|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
a ja dobrze się czuję, zjem jeszcze 3 posiłek i koniec na dziś
jutro mam zamiar wystartować z owsianką z bananem koniecznie orbiza 4 dni minie 7 miesięcy, jak obcięłam wlosy, są dużo zdrowsze no i odrosły w maju może podetnę ze 2 cm, tylko muszę jej dokładnie powiedzieć ile to jest 2 cm![]() czas leci, niech rosną rosną jeszcze dłuższe
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no bo jak nie Ty, to kto? ja moją nie wiem kiedy zrobię, bo przed świętami to chyba się nie opłaca - jutro o TŻta, więc ciężko będzie sie trzymać w ryzach tylko pamiętajcie, że na głodówce lepiej nie ćwiczyć ![]() moja magiczna sztuczka brzmi - nałóż sobie na talerz tyle, ile zjesz (czyli najprawdopodobniej po łyżce wszystkiego i po kawałku ciasta) i po prostu zjedz to, co na talerzu i nie rób dokładek. i tak wyjdzie multum kalorii za to, co się zje, więc po co dojadać i jeszcze bardziej się zapychać? nie ma sensu ale trzeba mieć silną wolę, żeby powiedzieć sobie stop, ale jak się ze sobą wygra to satysfakcja gwarantowana. ![]() ja dziś na kolację chyba 200g serka homo z aromatem i słodzikiem, bez kakao dzisiaj, bo post ![]() a na obiad był dorsz (szkoda, że smażony, ale jakoś przeżyje pycha było.ja dzisiaj mam dzień lenistwa totalnego. nie będę dzisiaj pracować, choć powinnam. ale Wielki Piątek zobowiązuje. już prędzej popracuję w święta
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój obiadek to dziś mintaj, surówka z kapusty kiszonej, jabłuszka, marchewki, cebulki z oliwą z oliwek
sernik z rosą upiekłam, teraz ciasto biszkoptowe ze słonecznikiem i masą krówkową ![]() na kolację zjem zrazy z łososia ze szpinakiem i z bazylia i pomidorami
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
chyba wszyscy sprzataja ze taka cisza
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem
ale do diety wracam dopiero po świętach, teraz sobie nie żałuję, jem dużo, niezdrowo i liczę na regenerację kolana. nie martwię się wagą - najwyżej wrócę do punktu wyjścia, ale wiem, że umiem schudnąć - także liczę, że do wakacji będzie 58kg, a po wakacjach będzie 56. nie mam parcia na zrzucenie zbędnych kilogramów - czas i tak upłynie...do wtorku mam nadzieję zapoznać się lepiej z Intermittent Fasting dr Berardiego - może to coś dla mnie? brzmi na pewno ciekawie samo założenie
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
pewnie, nie ma co sobie odmawiac w zyciu, zycie sie ma tylko jedno
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, na te 2 dni można sobie pozwolić
po świętach spinamy tyłki nie wiem kiedy akcja detoks wypali, bo we wtorek spotkanie klasowe+piwa, środa urodziny=oblewanie, piątek urodziny koleżani=oblewanie... zapowiada się ciekawie |
|
|
|
#1958 |
|
amor vincit omnia
|
święta są 2 razy w roku... przygotowuje się dania i ciasta, których się normalnie nie robi... to jest magia świąt, ten klimat
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
damy radę
gdzie jest Tysia, Choco, Mimi ? co się z Wami dzieje?
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się!!
wiecie co nie wyobrażam sobie być na innej "diecie" niż MŻ!! ja dziś wariowałam bez jedzenia szczególnie że dziś tyle pyszności w kuchni i lodowce było ![]() No właśnie gdzie wyście się podziały? ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- a co do ćwiczen przy głodówce nie polecam
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka - podziwiam!
![]() Ja dziś ładnie poćwiczyłam - nie licząc sporej ilości ruchu w ciągu dnia (sprzątanie, gotowanie itp.), zaliczyłam 55 Fire EZ i 30 minut biegania ![]() Ogólnie na dziś wpadło: owsianka z bananem i serkiem homo makaron razowy (niemało ) z jajecznicąserek twarogowy na słodko z żurawiną i słonecznikiem Trening Odżywka. Wiem, że mało, ale to z racji Wielkiego Piątku ![]() Jutro od rana owsianka, bo przez 2 dni jej nie zjem
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór/dzień dobry!
u mnie dzisiaj ( w sumie to wczoraj już) była owsianka z jabłuszkiem, w międzyczasie jogurt, na obiad sałatka śródziemnomorska (sałata lodowa, papryka, ogórek, trochę fety i oliwek zielonych) z sosem czosnkowym, później kawa latte (bo bez kawy żyć nie mogę ) i na kolację jajecznica ze szczypiorkiem ![]() Nawet źle nie jest moim zdaniem, mam nadzieję że święta będą dobre dietowo, mimo że czekają mnie 2 śniadania wielkanocne smerfetka, gratulacje ja bym nie dała rady... ![]() uciekam spać w końcu bo jutro znów do pracy, całe szczęście że tylko do 16...
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadło ładne Ci wyszło !Też uciekam spać, bo już prawie wszystko zrobiłysmy .Zaleję owsiankę i idę spać, dobranoc
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Kobietki!
Wstałam dziś w miarę wcześnie, bo sporo pracy przede mną, ale mam pozytywne nastawienie Niedługo śniadanie - będzie owsianka z bananem i serkiem homo. Chyba dorzucę winogrona - wiem, że kalorycznie, ale mam mega ochotę i za wcześnie takiej owsianki nie zjem póki co
|
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
witam
a jednak udało się stanęłam dziś rano na wadze i moim oczom ukazała sie nieosiągalna wcześniej dla mnie liczba 61,9 ![]() nie wierzyłam że się uda, a tu taka niespodzianka na święta
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka, minimini333 gratuluję
![]() I dzień dobry ![]() Ja na śniadanko kanapeczki z żytniego chlebka z ramą, camembertem, pomidorkiem i cebulką + sencha. Idę zaraz robić sałatkę, a po południu jajka faszerowane. Jeszcze trochę posprzątam i będzie super. Też przez te dwa dni będę jadła to co będzie- czyli same smakołyki ale nie za dużo żeby nie czuć się ciężko. Wiem po sobie, że jak się tak najem to potem źle się czuję, kiedyś tak nie było Więc wszystkiego po trochu, ze smakiem co 3 godzinki ![]() Kochane Dziewczynki życzę Wam radosnych, rodzinnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy aby na chwilę można było zapomnieć o tym wszystkim, nie liczyć kalorii, nie smucić się i nie denerwować tylko cieszyć się wolnym czasem spędzonym z najbliższymi ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT !
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
hej
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- jestem
|
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co u Ciebie? Cytat:
dla Was również wszystkiego dobrego samych pogodnych dni i żeby nas dużo nei przybyło wagowo mimo tego pysznego jedzonka![]() Cytat:
ja jutro się zważę
|
|||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli do przodu
Ja się chyba zaraz zważę i zobaczę, czy nic mi nie przybyło... ![]() A co u Ciebie?
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj tylko 3 posiłki, a wczoraj i dziś rano czułam się świetnie, czułam się lekko będę raz na jakiś czas sobie robić takie delikatne jedzenie, bo dobrze na mnie wpływa dziś robię jeszcze 2 sałatki i basta mamie mówiłam też, żeby nie robiła nic więcej jutro skosztuję ciacha mam taki plan, żeby sprawdzić swoją wolę, nie chcę się obżerać, słodycze to moja największa zmora i muszę nauczyć się z nią walczyć, stanąć oko w oko i to ja muszę wyjść zwycięsko![]() jak widzicie motywacja do odchudzania mi wróciła
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
56.9
![]() NIE UTYŁAM!
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to może dlatego, że przez aparat mało jadłam ostatnio
![]() chciałabym jeszcze zrzucić ze 2, ale cos kiepsko mnie ciagnie do ćwiczen ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- postaram się dziś zjeść ładnie
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ładnie dziś! muszę
od wczoraj wznowiłam moje odchudzanie
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
hello
cześć Choco poświęciłam święconkę już Na sniadanie zjadlam 2 kromki razowca i troszkę sałatki warzywnej ( z majonezem) alee bardzo mało Na pewno też zjem pozniej kawałek jabłecznika, bo go uwielbiam Ale też nie chcę się obżerać, w poniedziałek dostalismy zaproszenie do rodzinki, więc ciocia na pewno będzie miała pyszności, bo to wspaniała kucharka Więc tam też trzeba będzie się pilnowac wszystkiego po trochu. Najwazniejsze to święto ma być przeżywane duchowo, a nie ma polegać na żarciu bez pamięci. Wczoraj pościłam też należycie, bez głodówki, ale ograniczałam się bardzo ilościowo. Ja też bym chciała życzyć Radosnych Świąt spędzonych z rodzinką, w miłej atmosferze, bez kłótni i mimo wszystko pysznego jedzonka!!! ;*
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w drugi dzień świąt też jeździmy do rodzinki i ciocia też dobra kucharka. robi różne smakowite rzeczy, ale ciasta jej śwrednio wychodzą, nie ciepri i już ![]() ja za to wolę piec niż gotować ciekawe, jak mój kawuś jutro spróbuję
|
|
|
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby te święta były radosne, bez kłótni i spędzone w przyjemnym gronie Cytat:
![]() też składam życzenia ciepłych, radosnych i pogodnych świąt spędzonych z najbliższymi, jak najmniej problemów, uśmiechu i radości z życia na co dzień, akceptacji siebie i dużo motywacji do walki o lepsze jutro i oczywiście, żebyśmy nie utyły, a przy okazji mogły rozkoszować się wszystkimi pysznościami na stole ja już dzisiaj po śniadaniu - owsianka z bananem i serkiem wiejskim, co będzie potem to się zobaczy... już widzę, że przytyłam, ale zawieszam dietę do poniedziałku włącznie. jak zacznę z wagą wyjściową 63kg to przeżyję - już raz udało mi się z tego schudnąć, a teraz najważniejsza jest regeneracja mojego kolana, które nadal boli i z obniżoną wartością kcal na pewno do siebie nie dojdzie ale nie załamuję się - akceptuję siebie. ja mam taki świetny humor, bo odkąd się obkupiłam w kosmetyki to tak mega o siebie dbam dzisiaj zrobiłam peeling całego ciała z peelingiem Lirene STOP cellulit i jeeejku, jaka cudownie mega gładka skóra po tym jest a dzisiaj w planach jeszcze maseczka na twarz przedświątecznie i może moje obryzione pazurki (choć urosły - już tydzień nie obgryzam chcę się czuć piękna w święta
|
|
#1978 | |
|
Raczkowanie
|
smerfetko, podziwiam na prawdę i gratuluje wytrwałości
![]() Powiedz jak się dzisiaj czujesz ? Lepiej, lżej, masz ochotę rzucić się na lodówkę ? ![]() minimini333, choco monster, także gratuluję ![]() A u mnie na wadze dzisiaj mniej czyli 55,8 kg Dzisiaj na śniadanko wpadła bułka pełnoziarnista jedna z twarożkiem ze szczypiorkiem, a druga z serem żółtym Na śniadanie lubię sobie pofolgować hehe. Wychodzę z założenia, że to co wcześnie rano zjemy i tak spalimy w ciągu całego dnia. Np. wczoraj na śniadanie zjadłam pełnoziarnistą bułkę z nutellą Pewnie dlatego tak szybko nie chudnę. Jednak nie zależy mi na jakimś ekstra szybkim pozbyciu się kg. A jak zjem takie bardzo węglowodanowe śniadanko to później jakoś słodycze mniej kuszą. Idę sprzątać dziewczęta, a potem najprawdopodobniej pobiegam + aerobik i brzuszki. Cytat:
![]() A ode mnie też najlepsze życzonka świąteczne dla was dziewczynki
Edytowane przez choco loco Czas edycji: 2012-04-07 o 10:47 |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
choco loco gratuluję
![]() ja melduję 45 min na orbim + brzuszki nooo ćwiczenia wracają to jest dobrze muszę w 100% wykorzystać ten czas, kiedy jestem w domu
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
i właśnie, gratuluję Smerfetce za udaną głodówkę, ja zrobię głodówkę wg dr Berardiego i jestem ciekawa, co z tego wyniknie
![]() oraz Minimini i Loco za spadki oby tak dalej, a szybko osiągniecie swój cel
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

jutro mam zamiar wystartować z owsianką z bananem

w dzień spoko ale wieczory 

no bo jak nie Ty, to kto?
ja moją nie wiem kiedy zrobię, bo przed świętami to chyba się nie opłaca - jutro o TŻta, więc ciężko będzie sie trzymać w ryzach
pycha było.

? co się z Wami dzieje?

ja bym nie dała rady...