|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
No i może jeszcze powie "rodzisz 22.04 w urodziny teścia (jej męża) więc dziadek ma prawo być przy porodzie - niech to będzie prezent urodzinowy" ![]() ![]() a w dup.. mam że ma wtedy urodziny - właśnie na złość chcę aby jednak Oskar urodził się np. już w przyszłym tygodniu. Byle nie 22.04 bo nie zniosę potem jej ironicznego komentarza "a mówiłam że będzie 22.04" i głupi uśmiech wtedy ją rozerwę na strzępy !!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Nikii
![]() ![]() Kiedy ja rozmawiałam ze swoją teściową.....hmmm....chyb a rok temu w kwietniu ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Umieram z głodu a muszę czekać, bo przyjedzie jeszcze cioteczka z cytrynami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jolka, biedna! ![]() Moniq - sesja super! Pomimo ze domowa ![]() Tikki, bardzo ladnie wygladasz, mamie nie udalo sie Ciebie utuczyc! Karo 89 -Emilka - slodzinka ![]() Monia, mina Hani nie do podrobienia ![]()
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Desia, dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wspolczuje samopoczucie. Chociaz ja chwilami jakbym miala depresje przedporodowa. Cytat:
No i spora juz ta twoja dziewczynka ![]() Cytat:
Laktator jest po cos innego niz oslonki.Nie kumam co Jolka chce zrobic.Tabletek jej nie dadza,czyli chyba pytala,to niby chce przestac,ale laktatorem to chyba chce pobudzic laktacje,a oslonki bo bola ja sutki? Czy tylko mi wydaje sie dziwna ta wiadomosc?
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Gosia, pewnie chodzi o to ze maly nie umie zassac porzadnie stad oslonki- czesto pomagaja... Tabletek w pl nie daja zbyt chetnie.... A laktator by pobudzic laktacje- u mnie nic nie dawal niestety... Moim zdaniem Jolka chce karmic ale brak pokarmu ja zniecheca, no i pewnie ja stresue ta sytuacja... Ja tak mialam. Plakalam gdy zblizala sie h karmienia bo wiedzialam ze jak przystawie mala to tylko bedzie plakac bo cyce byly puste...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No to pewnie tak jak mowisz jest.Sama nie wie czego sie chwycic,jakie rozwiazanie bedzie najlepsze.Ciezka sprawa...
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Dziwnie mi bez dziecka... Tesciowa juz dwie h z nia spaceruje ... Ja sie wykapalam, zjedlismy obiad i teraz leze haha zamiast sprzatac i prasowac
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Gang Iren
|
Tikki super wygladasz i brzuszek caly czas zgrabny!
Monia minka Hani swietna ![]()
#4330 |
Zakorzenienie
|
Zia dziękuję!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Gang Iren
|
Mi tez bylo zawsze dziwnie jak nie mialam cory przy sobie.I do teraz tak mam.Czasem chcialo sie odpoczac chwile od dziecka,ale juz po kilku godzinach bylo mi nieswojo.
![]() |
#4332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Desia super ze po USG i KTG wszystko ok. moja malutka dzisiaj tak zasypia szybko po jedzeniu ze jestem w szoku...mam naprawde duzo wolnego czasu dzisiaj ![]() Zia jakie pysznosci Ty pichcisz ![]() ja jeszcze nawet zakupow na swieta nie zrobilam, a zjemy pewnie jajka na sniadanie Wielkanocne - tzn Tz bo ja to na jedno sie moze skusze, tzn pozwole sobie.i ugotujemy jakis normalny obiad i tyle w sumie. wiecie co mi sie przypomnialo, jak probowalam sciagnac pokarm w 2 dobie laktatorem, to ani kropelki nie polecialo, polozna powiedziala ze czesto tak jest ze laktator w niczym nie pomoze w drugiej dobie, ale widocznie malutkiej wystarczala nieduza ilosc pokarmu. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-06 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
desia super
![]() No to teraz razem czekamy na 11tego ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Biedna Jolka, z tym karmieniem, mam nadzieję, że Jej się rozkręci. Kurcze też się boję że będę miała problem z pokarmem - nie miałam jeszcze ani kropli siary.. Mam nadzieję, że jednak się pojawi po porodzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Lena_mi też się obawiam tego samego, bo też nie miałam jeszcze ani kropelki siary. Ale widać MoniaHan daje nam nadzieję, że bez przedciążoowej siary dziecko też się naje
![]() Mała wypchała mi pupkę w żebra i było mi strasznie niewygodnie siedzieć. Mąż ją poklepał po pupie i po chwili sobie poszła w inną stronę. Jaka ulga. Mamy zaproszenie na niedzielny obiadek ![]() ![]() ![]() Trzeba będzie zrobić jakieś ciekawe ciacha ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zadomowienie
|
Konia i Karolca
![]() Jolka bidulko ![]() Wszystkie sprzatają ![]() Ja własie skończyłam myć okna i pucować balkon.. Desia super,że wszystko ok powizycie....szkoda tylko że poród się nie kroi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Monia córeczka śmieszka ![]() Tikki bardzo ładnie wyglądasz..życzę Ci aby to było Twoje ostatnie ciążowe zdjęcie ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-06 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie ten ból kręgosłupa (najbardziej na dole) i brzucha doprowadza mnie do szału ![]() mmmmm... rybka w sosie koperkowym ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | ||
Wtajemniczenie
|
Jolkaaa gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! nie było mnie wczoraj cały dzień, bo rano wizyta u pediatry, a potem wielkie pakowanie i wyjazd na Mazury. Jesteśmy tu od wczoraj od 17.00, a wiadomo potem rodzinka chciała się nacieszyć i szybko minął czas. Mnie złapał baby blues, dziś było apogeum, siedziałam i ryczałam jak głupia. Zanika mi pokarm, mam bardzo mało nie wiem czemu skoro wcześniej (jeszcze 3 dni temu) z piersi aż kapało. Pediatra mnie zasmuciła, mała nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej, ledwo do 3kg dobija ![]() ![]() ![]() ![]() Co do drogi to te 250km Laurka zniosła ładnie. Raz tylko zrobiła nam kupę po pachy i musiałam przebierać w samochodzie, ale było ciepło w środku nagrzaliśmy i słoneczko świeciło nam w szyby, a potem ją dokarmić cycem trochę, possałam 10 min i odleciała. Chyba lubi spać w drodze ![]() Kochane moje nierozpakowane jeszcze ciągle o Was myślę i zastanawiam się która pierwsza wymięknie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nastawcie sie dziewczynki pozytywnie, mimo ze na poczatku mozna sie zniechecic bo bola sutki, bo dzidzia nie zawsze chce zlapac cycka. no u mnie w sumie jeden nawyk zostal...nakladki silikonowe, malutka od drugiej doby z nimi jadla i tak jej zostalo, przystawi sie i bez nich ale nie wychodzi jej to tak sprawnie jak z nakladkami, wiec karmie z nimi...i tak sobie mysle moze to od nich tak mnie piersi swedza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
evvcia trzymam kciuki żeby Malutka przybrała na wadze ! i żebyś mleczko mała! a jak z tymi tym listem ze szpitala, o co chodziło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Wtajemniczenie
|
karolca i evcia - aby Wam sie nastroje polepszyly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, że ważne jest podejście i nastawienie,mam nadzieję, że wystarczy mi cieprliwości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
evvcia moja tez sie urodzila dwa tygodnie przed terminem ale nie jest takim spiochem jak Twoja córcia. Może spróbuj córę wybudzać np, przewijaniem? Moja od razu sie wybudza jak poczuje, że jest rozbierana. I widac bardzo duzo pijesz powinnas miec nawal. Ja zeby skonczyc z nawalem to pilam raptem 3 szkl wody dziennie. Strasznie chcialo mi sie pic ale tyle mleka co mialam to moglam 5 bobasow wykarmic.
Wszystkim Życzę Zdrowych, Mokrych i Spokojnych Świąt
![]() |
#4345 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mowy nie ma - choćby skały srały to moje dziecko dla nikogo prezentem nie będzie Cytat:
![]() Ekspresowo doszedł mi dziś laktator, sterylizator i ten kosz na pampki, także mam wszystko, oprócz pampersów, bo niby mam 1 opakowanie tych Huggies newborn z wycięciem ale nie wiem ile jeszcze dokupić pampków jedynek? Kupowałyście jedynki czy od razu dwójki?
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Kulka ja kupowalam tylko jedynki i nadal je uzywamy-mala jutro skonczy miesiac a wazy juz ze 4kg
![]() Evcia dziwne ze Laurka nie przybiera... Moze sprobuj ja dokarmiac??
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Właśnie w faktach mówią o banku mleka kobiecego
![]() ![]() A co do tego co napisała MoniaHan...tylko trzeba jeszcze znaleźć w sobie tyle siły psychicznej, żeby móc sobie tak przegadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi położna poradziła karmić z 2 piersi na raz - 15 min. z jednej i zmiana na drugą i dojadamy jakieś 10 -15 min., może też tak spróbuj, spróbuj też częściej przystawiać, no i spróbuj ważyć malutką nawet na wadze kuchennej, tak co 2-3 dni, dziecko powinno przybierać 20-25 gr dziennie, po tym będziesz wiedzieć czy się najada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojecia jaka moze byc przyczyna nie przybierania Laury! Nie sadze zaby to bylo spowodowane tym ze urodzial sie 2 tygodnie za wczesnie! Ale skoro lekarka fajna i mowi ze mozecie poczekac 2 tygodnie to sie nie denerwuj , tylko karm ile sie da i czekaj! A jesli znowu nie przybierze tyle ile powinna , to dacie mieszanke i bedziecie dokarmiac ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mozna by to na pierwsza strone dac Monia! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.