|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Poznań czy Wrocław ?
Chciałabym iść do Wyższej Szkoły Bankowej. Ta szkoła jest w Poznaniu jak i Wrocławiu. Nie wiem które miasto wybrać. W Poznaniu byłam kilka razy, a Wrocławia nie znam. Słyszałam, że we Wro jest ładniej i fajniej. Nie wiem ile jest w tym prawdy. Chciałabym iść na zaoczne studia, a pracę znaleźć w jakimś centrum handlowym. Które miasto według Was jest godne polecenia, gdzie jest więcej pracy, większe zarobki, rozrywka ? Doradzicie mi coś ?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznań czy Wrocław ?
weź też pod uwagę gdzie jest tańsze życie, np wynajem mieszkania czy pokoju i inne takie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4 |
|
na przekór do celu
|
to prawda, ceny wynajmu we Wrocławiu czy Poznaniu są bardzo podobne.
myślę że i tak jest z pracą - podobnie tu i tu są centra handlowe. pytania jakie zadajesz autorko są dość względne, bo jeden znajdzie pracę szybciej we Wrocławiu, drugi w Poznaniu. to zależy raczej od szczęścia niż od miasta.ja jestem zakochana we Wrocławiu
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo jestem zakochana we Wrocławiu. Poznań dla mnie jest dziwny, nie potrafię tam odnaleźć.
Jak masz wątpliwości poszukaj ogłoszeń o wynajem mieszkań w obu miastach, sprawdź odległości od lokalizacji szkoły i galerii handlowych byś nie musiała dużo dojeżdżać. Uważaj tylko na wizerunek miast promowany przez ich władze, mija się to z rzeczywistością. Jak masz jakieś pytania odnośnie Wrocławia pisz, pomogę
|
|
|
|
|
#6 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
nie będę obiektywna, bo mieszkam od urodzenia w Poznaniu i go poprostu kocham
wszystko co błogie i przyjemne mi się z nim kojarzy. faktycznie teraz przez mpk dojazd jest nieco dłuższy, ale byle do czerwca..prace na studiach jak będziesz chciała to znajdziesz. we Wrocławiu byłam z dwa razy jest ok. decyzja będzie ciężka
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam Wrocław, jeżeli zależy Ci na fajnym życiu studenckim
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o życie nocne
to dużo zależy jakie klimaty lubisz, cały Stary Rynek i uliczki pobliskie obfitują w puby i kluby, noc nie starczy na obejście. od maja zacznie się Kontener Art, super miejsce nad Wartą. stworzona mini plaża z leżakami, światełkami, otwartym barem, koncertami. jak raz pójdziesz, będziesz musiała powracać do mieszkania polecam Rataje bądź Piątkowo, odradzam Wilde (coś jak Praga w Wawie).
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Życie studenckie we Wrocławiu jest niezłe, miejsc do pójścia ze znajomymi jest mnóstwo, lokali do wyboru do koloru, jedne zamykają, idzie się bawić do następnego i tak do rana niektórzy potrafią
Imprez kulturalnych też jest sporo, wszystko zależy co kto lubi.Fakt, że przez Euro jest sporo zamieszania, dostanie się na remontowany dworzec to dla niektórych rzecz niemożliwa, komunikacja miejska też odczuwa zmiany, ale da się poruszać po mieście.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Imprez kulturalnych też jest sporo, wszystko zależy co kto lubi.