzie. Mój mąż w gruncie rzeczy jest dość pomocny, tzn trzeba go pogonić, ale myślę, że sobie damy sami radę. A jak nie to zbiorę małego i pojadę JA do mamy ![]() co do odwiedzin - moi rodzice są wyrozumiali , natomiast rodzina męża zawsze napalona jak araby na kurs pilotażu ( nie ubliżając nikomu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zawsze dawałam swoim przyjaciółkom i rodzinie taki miesiąc przystosowawczy. Pisałam tylko smsy, że jestem myślami i ze jak coś to zawsze pomogę. I czekałam aż świeża mama sama mnie zaprosi i powie że już jest gotowa na odwiedziny. Tak więc ja też liczę na zrozumienie otoczenia w tej kwestii, tym bardziej że szkoda dzieciaka, jak wiecznie ktoś sie będzie pałętał obok. no nic, w razie co się postawię i zabronię wizyt i już , i tak juz uchodze za wredną istotę więc jeden minus w tą czy w tą - co za róznica ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.