|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Bry
![]() Z góry przepraszam, ale nadrobiłam po łebkach ![]() otworzyłam wizaż i w międzyczasie nastąpiły 2 karmienia, kąpiel i uśpienie T., skończenie ciasta i posprzątanie kuchni ![]() Cytat:
Lovi z kolei ma minus w postaci wduszającego się smoczka, więc albo ruszę na canpolowe albo kupię większą Aventu ![]() Cytat:
Coraz bardziej się cieszę, że napisałam Wam o tym koniku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() _________________________ _ U mnie nastrój kichowaty, co chwila kłócę się z Mężem... o pierdoły Dzisiaj znów jestem sama w domu jeszcze z godzinkę, może dwie i nawet ten post dobrze mi zrobił, bo został mi jeszcze jeden posiłek, a nie jestem wcale głodna![]() I pochwalę się, że dzisiaj pierwszy raz sama samiutka kąpałam T. A dzisiaj w dużej wannie mała wanienka, płyn dodany do wody jak radziłyście i było świetnie
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hello dziewczyny
![]() Przyszlam do was z polecenia Kateriny przypomniala mi o was bo pisalam juz wczesniej (az raz!) w waszym watku na poczekalni w odpowiedzi do dolores (czy ktos ja jeszcze pamieta? co u niej? pamietam ze miala buca meza )no i teraz przypomniala mi ze przeciez jest odchowalnia i was odnalazlam jako ze sama mialam moja Mishke w styczniu wiec niesmialo pytam czy moge sie wkrecic?![]() W kupie razniej ![]() Na razie sie przywitam tylko i sprobuje sie jakos wstrzelic w wasze rozmowy. Dodam tylko ze moja Mishka ma 3 miesiace, jest maciupka i nie daj mi pospac w nocy wiecej niz 4 godz. Porozgladam sie tu u was i mam nadzieje zabawie tu troche. Happy Easter! |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam tych kilkunastu stron... nie da rady ![]() akurat mi się otworzyło i przeczytałam.. Haniula pytałaś o wakacje My jedziemy z Julkiem na początku czerwca do Hiszpanii U nas jako tako, mam kryzys dietowy, Julka znowu wysypało tak, że drapie się cały czas, nie mogę na niego patrzeć. Nie wiem co mam robić, czy zaostrzyć jeszcze dietę czy olać wszystko i przejść na mm... |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mamy uspokajajace melodyjki szumiącej wody i śpiewu ptaków w karuzelce poza tym nasz Igus ma juz ukochaną zabawkę - zająca maskotkę grającego "poszły w pole kurki trzy" za kąpiel ![]() co do zajmowania się dzieckiem to moj tz własnie odwrotnie. teraz coraz wiecej sie nim zajmuje (twiwerdzi ze wczesniej sie bał) i coaz czesciej znim sam zostaje a ja fruuu z domu ![]() co do butelek to mojemu głodomorkowi to lotto z jakiej je mamy tt i avent i je z nich na zmiane i zadnej rożnicy mu nie robi. tylko ze avent mamy małe i robimy juz mleczkow nich pod sam smoczek wiec musimy kupic wieksze. tt mamy duze wiec na dłuzej starcza a małe aventy beda na herbate ![]() pogódź sie z mężem na swieta ![]() jesli chodzi o napięcie miesniowe to Igus tez czasem jak lezy na brzuchu to ma piąstki zacisniete ale nie zawsze, jak sie wscieknie to tezn ie pozwoli sie ubrac (ale to jak ryczy ) ale jakos mi sie nie wydaje zeby to napiecie było wzmozone. a w pałąk sie wygina tylko jak sie przeciąga jak sie obudzi i wtedy tak słodko wyglada jak dupke wypina i rąsie do góry podnosi
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie zmieniam pieluchy w nocy, powiem więcej rano (o 5) wcale nie jest ona mokra, więc mała chyba nie siusia w nocy
sukieniusie są przesłodkie sama zakupiłam ostatnio aż 20! wiem wiem przesadzam ale nie mogę się podtrzymać jak kosztują np 1zł ![]() od początku nie noszę dziecka w becie, jakoś mi to nie spasowało, a po wizycie na usg bioderek kazał rehabilitant nosić pionowo, przodem do siebie, biodra rozszerzać, aaa i zakazał kłaść dziecko na boku bo to bardzo szkodzi na bioderka? zaproszenia na chrzest też robiłam ale takie ze zdjęciem małej były prześliczne wklejam foto moje dziecię też zaciska piąstki jak leży na brzuchu
|
#2826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie od lat sie hiszpania marzy ale niestety muszę poczekac az w totka wygram ![]() my moze nad morze skoczymy na kilka dni Bidny Julek ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
dopiero miedzy 5 a 8 ma pieluchę tak spompowaną, ze z kilo wazy chyba a do 5 suchutka ![]() zaproszenia śliczne ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
eliza,wiem co czujesz. Rodzina TZta jest u nas od 6 godzin, a ja najchetniej bym ich juz do domu wysłała. Ledwo Lili zasnęła, a ich dziecko wrzeszczy juz, niech tylko mi ją obudzą to ja zacznę wrzeszczeć.
agacia skąd takie tanie sukienki ?
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie... tyle, że niby nic się nie dzieje - nie ma typowych kłótni, tylko ciągle strzelam jakieś fochy
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rzadko się zdarza, żeby pielucha była ciężka po nocy.
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam pytanie do mamuś chłopców czy zauważyłyście może czy wasze chłopaki miewają wzwody??
bo ja już kilka razy to zauważyłam i nawet nie wiedziałam ze takie niemowlaki mają juz taką przypadłość pierwszy raz jak to przyuważyłam byłam w szoku teraz już do tego przywykłam - ale czy to jest normalne u tak malutkich dzieci??
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie chyba się szykują na utratę dziewictwa ze się taka cisza zrobiła
![]() u mnie tż od rana już chodzi i bręczy o numerek no ale ja nie potrafie tak jak jego mama i siostra są w domu i w każdej chwili mogą tu do nas wejść i zastać nas w dwu znacznej sytuacji powiedziałam mu że jak w miarę wcześnie przyjdzie z garażu do domu to numerek będzie ![]() więc ja też będe 2 raz od porodu tracić dziewictwo bo mieliśmy znowu mc przerwyoki rozłączam sie i idę do wyrka spokojnej nocki aha ... Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota. Z hukiem wpada do kurnika, bierze jajka, szybko znika, w drodze wszystkie je maluje, z trudem tempo utrzymuje. Z pisankami zdążyć musi zanim z Rezurekcji wrócisz. Potem trochę chłop odpocznie, w ciepłym gniazdku sobie spocznie. Miejsca długo nie zagrzeje, coś mu się na głowę leje. Głośno śmieje się baranek: To już Lany Poniedziałek! Wesołych Świąt Wam Życzę
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
no a kabla oczywiście nie znalazłam wrrrrr jestem wściekła
oki dobranoc buziaczki papapapa
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Z okazji Świąt Wielkanocnych,
składam najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego optymizmu oraz samych sukcesów |
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
udało mi się Was nadrobić, lecz na fonie cytowanie slabe i nie odniosę się tym razem do postów. My juz u rodzinki od środy w nocy. Pol dnia pakowania, samo zapakowanie samochodu trwało 1.5 h ale niczego nie zapomnieliśmy... Hurra bo tego najbardziej się obawiałam. Wyglądaliśmy jak cyganie, samochód zapakowany po dach he he. No i od czw bieganie, załatwianie, od jednych do drugich rodziców... Chciałam Wam życzyć zdrowych, spokojnych, pełnych rodzinnego ciepła Świat i oczywiście smacznego jajeczka i mokrego dyngusa
|
|
#2835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziś już z Julkiem lepiej, przespał ładnie nockę, teraz po ćwiczeniach, jedzeniu i zabawie dosypia ;-) Podczytałam trochę... Agatek pytałaś co robić poza ćwiczeniami. Mi kazała: zmieniać strony łóżeczka (raz głowę z jednej, raz z drugiej), brać na ręce/do odbicia raz na prawą raz na lewą - ja karmię piersią to nie mam z tym problemu ale mówiła, że przy butli często karmi się z jednej strony, bo wygodniej; z różnych stron zabawki wieszać itp. takie normalne rzeczy. No i mówiła o Zawitkowskim i 'jego' technikach. To są techniki z metody Bobath'ów (metoda to ćwiczenia rehabilitacyjne a dodatkowo oni opracowali metody pielęgnacji dzieci). To jest dobre i mówiła, że warto kupić tę książkę jego, albo właśnie znaleźć z necie. Nam też pokazała jak brać i nosić Julka, na razie fajnie to wychodzi, ale potem może być problem podnieść 10kg na jednej ręce bez uszczerbku na zdrowiu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Cytat:
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-04-07 o 10:39 |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych świąt mamuśki
!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Wesołego Alleluja !! Życzy Sandra i Amelka
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamunie!
Wpadłam tylko by życzyć Wam i Waszym pociechom Wesołych Świąt, smacznego jajeczka i mokruśkiego dyngusa!
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamusie zyczymy wam zdrowych wesołych i rodzinnych świąt !
)
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj i tutaj
Cytat:
![]() wesołego alleluja |
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Wesołego ALLELUJA dziewczęta
![]() Zdrówka dla Was i maluszkow, rodzinnego ciepła i mokrego dungusa życzy Nikoś z mamą
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
!!
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tak na szybko przelecę Was po łebkach ![]() Bambusek brawo dla dzielnej mamusi za to, że sama sobie poradziłaś z kąpielą! Zoskasamoska ![]() rybkie witamy!! Inutil do Hiszpanii?? nie boisz się?? do znajomych/rodziny czy sami w ciemno? Przytulam wysypanego Julka mocno I dziękuję za rady co to główki Eliza hmm, przebrał małą narazie nie do końca, bo mu przeszkodziłam bo wolno robił i nakarmił małą, odbił ją, zabawia małą, ale musiał się wyspać... cd. na dole ![]() Agacia super zaproszonko gdybym wiedziała- ja guła, to szybciej bym też sama zrobiła zaproszenie ciezaroweczka mm likier ![]() kropeczka nawet nie wiem czy moja leżąc na brzuszku ma zaciśnięte piąstki chyba nie... ale nic się nie martw, przecież to normalne, że zaciska, jeszcze ćwiczy odruchy różne- tak mi się wydaje ![]() kamciurka i jak kuń? zaprzyjaźnił się z małym? no i jak termoopakowanie babyono?? Doczytałam, że kuń rewelka ![]() nawojka A. zdziwiony, że pannica K. taka duuuża i zachyca się, że ładnie grucha, śmieje się... ![]() ------- Siała baba mak a to było tak: ![]() Mój stary wrócił o 4.30, padł jak sznyta, spał 2,5 h po czym pojechał załatwiać różne sprawy złożylismy razem wniosek o dowód osobisty K. no i też byłam troszkę z nim pojeździć przyszedł i powiedział, że nie ma siły i padł w ubraniach ![]() W nocy przed 3 się obudziłam tak napalona, że ubrałam sexi strój i zaczęłam go napastować także się ogarnął chłopak wtedy... Nie jestem juz cnotką Nie bolało, czego się obawiałam uff Na 16.00 jedziemy poświęcić jedzonko i mam nadzieję, że mój zacny plan zostanie zrealizowany No to, Wesołych Świąt!
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo to taki strach przed tym drugim pierwszym razem jest ja sie bałam i tz tez stwierdzil ze sie boi (ja sie bałam dodatkowo, ze jakos za "luźno" będzie, ale tz stwierdził ze jest jak przed porodem wiec luzik "
|
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Filipowi juz chyba od miesiaca nie zmieniam pieluchy w nocy. On juz kupy w nocy nie robi. Zmieniam mu dopiero nad ranem, tak zazwyczaj ok 6-7 rano, jak się przebudzi na karmienie. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam życzyć Wam Wesołych Świąt
![]() Agatek Będzie święcić jajka w koszyczku a w drodze powrotnej męża ![]() Kuń git a podgrzewacza jeszcze nie testowałam, ale specjalnie dla Ciebie po świętach przetestuje
|
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Ja również składam Wam Wesołych Świąt!!!!!
I pytanie do mam karmiących swoje pociechy mleczkiem modyfikowanym. Ile zjada Wasz dzieciaczek???!!!!! Bardzo proszę o odp. bo zaczynam sie martwić o moją Miśke....
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze wciągnąłby jeszcze ale nie chce przeciążać jego żołądka po tej operacji. powoli przestawiam go na 150 ml wody. nigdy mu nie podwyższam od razu na taką porcję jak jest na opakowaniu mleka, tylko stopniowo. do tego wypija dziennie ok 150 ml herbatki. a mlesio 6 razy na dobę je.
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała (w niedziele 7 tyg) je 4 razy po 120 i w nocy czasem 120 raz jak się obudzi plus herbatki tak około 150 ml dziennie Wesołych Świąt
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-04-07 o 17:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

i nawet ten post dobrze mi zrobił, bo został mi jeszcze jeden posiłek, a nie jestem wcale głodna
)no i teraz przypomniala mi ze przeciez jest odchowalnia i was odnalazlam jako ze sama mialam moja Mishke w styczniu wiec niesmialo pytam czy moge sie wkrecic?

nie boisz się?? do znajomych/rodziny czy sami w ciemno?
Przytulam wysypanego Julka mocno
I dziękuję za rady co to główki
i nakarmił małą, odbił ją, zabawia małą, ale musiał się wyspać... cd. na dole 
chyba nie... ale nic się nie martw, przecież to normalne, że zaciska, jeszcze ćwiczy odruchy różne- tak mi się wydaje