|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Słyszałam piąte przez dziesiąte
![]() Moja Hania się rusza i już spokojnie uzbierało się 10 ruchów, ale jakieś takie niemrawe te ruchy i czuję je tylko w dole brzucha ![]() A jeszcze co do kołyski, to normalne łóżeczko też będziemy mieli ![]() ![]() ![]() andzya ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-06 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dobry wieczór
![]() sernik w piekarniku, chlebek czeka na swoją kolej (chociaż jakiś dziwny jest) ![]() kapukat trzymam kciuki ![]()
#1743 |
Raczkowanie
|
u mnie trochę lipa po wizycie...
z dziecięciem ok, ale szyjka się skróciła, nie mam nawet 20 mm ![]() muszę nadal leżeć, nie wolno mi nawet siadać. już sobie zdarzyłam popłakać bo nastawiłam się, że skoro już 37 tydzień to pewnie będę już mogła choć trochę pochodzić. no i ktg teraz co tydzień. Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-04-06 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też jakoś specjalnie ruchów nie liczę, bo Maluch rusza się ogólnie dużo ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() najważniejsze, że z dzidziusiem ok. Ale dziwne, że wcale nie możesz wstawać, w końcu to juz końcówka... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, Pinio to te drewniane, białe mebelki ![]() Za to wózka do tej pory nie mamy wybranego ![]() ![]() I nie wiem jeszcze co z pieluszkami. Nadal wielorazówki to dla mnie czarna magia. Będę miała wyrzuty sumienia jak będę używała jednorazowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Wtajemniczenie
|
Gaabbi, masz jeszcze chwilkę z tymi pieluchami.
Można iść w same kieszonki np i wtedy nie masz tyle do ogarnięcia, ale to rozwiązanie podobno się gorzej sprawdza przy całkiem malutkich dzieciach. W uporządkowaniu wiedzy mi pomogła strona pieluszkarni, tam jest dział "informacje i porady" i masz fajnie wyjaśnione od czego zacząć, jakie są rodzaje wielorazówek, jakie są wady i zalety, chłonność, schnięcie, łatwość użytkowania cena i inne ![]() No i są jeszcze fora, czyli kopalnia wiedzy praktycznej ![]() ![]() Ja już jestem jako tako obczajona (oczywiście teoretycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co takiego mówili w faktach??? Bo ja się nie załapałam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzuch mi non stop twardnieje, mały się chyba wściekł, bo daje czadu i to cholernie ostro. Idę do wyrka, miłego wieczorku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiem Ci że ja też na początku ciąży to przejrzałam chyba miliony stron z wózkami a teraz utkneliśmy w martwym punkcie... byliśmy zdecydowani na Tutek Grander ale teraz sama nie wiem. Kiedys pewnie pójdziemy do sklepu i zdecydujemy na szybko bo juz nie chce mi sie o tym mysleć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Wtajemniczenie
|
To zależy od szpitala,ale jest to w pewnym sesnie profilaktyka zakażeń. u nas podaje się po porodzie - robi się badania,czy cos sie dzieje i wtedy podaje. ale w różnych szpitalach jest różnie
![]() Jak jest bobas owinięty pępowiną,to poprostu obserwuje się podczas porodu zapis. pod kątem spadków tętna i bradykardii - czyli stałego wolnego tętna. ciekawe jak tam kapukat... Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-06 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |||
Rozeznanie
|
A co mówili o tym karmieniu???
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak tam kapukat.
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa co tam u rodzącej słychać?
od dzisiaj biorę antybiotyk na tego cholernego paciora, na szczęście mój gin zabezpieczył mnie przed ewentualnym grzybem i kazał mi wziąć w połowie antybiotyku clotrimazol i jak skończę to druga dawka. Dziewczyny od wczoraj potwornie bolą mnie sutki, tak bardzo że nie mogę się dotknąć, dlaczego bolą tak bardzo??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
to ja mam przy Was dziewczyny jakas bardzo dluga szyjke, -4 cm.
a do dziewczyn z worclawia nie polecam sklepu baby maxx na bielanach. zero zainteresowania ze strony sprzedajacych, moze z 6 wozkow glebokich no spacerowek troszke wiecej i ceny dosc wysokie. a co do wozkow to chce po swietach z mezem pojechac do askota i na 90% jestesmy zdecydowani na x landera xQ ten starszy(tanszy )model |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-06 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | ||||||
Wtajemniczenie
|
kapukat, trzymaj się tam mocno i spokojnej nocy może już z Adasiem po drugiej stronie brzucha!
![]() Ach, ale jestem ciekawa, co tam u nich... Już mija prawie 10h, jak jej odeszły wody. Myślę, że do jutro do południa najpóźniej będzie po... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty nie z tej samej? A Twój już dotarł? A dziękuję, czyli w sumie profilaktycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To dziwne faktycznie, że aż tak gin kazał Ci leżeć... A mówił jak długo? Przecież skończony 37 tc to już jest ciąża donoszona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale kurcze jak to non stop twardnieje? U Ciebie to jeszcze za wcześnie ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-06 o 20:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wie któraś co takiego strasznego/oburzającego/ciekawego było w tych dzisiejszych faktach?? ![]()
![]() |
#1760 |
Wtajemniczenie
|
slyszalam piate przez dziesiate - ale mowili cos o mleku matki (??) ze kwitnie handel
![]() w ddtvn niedawno mowili o czarnym rynku mleka matki o rany - ciekawe co z kapukat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Wtajemniczenie
|
Kism - odnośnie wymiany poglądów w kwestii cesarki na życzenie, toja miałam tylko to na mysli, że sama chciałabym rodzić wyłącznie sn i żadna siła mnie nie namówi na cesarkę, ale jeżeli ktoś naprawdę ma taki paraliżujący lęk przed porodem, że nic mu nie pomoże, to uważam, że powinien mieć możliwość wyboru. Bo ta warstwa psychiczna jest niesamowicie ważna - i bardziej bym się bała na miejscu lekarza prowadzącego komplikacji, które z tego mogą wyjść z tego tytułu przy porodzie sn, niż komplikacji po cesarce. W końcu wiadomo, że traumatyczne przeżycia z porodu mogą skutkować powikłaniami w czasie porodu i odrzuceniem dziecka po porodzie. Tak było w końcu z Brigitte Bardot... Tak więc ja, gorąca zwolenniczka rodzenia sn uważam jednak, że kobieta powinna mieć możliwość wyboru i jeszcze raz podkreślam, że absolutnie nie zdecydowałabym się na cesarkę na życzenie! Chciałam wyjaśnić, co miałam na myśli mówiąc, ze konsekwencje porodu będzie ponosić wyłącznie kobieta - chodziło mi o to, że tak, jak mówiłaś, nie wiemy nigdy, jak przebiegnie nasz poród - ale jeżeli ktoś z założenia woli mieć dziurę w brzuchu niż np. rozerwane krocze (oczywiście wcale nie musi tak być, ale zakładamy najgorszy wariant i zakładamy, że kobieta absolutnie go odrzuca) - to to jest brzuch i krocze tej kobiety i ona będzie ponosić konsekwencje np. złego zszycia przy każdym zbliżeniu. Przy totalnym braku ochrony krocza w Polsce absolutnie mnie to nie dziwi!
I powiem jeszcze jedno - moja ginekolog rodziła dziecko przed samą 40-stką. My się znamy ponad 10 lat, mamy stosunki dość koleżeńskie i dzieci w prawie tym samym wieku, więc zawsze sobie pogadamy nie tylko "profesjonalnie", że tak powiem. Ona załatwiła sobie cesarkę na życzenie - robił jej kolega z pracy ![]() Kapukat - trzymam kciuki za Was!!!!! ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-06 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jejku wiecie co , zaczynam się denerwować ruchami dziecka... pewnie przesadzam, wiadomo z jakich względów, do tego teraz te historie z pępowinami i ciągłe gadanie o liczeniu ruchów dziecka wczoraj na sr.... już normalnie wciełam czekolade ( a jak wiadomo cukrzyca grasuje )... nie wiem ![]() wy też częściej czujecie rozpychanie niż kopanie? Widzę też po brzuchu że się przemieszcza.... więc chyba nie jest źle.... może tak ma być... teraz będę o tym myśleć kurcze... bo wcześniej był mega ruchliwy..... w zeszłym tygodniu chciał wyskoczyć z brzucha .... ![]() Cytat:
ale ja się teraz zmartwiłam, bo mnie lekarz nie kazal aż tak plackiem leżeć, mam się oszczędzać, być grzeczna i odpoczywać.... a ja placki dwa dzisiaj upiekłam.. proste co prawda... no ale zawsze to troche stania. czasem idę do sklepu np po bułki czy masło, czy jakies warzywo.... czasem jak już nie mogę wytrzymać to nawet chwycę za odkurzacz i szybko przelecę, sama robię pranie.. TO MÓWISZ, ŻE NIE WOLNO TAKICH GADŻETÓW .... ![]() 37 tydzień to nie tak źle.. ja jestem w 31 ....ponoć jak się nie rozwiera szyjka to nie ma jakichś powodów do zmartwień w Twoim wieku ciążowym, możesz nawet przenosić ciążę. Zagrożeniem przy skracającej się szyjce jest jej calkowite zgładzenie co może powodować np samoistne pęknięcie pęcherza płodowego - czyli początek porodu - u Ciebie już by się tragedia nie stała, u mnie to trochę za wcześnie.... Oszczędzaj się !! i nie martw - bo stres wpływa negatywnie! przecież wiesz !! odpoczywaj i korzystaj z ostatnich chwil w dwupaku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
O jaaaaa, zaczęło się!?!?!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
śliweńka jak tylko bedziesz miała wieści od kapukat to pisz
![]() ![]() kism- tutaj podaja zawsze antybiotyk jak tylko wody odejdą na wypadek zakażenia ![]() ![]() my mamy kołyskę, ale bez materaca narazie. chyba nie będę jej kompletować bo koleżanka obiecała mi kosz mojżeszowy ![]() ![]() moja mama oferuje się że może do nas przyjechać ale nie wiem czy jest sens ja fatygowac ![]() zrobiłam ciasto na święta ale siadałam przy tym co 5 minut ![]() ![]() ![]() życzę wam radosnych, zdrowych i wesołych świąt! buziaki !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Wtajemniczenie
|
andzya, aga_bre - super
![]() ![]() ladybird_1987 - posciel bardzo ladna - wyglada naprawde porzadnie a'propos poscieli - ostatnio mialam okazje pomacac kilka rodzajow poscieli - pani mnie zapewniala ze wszyskie sa bawelniane, ale jak dla mnie to czesc byla a czesc nie byla 100% bawelniana... - takie troche grube i lekko sliskie... moze to byla satyna bawelniana? ![]() ![]() ![]() a co myslicie o poscieli flanelowej dla maluchow? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Wtajemniczenie
|
Millena - u mnie dzieć strasznie spokojny cały czas. Najpierw się bardzo denerwowałam tym, ale gin mówiła, że on chyba po prostu taki spokojny, bo na USG zawsze wszystko jest dobrze. Spodziewałam się takiego pokopania, jak w pierwszej ciąży, a tu nic z tego. Mój drugi synek jest tak spokojny, że nawet jak coś tam się troszkę ruszy, to wystarczy przyłożyć dłoń do brzucha i od razu jest spokój. Ja tak naprawdę bardzo mocno to go czułam chyba z 3 razy w czasie całej ciąży... mąż poczuł delikatnie raz,, synek wcale... poza tym ja mam tę ciążę strasznie nisko, jeszcze niżej, niż poprzednią - taka moja budowa. Stąd też ruchy czuję tylko bardzo nisko, w okolicach pępka najwyżej - ale w pierwszej ciąży też nigdy nie czułam wyżej. Dla mnie kopanie po żebrach czy opadnięcie brzucha przed porodem to totalna utopia - w obu ciążach mam wrażenie, że brzuch mam na kolanach od samego początku, a w tej jeszcze niżej, niż poprzednio
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-06 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej to wlasnie stac w miejscu, ale dreptanie z nogi na noge nie daje efektu ja rowniez chcę przyłączyc sie do zyczen!! a wiec chcialabym zyczyc wszystkim Wam Dziewczeta oraz Waszym rodzinom, zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych! Pomyslcie, ze za rok juz wiekszosc pociech bedzie dreptalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Mówili że karmienie jest lekiem na wiele chorób u noworodka, dzieci karmione piersią mają wyższe iq i mniejsze ryzyko różnych chorób w przyszłości. Mówili też o powstających w Polsce bankach mleka.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.