Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2043 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 19:36   #61261
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Wypadają sporo mi włosy ostatnio, mam nadzieję, ze u mnie to nie skutek CG...

Wczoraj podczas robienia porządków zwróciłam uwagę na zdjęcie "mam jeden dzień". Pytam mamę czy to ja czy mój brat Ona mówi, że jakby widziała na raz dwa zdjęcia to powiedziałaby mi która to ja.
Ja na to: miałam dłuższe włosy?
Mama: tak, ty urodziłaś się od razu w kucyku i z siemię lnianym na głowie.

Swoją drogę jak to się odmienia, siemię, siemieniem czy jeszcze inaczej?
A to nie jest tak, że teraz po prostu zwracasz większą uwagę na wypadające włosy? Dodatkowo nieczesanie też sporo robi. Ja na początku CG narzekałam na wypadanie, a jak podczas mycia policzyłam, to wyszło mi 30/40 włosów - czyli w normie.

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Martek_,iwonsia01: Dzięki bardzo Włosy mi się ogólnie znacznie poprawiły, są błyszczące, rosną dość szybko, ale co z tego jak wpadają, a właściwie to wypadają i się łamią (początkowo myślałam, że tylko wypadają, ale wypadają głównie z białą końcówką, choć bez też). Mam zamiar właśnie kupić coś delikatnego i popróbujemy, zazwyczaj myłam odżywką i tylko czymś mocniejszym jak zmywałam oleje.

W załączniku najbardziej aktualne zdjęcie, kolor przekłamany bo nie mam, aż takiego granatu+ one tylko z tyłu wyglądają tak w miare, z przodu to jakbym włosów nie miała Nigdy w życiu im nic nie zrobiłam, nigdy nie farbowałam, prostowałam może kilka razy, a one mnie tak nie lubią

Najwyżej jak pójdę do dermatologa to przy okazji zapytam się o te włosiska i zrobię badania dotyczące hormonów, w końcu lepiej się dowiedzieć, nie zaszkodzi
Jeżeli włoski ci się łamią, to może spróbuj wprowadzić jakieś lekkie silikony? Szczególnie na końcówki. I oczywiście z włoskami jak najdelikatniej, z gumek z metalowymi częściami też nie powinnaś korzystać

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
nie było mnie tu już z miesiąc przegapiłam nową część
wstawiam zdjęcia włosów z dzisiaj, deszcz na dworze, a tu trzeba było jeszcze iść z koszyczkiem do kościoła, musiałam odgniatać jeszcze wilgotne włosy (z reanimacji, myłam wczoraj wieczorem) więc jest puch.
Pyszniutkie ruloniki

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Btw, mi też zaczeły wypadać ale to przez to że ich nie czesze, tak myśle. Włosy mi się plączą i nie wyglądają za ładnie. Chyba powróce do szczotki
A ile już nie czeszesz? Może potrzebują czasu? Albo porządnego rozczesania szczotką raz na kilka myć?

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Nie farbuję Cassią (cassia to bezbarwna henna -podobno nie zmienia koloru, Ajrisz chyba robiła ostatnio), tylko czystą naturalną henną red (co oznacza, że zawiera czysty lawson, bez dodatków).
Czyli Cassia głównie dla pogrubienia włosów, odświeżenia koloru? Ciekawe

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O właśnie, bo gdzieś kiedyś czytałam, że odpowiednio nawilżone włosy się nie puszą. Trochę nie chce mi się w to wierzyć w przypadku kręconych?
Zdrowe też się puszą . Przykład - włoski Ajrisz. Zależy od pogody i kosmetyków.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
a właśnie, poprosiłam mamę żeby zmierzyła mi długość włosów, sama próbowałam sobie zmierzyć, ale ja mierzyłam poszczególne pasma, a ona wpadła na zupełnie inny pomysł zmierzyła je po prostu od czubka głowy do końca, nie zgadniecie ile mi wyszło
ile, ile?

Redhaired Witch
- długość
- kolor
- skręt
ZAKOCHAŁAM SIĘ
Stary 2012-04-07, 19:41   #61262
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Na pewno żelu drogeryjnego nakłada się mniej niż lnianego. A ile? To zależy od tego jakie masz włosy i ile lubisz. Musisz wypróbować. Głupia jestem, bo nie znów nie rozumiem tego - przecież żel nakłada się na włosy i trzyma do następnego mycia, jak wszystko inne.
Teraz rzadko nakładam lniany. Myję włosy wieczorem, odżywiam, stylizuję, suszę suszarką i idę spać /czasem odgniatam lekko wieczorem, czasem rano/.
Trzyma się go cały dzień, to się zgodzę, ale do tej pory mało go dawałam, tylko na niektóre pasma żeby mi się utrzymały. A ktoś pisał dawno dawno temu, ze żelu ma być więcej na noc. Dlatego też się pytam czy taka ilosć drogeryjnego nie zaszkodzi mi przez całą noc wiem że lniany to sama natura i nic rzywdzącego tam nie będzie, a w takim sklepowym niewiadomo co mnie może podrażnić, a nie mam czasu żeby to rano leczyc wypróbuje dzisiaj. Dziękuje za zainteresowanie się sprawą
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:42   #61263
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
A czym farbowałaś? I jaki kolor mają twoje naturalne włoski? moje jak widać w codzienniku są takie "nie do podrobienia" kolorystycznie, kiedyś były ciemniejsze, bardziej rudawe. Chcę je przyciemnić na bardziej rude, a twoje maja taki ładny kolor
Z natury mam szarobury dość ciemny blond, odrosty ostatnio farbuję Chantalem Bardzo jasny tycjan + Średni złoty blond + oksydant 6% a całość henną Khadi Henna z amlą i jatrophą + trochę Cassji + kurkuma + czasami odżywka Bo henna nie rozjaśnia.
A Ty jak widzę masz fajny blond, to naturalny? Henna by Ci spokojnie bez kombinacji złapała na marchewkę.

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Redhaired, długość idealna i jakie zadbane!
Dziękuję

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:47   #61264
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Trzyma się go cały dzień, to się zgodzę, ale do tej pory mało go dawałam, tylko na niektóre pasma żeby mi się utrzymały. A ktoś pisał dawno dawno temu, ze żelu ma być więcej na noc. Dlatego też się pytam czy taka ilosć drogeryjnego nie zaszkodzi mi przez całą noc wiem że lniany to sama natura i nic rzywdzącego tam nie będzie, a w takim sklepowym niewiadomo co mnie może podrażnić, a nie mam czasu żeby to rano leczyc wypróbuje dzisiaj. Dziękuje za zainteresowanie się sprawą
pewna jesteś że to chodziło o drogeryjny żel? Po co dawać go na noc więcej - większa pewność ze rano sie go nie odgniecie
no i jak ma cie podrażnić nałożony na włosy żel? Czy chcesz na skalp go nakłądać, bo już sie pogubiałam
żel lniany dawany na noc działa nawilżająco i nijak nie da sie o nim powiedzieć, że działa jak drogeryjny.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:51   #61265
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a właśnie, poprosiłam mamę żeby zmierzyła mi długość włosów, sama próbowałam sobie zmierzyć, ale ja mierzyłam poszczególne pasma, a ona wpadła na zupełnie inny pomysł zmierzyła je po prostu od czubka głowy do końca, nie zgadniecie ile mi wyszło

Chyba coś czytałam, że miałaś kiedyś jeszcze dłuższe, można gdzieś zobaczyć fotki? Mam słabość do długich

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Czyli Cassia głównie dla pogrubienia włosów, odświeżenia koloru? Ciekawe

Redhaired Witch
- długość
- kolor
- skręt
ZAKOCHAŁAM SIĘ
Ad. 1 a dodana do zwykłej henny podobno nadaje bardziej złocisty/pomarańczowy odcień, dlatego mieszam bo nie chcę zbytniej czerwieni. Ale czy to prawda to nie wiem.
Ad. 2 dziękuję, nad długością (do bioder!) i skrętem (grubsze fale!) jeszcze pracuję

Stary 2012-04-07, 19:54   #61266
Karen15
Zakorzenienie

Redhaired Witch
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:55   #61267
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Ad. 1 a dodana do zwykłej henny podobno nadaje bardziej złocisty/pomarańczowy odcień, dlatego mieszam bo nie chcę zbytniej czerwieni. Ale czy to prawda to nie wiem.
Ad. 2 dziękuję, nad długością (do bioder!) i skrętem (grubsze fale!) jeszcze pracuję
A nałożona sama? Bez zwykłej henny itp?

Ile już zapuszczasz?
Stary 2012-04-07, 19:56   #61268
natalcia250
sentimental animal

26 kwietnia będzie 5 miesięcy CG
widzę po zdjęciach, że jest dużo lepiej niż było, ALE idealne jeszcze też nie są

przedwczoraj minęła pierwsza kuracja Jantarem, sama już nie wiem co o nim myśleć, bo według moich pomiarów... skróciły się o centymetr
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:09   #61269
_elfka
Przyczajenie

Witajcie Zakręcone, jestem tutaj nowa dla Was, ale podczytuję Was już dłuższy czas Stosuję metodę CG od Listopada, mam falo-loki. Zdjęć niestety nie mam w chwili obecnej, ale postaram się je zrobić w najbliższym czasie moim problemem są rozdwajające się końcówki Ale dzięki stosowaniu łagodniejszych szamponów, odzywek i olejów moje włosy wyglądają na zdrowsze

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pewna jesteś że to chodziło o drogeryjny żel? Po co dawać go na noc więcej - większa pewność ze rano sie go nie odgniecie
no i jak ma cie podrażnić nałożony na włosy żel? Czy chcesz na skalp go nakłądać, bo już sie pogubiałam
żel lniany dawany na noc działa nawilżająco i nijak nie da sie o nim powiedzieć, że działa jak drogeryjny.
Chodziło jej pewnie o to, że przeczytała iż radzicie na noc nakładać więcej żelu lnianego by powstały sucharki. I martwiła się czy jeśli nałoży drogeryjnego na noc to nic jej się z włosami nie stanie. Tak mi się wydaje Może bez problemu nakładać drogeryjny, bo i tak jak napisała Basia nie zaszkodzi, tylko trzeba z drogeryjnym bardziej uważać niż z lnianym. Taka moja subiektywna opinia, zależy jeszcze jakiego żelu chcesz czarno czarna nakładać na noc

Redhaired Wich piękne włosyyy
Wasze też cudne lokaski
_elfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:13   #61270
Redhaired Witch
Nindżopesz

Karen

Cytat:
A nałożona sama? Bez zwykłej henny itp?

Ile już zapuszczasz?
Sama ma rzekomo odżywiać włosy - że niby będą grubsze, zdrowsze, mocniejsze, błyszczące itp. a na jasnych może dać lekki złotawy refleks. Nie używałam solo. http://www.khadi.pl/cassia-bezbarwna-henna-senna

Hm, oficjalnie od zawsze Ale 6 lat temu byłam jeszcze jasną blondynką i potem dłuuugo mi się kruszyły, utknęłam na długości "przed zapięcie stanika". Od roku olejuję i jest ok, rosną

Stary 2012-04-07, 20:14   #61271
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Nie pisałam że o drogeryjny chodziło. Sama się już trace. Wiem że mam długie włosy i będe go musiała dać więcej, chce go dać także na głowe (może będzie objętosc) ale nie wiem czy to dobry pomysł. Wiem jak działa lniany i wiem że sklepowy może spowodować całkiem odwrotny efekt, zwłaszcza że mój pewno nie jest zgodny z CG . Zresztą zobacze sama

Cytat:
A ile już nie czeszesz? Może potrzebują czasu? Albo porządnego rozczesania szczotką raz na kilka myć?
Mozliwe... Staram się nie czesać od samego początku CG czyli może z miesiąc ale rzadko kiedy wytrzymuje cały dzień. Myję codziennie i czesze tak jak trzeba czyli od dołu do góry jak są jeszcze mokre. I może mi się tak wydaje, ale jakby więcej ich leci. Poza tym w ciągu dnia próbuje lekko rozczesac palcami to też wypada. Sama już nie wiem
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:15   #61272
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _elfka Pokaż wiadomość
Witajcie Zakręcone, jestem tutaj nowa dla Was, ale podczytuję Was już dłuższy czas Stosuję metodę CG od Listopada, mam falo-loki. Zdjęć niestety nie mam w chwili obecnej, ale postaram się je zrobić w najbliższym czasie moim problemem są rozdwajające się końcówki Ale dzięki stosowaniu łagodniejszych szamponów, odzywek i olejów moje włosy wyglądają na zdrowsze

Gdzieś na blogu Anwen czytałam, że na końcówki dobrze jest nakładać olej, np. kokosowy, a na to jakieś silikonowe serum - tak Anwen pozbyła się problemu z końcówkami. Może warto spóbować?
Czekamy na zdjęcia .
Stary 2012-04-07, 20:20   #61273
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Czarno-czarna, nakładaj żel. Nic się nie stanie. Zgodny czy nie zgodny z cg, będzie ok. Ja myję włosy tylko wieczorem i śpię z sucharami.

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
przedwczoraj minęła pierwsza kuracja Jantarem, sama już nie wiem co o nim myśleć, bo według moich pomiarów... skróciły się o centymetr
Kobito, nie mierz włosów, po co?Nie wyobrażam sobie jak kręcone włosy można dobrze zmierzyć. Patrz czy masz bejbiki. Jak będą, to znaczy, że jantar dziala.Albo rób zdjęcia mokrym rozczesanym włosom z tyłu. Wtedy będziesz mogła zobaczyć przyrost.
A co do Twoich włosów, to pamiętam pierwsze zdjęcie. Teraz jest ślicznie.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:23   #61274
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Kobito, nie mierz włosów, po co?Nie wyobrażam sobie jak kręcone włosy można dobrze zmierzyć. Patrz czy masz bejbiki. Jak będą, to znaczy, że jantar dziala.Albo rób zdjęcia mokrym rozczesanym włosom z tyłu. Wtedy będziesz mogła zobaczyć przyrost.
A co do Twoich włosów, to pamiętam pierwsze zdjęcie. Teraz jest ślicznie.
bejbiki to ja mam cały czas i miałam całe życie

dziękuję
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:38   #61275
_elfka
Przyczajenie

Cytat:

Gdzieś na blogu Anwen czytałam, że na końcówki dobrze jest nakładać olej, np. kokosowy, a na to jakieś silikonowe serum - tak Anwen pozbyła się problemu z końcówkami. Może warto spóbować?
Czekamy na zdjęcia .
Dziękuję za miłe powitanie
No właśnie na końcówki używam oleju kokosowego i stan moich końcówek się poprawił, bo nie mam już porozdwajanych, łamiących się tak bardzo i postrzępionych... Już jest lepiej przy regularnym podcinaniu, również kupiłam specjalne nożyczki fryzjerskie, bo chodzenie do fryzjera, gdy zapuściłam już trochę włosów a on je obcinał o połowę ponad mnie wykańczała... Wzięłam swoje włosy w swoje ręce. Zainteresowałam się składami kosmetyków. Bardzo mi pomogło Wasze forum i wątki podwieszone, analizy kosmetyków

Ostatnio zaczęłam walczyć o długość. Mam już do zapięcia stanika I jest to chyba największa długość jaką kiedykolwiek miałam Aktualnie wcieram wodę brzozową, skończyłam wcierać Jantar i kurację Joannę Rzepa, która przynosiła najlepsze efekty pojawiło się po niej duuużooo bejbików i włosy nie przetłuszczały się tak szybko, mogłam je myć co trzeci dzień. Obecnie piję drożdże już drugi miesiąc. Średni przyrost to ok 1 cm na miesiąc więc cieszę się z każdego kłaczka więcej

Chciałam Wam dziewczyny podziękować, za to że zamieszczacie tu wiele przydatnych informacji o wszystkim praktycznie Kocham to forum Dzięki Wam dziewczyny takie, jak ja i czytające Was mogą sprawić że włosy wyglądają o wiele lepiej
_elfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:43   #61276
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Elfko, jeśli tylko będziesz miała zdjęcie koniecznie wstaw

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 21:55   #61277
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość

też tak mam znaczy miałam bo już go nie używam.moje włosy są po nim bardzo suche

ile? jestem ciekawa
Zastanawiam się dlaczego tak jest i bywa tak tylko czasami, tak ja powiedziałam, średnio raz w miesiącu, a tak to jest ok i lniany bardzo służy

Cytat:
ile, ile?
60 cm ! matko

Cytat:

Chyba coś czytałam, że miałaś kiedyś jeszcze dłuższe, można gdzieś zobaczyć fotki? Mam słabość do długich
Fotki najświeższe, ostatnio dodawane są tu, a z tą długością to mnie zaciekawiłaś czy miałam kiedyś dłuższe? hmm, może i miałam trochę, nie wiem, cały czas je podcinam troszkę, ale chyba dużo dłuższych to ja nie miałam, przegrzebałam aż dla Ciebie foldery ze zdjęciami na komputerze znalazłam zdjęcie na którym mogą się wydawać dłuższe, ale generalnie to ja zawsze miałam raczej trochę krótsze włosy i w chwili obecnej są dla mnie długie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNV86411.jpg (165,3 KB, 47 załadowań)

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:28   #61278
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A ja siedzę z kozieradką na łebku kontemplując maggowy zapach

Dziwne to wypadanie... bo mi od CG odrosły
Proszę o szczegóły Mam już kozieradkę i chcę uzyć

Cytat:
Nie pisałam że o drogeryjny chodziło. Sama się już trace. Wiem że mam długie włosy i będe go musiała dać więcej, chce go dać także na głowe (może będzie objętosc) ale nie wiem czy to dobry pomysł. Wiem jak działa lniany i wiem że sklepowy może spowodować całkiem odwrotny efekt, zwłaszcza że mój pewno nie jest zgodny z CG . Zresztą zobacze sama

Mozliwe... Staram się nie czesać od samego początku CG czyli może z miesiąc ale rzadko kiedy wytrzymuje cały dzień. Myję codziennie i czesze tak jak trzeba czyli od dołu do góry jak są jeszcze mokre. I może mi się tak wydaje, ale jakby więcej ich leci. Poza tym w ciągu dnia próbuje lekko rozczesac palcami to też wypada. Sama już nie wiem
ad.1 Chyba tak będzie najlepiej.
A zgodności z cg nikt nie zna, bo nie pochwaliłas się jaki to żel.

ad. 2 A morke sa od czego? Samej wody? Po szamponie? Kiedy dokładnie je czeszesz?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:29   #61279
Redhaired Witch
Nindżopesz

Elfko, dziękuje

Cytat:
Fotki najświeższe, ostatnio dodawane są tu, a z tą długością to mnie zaciekawiłaś czy miałam kiedyś dłuższe? hmm, może i miałam trochę, nie wiem, cały czas je podcinam troszkę, ale chyba dużo dłuższych to ja nie miałam, przegrzebałam aż dla Ciebie foldery ze zdjęciami na komputerze znalazłam zdjęcie na którym mogą się wydawać dłuższe, ale generalnie to ja zawsze miałam raczej trochę krótsze włosy i w chwili obecnej są dla mnie długie
Bo 60 to już długie włosy jak nic! A ubzdurało mi się, że pisałaś coś w stylu "jak miałam dłuższe porównywałyście mnie do Shakiry" ale możliwe, że kawałek o długości sobie dopowiedziałam
Kurcze, zazdroszczę takiej objętości, świetnie to wygląda

Stary 2012-04-07, 22:33   #61280
nusia114
Zadomowienie

Redhaired Witch, tak, kawałek o długości musiałaś sobie dopowiedzieć właściwie wtedy miałam krótsze włosy niż teraz 60 cm to dużo, ale mają tyle tylko po rozprostowaniu, normalnie są jednak dużo krótsze
Co do objętości, czasami mam wątpliwości czy to aby na pewno tak dobrze wygląda, np. kiedy widzę swoje odbicie w szybach na ulicy czy w szkole i widzę malutką twarz i ogromną lwią grzywę wtedy automatycznym odruchem jest szybkie ulizanie włosów ręką co swoją drogą niewiele daje

Pracuję nad sobą
Stary 2012-04-07, 22:37   #61281
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Proszę o szczegóły Mam już kozieradkę i chcę uzyć
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=39

Proszę uprzejmie Ostrzegam - tępo się nakłada, więcej miałam w wannie niż na włosach
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:42   #61282
pussynka
Raczkowanie

Redhaired Witch cudnie

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=39

Proszę uprzejmie Ostrzegam - tępo się nakłada, więcej miałam w wannie niż na włosach
Dzięki Gdzies to zgubiłam, bo przeciez sama sobie tej koczieradki nie wymyśliłam zamawiając
Opis ziółka brzmi jak wszystkomającego wynalazku

No i już wiem, czemu nie zastosowałam - nie mam łopianu
Masz całe ziarenka czy zmielone?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:53   #61283
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Co do objętości, czasami mam wątpliwości czy to aby na pewno tak dobrze wygląda, np. kiedy widzę swoje odbicie w szybach na ulicy czy w szkole i widzę malutką twarz i ogromną lwią grzywę wtedy automatycznym odruchem jest szybkie ulizanie włosów ręką co swoją drogą niewiele daje
Ja właśnie idąc po ulucy i oglądając się w autach odruchowo "podnoszę" sobie fryzurę ręką
Stary 2012-04-07, 23:14   #61284
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Z natury mam szarobury dość ciemny blond, odrosty ostatnio farbuję Chantalem Bardzo jasny tycjan + Średni złoty blond + oksydant 6% a całość henną Khadi Henna z amlą i jatrophą + trochę Cassji + kurkuma + czasami odżywka Bo henna nie rozjaśnia.
A Ty jak widzę masz fajny blond, to naturalny? Henna by Ci spokojnie bez kombinacji złapała na marchewkę.

Naturalny był do wczoraj. Od późnych godzin wieczornych jestem ruda --> szamponetki z Mariona Kusi mnie zrobienie czegoś trwalszego na rudo właśnie, w kolorze podobnym do twojego z natury jestem urodowo podobna do Ani z Zielonego Wzgórza-blada skóra, szare oczy, piegi i ten blond trochę mi nie pasuje
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 23:15   #61285
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie idąc po ulucy i oglądając się w autach odruchowo "podnoszę" sobie fryzurę ręką
czyli gdybym mogła oddać Ci trochę włosów obie prawdopodobnie byłybyśmy wniebowzięte eech

Pracuję nad sobą
Stary 2012-04-07, 23:32   #61286
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
czyli gdybym mogła oddać Ci trochę włosów obie prawdopodobnie byłybyśmy wniebowzięte eech

Oj tak, tak taaak! Przyjmę każdą ilość kłaczków - ogromnie mi się podobają fryzury pełne objętości . Nie mam cienkich włosów, są raczej takie w normie, ale jak mnie czasem przyklap dopadnie to olaboga . Własnie dzisiaj z tego powodu idzie SLS. Nie chcą się słuchać - spinam je na noc wysoko, a te i tak klapną.
Stary 2012-04-07, 23:37   #61287
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Od późnych godzin wieczornych jestem ruda --> szamponetki z Mariona Kusi mnie zrobienie czegoś trwalszego na rudo właśnie, w kolorze podobnym do twojego z natury jestem urodowo podobna do Ani z Zielonego Wzgórza-blada skóra, szare oczy, piegi i ten blond trochę mi nie pasuje
Może jakieś fotki...?

Cytat:
Ja na odwrót, wsadzam ręce pod włosy i próbuję nadać im objętości co też niewiele daje

Stary 2012-04-08, 00:06   #61288
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Może jakieś fotki...?
Właśnie, właśnie!

yarrowia w codzienniku. I jaki się ładny gruby "pukiel" z przodu zrobił.
DMkAnia . Jestem jedną z fanek twojego kolorku, taki smaczny się wydaje. Dosłownie - kojarzy mi się z gorzką czekoladą .

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-04-08 o 00:10
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 00:07   #61289
hahihehy
Rozeznanie

DMkAnia, jakie piękne fale i połysk! Śliczności w codzienniku!
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 00:08   #61290
Zaslona
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo chcę aby moje naturalne loki wróciły do mnie.I zaczęłam stosować CG, ale rano jak wstaję to i tak mam siano na głowie. Dawniej jak myłam włosy Glisskurem i na to dawałam Krema al latte to miałam piękne włosy że rano wstawałam tylko grzywkę ułożyłam i było piknie. Po ciąży włosy mi się chyba zmieniły. Wiem, że potrzebują nawilżenia, bo marzy mi się żeby były mięsiste. No nic, dalej będę Was dzielnie podczytywać i korzystać z Waszych rad, być może będę mogła się pochwalić pięknymi lokami
red włosy masz obłędnie piękne

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 20 (0 użytkowników i 20 gości)

Zasady wysyłania wiadomości