![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: NIEZMYDLALNA FRAKCJA OLEJU SOJOWEGO – 50 - 60% steroli (Naturalis)
Właśnie leci do mnie frakcja; robię sobie spore nadzieje co do matu, ale mam pytanie inne, może banalne, jednak nigdzie nie znalazłam informacji wprost: czy frakcję można stosowac samodzielnie na twarz, a jeśli tak, w jakiej ilości?
Nie podrażni nic? Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-03-18 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1592 |
Rozeznanie
|
Dot.: NIEZMYDLALNA FRAKCJA OLEJU SOJOWEGO – 50 - 60% steroli (Naturalis)
Można stosować solo, w ilości dowolnej.
![]()
![]() |
#1593 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co kupujecie w Mazidłach? Cz.II
Można dodać telocapil do babydream lotion ?? Jezeli tak to w jakich porcjach i na ile starczy najmniejsze opakowanie telocapilu ponieważ chciałam to wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
Stwierdziłam, ze spróbuję sama lecytynę 4 + olejki + HA + wit E + hydrolat. Oczywiście - na oko
![]() ![]() ![]() ![]() Będę eksperymentować dalej ![]() Powiedzcie mi - jak wy robicie sera z frakcja sojowa? Nie można chyba jej podgrzewać? Rozcieracie cierpliwie z olejkami, emulgator + faza wodna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Kupilam kwas migdalowy do toniku, ktory srednio sie spradzil, a takze ekstrakt z kasztanowca (najmnijesze opakowanie). Stosowlam 15 dni w ten sposob, ze na zakretke nabieralam palcem krem i do tego ekstrakt, mieszalam dobrze, kolorek byl taki herbaciany i wsmarowywalam mocno glownie w nos, bo tu mam pelno naczynek. Niestety jeszcze nie widze rezultatow, nie wiem, czy te 15 dni to za malo, czy ten ekstrakt po prostu nie dziala.
Miala ktoras z Was cos innego na naczynka: -kompleks na naczynka -wzmacniajace serum do cery naczynkowej ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Potrzebuje pomocy ...moja skóra jest bardzo sucha, lubiłam kiedys słońce ![]() Mam cele suchą naczynkową. Zakupiłam Biocemi sobie hydrolat oczarowy mam go 2 dzień i jest ok. Wiecej chciałabym sie od was dowiedziec. Coś na zmarszczki i na sucha naczynkowa skóre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na naczynka 100xlepszy jest hydrolat z kocanki- buzia robi sie ladna juz po ok 2 tygodniach. Czytalam tylko, ze juz trzeba stosowac do konca zycia ale mnie to nie przeraza ![]() Co do suchej skory ze sklonnoscia do zapychania sama wymyslilam zel/krem/serum ![]() 1 czesc olejku z orzechow laskowych (rewelacja- wloski mnie zapychal ten jest delikatny i jedwabny) 1 czesc mleczka migdalowego (dobrze nawilza ale pewnie mozna dodac mleczko ktore sie lubi) 1/2 czesci zelu hialuronowego (pasuje 1,2%,2% oraz potrojny z mazidel- najlepiej nawilza przy potrojnym). Czyli podsumowujac proporcje: 1:1:1/2 mozna dodawac odrobine- ekstraktu z guarany, lub ekstrakt z pine bark. Trzeba tylko wtedy dluzej mieszac. Jesli chodzi o maseczke nawilzajaca to super smierdziuch- SPIRULINA. Rewelacja! Sypie na reke, dodaje kilka kropel mleczka (migdalowe, winogronowe albo manuka) plus 2-3 krople zelu hialuronowego. To wszystko robie po peelingu. Polecam ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
na poczatek mozesz sprobowac 30:70 (z czego 30 to telocapil) i zobaczyc czy Cie nie uczula. Pozniej stopniowo zwiekszac. Najlepsze rezultaty mialam jak stosowalam 2xdziennie - rano i wieczorem. Mam teraz takie biale placki gdzie wlosy nie odrastaja wiec on dziala. Nic tam nie rosnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ponawiam pytanie. oraz pytanie odnosnie mocznika. nie mam wagi, mocznik jest w postaci takich mini kuleczek, okolo ile takich kuleczek moge dodawac do jednorazowej porcji kremu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nią najlepiej nie kombinować ![]()
![]() |
![]() |
#1600 |
Przyczajenie
|
telocapil można stosować bez dodatków ? Jeżeli tak to jak na wacik ? czy z normalnie z reki .. ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1602 |
Raczkowanie
|
Witamina c najprostsze serum jakie znalazlam to wymieszane z woda destylowaną albo iniekcyjną (do kupienia w aptece) w stężeniu od 5-20%
robią z dodatkiem kwasy ferulowym lub z lecytyna i witaminą E. Ja zrobiłam z samą wodą, powiedzcie czy powinnam dodać tam alkohol? Np wódka 40%?
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z
TETRAIZOPALMITYNIANEM ASKORBYLU? Lepsze toto niż kwas? Rzeczywiście warto dać tyle kasy? ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Ja "od zawsze" robię takie serum (nie pamiętam skąd pochodzi receptura): Faza A 3 ml woda destylowana, lecytyna sojowa HLB7 0,35ml Faza B 3 krople wit E 0,25 alkoholu etylowego Faza C 5ml wody destylowanej, kwas askorbinowy 1,36ml Składniki faz zmieszać. Dodać fazę A do fazy B, do wszystkiego dodać fazę C. Polecam malutką buteleczkę z zakraplaczem, serum oczywiście lodówkowe, źle reagujące na światło, ale fajnie i szybko działające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Naturalne-Zrób sobie krem-Kolejny sklep, przez który wydam masę pieni
a czy ktos wie jakie jest stezenie kwasu migdaloego, oryginalnie? na mazidlach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Polecam zajrzeć tutaj: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ighlight=juvit
I tu jeszcze kilka informacji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=17827 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48048 Cytat:
Możesz dodać alkoholu, bo tak samo jak lecytyna ułatwia penetrację w głąb skóry ![]()
![]() |
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Naturalne-Zrób sobie krem-Kolejny sklep, przez który wydam masę pieni
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
Witam Kochane mam pytanie czy mogłabym zrobić sobie sobie taki spray do włosów długich blond: napar z rumianku i do tego kilka kropli keratyny hydrolizowanej z mazideł i tym psikać włosy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1608 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki!
Mam pytanko, czy jest w Mazidłach jakiś specyfik (serum,krem,żel) na przebarwienia potrądzikowe? Niedługo kończe kuracje Triacnealem i chciałam doprowadzić skórę do lepszego wyglądu na lato. Z góry dzieki za odp ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mają w swojej ofercie też kwasy, które moim zdaniem są najlepsze na takie przebarwienia ![]() Jest jeszcze olej z róży piżmowej, który również ma za zadanie usuwać takie plamy.
![]() |
![]() |
#1610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zrobilam male ilosci spray'u : ok 30 ml, i mysle w ciagu 10 dni go zużyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ten olejek z 1 % retinolem moge stosować z tonikiem z kwasem bha 2 % lub pha 6 % bo obecnie mam te dwa toniki zrobione i nie chce zeby się zmarnowały a wyczailam ten olejek z retinolem i mnie kusi
![]()
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
Witam,
Od jakiegoś czasu robię zakupy na BU, ZSK ale jeszcze nigdy na Mazidłach. Potrzebuje tam kupić jedną tanią rzecz (5,40 zł ![]() Czy jest na forum jakaś osoba z Wrocławia, która będzie robić zamówienie w najbliższej przyszłości? Chętnie się podepnę i dorzucę do kosztów przesyłki ![]() lub zaoferuję podpięcie się do mojego zamówienia na ZSK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1614 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
Przyczajenie
|
Przyszedł dzisiaj do mnie Telocapil. Do jakiego produktu najlepiej z Rossmana go dodać ! ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
a czy jest mozliwosc zastosowania skladnikow dostepnych na mazidlach do stworzenia serum do mezoterapii igłowej ? Skoro składników można uzywać pod dermaroller po pomyslałam ze czemu nie do mezo...
![]() przykładowe ampułki używane w gabinecie zawierają: - Kofeina 20 % ampułka 2 ml ( tu pytanie co stanowi pozostale 80% ) - Fosfatydylocholina, Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 5% , Deoksycholan sodu 2,5% L-karnityna:20%, Hydroalkoholowy żel 5% Chciałam coś przeciwko cellulitowi, w celu ujedrnienia skóry, zwalczenia tkanki tłuszczowej osadzonej miejscowo ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Mam do Was ogromna prośbę. Właśnie zaczynam moją przygodę z mazidłami i chcę zrobić sobie krem 50% mocznika. Wcześniej używalam xerialu ale jest on bardzo drogi możecie i napisać jak dodać mocznik do balsamu takiego drogeryjnego w jakiej proporcji i co jeszcze nalezy dodać do tego? Chodzi mi właśnie o to stężenie 50% bardzo was proszę o odpowiedź.
![]() |
#1619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dosypuję mocznik do balsamów, różnych, ostatnio z Eveline, kiedyś do ziaji. Zawsze robię to w małych porcjach, ok 30ml. Tak na wszelki wypadek, jakby miało się coś zepsuć, wolę nie ryzykować ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Polecam balsamy o płynnej konsystencji, łatwiej wymieszamy go z mocznikiem, który ma postać kryształków. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1620 |
Przyczajenie
|
hey
Dziewczyny jakie serum z tych gotowych na stronie mazidel polecanie nadla skory mieszanej tzn tlusta w strefie T i suche policzki , skora wrazliwa - mam 33 lata i cos na zmarszczki na biochemi urody kupowalam serum granat i bylam zadowolona jednak teraz chcialabym cos takiego z mazidel - z gory dziekuje za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.