Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 15:14   #31
gda
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

A my też dzisiaj obchodzimy "tygodnice" i zaczynamy 18 tydzień

Ja przed ciążą miałam 55 kg przy 174 cm wzrostu, potem schudłam do 52 kg, a teraz mam 56,5 kg. Ja w ogóle nie mam strachu przed kilogramami, może dlatego że całe życie byłam szczupła i nie wiem co to znaczy walka z nadmiarowymi kilogramami... Jakoś jestem przekonana, że bez problemu się pozbędę tych po ciąży

Bardziej się boję rozstępów, wręcz panicznie...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 15:50   #32
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A my też dzisiaj obchodzimy "tygodnice" i zaczynamy 18 tydzień

Ja przed ciążą miałam 55 kg przy 174 cm wzrostu, potem schudłam do 52 kg, a teraz mam 56,5 kg. Ja w ogóle nie mam strachu przed kilogramami, może dlatego że całe życie byłam szczupła i nie wiem co to znaczy walka z nadmiarowymi kilogramami... Jakoś jestem przekonana, że bez problemu się pozbędę tych po ciąży

Bardziej się boję rozstępów, wręcz panicznie...
Dobrze nawilżaj skórę,szczególnie na brzuchu,piersiach i udach.
Niestety później po porodzie przy karmieniu piersią jest niemożliwe smarowanie biustu jak mały ssak ciągle głodny
Ja kiedyś po prysznicu posmarowałam szyję kremem,mały nie chciał jeść i płakał i wtedy szybko drugi prysznic,by zmyć ten krem i już nie było wątpliwości...

Witam tak w ogóle w nowej części
Ja wczoraj też poszłam do Kościoła,oczywiście zajęłam miejsce siedzące,ale po godzinie tak mi się zrobiło słabo,że usiadłam,kiedy wszyscy stali,ale myślałam,że zemdleje za chwilę i wyszłam.
Powolutku wróciłam do domu(kościół rzut beretem) i jak się zobaczyłam w lustrze...blada jak ściana,zaraz zmierzyłam ciśnienie,było 120/90.I trochę się przeraziłam,bo w pierwszej ciąży jak raz miałam lekko podwyższone od razu dostałam leki od nadciśnienia.
Zadzwoniłam do mojego lekarza,zabronił chodzić do Kościoła jak jest tak tłoczno i duszno,bo u nas jeszcze dogrzewają,no i odpoczywać,brać te leki,które zalecił i mierzyć ciśnienie 2x dziennie.
Ale się rozpisałam

Z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę Wam Kochane:
świąt zdrowych, pogodnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-07 o 15:57
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 17:42   #33
emillia006
Zadomowienie

Co do kg to ja zaczelam 13tc i narazie 2 kg na minusie. Myslalam, ze bedzie ich wiecej, bo przez ostatnie 3 miesiace mialam straszne mdlosci i wymioty calodniowe :/ Mam nadzieje, ze wkrotce wroce do swojej wagi (172cm, 60kg) teraz waze 58kg.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:49   #34
tamlin111
Zakorzenienie

Kochane życzę Wam radosnych Świąt Wielkanocy, spokoju, by upłynęły w rodzinnej pełnej miłości atmosferze
Stary 2012-04-07, 19:39   #35
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie
Nie wiem czy większość zauważyła mój post w tamtej części i zdj malutkiejmogłam tutaj napisać hehe.

Dzisiaj robiliśmy przyjęcie Gracjanka. Udało sięmały się tak wyszalał,że usnął na łóżku nie umyty. Zaniosłam go do łóżeczka i śpi. Torcik świetny wyszedł tej Pani i dobry.

Chciałam Wam życzyć jeszcze kochane zdrowych,wesołych i pogodnych Świąt

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 21:12   #36
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dobrze nawilżaj skórę,szczególnie na brzuchu,piersiach i udach.
Niestety później po porodzie przy karmieniu piersią jest niemożliwe smarowanie biustu jak mały ssak ciągle głodny
Ja kiedyś po prysznicu posmarowałam szyję kremem,mały nie chciał jeść i płakał i wtedy szybko drugi prysznic,by zmyć ten krem i już nie było wątpliwości...

Witam tak w ogóle w nowej części
Ja wczoraj też poszłam do Kościoła,oczywiście zajęłam miejsce siedzące,ale po godzinie tak mi się zrobiło słabo,że usiadłam,kiedy wszyscy stali,ale myślałam,że zemdleje za chwilę i wyszłam.
Powolutku wróciłam do domu(kościół rzut beretem) i jak się zobaczyłam w lustrze...blada jak ściana,zaraz zmierzyłam ciśnienie,było 120/90.I trochę się przeraziłam,bo w pierwszej ciąży jak raz miałam lekko podwyższone od razu dostałam leki od nadciśnienia.
Zadzwoniłam do mojego lekarza,zabronił chodzić do Kościoła jak jest tak tłoczno i duszno,bo u nas jeszcze dogrzewają,no i odpoczywać,brać te leki,które zalecił i mierzyć ciśnienie 2x dziennie.
Ale się rozpisałam

Z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę Wam Kochane:
świąt zdrowych, pogodnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja!

Takie ciśnienie jest u Ciebie podwyższone??? To jakie masz normalne???
Ja miałam 136/87 przeważnie i jestem na lekach nadciśnieniowych.
Teraz mam około 123/75 i ciesze sie jak dziecko że mi te tabletki tak zbijają
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 21:23   #37
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Dearlie to badaniowy tydzień przed tobą. A co to jest test podwójny?
Test podwójny to badanie z krwi. Mam nadzieję, że nie mieszam nic, ale z tego co pamiętam to robi się to badanie na podstawie obecności białka PAPPA ( tzw. test Pappa) i beta hcg. Z ręką na sercu przyznaję się, że nic więcej na ten temat nie wiem. Mój gin polecił mi, że jeżeli chcę robić badania to od razu zrobić i usg i z krwi, więc robię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 23:03   #38
Malwinaina
Przyczajenie

Co do ciśnienia to ja mam niziutkie zawsze ,ale przedwczoraj jak mierzylam to po raz pierwszy mi zeszło poniżej 100 ... Miałam 99/58
Przeważnie mam jakoś 108/66

Od kilku dni czuje dobrze i przez dluzszy czas jak mój maluszek sobie fikolki robi w brzuszku ... coś niesamowitego , ze wzruszenia aż mi same łzy płyną z oczu.
Malwinaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 06:23   #39
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry i smacznego jajka
my zaraz zbieramy się do mamci na śniadanko.
a co do ciśnienia to ostatnio jak mnie przyjmowali do szpitala miałam 130/90 i mówili,że dobre.
Buziaki

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-08, 06:53   #40
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam się i ja w III części
Wczoraj miałam męża w domku cały dzień. Gotowaliśmy sobie jedzonko, byliśmy poświęcić swój pierwszy współny koszyczek

Anusia jak dobrze, że udało Ci się wrócić na Święta i impreze małego. Pamiętaj, że masz leżeć, a nie latać A zdjęcie malutkiej słodziutkie. Ciekawe czy u mnie przeczucie co do płci się sprawdzi. Trzymaj się cieplutko i dbaj o Was.

Katee27 na tym zdjęciu byłam chyba w 15 tygodniu ciąży. A mój brzuch był olbrzmi, ale to jakiś fenomen był tamtego dnia. Chociaż widze, że rośnie w zawrotnym tępie.

Dziewczynki kochane chciałam życzyć Wam Zdrowych, Rodzinnych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych .
Stary 2012-04-08, 09:58   #41
kajaja
Zadomowienie

Wesołego Alleluja!!
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 19:15   #42
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Takie ciśnienie jest u Ciebie podwyższone??? To jakie masz normalne???
Ja miałam 136/87 przeważnie i jestem na lekach nadciśnieniowych.
Teraz mam około 123/75 i ciesze sie jak dziecko że mi te tabletki tak zbijają
Zwykle mam 120/80 jak u zdrowego człowieka
Oj wiecie,w pierwszej ciąży na wizycie wykazało mi lekko podwyższone(jak pisałam wcześniej) i lekarz zalecił dopegyt,więc teraz wolałam to sprawdzić,chyba rozumiecie kobietę w ciąży

Mój pierwszy dzień świąt do kitubrat już wstawiony(jak zazwyczaj niestety) i zaraz awantura o podziale majątku i wyrzutach do rodziców,więc wstałam i chciałam wyjść,ale mnie przeprosił i obiecał,że już słowa o wyrzutach.Siostra młodsza też pokazała charakterek!!!
Po co my tam jechaliśmy??? a chcieliśmy spędzić ten dzień w łóżku..
Ciekawe jak jutro jedziemy do teściów...

Mam nadzieję,żę u Was przyjemniejsze świętowanie.Buziaki

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Co do kg to ja zaczelam 13tc i narazie 2 kg na minusie. Myslalam, ze bedzie ich wiecej, bo przez ostatnie 3 miesiace mialam straszne mdlosci i wymioty calodniowe :/ Mam nadzieje, ze wkrotce wroce do swojej wagi (172cm, 60kg) teraz waze 58kg.
Ja przed zajściem w ciąże trochę schudłam(5kg) i ważyłam 59kg,też mam tyle wzrostu co Ty.Teraz mi przybyło i waże 61,5,choć pewnie po świętach i podjadaniu słodkości wskaźnik pójdzie do góry
A wagą się nie martw,nadrobisz

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-04-08, 19:20   #43
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Oj wiecie,w pierwszej ciąży na wizycie wykazało mi lekko podwyższone(jak pisałam wcześniej) i lekarz zalecił dopegyt,więc teraz wolałam to sprawdzić,chyba rozumiecie kobietę w ciąży

Mój pierwszy dzień świąt do kitubrat już wstawiony(jak zazwyczaj niestety) i zaraz awantura o podziale majątku i wyrzutach do rodziców,więc wstałam i chciałam wyjść,ale mnie przeprosił i obiecał,że już słowa o wyrzutach.Siostra młodsza też pokazała charakterek!!!

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Ja przed zajściem w ciąże trochę schudłam(5kg) i ważyłam 59kg,też mam tyle wzrostu co Ty.Teraz mi przybyło i waże 61,5,choć pewnie po świętach i podjadaniu słodkości wskaźnik pójdzie do góry
A więc ja spędziłam ten dzień tak jak Ty byś chciala . i to już drugie takie święta, kiedy jest to po prostu dla mnie zwykły dzień jak każdy inny.
Stary 2012-04-08, 19:27   #44
Katee27
Zadomowienie

Czyli przyjemnie?w łóżku...
Uciekam zrobić dziecku kanapki.
Dobranoc

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-08 o 19:31
Stary 2012-04-08, 20:21   #45
lilka00
Wtajemniczenie

Witam po długiej nieobecności, ale ostatnio nie miałam ochoty myśleć i czytać o ciążach, bo jakaś depresja ciążowa mnie dopadła . Na szczęście już mi trochę lepiej, ale teraz się stresuje, bo w środę mam badania prenatalne i boję się, czy wszytko z dzieckiem ok.
Poza tym widzę, że juz myslicie nad wózkami, ja chyba sobie sprawię X-landera zielonego i fotelik maxi cosi .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 21:14   #46
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

No to super ciśnienie masz
Też biore dopegyt i chyba już przez całą ciąże będe brać, a potem sie zobaczy co dalej z tym ciśnieniem bedzie sie działo.

Ja odziwo pierwszy dzień świąt jak nigdy wcześniej przeżyłam super u teściów
Nikt sie nie upił bo większość nie piła alkoholu, a poza tym mało było alkoholu więc nikt nie pierdykał głupot tak jak to w każde święta tam sie dzieje.
Jutro do moich rodziców no i mój chłop odbije sobie dzisiejszy dzień abstynencji i czuje że na wieczór mnie wkurzy gadką durną

No a tak poza tematem świątecznym dziś z rana mało zawału nie dostałam bo zaś plamienie sie pojawiło.
Z tym że jestem pewna na 95% czym to w końcu jest spowodowane.
Ważne że zanikają powoli więc myśle że jutro będzie o wiele mniej a we wtorek już będzie czysto
Chyba już śpicie no to i ja chyba pójde
Stary 2012-04-08, 21:33   #47
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nam dzisiaj dzień minał miło,chociaż jestem padnięta okropnie.
Rano do mamci,później zjechała się reszta familii,później do brata i na końcu do domku. A jutro jedziemy do męża Taty i do siostry,bo się chłopcy umówili na whisky. Szczerze nie lubie takich schadzek.
Mam nadzieje,że Święta spędzacie radośnie

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-08, 21:52   #48
Sojka1990
Zadomowienie

ehh... już mam tego po prostu dość. Nawet tutaj jestem szpiegowana na kazdym kroku przez faceta.
Stary 2012-04-09, 00:02   #49
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Cześć Dziewczyny, melduję się w III odsłonie. U nas 20tc, wszytko ok, Mały kopie jak szalony, jedynie udręką są bolące kości. Jak sobie z tym radzicie?

P.S. Dlaczego w sondzie wózkowej nie ma marki Hartan, która jest zdecydowanie oceniana jako najlepsza???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 07:11   #50
zielona1911
Zakorzenienie

witam slonecznie
wczoraj snieg-dzisiaj sloneczko
zaczynamy 16 tydz
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 07:12   #51
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość

P.S. Dlaczego w sondzie wózkowej nie ma marki Hartan, która jest zdecydowanie oceniana jako najlepsza???
No właśnie, albo Bugaboo?

Sojka, a czemu Twoj facet Cie szpieguje??? Moj sobie czasem czyta co tu piszemy, ale ja to lubie :P
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 08:27   #52
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry ...
to która chce dostać z wiaderka wodą? ;> no ... to chlussst ... ;D dla zdrowia i urody nie ?

.. u nas święta jak co roku w rodzinnym gronie i tak nam dobrze dzisiaj przychodzą przyjaciele i na spacer pewnie pójdziemy jak temperatura około popołudnia pójdzie w górę ... mąż teraz szykuje obiadek a ja mam chwilę dla Was ... przejadłam się muszę przyznać... chociaż wiele nie zjadłam iii ... chciałam oznajmić że czuje już nasze maleństwo .. od 3 dni takie coś hmm no dziwnego jakby mnie od środka ktoś miział a teraz już jestem pewna że nasze maleństwo domaga się zajączka

Iwoncia jak ja się cieszę że u Ciebie było tak miło i teraz oby to plamienie sobie poszło ... i zdradź coś Ty wykombinowała że się znowu pojawiło ciom ?

Katee spokojnego tego dzisiejszego dnia .. czasami tak bywa że nam ciśnienie podniosą ... ehhh .. rodzinka ...

Sojka czemuż On Cię szpieguje ????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 08:49   #53
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Witam po długiej nieobecności, ale ostatnio nie miałam ochoty myśleć i czytać o ciążach, bo jakaś depresja ciążowa mnie dopadła . Na szczęście już mi trochę lepiej, ale teraz się stresuje, bo w środę mam badania prenatalne i boję się, czy wszytko z dzieckiem ok.
Poza tym widzę, że juz myslicie nad wózkami, ja chyba sobie sprawię X-landera zielonego i fotelik maxi cosi .
Ja tez jestem w 12t4d ciazy Przepraszam pomylilam sie o dzien

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2012-04-09 o 09:02
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 08:49   #54
Iwoncia81
Zakorzenienie

Witam Was w ten słoneczny, lany poniedziałkus
Ja musze pouprzedzać żeby żadnych perfumów na mnie dziś nie wylewali bo mnie zaduszą te zapachy - to już wole wode
A dzisiaj do moich rodziców sie wybieramy i troche gości tam będzie, więc jak zaczną lać to koniec

Konczi, ja też sie ciesze że te święta wczorajsze były spokojne i miłe - dobrze mi życzyłaś jednak
Co do plamień... Hmmm - mój chłopek mnie tak podjarał (sorki za wyrażenie ) że czułam tam w dole jakby ktoś żyletką rozcinał od środka i wtedy już byłam pewna że rano coś bedzie nie tak.
No i tak było faktycznie, troche stresu sie najadłam ale to na pewno z tego.
Człowiek sie już podniecić w tym stanie nie może
Tylko jak nad tym zapanować?
Już o firankach w tym czasie myśle albo o innych głupotach i guzik pomaga
Nie dość że przytulanie zabronione to tego też nie moge
Gratuluje Ci smyrania od dzidzi
Ja coś czuje ale nie wiem czy to dzidek czy jelita
Stary 2012-04-09, 08:58   #55
lourose
Wtajemniczenie

No cześć dziewczynki
My zaczynamy 14 tydzień !
Dziś mąż w pracy, może po południu się spotkamy razem z przyjaciółmi.
Tak więc siedzę sobie w domku i rozkoszuję się spokojem.
Wczoraj zauważyłam że do męża powoli dociera że będziemy mieć dziecko i już je percepuje, rozmawia o nim z rodziną itd więc się powoli otwiera na nową sytuację
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 08:59   #56
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

u mnie było podobnie.jedna wielka awantura,dlatego w przyszłym roku nigdzie nie idę.bedziemy świętować w domku z teżetem i dzidkiem

dziewczyny czy u was też dzieciątko jak dawało o sobie znać to tak nieregularnie na początku?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 09:08   #57
Konczita
Zakorzenienie

choco nasze maleństwo jest aktywne wieczorem .. w dzień nie odczuwam smyranka ... a przynajmniej tak mi się wydaje ...
ehhh ... szkoda że wczoraj nie było miło ale za to dzisiaj będziesz mieć milszy dzień

Iwoncia więc trzeba o myciu podłóg i okien myśleć anie o nowych pięknych firanach ...
Stary 2012-04-09, 09:15   #58
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
choco nasze maleństwo jest aktywne wieczorem .. w dzień nie odczuwam smyranka ... a przynajmniej tak mi się wydaje ...
ehhh ... szkoda że wczoraj nie było miło ale za to dzisiaj będziesz mieć milszy dzień
no własnie czytam że dzidki są aktywne jak mama leży albo sobie siedzie a mój dzidek mnie smyra jak jestem raczej aktywna np.jak sobie ide ulica albo jade autkiem.z tego wszystkiego to ja już nie wiem,może mi sie wydaje,jescze mnie nigdy nie smyrał jak leżałam sobie spokojnie
jestem matka polka panikara

dzięki konczi.dziś już musi być miło i spokojnie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 09:16   #59
tamlin111
Zakorzenienie

U nas święta spokojnie. Wczorajsze śniadanie u brata, później do babci poszliśmy wszyscy z jedzonkiem. Babcia po udarze, nie sprawna jest, więc święta przyszły do niej Wymęczona byłam wieczorem jak cholera.
Dziś w planach był wyjazd do rodziny Tż-ta, ale Paula w nocy wymiotowała. Niewiem czy coś jej zaszkodziło, czy to jelitówka. Czekam ( od godziny ) aż zje śniadanie. Jak zostanie w brzuszku to ok, jak nie, to lipa i nigdzie nie jedziemy.
Iwoncia super że rodzinka miło Cię zaskoczyła wczoraj
O tych wózkach har... coś tam i tym na B to ja nawet nie słyszałam. Może dlatego nie ma ich w sondzie. Są znane i polecane. Chyba.
Sojka Twój chłop Cię szpieguje?????? Dlaczego?
Stary 2012-04-09, 09:18   #60
Konczita
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33425699]no własnie czytam że dzidki są aktywne jak mama leży albo sobie siedzie a mój dzidek mnie smyra jak jestem raczej aktywna np.jak sobie ide ulica albo jade autkiem.z tego wszystkiego to ja już nie wiem,może mi sie wydaje,jescze mnie nigdy nie smyrał jak leżałam sobie spokojnie
jestem matka polka panikara

dzięki konczi.dziś już musi być miło i spokojnie[/QUOTE]

kochana spokojnie wszystkie dzieciaczki nie są jednakowe nie? i każda ciąża jest inna ..moja ginka np powiedziała że przy moich zagazowanych jelitach mogę odczuwać pierwsze ruchy nawet w 22t ... dopiero bym się zamartwiła na amen ... więc nie ma co się martwić na zapas
... będzie miło zobaczysz

u mnie piękne słoneczko ale zimno jest ... chciałabym by było już 15 stopni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości