|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
dziewczynki uciekam na tydzien
![]() zycze wiec spokojnych, radosnych swiat i smacznego zajaczka ![]() |
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki i wzajemnie
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula mniaaaam
Goldi szerokiej drogi
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
ania jak dobrze, ze trafilas wreszcie do normalnego lekarza, ktory wam pomogl- szkoda tylko, ze mala cierpiala tak dlugo!
Dziewczynki, jutro mnie nie bedzie pol dnia,wiec dzis juz skladam zyczenia: WESOLYCH SWIAT i DUUUZO CIACHA W BRZUCHACH _rok temu mialysmy dzieciaczki ![]() dobrej nocki... ide ogladac ponoc kontrowersyjny film na youtubie - o teoriach spiskowych min. na temat szczepioenk, chorob, bankow, wstrzymaniu postepu rowoju energii itp- wzrost sie zwie...
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
doczytałam was pobieżnie tylko bo juz padam;/ glam Ty to masz przeboje z tymi kupami
moj nie robil 8 dzien!!;/ dzis byłam u lekarza przy okazji nieszczesnego szczepienia i dostaliśmy skierowanie do gastrologa;/ kazała dawać jabuszko (wkoncu mu posmakowało bo juz 3 raz wciskałam), buraczki i rumianek zobaczymy co bedzie, nie wiem co o tym myśleć bo widze że wcale go to nie meczy. Mialam się pytać o wykrecanie głowki podczas snu - przepraszam ale nie pamietam która z was miala też ten problem - ale wkoncu przy tym całym wrzasku przy szczepionce i troche z tego szoku ZAPOMNIAŁAM;/ wogole to pyszne ciasta robicie mi starczy sił tylko na sernik i jakies babeczki
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla córci ![]() Cytat:
![]() dzięki, kilka rzeczy wpadło w tym tyg ![]() zamówiłam: http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...00,2857p,6k,0z http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...,2899p,12k,1z/ http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...,2901p,21k,1z/ ![]() Goldika szerokiej drogi
|
||
|
|
|
#3397 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu
oj jak bardzo się cieszę, że lekarz wysawił diagnozę i córcia będzie wracała do zdówka, koniecznie potem po wybranniu a/biiotyku niech osłucha lekarz, czy są czyste- moja mama miała w tym roku przeboje z oskrzelami i płucami, ile ona a/biotyków nabrała.... ale dzieciaczki szybciej dochodza do zdrówk aniż my stare konie Domi ale zaje.b.i.sta bielizna no śliczna po prostu- może na jego urodziny tak się wystroję? to czarne bajer Fatal widze, ze my jak zwykle na posteruku hehehehe oj te dzieciaczki nie dadza nam pospac, oj nie idę się pakowac na wyjazd a młody śpiewa serenady ![]() ja też wyjeżdzam dziś, więc Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota. Z hukiem wpada do kurnika, bierze jajka, szybko znika, w drodze wszystkie je maluje, z trudem tempo utrzymuje. Z pisankami zdążyć musi zanim z Rezurekcji wrócisz. Potem trochę chłop odpocznie, w ciepłym gniazdku sobie spocznie. Miejsca długo nie zagrzeje, coś mu się na głowę leje. Głośno śmieje się baranek: To już Lany Poniedziałek! Wesołych Świąt Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-07 o 06:18 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy.noc bez komentarza ale od 3 to juz moglam pomarzyc o zasnieciu.nie wiem co to zeby czy brzuch ale cos jej bylo.butla mleka i 2cycki na 1,5h po kapieli starczyly.kiedy wy macie czas na te wypieki?glam widze ze artstyczna dusza z Ciebie
Ania ja bym poszla i opi...ta pielegniare.jak wy w tej Uk wytrzymujecie. To ja juz wole Polske i przezornosc tutejszych lekarzy.---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- czesc Nika i majlepszego
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja tez szczerze mowiac nie sadze zeby ich te kupy meczyly, bolal brzuszek czy cos
Po prostu nie robia dlugo a potem sruuuuu i mamy kupiche, bez wiekszego stekania napinania itd. W miedzyczasie tylko bacza na smierdzaco co jakis czas Ale mnie wczoraj ubawilo ze jak nie robia to 5 dni ajak robia to obaj w odstepie mniej niz pol godz- jakby sie umowili. " to co, robimy dzis kupe? A po co, poczekajmy jeszcze troche. W piatek zrobimy" W piatek matka od rama czeka na kupe bo mi wstyd na rehabilitacji- co kobitka im tylek w gore podniesie to leca baczyska wstretne Ale nie chclopcy sie dogadali-" zrobimy po poludniu" a potem- juz? " no dobra jak juz lezymy z golymi dupskami i mamy szanse przy okazji troche napsocic to wal adam pierwszy bos starszy "Nocka fatalna- 5 pobudek. Pospalismy do 7 za to ( ale z wieczora poszli spac o 21.30)
|
#3400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt kochane mamusie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
My nadal nie wiemy czy dzisiaj jedziemy do moich rodziców czy jutro rano, bo szanowny teść nie dał jeszcze znać czy dzisiaj znajdzie dla nas czas, żeby spotkać się z nami i poznać malutką.. Bo jeszcze go w Polsce nie było po narodzinach.. Ale coś nie dzwoni i nie wiem, zła jestem, bo nic zaplanować nie można.. eh ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Domi bielizna boska Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-04-07 o 08:07 |
||
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Witam wczoraj byliśmy na szczepieniu i mały waży 6980.czyli 7 kg jeszcze nie przekroczył. Glam- mój robi kupę raz na 4-5 dni. Nie widzę żeby go bolal brzuch w międzyczasie, wali tylko bąki śmierdzące aż moja starsza córka sie z niego śmieje. Jest właściwie na mleku tylko z cycocha, bo zupkami pluje. Tymi sloiczkowymi i tymi które mu gotuje. W nocy je co 2 godziny. Prawdę mówiąc jestem juZ wykończona ale póki mam mleko to jakoś to wytrzymuje. Zupki jak zje 2-3 lyzeczki to maks. Uwielbia cycocha i cieszy sie na jego widok. JuZ zdarzało mi sie go na trasie karmić np. Wczoraj na cmentarzu. Jak mówiłam o tych kupkach w pracy- a pracuje na pediatrii to lekarka mówiła ze to znaczy ze dziecko wszystko wchłania z mleka i ze jej syn tez tak miał. Natomiast drugi lekarz mówił żeby przepajac herbatke . Ja jakoś póki widzę ze go nic nie boli i zadowolony jest to mu badań żadnych nie robię. Julka mi bardzo chorowała jak była mała i byłam taka przewrazliwiona i potem jej robiłam co chwile morfologie czy badanie moczu, ze 3 razy lamblie i inne robaki;-) teraz czuwał i obserwuje ale bez wariacji
Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2012-04-07 o 08:39 |
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
chwalimy sie dzis 4 miesiace konczymy
wczoraj młoda zjadła 180ml kaszki mialam nadzieje na dlugi sen ale tylko do 24 sie udało, bo juz potrzebowala 140ml mlekaa, a po łyzeczce jabuszka dzis ja ruszyłooooo ze hooooo kupa kazdym otworem wypłwała... Aniu współczujemy, zdrowiejcie szybko
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Goferek. A tez macie te kupy jak farba olejna zarowiasto pomaranczowe i bez grudek?
Ale sie wscieklam, opieprzylam siostre bO od samego rana sie na sonie drze o byle co. Ja wiem ze sonia bywa meczaca ale to jest dziecko nawet nie trzyletnie. Wielka pani psycholog sie znalazla i mi mowi ze ona krzyczy bo sonia jej robi na zlosc. A prawda taka ze sonia potrafi byc jak aniolek jak sie z nia postepuje milo i cierpliwie a jak tylko sie na nia krzyknie to efekt odwrotny- bedzie sie zachowywala jeszcze gorzej ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Goferku ja juz z 5 razy karmilam Na lawce w parku- jak idziemy na rehabilitacje Na 10.30 to karmie max 9.30- bo pozniej to cale zajecia ulewaja. Konczymy 11.30, wiec sa juz troszke glodni- ja ich wtedy biore na spacer, pospia ladnie jak dokarmie
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Domi bielizna fajna. Ja to jestem pelna podziwu dla was dziewczyny za te fatalaszki, chyba by mnie za bardzo krepowalo takie cos. Jeszcze ta babydoll moze by przeszla ale juz to czarne... Eh kompleksy
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy takie kupy po marchewce ![]() witamy z rana :pansy: mam nadzieje ze nie wszystkie mamusie wyjezdzają i bedzie tu z kim pogadac ? nasze świeta... jak nie święta... jutro na śniadanie do przyjaciółki rodziny... potem ex zaprosil nas do siebie, bo dziadek chce wkoncu zobaczyc wnuczke .... nie uśmiecha mi się, ale wiem że jak nie pójde to dopiero będzie draka... a nie mam sił na to... w pon na śniadanie do taty, a potem nie wiem ... jakos nie czuje tych świąt... ale moze o tym w klubie... |
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
Cytat:
A tekst: "gdzie?" - rozbawił mnie strasznie ![]() Mam nadzieje, że te 5 tyg bez męża, a za to z nami zlecą bardzo szybko i przyjemnie Cytat:
![]() 2. Ja mieszkam w domku, więc dźwiganie wózka mnie ominęło. elf27 Pokazuj tego kochanego wielkoludka Cytat:
![]() Eno eno - mucha to nie byle co ![]() Na Święto Zmartwychwstania życzę Wam, by zmartwychwstały w Was zapomniane marzenia, młodzieńczy optymizm w podchodzeniu do przeciwności losu oraz sztubacka fantazja. Niech w Waszym sercu zapanuje wiosna - odrodzenie nowego życia...
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-04-07 o 10:27 |
|||
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Zajrzałam do klubu, teraz tu i piszę. Seonka, Agnieszka, ja to juz taki chyba mini pracoholik , normalnie humor mi się poprawia jak mogę latać i cos robić, a jak porobię to wyszywać albo czytaćWczoraj Miłosz pozytywnie mnie zaskoczył i usnał na noc o 21.45, wow .Aniu strasznie mi przykro ze mała tak sie pochorowała, dobrze znalazłas wreszcie odpowiedzialnego lekarza, zdrowiejcie kochane Miluś drzemie, na 11.30 idzę ze starszym ze święconka .....Udanych spokojnych i ciepłych świąt kochane Pewnie jeszcze tu zajrzę, ale potem mogę zapomnieć o życzonkach |
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia ja tu bede dyzurowac
Nigdzie sie w tym roku nie wybieramy. Tradycyjnie zawsze bylo sniadanie u babci mojej cala rodzina ale z tyloma dziecmi po prostu nie mamy jak sie zabrac
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
my tez bedziemy, jutro troche mniej bo w rozjazdach ale bedziemy;p
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
zmysłu nas 5 miechów ![]() ania Boziu jak to dobrze, że pojechałaś jednak z niunią, widzisz jak to nie ma co oszczędzać na dziecku...oby szybciutko przeszło malutkiej ![]() u mnie ciacha odchodzą od wczoraj postanowiliśmy, że nikogo nie zapraszamy, chociaż już wszystko nakupione. Dwie moje siostry są już na swoim, mogły zaprosić na święto/parapetówę, ale nie, lepiej się wsadzić do kogoś innego, więc figa i u nas jak ktoś zaprosi, to zeby nie jechać z pustymi rękami zapierzemy trochę ciast i soki a tak to jutro jedziemy do mojej mamki na śniadanie i obiadek<--zaprosiła![]() no, to udanego świętowania, tak zeby było co potem zrzucac
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
mielismy juz wizytę zielonoświątkowców dzisiaj..... ledwo an oczy z tż widzimy bo mała spac nie chciała-wrrrr w nocy panna tak ulewała,że wszystkie ubrania pozalewała i rano ręcznie musiałam przeprać jej ubranka... zjadłam śniadani i sie położe chociaż na pół godiznki.... ja nie pieke nic-bo co skoro nie jem nabiału?? koszyczka też nie przygotowałam bo po 1.koszyczka brak a po 2. to jedziemy jutro do moich rodziców Aniu-dobrze,że leki masz,teraz juz będzie dobrze Elu-Ty to taki pracuś jak moja siostra Domi-ja to jak baleron bym wyglądała w takich ubrankach-moze jakbym była chudsza o jakieś 10 kg... Elf-ja też czekam na zdj brzdąca
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-07 o 11:51 |
|
|
|
#3413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje ![]() Glam ale on się dopasowuje i wygląda oki trzeba wyzbyć się kompleksów![]() ZDROWYCH I POGODYCH śWIĄT WIELKANOCNYCH MAMUSIE
|
|||
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
to my lenie na swieta
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze jezeli robia kupy co kilka dni to znaczy ze przerabiaja prawie caly pokarm i nie ma za bardzo co wydalac,
Tygrys poszedl spac przed 20. I ciagle jeszcze spal rano a mi piersi rozsadzalo. Budzic czy nie budzic oto jest pytanie. wstal w koncu kolo 8 Czy mowilam ze uwielbiam bycie mama? Wesolych Swiat wszystkim
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem dziewczyny jak wy funkcjonujecie po nieprzespanych nocach-ja ledwo chodzę a zła jestem na wszystko i wszystkich
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn a przez sen nie zje? Bo moi to tylko cycka podstawic iwcinaja
Domi to nawet nie jest kwestia ze bym nie weszla - po prostu mam wrazenie ze bym glupio wygladala i tyle. Z tym biustem obwislym zreszta tam chyba nie ma miejsca na wkladki laktacyjne ![]() Podziwiam dziewczyny ktore maja w sobie tyle luzu ze potrafia cos takiego zalozyc i sie w tym dobrze czuja U mnie przygotowania swiateczne skonczyly sie na zakupie paru drobiazgow na zajaczka dla soni i na dekoracji 1 ciasta. Aha i odkurzylam ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Kurcze a moi chlopcy miewali juz takie ladne nocki z 2 pobudkami a teraz spia gorzej niz w okresie noworodkowym A dzis u nas pada wiec ze Spaceru nici i efekty- chlopcy pospali 15 min i obudzili sie. Dominika wlasnie przyduszam cyckiem- chyba jeszce pospi a adasko jal skowronek doslownie Wspominalam juz ze wczoraj zalozone przescieradlo ( po przygodzie z kupa) dzis do zmiany? Chlopcy spbie znow lezeli na ceratce, dominik z niej spelznal i nasikal na lozko Nie wiem czy oni te rossmanowe ceratki tak oszczedzaja czy co?
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja na chwilkę bo chciałam Wam i Waszym rodzinką życzyć zdrowych i weołych Świąt Wielkanocnych duzo radosnych chwil spędzonych w rodzinnym gronie ![]() my jutro idziemy do moich rodziców więc nie wiem czy do Was zajrzę... nie chce mi się iść z wiadomych powodów ale cóż.... zobaczymy jak to będzie i ile wytrzymam... Wesołych Świąt
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
no tak,ale kawa rozpuszczalna czy sypana?bo po sypanej to brzuch mnie boli i dlatego nie pijam...a rozpuszczlna robię z 1 łyżeczki-dziś wypiłam już 2 i jeszcze ze 2 pewnie wypiję.
zjadłam obiad i nadal bym coś zjadła....najlepiej coś czekoladowego,słodkiego i kalorycznego....ale mogę tylko kisiel;/ widziłam bociana-pierwszyraz w tym roku ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

moj nie robil 8 dzien!!;/ dzis byłam u lekarza przy okazji nieszczesnego szczepienia i dostaliśmy skierowanie do gastrologa;/ kazała dawać jabuszko (wkoncu mu posmakowało bo juz 3 raz wciskałam), buraczki i rumianek zobaczymy co bedzie, nie wiem co o tym myśleć bo widze że wcale go to nie meczy. Mialam się pytać o wykrecanie głowki podczas snu - przepraszam ale nie pamietam która z was miala też ten problem - ale wkoncu przy tym całym wrzasku przy szczepionce i troche z tego szoku ZAPOMNIAŁAM;/ 
Ja jutro jeszcze 2 placki chcę upiec. Dzisiaj 2 sałatki zrobiłam.
Dobrze, że prywatnie poszliście. 
no śliczna po prostu- może na jego urodziny tak się wystroję? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pokazuj tego kochanego wielkoludka 
.
postanowiliśmy, że nikogo nie zapraszamy, chociaż już wszystko nakupione. Dwie moje siostry są już na swoim, mogły zaprosić na święto/parapetówę, ale nie, lepiej się wsadzić do kogoś innego, więc figa i u nas
jak ktoś zaprosi, to zeby nie jechać z pustymi rękami zapierzemy trochę ciast i soki