Wszystko o Avonie - cz.27 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 18:05   #1081
anekania
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj pachnę Secret Fantasy Star. A w święta Tomorrow albo Outspoken Intense.

Ja z kat.6 mam na razie zamówienie na prawie 400zł (nie licząc swojego), a na Solutions 111,30 (tutaj już doliczone moje kosmetyki) i jeszcze jedna klientka mówiła, że weźmie krem koloryzujący.
Czyli razem na Solutions: 123,80zł. Błyszczyk i perfumka moja.
I teraz pojawiła się cicha nadzieja na biżuterię Diamondesque...
Secret Fantasy Star to straszny słodziak lubie.
A z zamówieniami strasznie szalejecie
Stary 2012-04-07, 18:11   #1082
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Napewno ludzie którzy pracują od produkcji, przy przejazdach i rozwożeniu jak przewoża tysiące tych produktów to sobie coś biorą, nie wierzę w to , że nie wynoszą
No niby tak, ale w ten sposób może wzięliby raczej parę sztuk, bo przecież musi się zgadzać stan faktyczny z fakturami. Myślę, że to lepsze przekręty, przecież na aukcjach oferują setki sztuk...
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:22   #1083
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
No niby tak, ale w ten sposób może wzięliby raczej parę sztuk, bo przecież musi się zgadzać stan faktyczny z fakturami. Myślę, że to lepsze przekręty, przecież na aukcjach oferują setki sztuk...
nie mam pojęcia, a chciałabym wiedzieć jaka jest prawda, Avon powienien zamykać konta sprzedawców na allegro, bo przecież podpisując umowę piszę wyraznie, że nie można sprzedawać nigdzie indziej tylko bezpośrednio face to face
Jako lider też mam dużo kosmetyków w dużo niższych cenach i sprzedaje je do 50procent taniej, ale to mam w pojedyńczych sztukach, czasami jak się powtarzają w pakietach to maks do 3. Ale nie więcej.

Edytowane przez anekania
Czas edycji: 2012-04-07 o 18:24
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:48   #1084
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Można, tylko u mnie zapachy nie idą w ogóle (udało mi się sprzedać Spotlight i Little Red Dress po bardzo długich walkach i znacznie niższych cenach od katalogowych ) a na All. to wiadomo jak jest... dziewczyny sprzedają bardzo tanio, więc zarobek z tego praktycznie jest żaden potem
Akurat z motywacyjnych jak się coś ma to zarobek jest wielki nawet jak się tanio sprzeda

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
No ja próbowałam sprzedać kilka zalegających mi w domu rzeczy z lojalnościówek, ale to mija się z celem... Jeśli np mus do ciaął planet spa w cenie regularnej jest za 33zł, a dziewczyny sprzedawały tam na 7 albo 8 zł, no to heloł...
Ja wody z motywacyjnych sprzedawałam, ale u mnie nikt ich nie chciał i nie miałam co z nimi zrobić, leżały czasem pół roku czy rok w szafie to innego dobrego wyjścia co z nimi zrobić nie widziałam. Ale każda poszła za min. 20-30zł, czasem więcej w zależności od tego jaka woda. Ale to sprzedawałam pojedyncze sztuki, praktycznie tylko te z motywacyjnych, hurtowo nie sprzedaję na allegro.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Często sprowadzają z zagranicy gdzie jest taniej.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:51   #1085
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość

Często sprowadzają z zagranicy gdzie jest taniej.
ale nie aż tak tanio żeby sprzedawać po 21zł za wodę
miałam w rece kilka katalogów z UK i USA i nie jest to aż tak opłacalne!
Stary 2012-04-07, 18:52   #1086
Wenress
Zakorzenienie

Ceny na allegro są strasznie niskie, kilka rzeczy z motywacyjnych sprzedałam, a reszta sobie u mnie leży, bo nie sprzedam ich nawet tak, żebym wyszła na zero... albo wolę zużyć sama niż zarobić 2 złote a biegać na pocztę itp. Nie mam pojęcia skąd mają tyle rzeczy w tak niskich cenach, wydaję mi się, że nawet z zagranicy nie byłyby tak tanie...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:59   #1087
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat z motywacyjnych jak się coś ma to zarobek jest wielki nawet jak się tanio sprzeda

.
Cytat:
ale nie aż tak tanio żeby sprzedawać po 21zł za wodę
Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Ceny na allegro są strasznie niskie, kilka rzeczy z motywacyjnych sprzedałam, a reszta sobie u mnie leży, bo nie sprzedam ich nawet tak, żebym wyszła na zero... albo wolę zużyć sama niż zarobić 2 złote a biegać na pocztę itp. Nie mam pojęcia skąd mają tyle rzeczy w tak niskich cenach, wydaję mi się, że nawet z zagranicy nie byłyby tak tanie...
No ale weźmy taki przykład: my mamy coś za złotówkę, co w katalogu jest warte 33. Na All jest sprzedawane za 7 zł, więc już wolę sama zużyć albo wydać siostrze, niż zarobić 6zł a dygać na pocztę i płacić za wystawienie etc. Wenress ma rację. Owszem, zarobek może i by był duży, gdyby taki Spootlight był za złotówkę, a sprzedałabym za np 50zł, ale jak mówiłam - u mnie nikt nie kupuje takich zapachów, więc to się mija z celem.

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:17   #1088
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
No ale weźmy taki przykład: my mamy coś za złotówkę, co w katalogu jest warte 33. Na All jest sprzedawane za 7 zł, więc już wolę sama zużyć albo wydać siostrze, niż zarobić 6zł a dygać na pocztę i płacić za wystawienie etc. Wenress ma rację. Owszem, zarobek może i by był duży, gdyby taki Spootlight był za złotówkę, a sprzedałabym za np 50zł, ale jak mówiłam - u mnie nikt nie kupuje takich zapachów, więc to się mija z celem.
Na pewno byś sprzedała za więcej niż 7 wiem z doświadczenia, że mimo że czasem coś można faktycznie tanio kupić na allegro to ludzie i więcej też za to dają Ja wystawiałam wody, zawsze od 15-20zł i ludzie się wręcz o nie bili i zawsze cena ostateczna była jednak wyższa niż minimalna. A jak mam za 1zł wodę, a sprzedam za 30zł(a nikt u mnie ze znajomych ich nie chce) to mi się i tak opłaca. Tanich rzeczy to się faktycznie nie opłaca. Choć zalegały mi w szafie dwa dezodoranty w kulce Signature nie wiem skąd i też wystawiłam i są chętni nawet za cenę katalogową kupić, a szczerze mówiąc nie wiem jak się to opłaca komuś jak ma jeszcze za przesyłkę zapłacić.
Stary 2012-04-07, 19:59   #1089
patula483
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ale poszłaś....pięknie, to pewnie nie ostateczne?
jeszcze czekam, ale to nie jest pewne. zobaczymy
patula483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:00   #1090
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno byś sprzedała za więcej niż 7 wiem z doświadczenia, że mimo że czasem coś można faktycznie tanio kupić na allegro to ludzie i więcej też za to dają Ja wystawiałam wody, zawsze od 15-20zł i ludzie się wręcz o nie bili i zawsze cena ostateczna była jednak wyższa niż minimalna. A jak mam za 1zł wodę, a sprzedam za 30zł(a nikt u mnie ze znajomych ich nie chce) to mi się i tak opłaca. Tanich rzeczy to się faktycznie nie opłaca. Choć zalegały mi w szafie dwa dezodoranty w kulce Signature nie wiem skąd i też wystawiłam i są chętni nawet za cenę katalogową kupić, a szczerze mówiąc nie wiem jak się to opłaca komuś jak ma jeszcze za przesyłkę zapłacić.
Kiedy wystawiałam kilkakrotnie i nie sprzedałam...Wszystko nadal leży w domu. Przepraszam, raz sprzedałam portfel Believe. I to wszystko.

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-04-07, 20:16   #1091
HoneyIlove
Zakorzenienie

jestem dzisiaj zadowolona bo byłam u kuzynki z tymi pierścionkami Kira i jak je zobaczyła to jeszcze nie założyła a już pwoeidziała że je chce i wzięła oba (róż i niebieski) i dobrze bo obędzie się bez zwrotów... a ona zadowolona bo lubi takie rzeczy...
Stary 2012-04-07, 20:18   #1092
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
jestem dzisiaj zadowolona bo byłam u kuzynki z tymi pierścionkami Kira i jak je zobaczyła to jeszcze nie założyła a już pwoeidziała że je chce i wzięła oba (róż i niebieski) i dobrze bo obędzie się bez zwrotów... a ona zadowolona bo lubi takie rzeczy...
to super, gratulacje
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:20   #1093
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy wystawiałam kilkakrotnie i nie sprzedałam...Wszystko nadal leży w domu. Przepraszam, raz sprzedałam portfel Believe. I to wszystko.
ja raz na 3 miesiące też wystawiam ale robię zestaw kosmetyków tzn wrzucam wszystkie z motywacyjnego i do tego nie raz jak brakuje mi powiedzmy 5 zł do większego opustu to też wezmę kosmetyk jakiś na zapas i wtedy je kumuluje wszystkie przez 3 miesiące i wystawiam jako zestaw... nieraz mam 20 sztuk a nie raz 15 a nie raz jak mam mniej to sprzedaje je taniej w rodzinie i jakoś schodzą... głównie preferuję zestawy np. kup 3 za ileś tam bo wtedy taniej wychodzą niż normalnie w katalogu...
Stary 2012-04-07, 20:24   #1094
anekania
Zakorzenienie

ja nie sprzedaje na all bo nie chce mi się w to bawic :/
Stary 2012-04-07, 20:33   #1095
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie sprzedaje na all bo nie chce mi się w to bawic :/
mi też
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:41   #1096
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
No to super! Kamień z serca
Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
mi też
Mi już też nie W końcu zużyję to wszystko, a jak nie, to wrzucę przy większym zamówieniu jako gratis i sru

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-04-07, 20:56   #1097
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Mi już też nie W końcu zużyję to wszystko, a jak nie, to wrzucę przy większym zamówieniu jako gratis i sru
ja czasami wprost pytam czy ktoś czegos nie chce.
A na studia normalnie przynoszę już worek np z lakierami i dziewczyny szperaja Albo jakies perfumki i tez patrzą
Stary 2012-04-07, 21:22   #1098
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasami wprost pytam czy ktoś czegos nie chce.
A na studia normalnie przynoszę już worek np z lakierami i dziewczyny szperaja Albo jakies perfumki i tez patrzą
U mnie właśnie niestety nikt tak nie chce. Wód miałam już kilka z motywacyjnych i nie miałam co z nimi zrobić to wystawiłam i poszły od ręki. Przecież do kosza nie wyrzucę, a za darmo tez nie oddam, bo się przyzwyczają klientki albo będą myśleć, że ja za darmo mam kosmetyki albo zarabiam nie wiadomo ile na nich Ale z allegro korzystam tylko jak nie mogę czegoś sprzedać, bo głównie dostaję i mi zalega. Ogólnie jestem przeciwna hurtowej sprzedaży na allegro za bezcen.
Też kiedyś się w to nie bawiłam, ale sprzedałam dzięki temu wiele starych, już nieaktualnych, podręczników, wcale nie za niską cenę i czasem coś tam wystawię od tego czasu.
Stary 2012-04-07, 22:06   #1099
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie właśnie niestety nikt tak nie chce. Wód miałam już kilka z motywacyjnych i nie miałam co z nimi zrobić to wystawiłam i poszły od ręki. Przecież do kosza nie wyrzucę, a za darmo tez nie oddam, bo się przyzwyczają klientki albo będą myśleć, że ja za darmo mam kosmetyki albo zarabiam nie wiadomo ile na nich Ale z allegro korzystam tylko jak nie mogę czegoś sprzedać, bo głównie dostaję i mi zalega. Ogólnie jestem przeciwna hurtowej sprzedaży na allegro za bezcen.
Też kiedyś się w to nie bawiłam, ale sprzedałam dzięki temu wiele starych, już nieaktualnych, podręczników, wcale nie za niską cenę i czasem coś tam wystawię od tego czasu.
też mam pełno rzeczy które bym chciała sprzedać ale nawet nie wiem jak się to robi i nie wiem czy umiałabym się w tym odnaleść a jak dziewczyny sprzedaja po kosztach to moze tez do KR nabijaja?!
Stary 2012-04-07, 22:35   #1100
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
też mam pełno rzeczy które bym chciała sprzedać ale nawet nie wiem jak się to robi i nie wiem czy umiałabym się w tym odnaleść a jak dziewczyny sprzedaja po kosztach to moze tez do KR nabijaja?!
to nie jest trudne, wiem bo sprzedaje czasem rozne ☠☠☠☠☠☠☠ki ale kosmetyki mi sie nie oplaca, zawsze zuzyje Moze i nabijaja ale to musi sie komus nudzic bo jest z tym troche zachodu, biegac na poczte, wypisywac blankiety...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:40   #1101
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
to nie jest trudne, wiem bo sprzedaje czasem rozne ☠☠☠☠☠☠☠ki ale kosmetyki mi sie nie oplaca, zawsze zuzyje Moze i nabijaja ale to musi sie komus nudzic bo jest z tym troche zachodu, biegac na poczte, wypisywac blankiety...
ale nabijanie do KR?? wątpię aby te osoby co sprzedają po 200szt czegoś , nabijały sobie do KR, bo to w sumie nawet z najwyższym opustem musiałyby do tego dokładać.. ja tego nie ogarniam, skąd tam takie ceny
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:43   #1102
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba, że ktoś i tak na poczcie bywa Choć mi się nabijać by nie chciało, co innego czasem wysłać 2-3 rzeczy, a co innego codziennie sprzedać kilkanaście. Ale sprzedaż hurtowa kosmetyków na all była zawsze i pewnie będzie :/

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ale nabijanie do KR?? wątpię aby te osoby co sprzedają po 200szt czegoś , nabijały sobie do KR, bo to w sumie nawet z najwyższym opustem musiałyby do tego dokładać.. ja tego nie ogarniam, skąd tam takie ceny
Właśnie, co innego jakby to były chociaż ceny z odjętym opustem, ale to są ceny po opuście jakiego nikt nie ma.
Stary 2012-04-07, 22:46   #1103
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Chyba, że ktoś i tak na poczcie bywa Choć mi się nabijać by nie chciało, co innego czasem wysłać 2-3 rzeczy, a co innego codziennie sprzedać kilkanaście. Ale sprzedaż hurtowa kosmetyków na all była zawsze i pewnie będzie :/

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Właśnie, co innego jakby to były chociaż ceny z odjętym opustem, ale to są ceny po opuście jakiego nikt nie ma.
No i nikt nie wie skąd tam takie ceny i taka ilość??? Hmmm, dokładnie bo takie masowe sprzedawanie po kosztach troche sie mija z celem no i konsultantkom troche psuja szyki, ludzie mysla ze nie wiadomo za ile mamy te kosmetyki...
Stary 2012-04-07, 23:04   #1104
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Cytat:
No i nikt nie wie skąd tam takie ceny i taka ilość??? Hmmm, dokładnie bo takie masowe sprzedawanie po kosztach troche sie mija z celem no i konsultantkom troche psuja szyki, ludzie mysla ze nie wiadomo za ile mamy te kosmetyki...
dokładnie Kobietki, macie rację..
Ja nie ogarniam skąd tam takie ceny i zapewne nigdy nie ogarnę ani się nie dowiem
Stary 2012-04-07, 23:21   #1105
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie Kobietki, macie rację..
Ja nie ogarniam skąd tam takie ceny i zapewne nigdy nie ogarnę ani się nie dowiem
Pozostaje nam żyć w niewiedzy Może Avon kiedyś sobie z "nimi" poradzi.
Sa Swieta, nie powinnysmy sie stresowac
Stary 2012-04-07, 23:32   #1106
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Pozostaje nam żyć w niewiedzy Może Avon kiedyś sobie z "nimi" poradzi.
Sa Swieta, nie powinnysmy sie stresowac
Jasne że tak..zero stresu... robimy imprezę
a co do alle... wydaje mi się że mają te rzeczy z przetargów wyprzedaży jakiś zbuków produkcyjnych , tzn partii nie spełniających wymagań... często np perfumowane wody są tam opatrzone informacją że nie mają kartonika i koreczka... no jak to tak??.. zgubione 100szt kartoników lub koreczków-zatyczek?? to chyba ciężko zgubić
Stary 2012-04-07, 23:40   #1107
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że tak..zero stresu... robimy imprezę
a co do alle... wydaje mi się że mają te rzeczy z przetargów wyprzedaży jakiś zbuków produkcyjnych , tzn partii nie spełniających wymagań... często np perfumowane wody są tam opatrzone informacją że nie mają kartonika i koreczka... no jak to tak??.. zgubione 100szt kartoników lub koreczków-zatyczek?? to chyba ciężko zgubić
Jednym słowem: przekrety, jak wszedzie.
Piszę się na tą imprezę,
Stary 2012-04-08, 08:04   #1108
kejtiryba
Wtajemniczenie

Przekręty jak nic. Co zrobić... Najgorsze tylko to, że potem wszyscy myślą, że my mamy takie mega opusty, że opłaca się tak tanio sprzedawać...

P.S. Wam też zniknął baner w strefie o katalogu za 2 zł?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-04-08, 08:20   #1109
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Jednym słowem: przekrety, jak wszedzie.
Piszę się na tą imprezę,
noo.. jak się wczytać w opisy tych produktów tanich na alle to zwykle czegoś im brakuje , a poza tym kupujący robi to na własną odpowiedzialność że kupuje- tyle że jak mu sie nie spodoba taki towar to jedzie wtedy równo po Avonie, więc tak czy inaczej nam jest trudniej jako konsultantkom przebić sie i przez ceny z alle.. i przez opinie ludzi , którzy tak kupili

Cytat:
Przekręty jak nic. Co zrobić... Najgorsze tylko to, że potem wszyscy myślą, że my mamy takie mega opusty, że opłaca się tak tanio sprzedawać...

P.S. Wam też zniknął baner w strefie o katalogu za 2 zł?
a nie wiem, czy mi zniknął ... mógłby zniknąć bo to obciach jakiś, liczyłam na kosmetyk za 2zł, nawet mydło do rąk bym wzięła w tej cenie a tu
Stary 2012-04-08, 08:26   #1110
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:

a nie wiem, czy mi zniknął ... mógłby zniknąć bo to obciach jakiś, liczyłam na kosmetyk za 2zł, nawet mydło do rąk bym wzięła w tej cenie a tu
Wszystkie chyba liczyłyśmy na produkty za 2 zł... Swoją drogą, jeśli avon nas tu podczytuje, o czym kiedyś ktoś tu wspominał, to może uznali, że faktycznie nie był to najlepszy pomysł z takim banerem robiącym nadzieję

dyniowiec z jabłkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości