|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Hej możecie mi polecić jaki olejek Alterry który będzie dobry do moich włosów najbardziej? bo nie mogę się zdecydować mam włosy suche na końcach, wystrzępione nie rosną zbyt szybko, są cienkie i rzadkie. Narazie nie stać mnie by kupić wszystkie na raz
Byłabym wdzieczna za odpowiedź
Edytowane przez Blondinbella Czas edycji: 2012-04-07 o 08:44 |
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba nadal mają jakieś kosmetyki indyjskie
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja używam teraz jej od czasu do czasu nawet mniej niż kropelkę ![]() Nowe Powiśle bardzo chętnie się zgłoszę jak się już wprowadzę coś czuję, że to koło lipca nastąpi, ale TŻ musi najpierw otrzymać zastrzyk gotówki narazie to wstępne plany, kto wie, czy nam się lokalizacja nie odmieni ![]() beatgirl! jeszcze nie wyjechałam ![]() |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam kochane Wesołych Świąt
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Dopadłam sezam w spożywczym
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
pytam sie siostry po co kupuje kerastase i ile wydała. 300 zl
to mowie czy nie lepiej kupic jakis dobry olej, za tyle pieniedzy. ona odprala, ze mi oleje pomagaja, bo nie mam zniszczonych wlosow.dodam, ze ma wlosy rozjasniane ( nie wiem czy rozjasniaczem czy farbą) z sredniego brązu na bardzo jasne, więc wnioskuję, że olejowanie byłoby zbawienne. no coz... robilyscie płukanki z L-cysteiną z ZSK? mam odsypkę ale boje sie robic z względu na hm..zapach
|
#3761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapach noo.. średni, nie powiem Ci jak bardzo straszny bo jak mi włosy zaczynały schnąć i zobaczyłam jaką szopę na głowie mi ta płukanka zrobiła od razu naolejowałam znów włosy mimo tego zapach wciąż czuje trochę, ale właściwie tylko jak mam mokre włosy, albo jak się troche zwilżą np mgiełką, deszczem itp
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
szopę Ci zrobila? kurcze a ja liczę na pozytywne efekty...i mniej kolonii
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Czas na małą relację ![]() Według mojego magicznego kalendarza wnika, że regularnie stosuję oleje już dwa miesiące I cóż zmieniło się na mojej głowie? Hmm, jeszcze wczoraj powiedziałabym, że oprócz blasku i miękkości - niewiele, ALE... No właśnie. Od jakiegoś tygodnia nie prostowałam włosów, bo zmagam się jeszcze z chorobą i nie wychodzę z domu (według zaleceń lekarza, oczywiście ). Szczerze mówiąc nie za bardzo potrafię ocenić stan moich kłaczków, kiedy nie są wyprostowane - ot, zawsze wyglądają, moim zdaniem, co najmniej nieciekawie Ale dziś, jako że czas poświęcić jajka i wyjść w końcu z domu - zmyłam oleje, wysuszyłam, wyprostowałam i co? Burza bejbików No ogarnąć ich nie mogłam niczym - ni lakierem, ni gumą (lakierem pryskałam włosy chyba trzeci raz w życiu, więc sobie wybaczam ). Mała rzecz (i jakże upierdliwa), a cieszy![]() Przy okazji wyprostu zmierzyłam też długość (zastanawiam się tylko czy wiarygodnie ) - 33cm. Ciekawam ile rosną, w końcu będę miała odniesienie.O, zapomniałabym, mam pytanie (znowuu) ![]() Stosuję Sesę, która, jak wiadomo, jest na kokosie, który z kolei słabo mi służy. Wyczytałam, że przy mocno porowatych włosach (moich) rozwiera łuski jeszcze bardziej. No nie uśmiecha mi się to, chcę więc je chociaż ciut domknąć. Znowuż wyczytałam, że mogę w tym celu zastosować płukankę zakwaszającą. I tu pojawia się moje pytanie Mam w domu tylko ocet spirytusowy o kwasowości 10% - nada się toto? Czy lepiej nie ryzykować i sięgnąć po cytrynę?
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale moim włosom praktycznie nic nie służy więc nie ma co się mną sugerować
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po myciu wygladam jakbym miala siano doslownie robię często płukankę z octu, mam taki kuchenny spirytusowy i on chyba ma wlasnie 10 % o ile się nie mylę... dodaje około 2 łyżki do litrowego słoika
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, Słońce, za odpowiedź
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam wlasnie siana nie mam, ale jak schną to wyglądaja dość dziwnie
![]() i takie oto mam skojarzenia
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Można sie dolączyć? Czytam was od dluuugiego czasu, kiedyś w poprzednich częściach się udzielałam, ale nie na tyle zeby któraś z was mnie pamiętała nieregularnie olejuje wlosy od jakiegos roku, moja przygoda zaczeła się od kokosa, który strasznie puszył mi wlosy (teraz juz wiem, ze to przez moją porowatość), nastepna byla oliwa z oliwek, ktora sprawdza sie u mnie tylko co jakiś czas, potem zrobiłam swoją wlasną oliwe czosnkową, jednak zapach czosnku czulam nawet jak mialam umyte suche wlosy, a co dopiero jak nie daj boze padal deszcz, to normalnie wstyd było wyjść z domu . Potem uzywalam olejku himalaya o ktorym nie mam zdania, raz mam po nim fajne wlosy, raz beznadziejne, byl tez olejek ze slodkich migdalow, ktory lepiej sprawdza mi sie po dodaniu do odzywki d/s, a najlepiej w ocm , olej lniany tez nie przypadl mi do gustu, takie troszke sianko po nim miałam. Aktualnie uzywam olejku alterry z pomaranczą i ten sprawdza sie u mnie najlepiej, nastepny mam zamiar kupic ten z papają, lubie tez olej z orzechow wloskich, ale tak samo jak oliwe, od czasu do czasu. Dzisiaj po raz pierwszy zrobilam sobie psikacza pod olej i jestem ciekawa efektow.Mam pytanie, ile płacicie za olej konopny? Bo znalazlam w malym osiedlowym sklepiku 250 ml za 26 zl. I kolejne pytanko czy jest tu jakaś wizazanka ze Szczecina, która zna dobre olejowe zaglebie? A najlepiej zaglebie z olejkami indyjskimi
Edytowane przez burro Czas edycji: 2012-04-07 o 16:00 |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże, Kerastase... toż to badziewie! To ten Matrix duuużo lepszy A tak w ogóle, to może poleć swojej siostrze chociaż kosmetyki Prosalon, mają bardzo fajną maskę z miodem |
|
|
|
|
#3770 |
|
Konto usunięte
|
Panda ma dzisiaj kolejne podejście do Khadiego
![]()
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj..ona wie lepiej z prosalonu cos miala, ale ja juz nie wnikamPanda to czymam kciuki, daj znac jak się bedzie zachowywał
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
płukanki z octem...spirytusowym ?!
|
|
|
|
#3773 |
|
Konto usunięte
|
Udało mi się namówić mamę na olej, i właśnie naolejowałam jej włosy Alterrą pomarańczową
. Sama też sobie naolejowałam i mimo, że to dopiero drugie użycie, zakochuję się w tym olejku! Nigdy nie miałam tak miękkich włosów~! Z chęcią wypróbuję inne oleje Alterry
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego nie?
pewnie boisz sie ze wysusza, ale jak sie nie będzie jej robic np codziennie to tylko zamknie łuski włosa co wyjdzie na dobre mam sezama, i moze też alterre brzoz-pomarańz. ![]() ![]() okarze sie jutro
|
#3775 |
|
Raczkowanie
|
ja chce zaraz zmywać olej i właśnie miałam przetestować płukankę ale z octu jabłkowego
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie byłam zadowolona z płukanki z l-cysteiny, teraz dodałam szczypte do mieszanki wcierkowej...
Ehh poszukiwania szamponu idealnego trwają, Fitomedy mnie nie zachwyciły... Pragnę czegoś dobrze oczyszczającego ale jednocześnie nawilżającego bo odnoszę wrażenie,że raz olej zmywam za bardzo,a raz niedokładnie :/ i nie podobuje mi się to!
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak wiecie jestem po moim pierwszym zamówieniu z ZSK. otóż mam aloesx10, keratynę hydrolizowaną i hydrolat rumiankowy. czy mieszanka tych 3 cudaków (+Jantar) nada się na psikadło? (przeglądałam wątek Kręconych z recepturami na psikadła, ale nie było z tych składników). i czy taki psikacz nadaje się pod olej, czy lepiej po myciu włosów? nie krzyczcie, że tutaj piszę o psikaczach
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba mieć
![]() A ja właśnie nie mam i chciałam wiedzieć czy to, co mam w domu się nada
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Byłabym wdzieczna za odpowiedź

ale kręce się często na południu, tylko bardziej tak przejazdem i wogole to ja ślepa jestem 
Ale chyba nadal mają jakieś kosmetyki indyjskie

to mowie czy nie lepiej kupic jakis dobry olej, za tyle pieniedzy. ona odprala, ze mi oleje pomagaja, bo nie mam zniszczonych wlosow.

ale moim włosom praktycznie nic nie służy więc nie ma co się mną sugerować