|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27
Cytat:
A z zamówieniami strasznie szalejecie
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
No niby tak, ale w ten sposób może wzięliby raczej parę sztuk, bo przecież musi się zgadzać stan faktyczny z fakturami. Myślę, że to lepsze przekręty, przecież na aukcjach oferują setki sztuk...
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , Avon powienien zamykać konta sprzedawców na allegro, bo przecież podpisując umowę piszę wyraznie, że nie można sprzedawać nigdzie indziej tylko bezpośrednio face to face ![]() Jako lider też mam dużo kosmetyków w dużo niższych cenach i sprzedaje je do 50procent taniej, ale to mam w pojedyńczych sztukach, czasami jak się powtarzają w pakietach to maks do 3. Ale nie więcej.
Stay Strong Only the strong survive Edytowane przez anekania Czas edycji: 2012-04-07 o 18:24 |
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Często sprowadzają z zagranicy gdzie jest taniej. |
||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie aż tak tanio żeby sprzedawać po 21zł za wodę
![]() ![]() ![]() miałam w rece kilka katalogów z UK i USA i nie jest to aż tak opłacalne!
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny na allegro są strasznie niskie, kilka rzeczy z motywacyjnych sprzedałam, a reszta sobie u mnie leży, bo nie sprzedam ich nawet tak, żebym wyszła na zero... albo wolę zużyć sama niż zarobić 2 złote a biegać na pocztę itp. Nie mam pojęcia skąd mają tyle rzeczy w tak niskich cenach, wydaję mi się, że nawet z zagranicy nie byłyby tak tanie...
|
#1087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem z doświadczenia, że mimo że czasem coś można faktycznie tanio kupić na allegro to ludzie i więcej też za to dają Ja wystawiałam wody, zawsze od 15-20zł i ludzie się wręcz o nie bili i zawsze cena ostateczna była jednak wyższa niż minimalna. A jak mam za 1zł wodę, a sprzedam za 30zł(a nikt u mnie ze znajomych ich nie chce) to mi się i tak opłaca. Tanich rzeczy to się faktycznie nie opłaca. Choć zalegały mi w szafie dwa dezodoranty w kulce Signature nie wiem skąd i też wystawiłam i są chętni nawet za cenę katalogową kupić, a szczerze mówiąc nie wiem jak się to opłaca komuś jak ma jeszcze za przesyłkę zapłacić.
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dzisiaj zadowolona bo byłam u kuzynki z tymi pierścionkami Kira i jak je zobaczyła to jeszcze nie założyła a już pwoeidziała że je chce i wzięła oba (róż i niebieski) i dobrze bo obędzie się bez zwrotów... a ona zadowolona bo lubi takie rzeczy...
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
to super, gratulacje
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz na 3 miesiące też wystawiam ale robię zestaw kosmetyków tzn wrzucam wszystkie z motywacyjnego i do tego nie raz jak brakuje mi powiedzmy 5 zł do większego opustu to też wezmę kosmetyk jakiś na zapas i wtedy je kumuluje wszystkie przez 3 miesiące i wystawiam jako zestaw... nieraz mam 20 sztuk a nie raz 15 a nie raz jak mam mniej to sprzedaje je taniej w rodzinie i jakoś schodzą... głównie preferuję zestawy np. kup 3 za ileś tam bo wtedy taniej wychodzą niż normalnie w katalogu...
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie sprzedaje na all bo nie chce mi się w to bawic :/
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi już też nie W końcu zużyję to wszystko, a jak nie, to wrzucę przy większym zamówieniu jako gratis i sru
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na studia normalnie przynoszę już worek np z lakierami i dziewczyny szperaja Albo jakies perfumki i tez patrzą
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z allegro korzystam tylko jak nie mogę czegoś sprzedać, bo głównie dostaję i mi zalega. Ogólnie jestem przeciwna hurtowej sprzedaży na allegro za bezcen.Też kiedyś się w to nie bawiłam, ale sprzedałam dzięki temu wiele starych, już nieaktualnych, podręczników, wcale nie za niską cenę i czasem coś tam wystawię od tego czasu. |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dziewczyny sprzedaja po kosztach to moze tez do KR nabijaja?!
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i nabijaja ale to musi sie komus nudzic bo jest z tym troche zachodu, biegac na poczte, wypisywac blankiety...
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
ale nabijanie do KR?? wątpię aby te osoby co sprzedają po 200szt czegoś , nabijały sobie do KR, bo to w sumie nawet z najwyższym opustem musiałyby do tego dokładać.. ja tego nie ogarniam, skąd tam takie ceny
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć mi się nabijać by nie chciało, co innego czasem wysłać 2-3 rzeczy, a co innego codziennie sprzedać kilkanaście. Ale sprzedaż hurtowa kosmetyków na all była zawsze i pewnie będzie :/---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Właśnie, co innego jakby to były chociaż ceny z odjętym opustem, ale to są ceny po opuście jakiego nikt nie ma. |
|
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie ogarniam skąd tam takie ceny i zapewne nigdy nie ogarnę ani się nie dowiem
|
||
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do alle... wydaje mi się że mają te rzeczy z przetargów wyprzedaży jakiś zbuków produkcyjnych , tzn partii nie spełniających wymagań... często np perfumowane wody są tam opatrzone informacją że nie mają kartonika i koreczka... no jak to tak??.. zgubione 100szt kartoników lub koreczków-zatyczek?? to chyba ciężko zgubić
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę się na tą imprezę, |
|
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
Przekręty jak nic. Co zrobić... Najgorsze tylko to, że potem wszyscy myślą, że my mamy takie mega opusty, że opłaca się tak tanio sprzedawać...
![]() P.S. Wam też zniknął baner w strefie o katalogu za 2 zł?
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
noo.. jak się wczytać w opisy tych produktów tanich na alle to zwykle czegoś im brakuje , a poza tym kupujący robi to na własną odpowiedzialność że kupuje- tyle że jak mu sie nie spodoba taki towar to jedzie wtedy równo po Avonie, więc tak czy inaczej nam jest trudniej jako konsultantkom przebić sie i przez ceny z alle.. i przez opinie ludzi , którzy tak kupili
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą, jeśli avon nas tu podczytuje, o czym kiedyś ktoś tu wspominał, to może uznali, że faktycznie nie był to najlepszy pomysł z takim banerem robiącym nadzieję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

) a na All. to wiadomo jak jest... dziewczyny sprzedają bardzo tanio, więc zarobek z tego praktycznie jest żaden potem