|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
do truskawek mogłaś dać śmietanę i cukier, ale ogólnie jest raczej dobrze, bardzo smacznie i zdrowo zależy też jak Twój organizm reaguje. Tyjesz?A teraz proszę ładnie o ocenę mojego U/delikatnego P , bo ostatnio zostałam pominięta ![]() śniadanie(późne): kasza manna na mleku z jabłkiem, łyżką miodu, garścią rodzynek, garścią orzechów laskowych, garścią nerkowców, cynamonem ; kawa z mlekiem 2 śniadanie: danio waniliowe, jabłko, marchewka obiad: talerz makaronu świderki, pół kostki twarogu półtłustego, 150 g jogurtu naturalnego i wszystko posypane cynamonem -banan podwieczorek: serek wiejski ze szczypiorkiem, jabłko, inka z mlekiem kolacja: bułka pszenna z miodem, pomarańcza -100 g migdałów, marchewki |
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę dzisiejszej R
![]() Może tym razem mi się poszczęści ![]() I śniadanie: owsianka (z małej ilości mleka i dużo płatków owsianych) + pół małego banana, śliwka suszona, kostka czekolady deserowej wedla i kilka łyżek soku malinowego domowego II śniadanie: pół szklanki maślanki + trochę żurawiny, suszona śliwka, łyżka otrębów truskawkowych i wieeeelkie jabłko Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami + ryba pieczona (polana oliwą) Podwieczorek: serek wiejski + kilka migdałów Kolacja: serek wiejski + trochę ryby Nie za dużo, bo zauważyłam że jak jadłam mniej to miałam mniej otłuszczone ciało a teraz jest on bardziej widoczny ;/ |
|
|
|
#3093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na podwieczorek pół serka, a na kolację drugie pół. Na kolację nie jem warzyw bo, nie wiem dokladnie, ale może po nich na noc mam wzdęcia. Nie chce tak sobie ograniczać, bo w sumie mam ok. 18 lat i chyba powinnam jeść więcej... Sama nie wiem Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-04-07 o 09:46 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poratujcie
![]() te zaparcia mnie wykończą! rano i na noc siemię lniane, w ciągu dnia śliwki suszone, dużo wody i herbat i nic! wszystko mi już tak długo zalega i do tego straszny refluks sorry za OT 'a |
|
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Jedz więcej, a nie jakieś kleiki...
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
N_tt, spróbuj zjeść więcej? coś zapychającego, zrób sobie owsiankę z otrąb(otrębów?) dodaj suszone owoce, śliwki, zapij dużą ilością wody. W ostateczności poratuj się xenną, nie jest tak ostra jak inne herbatki i w takich przypadkach ok.
/edit. albo nie, lepiej nie zapijaj wodą. po prostu zjedz więcej. moje uuuu wczoraj/dzisiaj I owsianka na mleku z serkiem wiejskim, połową pomarańczy, paskiem startej gorzkiej czekolady, wiórkami kokosowymi, miodem i płatkami kukurydzianymi II 3x kanapka z twarożkiem z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem; kakao III pierogi ruskie x9 albo 10 IV kawałek domowego, świątecznego ptasiego mleczka z galaretką, kompot śliwkowy V sałatka - mieszanka sałat, serek wiejski, jajko, łosoś wędzony, słonecznik prażony, grzanki, pomidor itp
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-04-07 o 12:59 |
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ogranizm musi mieć z czego wytworzyć mase kałową. Jeżeli nie dostarczasz mu pokarmu, to z czego ma to zrobić? Samo się nic nie dzieje. Jak zaczniesz jeść, to zaczniesz się wypróżniać. Same jogurciki i grilowane mięsko ci nic nie da.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2012-04-07 o 14:52 |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem... coś smażonego na oleju. A jak już długo Cię to męczy to olej rycynowy dwie łyżki stołowe.
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanko
i jak mniej więcej? |
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Moje U ( beznadziejne , wiem, ale dzisiaj jedzenie było chaotyczne - to coś skubłam, tam coś innego
) :I : owsianka z 7 łyżek pł. owsianych na mleku , z miodem i jabłkiem, cappucino podjedzone : ![]() II : salaterka sałatki warzywnej ( bez majonezu ) z kromką chleba z masłem, banan, jogurt naturalny, 3 wafle ryżowe duuuże jabłko ( w życiu nie jadłam takiego wielkiego z 0,5 kg pewnie miało )III : sałatka warzywna ( teraz z majonezem) , trochę warzyw z gyrosu,2 kromki razowca, 2 wafle ryżowe, trochę twarożku na pieczywo i sporo papryki marynowanej, kawa zbożowa IV : pewnie zjem duży jogurt naturalny z kakao Heh nie umiem nie podjadać w święta
|
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
Redukcja:
śniadanie: 2 kromki chleba fitness z serem białym i żurawiną, zielona herbata 2 śniadanie: jogurt malinowy, garść otrąb granulowanych, kilka rodzynek, zielona herbata obiad: 2 kubki żurku, 5 małych ziemniaczków z koperkiem podwieczorek: jabłko, utarta marchew z jabłkiem, herbata żurawinowa na kolację będzie: twarożek z pomidorem, kromka chleba fitness, herbata rooibos
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie: Orkiszowe placuszki z serka homogenizowanego z bananem i powidłami śliwkowymi: kawa z waniliowym mlekiem sojowym. Obiad: Wątróbka smażona z cebulką; ziemniaki; surówka; szklanka soku marchewkowego. Podwieczorek: Twarożek domowy Piątnicy z kakao, mango i masłem orzechowym; inka z mlekiem. Kolacja:/będzie: Precel piwny z masłem, serem, jajkiem i papryką; rumianek. |
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
to ta sama co z majonezem tylko przed dodaniem
lubię takie warzywka
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
![]() I Domowy weganski pasztet z soczewicy na ciepło, do tego musztarda rosyjska, ketchup, rzodkiewki i szczypior, duża kawa przygotowania świąteczne, więc wiadomo - jakas lyzka az sie prosi o oblizanie czy cos :P II makaron razowy z podsmażoną z czosnkiem rozdrobnioną makrelą, brukselkami (podpieczone i dorzucone do makreli) i kolorowym pieprzem zmielonym III jogurt naturalny z musli z suszonymi owocami i orzeszkami pinii IV 2 kromki orkiszowego chlebka z ziarnami podpieczone na baaardzo chrupko z pastą z e 100g wedzonego dorsza, szpinaku i czosnku ![]() do piciadodatkowo woda, espresso, roiboos, zielona herbata, witaminy |
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś jakiś wyjątkowo ciężki dzień- boli mnie głowa i strasznie mi słabo. Mimo sporych porcji, często odczuwałam głód. Eh eh...
U I (8:00) Owsianka na mleku z gruszką, rodzynkami, orzechami ziemnymi i pestkami słonecznika II (11:15) Zapieczona kromka chleba razowego z serkiem wiejskim i miodem, pomarańcza, dwie marchewki III (14:30) Kasza gryczana z delikatnym sosem beszamelowym (pieczarki, groszek konserwowy, sos beszamelowy- mleko, masło, mąka pełnoziarnista), kubek maślanki IV (17:00) Serek wiejski z jabłkiem, płatkami kukurydzianymi, gorzkim kakao i cynamonem V (19:30) Zapiekanki: bułka graham z pieczarkami i żółtym serem + ketchup
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też czasami jem i jem i jestem głodna, a kiedy indziej zjem malutko a jestem najedzona po uszy..., co to menu to podoba mi się |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że węgle wieczorem są niewskazane, ale niestety póki co jestem w rodzinnym domu i część jedzenia mam przydzielone odgórnie Rzeczywiście ćwiczę między obiadem a podwieczorkiem a czasem między podwieczorkiem a kolacją
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny BARDZO PROSZE o ocene mojego R
wstawilam juz wczesniej jakis jadlospis, ale zostal pominiety, ale i tak juz teraz wiem, ze raczej byl bledny. Teraz czytalam mase Waszych jadlospisow i probuje sie na nich wzorowac...tylko musze wiedziec czy ide w dobra strone, bo po co ciagnac cos, co mi nie pomoze?? ![]() Dzisiaj: (oprocz napojow) -owsianka: namoczone wczoraj 3 lyzki platkow, 2 lyzki mieszanki ziaren(siemie, slonecznik, sezam itd), 1 lyzka pestek z dyni, cynamon, 150g serka wiejskiego, 1 lyzeczka miodu. -2 ciemne kromki chleba z troche masla, 1 jajko na twardo, 1 pomidor. -1 jablko -salatka spora porcja: ciemny ryz, tunczyk, jajko na twardo, papryka, kukurydza, kapusta pekinska. Sporo szynki. -tak jak wyzej, ale mniejsza porcja. -BEDZIE: kolacja bialkowa: tunczyk lub serek wiejski. Nie wiem czy robie dobrze, bo zjadlam dzis strasznie duzo jak dla mnie, czuje sie napchana wiec co to za redukcja
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
uuuu
![]() nieeeeeee....nie dzisiaj!!!!! ![]() |
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast R to mam dzisiaj chyba P
więc nawet nie będę wpisywać co dzisiaj zjadłam, bo się załamie Jutro wracam do R.
|
|
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
Świąteczne UUU
:I : jajko, z 4 ( 5 ? ) grubaśnych plastrów gotowanej szynki z chrzanem ![]() II : kawał babki gotowanej i kubas cappucino III : 3 ogórki konserwowe, pół salaterki galatu, sałatka warzywna, sałatka gyros, papryka konserwowa IV : jogurt naturalny z kakao, jabłkiem, kiwi, połową grejfuta jabłko i kawa zbożowa z miodem V : 2 kromki razowca z masłem, buraczki, ogórki konserwowe, sałatka warzywna, gotowana szynka z chrzanem ( z 4-5 grubych plastrów), jajko Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-08 o 20:37 |
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejszy jadłospis:1. 8:15 jogurt naturalny z wkrojoną połówką pomarańczy (musiałam wziąć leki rano) 2. 11:20 (z rodziną) bułka grahamka z masłem, więcej niż jedno jajko (nie wiem dokładnie, bo brałam ze święconki :P ), kawałek szynki wieprzowej, pomidor 3. 14:30 kubek żurku dość gęstego, pałka z kurczaka pieczona, ziemniaki, miseczka sałatki z pomidora i sałaty 4. 17:45 twarożek domowy z wkrojoną pomarańczą, batonik czekoladowy kinder maxi ![]() 5. 20:15 bułka grahamka z masłem, dużym jajem na twardo, plastrem szynki wieprzowej, pomidorem, sałatą, ketchupem + 2-3 łyżki sałatki (tuńczyk, jajko, kukurydza, ogórek konserwowy, ryż biały) teraz chupa chups w ciągu dnia sporo herbat ziołowych-niestety nadal straszne dolegliwości i zbyt krótka chyba przerwa między podwieczorkiem a kolacją, bo ostatnio jadłam co ok 3 h mimo wszystko, jest lepiej chyba, co?
Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-04-08 o 21:50 |
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------
[/COLOR] Cytat:
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wyliczanie i planowanie jadłospisu na święta jest z lekka chore
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
niektórym tego nie da się wytłumaczyć.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

zależy też jak Twój organizm reaguje. Tyjesz?

) :

: