|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Wiem wiem, ale oni mają też spokojniejsze kawałki. I kobiety tam śpiewają
![]() Cytat:
![]() Wlazłam na wątek o modzie, która rozwala i ja też zostałam rozwalona - tym, jakie znawczynie mody tam się udzielają, no normalnie same ekspertki O ile z niektórymi rzeczami mogłabym się zgodzić to część tego, co one tam wypisują, to dla mnie kompletna bzdura i nie mogę zrozumieć co to komu przeszkadza
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-04-07 o 17:51 |
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Jakies przykłady?
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Np długie spódnice do kostek (sama takie noszę i uważam, że wyglądam w nich zdecydowanie lepiej niż w krótszych), buty emu, koturny (też uwielbiam), duże kolczyki koła, duże torebki, ubrania w kropki itd, dużo by wymieniać
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę,że ja w ogóle chyba nie powinnam nigdzie wychodzić ;o
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
I rozwala mnie jeszcze to jakie są dumne z tego, że zmieniły sposób ubierania swoich facetów, że kiedy ich poznały to ubierali się jak totalne bezguścia, a teraz to eleganccy mężczyźni
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakby się ci goście czuli, gdyby to przeczytali
![]() Nie mam się w co jutro ubrać
|
|
#2797 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
O ja biedna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co jest z nich złego? No nigdy nie zrozumiem...
|
|
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie się wybierasz? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tam same ekspertki przecież, bałabym się spotkać je na ulicy, bo potem pisałyby o mnie w tym wątku |
|||
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie maseczkę aspirynową - pomyślałam, że tak przy święcie mogę w końcu zrobić coś dla swojej gębusi
|
|
|
|
|
#2800 | ||
|
|
Cytat:
![]() Zyję we własnym świecie czarnych szmat dla nastolatek, gdzie mi do tych faszonistek ą i ę, bułkę przez bibułkę Płaczmy z tej żałości Odbijemy sobie za rok może, bo oni właśnie tak średnio raz do roku na wiosnę są w PL ![]() Wtedy mam nadzieję będę bardziej dyspozycyjna ![]() Cytat:
O pielęgnacji mogłam dziś zapomnieć ![]() Oglądam sobie właśnie Xfactor i jestem rozczarowana że Jemioła nie przeszedł nawet do 40-tki ![]() A tak w ogóle Wesołych Świąt Kobietony moje ukochane
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych u wesołych Świąt !!!
Jak dobre, to napisz gdzie kupiłaś, jak się nazywa i z jakiej firmy. Cytat:
Obecnie {moim zdaniem} z Wizażem stało się coś strasznego . Nigdy aż tak źle nie było . Prawie każdy wątek to tragedia - albo off top, albo z każdym słowem szukanie okazji, żeby komuś przywalić . Aż strach cokolwiek napisać, bo chamowatych coraz więcej . A i specjalistów w każdej dziedzinie mamy tu multum. Od stylistów po praktykach co najmniej u Diora, po psychologów z co najmniej dwoma doktoratami i to uzyskanymi w wieku dwudziestu paru lat . Nie ma co daleko szukać . Spójrzcie na fryzjerkę - tego już w ogóle czytać odechciewa się. Każdy jeden temat to wielki off top, jeden post kopiowany do wszystkich wątków itp . Moderatorzy pouciekali . Asia, to nie do Ciebie . I Herkules d*upa, kiedy ludzi kupa! Ja już przestałam czytać, ot - zaglądam. A nie raz , nie dwa palce mnie świerzbiły bardzo, żeby przejrzeć te trzy tematy, w których bywam i przy każdym off-topowym poście "zły post" kliknąć . No niech mi się teraz jakaś odezwie w stylu : wyszukiwarka nie gryzie, poszukaj ... Jak można w tym bazarowym harmidrze cokolwiek znaleźć ? Nie żebym miała coś przeciwko off topowi . Sama, jak wiecie, lubię pogadać . Ale do tego są odpowiednie miejsca, albo dodanie w temacie słowa "plotkowe", "off topowe", wówczas wchodząc, wiem co mnie czeka . Ot co ! No, coś Ty ?! Szafa pęka w szwach . Cytat:
Tak samo dziwi mnie noszenie czarnych {ciemnych} rajstop do sukienek "gołych" u góry . Ale co ja tam się znam na aktualnych kanonach mody . Ja obiecałam znajomym, że w poniedziałek przyjadę w gości, a tu za oknem regularna zima : temperatura -2 i śnieg do kostek, a odśnieżarki w garażach . No to raz jeszcze : wesołych świat i hojnego zajączka wielkanocnego ! |
||
|
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio? Czasem lepiej wyglądają przecież niż czarne ![]() Do dużego pokoju i do kościoła ![]() Cytat:
A kupujemy w lewiatanie lub w zwykłym spożywczym![]() Nie mam właśnie teraz żadnej bluzki do tego ![]() Wesołych Świąt I żeby całe jedzonko poszło w cycki
|
|
|
#2803 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie na szczęście nic nie pada, tylko pochmurno i zimno. A propos jeszcze tego wątku o modowych rozwalaczach dobiła mnie pewna wymiana postów - nie będę pisała o co chodzi, po prostu wkleję te posty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyne co przychodzi mi w tym momencie do głowy to Ekspertki od siedmiu boleści, które wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia |
||||||||
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt faktem- nie podobają mi się kobiety, które mają brody/wąsy...
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się, że za 20 lat, kiedy skóra nie będzie już tak jędrna i napięta będzie mi coraz trudniej usuwać te włoski woskiem - i co wtedy? Uważam po prostu, że nie powinny się z czegoś takiego wyśmiewać, bo to nie jest tak, że kobieta ma brodę/wąsy bo lubi Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-04-08 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chodzi mi o to,że dbasz o to,żeby nie było widać tych włosków. A są takie kobiety, które nic z tym nie robią. Moja koleżanka na własne życzenie ma twardsze włosy nad ustami,bo koledzy się śmiali z niej,że ma wąsy. Przyszła do domu i zgoliła zwykłą maszynką- teraz musi chodzić do kosmetyki na wosk.
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam
![]() Zdrowych i wesołych! |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Sałatkę zrobiłam
![]() Znowu brokuły i pieczarki, ale tym razem bez fety, a za to z kurczakiem i kukurydzą, to wszystko polane oczywiście sosem czosnkowym ![]() Przeglądam jeszcze ten wątek o modowych rozwalaczach i stwierdzam, że większość z tych rzeczy, które ekspertki określają mianem "stylowe" i które im się bardzo podobają, same "ochy i achy" normalnie, dla mnie są wyjątkowo paskudne i w życiu bym w czymś takim na ulicę nie wyszła ![]() Ale przecież ja się nie znam i w ogóle
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Podeślesz mi na priv ten link?
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam kolejną rzecz - dzwony są be, a rurki są ok
Dzwony to jedyny krój spodni, w których całkiem dobrze wyglądam (tzn wyglądałam w czasach kiedy jeszcze nosiłam spodnie ), mimo, że nie jestem szczupła i wysoka, a podobno tylko takie osoby dobrze wyglądają w dzwonach Z kolei rurek bym nie założyła, bo raz, że wyglądałabym w nich okropnie (jak we wszystkich zwężanych do dołu spodniach, chociaż według ekspertów osoby z moją figurą właśnie takie spodnie powinny nosić) a dwa, że bym takich nie znalazła w moim rozmiarze Ale nie widzę powodu, żeby mówić, że rurki są be, okropne i w ogóle, a dzwony są super
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam 3 części i padłam po tym,że jeżeli ktoś ubiera się wyzywająco sam się pcha w łapy jakiegoś zboczeńca. Czyli co? Nie mogę ubrać dekoltu, bo ktoś mnie zgwałci? Prawda- czasem niektóre dziewczyny przesadzają z odsłonięciem ciała,ale nie znaczy to,że facet może ją nawet dotknąć
|
|
#2812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Brzuszki z łososia znam, jem i lubię . Chodzi mi o te sałatkę . Lubię sałatki . Kupujecie gotową czy robicie sami ? Jeśli to drugie, to co dodajecie ? "Zdarzy się " to zupełnie co innego . A mnie to nie ? Ale zajrzyj np do wątku o olejach . Cytat:
Co Ty czytasz ?! ![]() Cytat:
Cytat:
Też mam ten problem - mam wąsy . Chodzę regularnie do kosmetyczki na depilacje . Moja sąsiadka ma problemy z brodą . Nie ma tych włosów dużo, ale są czarne. Nie stać jej na kosmetyczki, nie stać jej na kremy . Co robi ? Po prosu codziennie goli . I doprawdy nie wiem jaki tu jest powód do śmiechu ? Czasem jak nie ogoli, to już na drugi dzień widać wyraźnie te włosy . Pamiętacie może jak z NK prowadziłam dyskusje na temat golenia nóg ? Ona w żaden sposób nie mogła opanować elektrycznej maszynki do golenia . A ja nie wyobrażam sobie nawet innej metody usuwania owłosienia z nóg . A więc - sposób nieistotny, a i wyśmiewanie się z przypadłości, na którą właściciel nie ma wpływu, to oznaka chamstwa i prostactwa . Aga, podstawowa zasada : nie to modne, co modne, ale to w czym dobrze wyglądamy . Szkoda tylko, że nie wszyscy stosują się do tej zasady . Cytat:
Cytat:
To co się dzisiaj u nas na ulicach wyrabia, o pomstę do nieba woła. Wierzaj mi, takiego rozpasania w ubieraniu się jak u nas i w takim nagromadzeniu, jakoś {po za plażami i scenami koncertów młodzieżowych} nie spotkałam. Pogoda u mnie lepsza, wybiorę się więc w drogę . Pojadę do znajomych na wielkie żarcie . A jak Wasze żołądki i wątroby ? Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#2813 | ||||||||||
|
|
Hej Kobiety, jak po świętach?
Cytat:
Cytat:
co się będę w lecie w rajstopach kisić ![]() Cytat:
![]() No właśnie... słowo czasem odgrywa kluczową rolę. Jak mam jakąś kieckę czarną albo coś w tym kolorze, to da radę. Ale jak ubieram się w jasne kolory albo na jakąś oficjałkę, to nijak nie potrafię sobie tego wyobrazić. Bo jak - różowa kiecka dajmy na to, kremowy żakiet albo bluzka i co? z czarnymi nogami??? Do takiego zestawienia nie mogłabym nawet w czarnych butach wyjść. Wg mojego poczucia estetyki to się po prostu gryzie. Cytat:
![]() Ostatni koncert na którym byłam to Węgorzewo 2009, Stilskin i inne, ale na Stilskin głównie tam jechałam. Z Yao w środku Aż tak się nie wgłębiałam, bo i tak nie będę już tego oglądać. w takich programach oglądam zawsze tylko eliminacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwsze - nietolerancyjne i nieuświadomione społeczeństwo, które potrafi tylko wyśmiewać, nie znając istoty problemu. Po drugie - koleżanka chciała coś z tym zrobić i co? I ma gorzej. A to nie odosobniony przypadek. I to nie jest kwestia tego co się podoba albo nie. Nie sądzę, żeby osobom, które mają taki problem to się podobało, same sobie tego nie zrobiły celowo. Ale czasem niewiele da się zrobić nie pogarszając sprawy. Samo leczenie jest bardzo złożone i czasem awykonalne, a środki doraźne mało skuteczne. A laski z wątku zachowują się jakby miały poglądy ze średniowiecza. Gdzie tolerancja? Gdzie wiedza? Gdzie empatia? Poza tym nikogo nie powinno obchodzić, co ktoś robi czy nie robi ze swoim ciałem/brodą/wąsami czy czymkolwiek innym. Co komu do tego? Mnie też zdumiewa fenomen rurek. Niektóre osoby dobrze w tym wyglądają. Zdecydowana większość - nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ech, gdzie te czasy, kiedy szynka była rarytasem
|
|
|
|
#2814 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tym bardziej (nie wiem jak jest u Ciebie), że w ciągu minionych 10 lat tych włosów przybyło, kiedyś było ich tylko kilka i bez problemu można było usunąć je pęsetą, a teraz jest dużo więcej ![]() Cytat:
I staram się nie zwracać uwagi na obcinające od góry do dołu spojrzenia koleżanek w pracy i zniesmaczone miny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2815 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Lepiej nie pytaj . Ja - zdycham. Wczoraj u znajomych byłam, a że ja z gatunku tych świniowatych, to w efekcie : brzucho ogromniaste, wątroba wrzeszczy straszliwie, zgaga pali . O matko kochana !!! Cytat:
Mnie to w ogóle dziwi "wynalazek" pod tytułem : czarne buty noszone latem . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale, Aga musisz przyznać, że większość opisywanych tam powodów do zdziwienia jest taka, że tylko boki ze śmiechu zrywać . Ja czytając ten wątek, bawię się setnie . Nie pamiętam już kto napisał, ale to brzmiało jakoś tak : Ubóstwiam ciebie na kształt bóstwa. Dlaczego, wciąż zachodzę w głowę, wśród wdzięków twoich mnóstwa, najbardziej cenię twoje ubóstwo umysłowe . Cytat:
Ja w ogóle o laserze nie myślę . Tchórz jam jest prawdziwy . Dlaczego ? Widziałam efekt po zabiegu, kiedy to jego wykonawczyni ręka drgnęła. Było to parę lat temu i technika teraz lepsza, ale ja boję się . Cytat:
Jakoś nie zauważyłam zmian ilościowych. Dlatego też, zazdroszczę osobom, które twierdzą, że przy regularnej depilacji, z upływem czasu włoski stają się słabsze i jest ich mniej . Ja regularnie depiluję od wielu lat i zmniejszenia ilości nie zważyłam. Cytat:
U mnie, nad czym ubolewam, miejsca na ciasto już zabrakło . ![]() Miłego dnia |
||||||||||
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są takie brzuszki już zrobione w których znajduje się szpinak lub pomidory suszone![]() Mówiąc szczerze to na co dzień nie widzę takiego negliżu na ulicach. Za to na imprezach Sama święta nie jestem,ale niektóre dziewczyny owinęłabym w cokolwiek,żeby nie było im wszystkiego widać ;o I zauważyłam ostatnio,że czasem, jak prosty facet, patrzę na czyjeś piersi a nie na twarz ![]() Cytat:
Ja noszę chociaż nie powinnam ze względu na boczki ;o Wczoraj mnie nie było na tej planecie Na siłe zjadłam troszkę sałatki i nadal nie jestem głodna ;o
|
|
|
#2817 | ||||||
|
|
Cytat:
Najczęściej i tak przez całe lato biegam w jednych butach, najwygodniejszych, po jakimś czasie nogi się przyzwyczajają. W ogóle tak mam, że każde buty, choć w poprzednim sezonie już się uleżały, w nowym znów obcierają. Z wyjątkiem kozaków, ale te nakładane na skarpetę ![]() Cytat:
![]() No chyba, że postanowię przyodziać się na czarno [baaardzo lubię ] to wtedy. Bo lubię jak kolorystycznie się zgrywa ![]() Cytat:
Cytat:
i na czekoladę w paczkach pod choinką. Albo na cukrowe baranki/zające... I nikt nie biadolił, że nie znalazł pod choinka nowego telefonu czy cuś w ten deseń.Swoją droga dziwne - taki dobrobyt mamy, a człowiek za tamtymi czasami tęskni. Wtedy można było wszystko docenić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczę chciało pewnie wyglądać zgodnie z trendami i modnie, a tu niestety... Jak widać nie zawsze warto podążać za modą.
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to jestem głupia
Jest lato-są cycki Coś niedobrego się ze mną dzieje, wczoraj nic nie zjadłam,dziś miałam problem ze śniadaniem... Muszę się ogarnąć i chyba przestać stresować;o
|
|
#2820 | |
|
|
Cytat:
Ja przez stres jeść nie mogę. A nie uciekniesz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

I żeby całe jedzonko poszło w cycki