|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Ja mam tak, że jestem u gina co 2 tygodnie. Mam nadciśnienie i brałam duphaston i luteinę. Teraz zostały leki na nadciśnienie i luteina. Usg mam robione w trakcie każdej wizyty. Nie żeby tam jakieś specjalistyczne pomiary ale spfawdza czy serducho bije i czy dzidzia się rusza - choć teraz to ja wiem, że się rusza i jestem bardzo zadowolona. Prenatalne usg są faktycznie 3. Miałam 2 i to na NFZ. Trzecie w 30 tyg nie jest refundowane ale sobie pójdę bo lekarka wczoraj powiedziała na połówkowym, że niektóre wady serduszka mogą wychodzić właśnie w tym okresie.
Uciekam spać, piję ostatnią na dziś herbatkę z malinami i się kładę na dobre. Jednym okiem pozerkam na Benjamina Buttona. Spokojnej nocki i najserdeczniejsze życzenia zdrowych, spokojnych, rodzinnych i umilanych kopniaczkami Świąt. Może jutro uda mi się zajrzeć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zadomowienie
|
Dobra, uciekam się kąpać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
Mam lenia, a z drugiej strony wyspałam się w ciągu dnia i nie wiem co zrobić z sobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Niech czas wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy
aby wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości. Byśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności i niech symbol Boskiego odrodzenia był i dla nas celem do spełnienia. Wesołych świąt. |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
hejoooo
wlasnie pije sobie kawke i ogladam bajke na CN ![]() BYłam juz z rańca po chleby dla nas i dla rodzicow. Wziela 6 bochenków ![]() ![]() Straszna pogoda szaro, desszczowo a trzeba isc do kosciola z koszyczkiem ![]() Noga mnie narazie nie boli ![]() aw nocy miałam jak lezałam an plecach taki twardy brzuch ze masakra. Ale zrobilam siku i przeszło zaraz ![]()
#3816 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pisały, że właśnie często miały plamy na pidżamie, więc chyba przez sen się często zdarza
![]() Cytat:
![]() ![]() Za to teściowie mojej siostry zawsze spędzają święta z moimi rodzicami, zapraszają się też na Sylwestry, imieniny. A Ci moi jakoś się nie integrują. Zaraz jemy śniadanko i wyjeżdżamy ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zdrowych spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
bez kłótni rodzinnych, bóli brzucha i czarnych myśli ![]() dla Was wszystkich oraz smacznego jajka, mokrego dyngusa życzy Karolina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- posprzatałam wlasnie kuchnie. Wyczyscilam wszystkie sprzety srebrne, moje upragnipone a teraz je zaklinam bo tak sie brudzą od palców itp ze cholery mozna dostac a mam wsio tego koloru ![]() ![]()
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale sie wczoraj narobiłam ja wól, a wieczorem nie mogłam sie położyc, wylam z bólu bo bolało mnie spojenie łonowe, ale za duzo wczoraj wariowalam, dzis juz jak reką odjął ![]() nie obyło sie bez nerwów rano, takze mam nadzieje ze mi hormony przestana buzowac w święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje wpadlam tylko pochwalic sie ze dzis zaczynamy 6. miesiac
![]() ![]() caluje Was mocno ![]()
#3820 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja życzę wam zdrowych i wesołych świąt i nie objadajcie się za bardzo
![]() ja wrócę pewnie po świętach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
karolka gratulacje
![]() Ja będę wpadać tylko podczytywać, jak coś mnie zaintryguje to odpiszę ![]() A więc : Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota. Z hukiem wpada do kurnika, bierze jajka, szybko znika, w drodze wszystkie je maluje, z trudem tempo utrzymuje. Z pisankami zdążyć musi zanim z Rezurekcji wrócisz. Potem trochę chłop odpocznie, w ciepłym gniazdku sobie spocznie. Miejsca długo nie zagrzeje, coś mu się na głowę leje. Głośno śmieje się baranek: To już Lany Poniedziałek! Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
heeej ! Ja tez od rana zabieram sie za sprzatanie i porzadki!
![]() Wesolych swiat i mokrych jajek dziewczyny he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
Witam się po częściowo nieprzespanej nocy
Brzuch miałam tak twardy ze mi to spać nie dawało.. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje... Pomogę troche TŻtowi w sprzątaniu, biedaczek wziął wszystko na siebie, a on jest tak uparty że nie zje nawet póki wszystkiego nie zrobi! Sporo tego, bo ostatnie 2 dni skręcał jeszcze jakieś ostatnie meble, bo jesteśmy po remoncie |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Raczkowanie
|
Ja mam sporo wodnistej wydzieliny rano jak już się przebudzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja tylko na chwilkę, dalej mam zaległości. Skończyliśmy się urlopować w górach i teraz urlopujemy się świątecznie u mojej mamy ![]() Byłam wczoraj u mojej gin, bo ciągle bardzo słabo czuję ruchy a to już w sumie koniec 24 tc. W poniedziałek byłam na połówkowym i mówiłam lekarzowi, że słabo czuję ruchy. Lekarz na to: proszę obserwować i liczyć. No to liczyłam, do piątku naliczyłam "0" ![]() ![]() Wesołych Świąt Kobietki. Dużo spokoju, miłości i zdrowych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
![]() Dziś mi TŻ uciekł na paintball z kolegami z pracy, wiec kończe porządki i jedzonko. Wczoraj kupiliśmy pyszny sernik krakowski i 3bita ![]() ![]() ![]() oki uciekam sie ogarnąć i ustroić ładnie stół, niech troche zrobi sie świątecznie w mieszkanku ![]() Zdrowia,szczęścia i radości
niech wam uśmiech w sercach gości a zajączek piękny, biały niech przyniesie koszyk cały jajek złotych, kolorowych i miłości cały worek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() i radosnego oczekiwania na mały cud. |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | ||
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() ja wczoraj z mama wiekszość zrobiłam to już na dziś mało nam zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wesołych Świąt Kochane ![]()
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy lekarka powiedziała co może byc przyczyną tego że tak słabo czujesz? No nic, najważniejsze że mała sie rusza żwawo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | ||
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwile zobaczyc czy cos sie tu dzieje
![]() ale pewnie wiekszosc z Was odpoczywa albo pichci cos. Ja juz rosolek wstawilam, warzywa na salatke, niedlugo TZ bedzie robil ciacho ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wesołych Świąt !!!! Dużo rodzinnej spokojnej atmosfery, pysznego jedzenia i wspaniałego humoru !
Ja zaraz wyjeżdżam do rodziny, u nas wypogodziło się i jest ok. 13 stopni, więc aż chce się włożyć szpilki i w drogę ![]() Pozdrowienia i do zobaczenia w poniedziałek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
dziękuje za wszystkie życzenia i wpadłam również złożyć: Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych w miłej rodzinnej atmosferze pomyślności i szczęścia zdrowia i miłości dla Was i dzieciaczków życzy muminek !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłam po nospe w aptece i dała mi jakąs comfort. To taka sama? rózowe tabletki.......
-------------- doczytałam ze ta sama....... dziwne pierwszy raz mam taka w rozowych tableteczkach
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-07 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Zdrowia,szczęścia i radości
niech wam uśmiech w sercach gości a zajączek piękny, biały niech przyniesie koszyk cały jajek złotych, kolorowych i miłości cały worek.
#3835 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Wtajemniczenie
|
Ja również życzę Wam kochane wspaniałych świąt w rodzinnym gronie, pysznego jedzonka i mokrego dyngusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tutaj siadam na kompa na chwilę, żeby z Wami posiedzieć, bo jeszcze trzeba pokój ogarnąć, a tu neta nie ma ![]() ![]() ![]() Byliśmy już poświęcić jajcory z rana, kupiliśmy sobie też ciasteczka ![]() Coś cicho tu, ale nadrobię tą aż jedną stronę ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
Z okazji Świąt Wielkanocy życzę Wam drogie mamusie uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku, miłych niespodzianek wielu, dużo w portfelu, dyngusa mokrego i czasu radosnego, a przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęśliwego rozwiązania i spełnienia marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Wtajemniczenie
|
Mandragorrka super że wszystko dobrze
![]() karolka gratuluje 6miesiąca ![]() ![]() ogarneliśmy z mężem mieszkanko,zamarynowałam kaczke teraz jedziemy ze święconką a póżniej zrobie sałatkę ![]() jutro jedziemy do teściów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam dziewczyny, że ja zawsze miałam ADHD, wszytsko robiłam sama na święta, odd porządków, po gotowanie i pieczenie itp. ale w ciązy jestem wydajna może w 30%, nie mam sił poprpstu, cos zrobie i zaraz mnie boli cialo
![]() zdołałam troche posprzątać, ale przyznam, że większośc to mąż sprzątnął, zrobiłam bigos, garmażerkę i babkę, więcej nie robie ![]() Dziewczęta Wesołych Świąt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.