|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Hej!
Wpadłam Wam tylko życzyć: zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych My dziś cały dzień kompletnie zalatani. Jeszcze przede mną tona prasowania. Jutro mam przed sobą całe sprzątanie do zrobienia w mieszkaniu i potem świeconka i święta ![]() Tylko w niedziele świątęczną będziemy jeszcze cały ranek pichcić a potem już luz blues. ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Wy jak robicie obiad świąteczny to przygotowujecie wiekszosc dzien wczesniej czy jednak raczej w ten sam dzien? |
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz robie zrazy i wlsnie zaczynam smazyc(ale to mamy juz jutro na obiad i niedziele) Narobilam sie Potem maz mi mowi po co ja to robie ![]() A z malym to wszystko 3 razy dłuzej wszedzie musi paluchy wsadzic![]() Jak spal to umylam szybko 2 okna od ulicy (tez jestem głupia bo wczesniej mówilam,ze nic nie bede sprzatac bo moze wkrotce sie wyprowadzimy![]() Ehh...ale ja lubie tak z tradycja ![]() Zrobilam babe, jajka w skorupkach,ugotowalam szynke, poodmrazałam troche i teraz te zrazy ![]() Dzis wieczorem jeszcze sernik, jutro rano salatka jarzynowa i poodkurzam i zmyje podlogi. Na 14.30 idziemy z koszyczkiem a potem przyjezdzaja znajomi, wiec w zasadzie juz swieta ![]() Dziekuje za Wszystkie zyczenia Strong
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No bo on powiedzial ze jako dziadek to kupi ale dopiero po urodzeniu dziecka ... ja tez bym nie czekala ...Ja na necie czytalam ze to znamie nie ma nic wspolnego z dotknieciem. Moze to znamie bardziej ma sie po mamie czy tacie? Bo chodzi Ci o taka "myszke" nie? No pewnie ze tak! Ja tez bym pewnie nie odpuscila zadnego z wesel
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za te komentarze, bo już myślałam że ona ma racje...
![]() Ziajkę kupiłam za 17zł w aptece od dziś zaczynam testowanie. Blonde to taka "porządniczka" z Ciebie to chwalę za te porządki
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia wirus nie, bo już dziś jest dobrze.
strong Ale się dziś nachodziłam. I wiecie co... nigdzie nie znalazłam pieczarek a taką miałam ochotę na zapiekanki buuu. |
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będą |
||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks to kup więcej i mi prześlij
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, my mamy pół zamrażalnika bo mi kuzyn z Holandii przywiózł, takie te ciemne.
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Przez święta pewnie nie będę miała kiedy zaglądnąć, więc Wesołych Świąt Wam życzę!
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tych ,,pedantek,,niestety:brzy dal: Cytat:
![]() Czekam jeszcze w kuchni na sernik i ide do lózka Wreszcie
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam ochotę na sernik
![]() U nas też mieszkanko lśni ![]() Mąz wstawił zapiekanki do piekarnika (bez pieczarek wrrrr) ale z czosnkiem, ziołami i serem W ogóle to polecam serial "Damages" zarąbisty. My się tak wciągnęliśmy, że dziś już 6 odcinków 2 sezonu obejrzeliśmy. Mąz jutro idzie do teścia na święta i powiedział, ze powie że ja się źle czuję i dlatego mnie nie ma. Trochę lipa co?? Czy lepiej tak zrobić?? |
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm troche tak lipa .. a maz na jakis obiad idzie czy jak? Jak tesciu jest kumaty to napewno sie kapnie ze nie chcialas przyjsc po jego ostatnim zachowaniu.
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem robie takie,,oszukane zapiekanki,, jak mam duzo starszego chleba i nakładam szynke, ser i co tam znajde w lodówce, niekoniecznie pieczarki Magda niewiem, moim zdaniem to takie wymigiwanie sie ciaza, a potem bedziesz sie dzieckiem wymigiwala?Ale z drugiej strony nie fajne jest to ze on nie widzi,ze zrobił Wam przykrosc ![]() Niewiem ja bym nic nie mówila po prostu, jest sam i tyle!Moze domysli sie ze cos jest nie tak
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym juz dzis zlozyc Wam moje kochane zyczenia bo jutro moze mnie nie byc
![]() Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja! |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy niedawno z kościoła i zaraz idziemy spać
![]() Madziu, ja bym tak zrobiła, tzn nie poszłabym, a jak teściu by spytał to poprosiłabym męża żeby jakąś wymówkę podał ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- A pieczarek było sporo, ale widzę że już zjedliście bez Dobra zmykam, bo jutro rano przychodzi moja mama i pieczemy 2 serniki i babki, bo dla jej sióstr też będą![]() Dobrej nocy kochane |
|
|
|
#4006 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, ale nie martw się, będziesz je odwiedzać z dzidziusiem, przecież będziecie utrzymywać kontakty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem bez sensu takie przesadne czekanie. Rozumiem, żeby nie robić zakupów jak tylko na teście pojawią się 2 kreski, ale bez przesady w drugą stronę... Ciekawe jak masz biegać po sklepach w 9 m-cu, kto z Twoim TŻem będzie biegał po sklepach jak Ty będziesz rodzić? Równie dobrze do 18 r.ż. dziecka nie znależy nic na zapas kupować, no bo takie życie, zawsze się coś może wydarzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dzisiaj trochę posprzątaliśmy, pranie w końcu zrobione (chyba z 5 pralek pójdę do cioci na śniadanie wielkanocne i tyle. A TŻ idzie jutro na 18:00 do pracy, niedziela wolna i w poniedziałek na noc
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Amani, u mnie też jakoś świąt nie czuć, z koszyczkiem pójdę sama (za rok za to już z dzidziusiem
), śniadanie wielkanocne jemy osobno bo mama powiedziała że bez sensu się dostosowywać do siebie skoro wstajemy różnie i osobno zaopatrzyliśmy lodówki. No a ja tych świąt jak już pisalam wcześniej jakoś specialnie nie lubię, nie wiedzieć z czego ale poprostu nie nakręcam się. A więc Ciebie rozumie w 100% bo masz powody, do ostudzenia się klimatu świąt.Madzia, ja jak Blonde... nic nie mówić to chyba do naj mniej kapowitej główki coś dotrze. Żabciu
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przeleciałam Was![]() Widzę, że tematy świąteczne. My wielkanocy nie obchodzimy, ale z tej okazji przyjeżdża mój brat do teściów to i do nas wpadną ![]() Zamierzam zrobić tortille, bo kupiłam placki. Z czego zrobić? Jakie warzywa dodajecie? Widziałam Today maluszka w końcu - brawo![]() Strong - gratuluję chłopaka Trochę mnie załamałaś, bo twój chłopak trochę zmniejsza statystycznie szanse na chłopaka u mnie No i jeszcze ten dzyndzelek u Biki. Chyba przez was będziemy panienkę mieli![]() Ktoś zauważyłam pytał się o moją wagę (zapomniałam kto, bo to kilka dni temu było a nie miałam jak odpisać). Myślałam, że półtora kilo mi poszło w górę, ale jak przestałam brać trzy razy dziennie nospę to skończyły mi się zaparcia i okazuje się, że nadal nic nie przytyłam. Przy zajściu w ciążę miałam 59 kg, miesiąc temu u lekarza było 56,2 kg. Teraz mam 56,3 kg. A jestem już w 16 tygodniu. 19 wizyta i zobaczymy co będzie. |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko witaj
![]() Ja do tortilli daje mięsko z piersi krojone na kawałeczki i pieczone na troszeczkę oliwy, z przyprawą do gyrosa, a do tego robimy sałatkę tak jakby, sałata, pomidorki, ogórki, cebula czerwona, kukurydza, i sos czosnkowy (jogurt nat.+majonez+czosnek+ sos do sałatek koper-ziolowy) potem jak mięsko już upieczone to też je zalewam jogurtem naturalnym z czosnkiem, tak trochę do smaku żeby suche nie było i do tej sałatki, wymieszać i tym panierujemy placki. a z tym chłopczykiem się nie przejmuj szanse są jak co to można się wymienić , były już takie propozycje.co do świąt, u nas w domu też nie będą one jakieś specjalne, w tym roku się jeszcze staram dostosować bo rodzina i w ogóle. Ale na swoim już będzie inaczej.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-07 o 09:28 |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Strong - bardzo mi się podoba ten przepis
Skorzystam dzisiaj
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że Wam przypadnie do gustu, bo nie jest jakiś wymyślny
a sos czosnkowy jest megaaa... ja bym go do wszystkiego dodawała ![]() nie umiem się zabrać za sprzątanie, potrzebuję jakiegoś kopa w tyłeczek mój potężny.
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Strong, fajny pomysł na tortille, zapisuję ![]() Właśnie piekę z mamą placki i wpadłam zobaczyć co u Was słychać
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, witam
właśnie cisza tu straszna, nic nie słychać... każdy w kuchni tylko ja ciągle odświeżam czy ktoś coś nie napisał
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już po śniadanku dziś były śledziki. Mąż same a ja z .... michałkami Mąż jedzie tam tak jakby na święta, na jakiś obiad itp. A ja w tym czasie idę do rodziców bo co będę sama siedziała. |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko mówię, że dużo osób potwierdzało "mit" i znało parę takich osób...że jedna jak się przestraszyła i złapała się za brzuch czy rękę, to dziecko miało akurat tam znamię...nie wiem czy czerwone czy jakieś inne...także..może nic ma to do tego i to zbieg okoliczności...ale jak mówię...dużo osób potwierdzało ![]() Wróciliśmy ze Święconką...sprzątnę jeszcze trochę, a potem może jeszcze zakupy i wsio.... Aha wczoraj jak pojechaliśmy do starego domu, chciałam umyć lodówkę, bo trochę zaśmierdła, a jak chcemy sprzedać, to raczej nie taką...i mąż odkręcił wodę, bo na zimę była zakręcona...no i zaczęło lać się z sufitu! ![]()
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo może rura jakaś zamarzła na zimę??
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Nie...wiesz co Madziu..sami nie wiedzą jak i co..ale pokombinowali z zaworami jakimiś (bo to stary dom i tych zaworów od ciorta), zaślepili kaloryfery na górze i już było ok....ale i tak nie wiedzą, jakim cudem kiedy dobre zawory były zamknięte i otwarte woda doszła do góry!
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że teraz będzie już dobrze
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Dziewczyny kiedyś pisałyście, że jak się poczuje ruchy dziecka to po 20 tyg jest poród. I mam pytanko: pierwszy ruch (taki motylek też) czy konkretnie o kopnięcie chodzi?? Bo ja motylka pierwszego poczułam w 16 tyg czyli za tydzień bym miała rodzić?? A pierwszy kopniak w 20 ![]() A co do teścia, to jak zapyta, bo na bank zapyta to co?? Mąz musi coś powiedzieć. Sama nie wiem jak lepiej: źle się czuła, czy wprost że nie chciała przyjść. Z drugiej strony w poniedziałek się będę z siostrami męża u teściowej widziała i jak się zapytają co mi było to mam zamiar prawdę powiedzieć. Bo ja owijać w bawełnę nie mam zamiaru. powiem, że po akcji w święta nie czuję się tam mile widziana i tyle. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-04-07 o 10:58 |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko tak na szybko bez nadrabiani
![]() życzę wszystkim wesołych świąt, dużo miłości, II kresek pięknych i zdrowych bejbików i wszystkiego naj
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, niech mąż powie, że nie miałaś ochoty i kropka. Bez żadnych tłumaczeń. I tak jak mówisz nie ma co owijać.
a co do kopniaczków to nie wiem, ale jeśli od pierwszych to ja też w 36 będę już na porodówce ![]() Kamilek dziś wcale nie aktywny, nic normalnie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

wszedzie musi paluchy wsadzic
(tez jestem głupia bo wczesniej mówilam,ze nic nie bede sprzatac bo moze wkrotce sie wyprowadzimy
Zresztą kiedy mamy się bawić, jak nie teraz? 
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.