Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 11:40   #2431
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

dzień dobry!

Monika, witaj
Nasze ciąże przebiegały jak widzę podobnie...i na takim samym etapie się skończyły ja też "oczysciłam" się w domu.....w drugi dzień świąt bożego narodzenia

przytulam Cię bardzo mocno, bo co innego mozna w takiej sytuacji?

a tak w ogole to chciałam życzyć każdej z Was duzo spokoju w te święta. mnóstwa cierpliwości, wiary i nadziei. i spełnienia marzeń. tych najważniejszych.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 12:27   #2432
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Witam Perse i Monika,bardzo mocno Was przytulamwiem ,co teraz przechodzicie

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Życzenia radosnych świąt Wielkanocnych,wypełnionyc h nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia,Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób-życzy czarnula

Edytowane przez czarnula 1982
Czas edycji: 2012-04-07 o 12:28
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:07   #2433
Maga83
Zakorzenienie

Berbie uratowałaś mnie z tymi bajaderkami. Wczoraj napiekłam masę ciasteczek kruchych z nieudanego ciasta i dzisiaj zrobiłam z nich bajaderki

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:07   #2434
adunia89
Zadomowienie

Dziewczyny, przyszłam na szybko złożyć życzenia a tu takie smutne wiadomości...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33384159]Cześć Dziewczyny,
Czy mogę do Was dołączyć?
Po opuszczeniu wątku mam majowo-czerwcowych myślałam, że kończę przygodę z forum Wizaż, ale chyba moja potrzeba wygadania się (teraz i na co dzień) jest silniejsza i znalazłam Wasz wątek...[/QUOTE]
Perse, nie wiem co napisać. Upłakałam się jak bóbr, ale uważam, że dobrze zrobiłaś pojawiając się na wątku. Tu jest lepiej, niż w domu, gdy nasi mężowie i nie-mężowie idą do pracy a my zostajemy z własnymi myślami. Zostań z nami i pisz kiedy tylko masz ochotę wykrzyczeć się i wypłakać.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33389549]
Mam pytanie do Aniołkowych Mam, które straciły późną ciążę i miały wywoływany poród. Kiedy lekarze dali Wam zielone światło?
Ja się muszę uczepić tej myśli, bo inaczej zwariuję, nie widzę sensu i celu życia w tej chwili.
I pytanie do wszystkich Aniołkowych Mam. Jak sobie radziłyście na początku z widokiem dzieci na ulicy, w sklepie czy dziecięcych rzeczy, ubranek? Ja się chyba zakopię w jakimś dole na pół roku[/QUOTE]
Ja straciłam córeczkę w 17tc, ale też miałam wywoływany poród. Na razie czekam na @, więc wszystko się okaże kiedy będzie można zacząć się starać. Co do widoku dzieci, kobiet w ciąży to nadal jest ciężko. Ale walczę, próbuje się przekonywać i od nowa cieszyć się z czyjegoś szczęścia. Bo jak na razie to więcej we mnie zawiści i zazdrości niż jakiegokolwiek uczucia.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33391374]Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Dla mnie to czekanie to będzie trauma, bo jestem bardzo niecierpliwą osobą. Lekarz w szpitalu wspominał właśnie o czasie pół roku i tego się będę trzymać, bo powiedział też - albo trochę dłużej.[/QUOTE]
Ja też nastawiam się na pół roku, a do października jeszcze tak daleko... Więc mam nadzieję, że zaczniemy razem Perse

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Przyszłam się przywitać... 30.03 straciłam nasze maleństwo w 6 tc wszystko stało się w domu, potem prawie 4 dni spędziłam w szpitalu i ... nie radzę sobie z tym. Dla lekarzy to był tylko zarodek, początkowa ciąża i przecież to normalne, że wszystko może się jeszcze zdarzyć, ale dla mnie to było nasze dziecko, które mimo, krótkiego czasu trwania ciąży zdążyłam bardzo pokochać...
moni_ka, witam i mocno przytulam. Ehh... każda kolejna dziewczyna na wątku wywołuje u mnie łzy i powrót miliona pytań które krążą po głowie... Te święta będą chyba najsmutniejszymi jakie kiedykolwiek miałam.

No cóż, teraz czas otrzeć łzy, ubrać się ładnie, nie tylko w eleganckie ciuszki, ale i uśmiech, no i jechać do rodziny. Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego, pogody ducha, spokoju i zdrowia. No i dla wszystkich starających się, tych II kreseczek. Czego tylko pragniecie! Pozdrawiam Was wszystkie gorrrrąco!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:14   #2435
BERBIE
Zakorzenienie

ja raczej będą z wami przez cale święta, będę co rusz zaglądać z doskoku. ale zapewne wiele z was wyjedzie itp. więc
Samych radości, kolorowych jajeczek, białych owieczek, uśmiechu bez liku i bakalii w serniku, kiełbaski tłuściutkiej i atmosfery milutkie)
Stary 2012-04-07, 13:20   #2436
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Perse, nie wiem co napisać. Upłakałam się jak bóbr, ale uważam, że dobrze zrobiłaś pojawiając się na wątku. Tu jest lepiej, niż w domu, gdy nasi mężowie i nie-mężowie idą do pracy a my zostajemy z własnymi myślami. Zostań z nami i pisz kiedy tylko masz ochotę wykrzyczeć się i wypłakać.

Ja straciłam córeczkę w 17tc, ale też miałam wywoływany poród. Na razie czekam na @, więc wszystko się okaże kiedy będzie można zacząć się starać. Co do widoku dzieci, kobiet w ciąży to nadal jest ciężko. Ale walczę, próbuje się przekonywać i od nowa cieszyć się z czyjegoś szczęścia. Bo jak na razie to więcej we mnie zawiści i zazdrości niż jakiegokolwiek uczucia.

Ja też nastawiam się na pół roku, a do października jeszcze tak daleko... Więc mam nadzieję, że zaczniemy razem Perse
Dziękuję. Ja mam nadzieję zacząć jak najwcześniej, załamię się, jak się nie będzie udawało....
A znasz przyczynę śmierci córeczki? Przepraszam, że Was tak o to wypytuję, ale ja wciąż myślę o moim małym, co się stało, co gdzie poszło nie tak....
Dzisiaj jest znowu tragicznie, kolega czeka, aż jego żona zacznie rodzić, a ja siedzę z pustym, prawie już płaskim brzuchem i płaczę.
Chciałabym już też wrócić do normalnej aktywności, bo takie życie na pół gwizdka też mnie dobija. W końcu nie jestem już w ciąży, chcę już wszystko robić. Bo takie siedzenie i wyręczanie się mężem przypomina mi ostatnie miesiące...
Chciałabym się chociaż trochę poprzytulać z mężem, a nie wiem, kiedy mogłabym (nie chodzi mi o seks, wiadomo, bo jeszcze plamię, ale mam teraz taką potrzebę bliskości, czułości) Słabo mi się robi na myśl o wizycie u lekarza z tym pytaniem, u niego w poczekalni jest wielka tablica ze zdjęciami dzieci.... Poza tym nie chcę chyba już go widzieć :/ Nawet jeśli on się w żadnym stopniu nie przyczynił do tego ani nic nie zaniedbał, po prostu już nie mogłabym tam chodzić i patrzeć na to USG, na którym oglądałam najpiękniejsze obrazki, synka z rączką przy oczku...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:25   #2437
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Berbie uratowałaś mnie z tymi bajaderkami. Wczoraj napiekłam masę ciasteczek kruchych z nieudanego ciasta i dzisiaj zrobiłam z nich bajaderki
mam nadzieję, że bajaderki wyszły dobre. u mnie zawsze wychodzą lepsze niż ciasto które planowałam zrobić
Stary 2012-04-07, 13:29   #2438
adunia89
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33401577]Dziękuję. Ja mam nadzieję zacząć jak najwcześniej, załamię się, jak się nie będzie udawało....
A znasz przyczynę śmierci córeczki? Przepraszam, że Was tak o to wypytuję, ale ja wciąż myślę o moim małym, co się stało, co gdzie poszło nie tak....
Dzisiaj jest znowu tragicznie, kolega czeka, aż jego żona zacznie rodzić, a ja siedzę z pustym, prawie już płaskim brzuchem i płaczę.
Chciałabym już też wrócić do normalnej aktywności, bo takie życie na pół gwizdka też mnie dobija. W końcu nie jestem już w ciąży, chcę już wszystko robić. Bo takie siedzenie i wyręczanie się mężem przypomina mi ostatnie miesiące...
Chciałabym się chociaż trochę poprzytulać z mężem, a nie wiem, kiedy mogłabym (nie chodzi mi o seks, wiadomo, bo jeszcze plamię, ale mam teraz taką potrzebę bliskości, czułości) Słabo mi się robi na myśl o wizycie u lekarza z tym pytaniem, u niego w poczekalni jest wielka tablica ze zdjęciami dzieci.... Poza tym nie chcę chyba już go widzieć :/ Nawet jeśli on się w żadnym stopniu nie przyczynił do tego ani nic nie zaniedbał, po prostu już nie mogłabym tam chodzić i patrzeć na to USG, na którym oglądałam najpiękniejsze obrazki, synka z rączką przy oczku...[/QUOTE]

U mnie przyczyna była znana, bo córeczka była bardzo chora, miała wady genetyczne, obrzęk całego ciałka, nierówne komory. Więc inna sytuacja. Jeśli chodzi o znajomych, ich ciąże itp. to niestety, musimy się z tym zmierzyć. Ja mam 3 koleżanki w podobnych wiekowo ciążach, terminy mają na lipiec, sierpień - ja miałam na koniec sierpnia. Szwagierka w 6 mies. ciąży, widzę ją co tydzień bo spotykamy się u teściów... Myślę, że na początku trzeba odpuścić, nie spotykać się z nimi, nie rozmawiać, bo ból jest zbyt duży. U mnie już miesiąc po porodzie, więc staram się do nich przekonywać. Wychodzi jak wychodzi, ale to jedyne co mogę zrobić.
A jeśli chodzi o przytulanki to mnie kazali czekać do pierwszej @. Tak też czynię, chociaż jest ciężko. Wole stosować się do zaleceń lekarzy, potem będę miała czyste sumienie i spokój ducha, bo w razie czego to do szpitala nie uśmiecha mi się wracać

Amelia
Stary 2012-04-07, 13:33   #2439
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
U mnie przyczyna była znana, bo córeczka była bardzo chora, miała wady genetyczne, obrzęk całego ciałka, nierówne komory. Więc inna sytuacja. Jeśli chodzi o znajomych, ich ciąże itp. to niestety, musimy się z tym zmierzyć. Ja mam 3 koleżanki w podobnych wiekowo ciążach, terminy mają na lipiec, sierpień - ja miałam na koniec sierpnia. Szwagierka w 6 mies. ciąży, widzę ją co tydzień bo spotykamy się u teściów... Myślę, że na początku trzeba odpuścić, nie spotykać się z nimi, nie rozmawiać, bo ból jest zbyt duży. U mnie już miesiąc po porodzie, więc staram się do nich przekonywać. Wychodzi jak wychodzi, ale to jedyne co mogę zrobić.
A jeśli chodzi o przytulanki to mnie kazali czekać do pierwszej @. Tak też czynię, chociaż jest ciężko. Wole stosować się do zaleceń lekarzy, potem będę miała czyste sumienie i spokój ducha, bo w razie czego to do szpitala nie uśmiecha mi się wracać
U mnie na każdym USG wszystko wychodziło OK, a po porodzie okazało się, że 30-tygodniowe dziecko waży 1020 g... Co więcej, miał obrzęk główki. Nie mam pojęcia, co to oznacza, czekam na wynik sekcji.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:38   #2440
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że bajaderki wyszły dobre. u mnie zawsze wychodzą lepsze niż ciasto które planowałam zrobić

a ja zrobiłam sałatkę jarzynową... nie wiem co ja sobie myślałam (raczej nie myślałam...). Zawsze uznaję, że nie za drobno, bo to nie jedzenie dla niemowlaka... hehe okropnie wygląda, jak karma dla świń. Ale smakuje dobrze

Poświęcone babeczka cytrynowa pochłonięta po 40 dniach postu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 13:39   #2441
adunia89
Zadomowienie

Perse, to teraz trzeba dowiedzieć się skąd ten obrzęk... Musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać na wyniki.
Ja uciekam do rodziny, chociaż ta cała sytuacja na forum sprawiła, że wolałabym zostać w domu i schować pod kołdrę. Życzę Wam wszystkim jeszcze raz wszystkiego dobrego.
A Tobie Perse siły, żebyś jak najszybciej doszła do siebie. Forum działa 24/7 i dziękujmy wizażowi za to!

Amelia
Stary 2012-04-07, 13:57   #2442
Konto usunięte

Tak, teraz czekam na ten wynik.
Poza tym mam w przyszłym tygodniu kilka spraw do załatwienia, muszę zanieść do pracy papierki, odebrać wypis ze szpitala, iść z PITami do Urzędu, muszę sobie poznajdywać jakieś zajęcia. Posprzątam mieszkanie może, może pójdę na jakieś zakupy - choć średnio mi się to widzi, ale w mało ciuchów się mieszczę, praktycznie w żadne spodnie

Piszecie o różnych przepisach. Ja bardzo lubię piec, gotować średnio, ale piec bardzo. Wszelkie ciasteczka, muffinki, takie tam. No i ciasta. Ostatnio jednak mało czasu spędzałam w kuchni, nie mogłam za dużo stać, teściowa mi gotowała obiady.
Ale z tego, co często piekę, to jest biszkopt z owocami, ciastka francuskie z różnym nadzieniem, keks. I pieczywo.

To straszne, ale teraz wszystko będzie mi przypominać o dziecku. Przecież Dawid miał być moim małym pomocnikiem w kuchni i miał wycinać ciastka swoimi foremkami
Stary 2012-04-07, 14:09   #2443
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a ja zrobiłam sałatkę jarzynową... nie wiem co ja sobie myślałam (raczej nie myślałam...). Zawsze uznaję, że nie za drobno, bo to nie jedzenie dla niemowlaka... hehe okropnie wygląda, jak karma dla świń. Ale smakuje dobrze

Poświęcone babeczka cytrynowa pochłonięta po 40 dniach postu
PANIKA1 wazne ze dobrze smakuje a tam wyglad. u mnie jedna ze wspólokatorek na studiach jakoś tak smiesznie mówiła na zwykłą jarzynówke : kaczy żer czy jakoś tak. A jak smakowała babeczka? Czy jeszcze nie jadłaś?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33402228]Tak, teraz czekam na ten wynik.
Poza tym mam w przyszłym tygodniu kilka spraw do załatwienia, muszę zanieść do pracy papierki, odebrać wypis ze szpitala, iść z PITami do Urzędu, muszę sobie poznajdywać jakieś zajęcia. Posprzątam mieszkanie może, może pójdę na jakieś zakupy - choć średnio mi się to widzi, ale w mało ciuchów się mieszczę, praktycznie w żadne spodnie
[/QUOTE]
PERSE! wiele dziewczyn po stracie znajdowało sobie całkiem nowe zajęcie - większosc szła w rękodzieło - np decupage. moze to jest tez sposób dla Ciebie?
A pewnie nie raz będziemy prosci byś podzieliła się z nami jakimis przepisami!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 14:12   #2444
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
kaczy żer czy jakoś tak. A jak smakowała babeczka? Czy jeszcze nie jadłaś?
Kaczy żer vel świńskie żarcie zatem mam
Pożarłam. Z kawką. Chłop ją wczoraj w pracy dostał, do jutra byłby kamyczek.

Stary 2012-04-07, 14:20   #2445
Konto usunięte

Cytat:
PERSE! wiele dziewczyn po stracie znajdowało sobie całkiem nowe zajęcie - większosc szła w rękodzieło - np decupage. moze to jest tez sposób dla Ciebie?
A pewnie nie raz będziemy prosci byś podzieliła się z nami jakimis przepisami!
Niestety ja nie dostałam żadnego talentu manualnego w darze. W podstawówce tata mi robił zadania domowe na papierze milimetrowym, bo nie mam cierpliwości do takich zabaw.
Jedyne, co dla siebie widzę, to książki. Miałam kiedyś z koleżanką bloga z recenzjami, trochę go zaniedbałyśmy, chciałam w ciąży do tego wrócić, ale ciągle miałam jakieś zmartwienia i nie mogłam się skupić.
Teraz już nie mam zmartwień, może mi się uda.
Ale boję się, że będę całe dnie spędzać w łóżku zapłakana....
Stary 2012-04-07, 14:23   #2446
eseska
Zakorzenienie

PANICZKO1 to opowiedz nam jak smakowała po 40 dniach bez słodkiego!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

PERSE! moze Ksiązki to jest Twój sposób. A to ze na początku będziesz płakać to normalne. Staraj sie nie robić nic na siłe!!!!!!!

ZOSIA
Stary 2012-04-07, 14:49   #2447
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja tu większość świąt chyba z Wami spędzę. Jutro najpierw do teściów idziemy, potem do babci, wszędzie w sumie na chwilę, potem mąż do pracy pójdzie a ja zostanę sama, w poniedziałek nie wiem jeszcze co będziemy robić, ale mąż też do pracy pójdzie na całe popołudnie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 15:20   #2448
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja tu większość świąt chyba z Wami spędzę. Jutro najpierw do teściów idziemy, potem do babci, wszędzie w sumie na chwilę, potem mąż do pracy pójdzie a ja zostanę sama, w poniedziałek nie wiem jeszcze co będziemy robić, ale mąż też do pracy pójdzie na całe popołudnie.
Ja idę jutro do teściowej. W poniedziałek przyjdą do mnie rodzice. Na pewno nie będą to wesołe święta. Dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-04-07 o 19:35
Stary 2012-04-07, 15:44   #2449
natalia_23
Zakorzenienie

życzę wszystkim dobrych świąt, odpoczynku

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 16:20   #2450
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Przed zrobieniem kulek smakowały pysznie wyjadaliśmy z TŻ

Ja też Wam życzę dziewczyny spokojnych, zdrowych świąt

Stary 2012-04-07, 16:42   #2451
BERBIE
Zakorzenienie

wróciłam ze święcenia jajeczek. wyspowiadałam się i nawet kolejki nie było
Stary 2012-04-07, 17:40   #2452
Maga83
Zakorzenienie

Berbie zjadłam właśnie bajaderkę, to będzie mój hit tegorocznych świąt bo nawet sernik mi nie wyszedł, spód mi się coś nie dopiekł

Stary 2012-04-07, 18:03   #2453
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam niepełnosprawnego brata i takie teksty sprawiają, że telepawicy dostaję...
w jakim stopniu jest niepełnosprawny?

do mięska kiedy się dorwiesz?
są efekty wagowe tego postu?
ja odliczam godziny do wieczora kiedy pochłonę ciasto...

Kochane spełnienia marzeń, Błogosławieństwa Bożego, Sił do walki z przeciwnościami losu
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 18:17   #2454
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
w jakim stopniu jest niepełnosprawny?
lekkim. Ma dziecięce porażenie mózgowe. Ale w życiu sobie dobrze radzi (oprócz pracy mgr, którą męczy już rok); dziś się alkoholizuje, bo mu ćwierćwiecze stuknęło

Cytat:
do mięska kiedy się dorwiesz?
jutro. rozmroziłam sobie kawałek kiełbasy i kupiłam lazanię z Biedronki
ale nie ciągnie mnie wcale...

Cytat:
są efekty wagowe tego postu?
hehe co Ty... nie z moim apetytem i działaniem leków
Cytat:
ja odliczam godziny do wieczora kiedy pochłonę ciasto...
hehe super jest takie radosne czekanie

Stary 2012-04-07, 18:19   #2455
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Berbie zjadłam właśnie bajaderkę, to będzie mój hit tegorocznych świąt bo nawet sernik mi nie wyszedł, spód mi się coś nie dopiekł
one są niezastąpione, zawsze wychodzą

kończymy porządki z tż. on odkurza, za pozmywam podłogi i możemy świętować. jedzonko też przyszykowane, jutro tylko połączyć składniki sałatek, dodać sosy, obrać kartofelki i można wszystko piec.
Stary 2012-04-07, 18:34   #2456
eseska
Zakorzenienie

Dziewczyny to i ja:
Niechaj wielkanocne życzenie, pełne nadziei i miłości, przyniesie sercu ukojenie dzisiaj i w przyszłości. Spokojnych, zdrowych i rodzinnych świąt. Niech to co jest sensem tych świąt - pokonanie tego co ciemne i nadzieja na nowe - przepełni Wasze serca!

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

U mnie tez juz konie widać - Tz własnie wynosi tony śmieci które naprodukowałam, potem odkurzy. mi zostało wytrzec kurze, zmyc podłogi i zajac się sobą. Schizy mam dzis straszne -coś mnie lekko brzuch boli, macam sie cały czas po (.)(.) czy mnie bola czy mi sie wydaję. Zrobiłam sobie meliske z pomarańczą- własnie zobaczyłam ze ostatnia z paczki. Niech juz bedzie wtorek!

ZOSIA
Stary 2012-04-07, 18:37   #2457
BERBIE
Zakorzenienie

esesko rozumiem twoje schizy

ja sobie nie wyobrażam być znowu w ciąży mam stracha gdy tylko o tym pomyślę
Stary 2012-04-07, 18:41   #2458
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
esesko rozumiem twoje schizy

ja sobie nie wyobrażam być znowu w ciąży mam stracha gdy tylko o tym pomyślę
boniu jak dobrze ze mnie rozumiesz ! bo ja juz sama ze sobą wytrzymac nie mogę. I poprzednio gdzie na tym etapie wszystko się zaczeło walić

ZOSIA
Stary 2012-04-07, 18:44   #2459
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
boniu jak dobrze ze mnie rozumiesz ! bo ja juz sama ze sobą wytrzymac nie mogę. I poprzednio gdzie na tym etapie wszystko się zaczeło walić
ja niestety nie jestem dowodem na to, że nie zawsze musi się źle kończyć... ale mam nadzieję, że wyczerpałam z sheh limit podwójnych nieszczęść... sheh jakoś dawno nie było...
Stary 2012-04-07, 18:49   #2460
Konto usunięte

U mnie porządki leżą. Nawet mi się nie chce załadować zmywarki.

Za to teraz jestem na etapie zastanawiania się, co zrobiłam źle w czasie ciąży, co mogło zaszkodzić. Zajeżdżam się tymi myślami. Już nawet nie jest to kwestia winy, tylko po prostu - czy mogłam jakoś zapobiec temu nieszczęściu...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości