Miłośniczki ZARY - część XV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 17:51   #1111
cosma
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki ZARY - część XV

Cytat:
Napisane przez chocolate-spoon Pokaż wiadomość
Zaniosłam spodnie do reklamacji, jako że nie mam już nic do stracenia, jednak została ona negatywnie rozpatrzona. Nie chciałam zwrotu gotówki - tylko wymianę na nowe. Najgorsze, że nie chcę rozstawać się z woskowanymi rurkami i zapewne niedługo pójdę do zary i kupię kolejne(to chyba jedyne woskowane spodnie, które dobrze na mnie leżą) z którymi stanie się to samo. Nie chcę wyrzucać w błoto kolejnych 170 zł :/

Dlatego proszę Was o pomoc. Myślicie, że słusznie chcę je reklamować i co powinnam zrobić dalej - odwoływać się od reklamacji czy dać sobie spokój?

Z góry dziękuję, pozdrawiam!

Spróbuj je zareklamować w innym sklepie zary. Ja bym nie odpuściła.
W takiej sytuacji podarowałabym sobie kupno następnych spodni.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Cygaretka888 Pokaż wiadomość

Szminka i puder to standard niestety... ja wczoraj widziałam spodnie umazane krwią..
Jezu
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 17:53   #1112
Venise
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja tak robię, a mimo to dwie pary spodni jakie posiadam z zary mega mi się poniszczyły. Dżinsy rozciągnęły się o jeden rozmiar (jestem szczupła więc to nie wina ciała), a czarne rurki zrobiły się takie brzydkie - materiał się sprał i dodatkowo coś było nie tak z szyciem, bo zaczęły mi się te spodnie podczas chodzenia przekręcać.
Podobają mi się te woskowane spodnie z zamkami, ale mam obawy przed zakupem...
U swoich woskowanych spodni nie zauważyłam nic niepokojącego oprócz ich rozciągnięcia się (nie zakładam ich często, prałam może dwa razy, w dodatku noszę rozmiar XS więc nie jest to kwestia tuszy). Bardzo nie lubię kiedy spodnie rozciągają się ale pewnie i tak kupię jeszcze te białe woskowane.
Venise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:17   #1113
nie z tej bajki
Zadomowienie

Dziewczyny a będziecie chodzić w tych woskowanych spodniach latem? Wiadomo jakie temperatury są u nas no ale ja jakoś nie moge wyobrazić sobie tego Może mam jakieś zwidy ale co wy o tym myślicie? Bo chciałabym sobie kupić te łososiowe ale za każdym razem jak już jestem ich pewna coś znajdzie się przeciwko

No i Smacznego Jajka

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Pani Lenon widziałam na zakupowym że kupiłaś sobie torebkę która także mi się podoba. Mogłabyś wstawić fotki ? W sklepie się nie rozglądałam za nią i jestem ciekawa jak wygląda i jaka duża jest
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:20   #1114
Venise
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie z tej bajki Pokaż wiadomość
Dziewczyny a będziecie chodzić w tych woskowanych spodniach latem? Wiadomo jakie temperatury są u nas no ale ja jakoś nie moge wyobrazić sobie tego Może mam jakieś zwidy ale co wy o tym myślicie? Bo chciałabym sobie kupić te łososiowe ale za każdym razem jak już jestem ich pewna coś znajdzie się przeciwko

No i Smacznego Jajka
Oczywiście, ale tylko w tych o jasnych barwach, czarne odłożę na dno szafy z racji wykonywanej pracy przywykłam do zasłoniętych nóg nawet latem.
Stary 2012-04-07, 18:30   #1115
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Szminka i puder to standard niestety... ja wczoraj widziałam spodnie umazane krwią..

Wesołych Świąt Dziewczyny!

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:34   #1116
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,że chcemy.
Ja tam mogę nawet w czarnych! Oczywiście nie mówię o pogodzie - słońce i +35 stopni w cieniu. Chodzi mi o lekko chłodniejsze,deszczowe dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg black-leather-jofama-jacket-dark-gray-helmut-lang-sweater.jpg (27,2 KB, 166 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mg_2842_hires.jpg (65,8 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0109.jpg (65,4 KB, 193 załadowań)
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:39   #1117
Cygaretka888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Pewnie,że chcemy.
Ja tam mogę nawet w czarnych! Oczywiście nie mówię o pogodzie - słońce i +35 stopni w cieniu. Chodzi mi o lekko chłodniejsze,deszczowe dni.
Moje czarne są takie cienkie, że teraz jak w nich chodziłam, to było mi zimno, więc na lato będą odpowiednie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 18:49   #1118
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Moje czarne są takie cienkie, że teraz jak w nich chodziłam, to było mi zimno, więc na lato będą odpowiednie
Dokładnie, są cienkie i wygpdne. W lato ludzie noszą jeansy i skórzane spodnie, dlatego woskowane to miła odmiana.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:27   #1119
Manehajera
Zakorzenienie

Reklamowałam ostatnio kurtkę zimową z Zary, zaskoczyła mnie dość szybka decyzja o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji, a co za tym idzie - wymiana zamka. Problem zaczął się w sklepie gdzie zamek oczywiście idealnie "chodził" lecz kompletnie kolorystycznie nie pasuje do kurtki i do reszty zamków Nie wiem co robić....
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:59   #1120
Nedda
Zadomowienie

Czy można jeszcze gdzieś dostać te spodnie ?

http://www.olalicious07.blogspot.com/2012/04/aztec.html

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:02   #1121
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

oczywiscie ze bede chodzila w nich w lecie
po to je kupilam teraz jak chodze w czarnych to tylko z polarowymi rajstopami pod spodem
sprawdzalam dmuchalam w nie i przepuszczaja powietrze
a przeciez takie spodnie nie sa na upaly a u nas upalow jak na lekarstwo

Cytat:
Napisane przez chocolate-spoon Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję pilnie Waszej pomocy!

Widzę, że toczy się tu dyskusja na temat woskowanych spodni, ja również piszę w tej sprawie.

Jesienią kupiłam woskowane czarne spodnie za 169 zł, bez zamków, ze złotym guzikiem. (niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy to dział woman czy basic). Pomijając fakt, że zaczęły się rozciągać, strasznie je lubiłam i przymykałam oko na ich wady. Niestety, pewnego dnia, mając te spodnie na sobie, założyłam nogę na nogę i spodnie pękły w kroku (nie na szwie). Dodatkowo wcześniej podczas chodzenia zaczęły się potwornie przecierać na kolanach i udach, a co najgorsze ... na całej długości w miejscach gdzie się marszczyły, powstały brzydkie poziome przetarcia. Gdy nosiłam je na sobie, nie rzucało się to w oczy, jednak gdyby przyjrzeć się im z bliska, wyglądało to okropnie. Niestety, nie była to wina częstego użytkowania, czy prania, a przetarcia zaczęły się robić niedługo po zakupie.
W kroku materiał był już na tyle przetarty, że nie wytrzymał. Myślę, że gdybym pochodziła w nich chwile dłużej, poszedłby również po drugiej stronie szwu. Tak, wiem, ktoś może uznać, że to normalne, że spodnie przecierają się w kroku, ale tu chodzi głównie o to, że one były przetarte na całej długości, z przodu i z tyłu,na całej długości prawie do kostki, w miejscach gdzie nie mogłam ich sama zetrzeć.

Zaniosłam spodnie do reklamacji, jako że nie mam już nic do stracenia, jednak została ona negatywnie rozpatrzona. Nie chciałam zwrotu gotówki - tylko wymianę na nowe. Najgorsze, że nie chcę rozstawać się z woskowanymi rurkami i zapewne niedługo pójdę do zary i kupię kolejne(to chyba jedyne woskowane spodnie, które dobrze na mnie leżą) z którymi stanie się to samo. Nie chcę wyrzucać w błoto kolejnych 170 zł :/

Dlatego proszę Was o pomoc. Myślicie, że słusznie chcę je reklamować i co powinnam zrobić dalej - odwoływać się od reklamacji czy dać sobie spokój?

Z góry dziękuję, pozdrawiam!
spodnie maja 2 lata gwarancji i tyle powinny wytrzymac, na metce mam napisane ze swiecenie nie jest podstawa reklamacji a spodnie pekac nie maja

ja bym napisala do rzecznika praw konsumentow! mozna to zalatwic przez neta
wpisujesz w googla swoje miasto oraz rzecznik praw konsumenta i masz linka

Edytowane przez eleonorka cyrolka
Czas edycji: 2012-04-07 o 20:09
eleonorka cyrolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 20:16   #1122
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Spróbuj je zareklamować w innym sklepie zary. Ja bym nie odpuściła.
W takiej sytuacji podarowałabym sobie kupno następnych spodni.
Reklamacja w innym sklepie nic nie da, można się tylko odwołać.

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:24   #1123
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
Reklamowałam ostatnio kurtkę zimową z Zary, zaskoczyła mnie dość szybka decyzja o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji, a co za tym idzie - wymiana zamka. Problem zaczął się w sklepie gdzie zamek oczywiście idealnie "chodził" lecz kompletnie kolorystycznie nie pasuje do kurtki i do reszty zamków Nie wiem co robić....
w zeszłym roku miałam identyczną sytuację. najlepsze jest to, że po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji, dzwoniły do mnie Panie z Zary i mówiły żebym przyjechała zatwierdzić zamek, ponieważ jest on innego koloru. po czym pan kierownik sam zdecydował, żeby go wszyć (jest złoty a inne suwaki srebrne). jak przyjechałam to już wszyscy pracownicy Zary twierdzili, że zamek idealnie pasuje
pisałam odwołanie, ale nic to nie dało - dostałam odpowiedź, że kolor suwaka nie ma wpływu na wartość użytkową towaru.

canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:25   #1124
nie z tej bajki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Venise Pokaż wiadomość
Oczywiście, ale tylko w tych o jasnych barwach, czarne odłożę na dno szafy z racji wykonywanej pracy przywykłam do zasłoniętych nóg nawet latem.
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Pewnie,że chcemy.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez eleonorka cyrolka Pokaż wiadomość
oczywiscie ze bede chodzila w nich w lecie
po to je kupilam teraz jak chodze w czarnych to tylko z polarowymi rajstopami pod spodem
sprawdzalam dmuchalam w nie i przepuszczaja powietrze
a przeciez takie spodnie nie sa na upaly a u nas upalow jak na lekarstwo
Dzięki dziewczyny, chyba rzeczywiście sobie wmawiam .
Teraz nie ma bata ! Musze je kupić bez żadnych wymówek
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 23:02   #1125
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamila96 Pokaż wiadomość

mam ten sweter. kupiłam go na przełomie lutego i marca. pamiętam oglądałam go w weekend i było około 15 sztuk w rozmiarze M (innych nie było), a w poniedziałek kupiłam ostatni z manekina. w online shopie też były tylko M, w sumie jeszcze parę dni temu były dostępne.
nawet go dzisiaj miałam na sobie
Wczoraj mierzyłam ten sweter, została się jedna jedyna sztuka w roz. M.
Dumałam nad nim, ale w końcu nie kupiłam, bo nie wiem na jaka pogodę go nosić. Ten splot wydaje mi się za gruby na ciepłe dni a dziury w splocie za duże na chłodniejsze.
Ale sweter sam w sobie super, fajny kolor i kusząco wygląda to wycięcie na plecach
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 07:15   #1126
Cygaretka888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość

Miałam w tym roku identyczną sytuację, reklamowałam zamek, wymieniono go na inny bez mojej zgody. Odwołałam się i nagle okazało się, że jednak pani się pomyliła i nie była to moja kurtka
Na moją polecono mi cierpliwie poczekać (podobno czekali na taki sam zamek, jak był)
Kurtkę odebrałam po kilkunastu dniach, z takim samym zamkiem, lecz podobno nowym. W międzyczasie zdążyła zrobić się wiosna. Założyłam kurtkę, żeby sprawdzić jak działa zamek. Okazało się, że rozszedł się w tym samym miejscu co poprzednio.
Zaniosłam kurtkę ponownie do reklamacji żądając zwrotu pieniędzy.
Reklamację przyjęto, ale była zgoda tylko na naprawę. Odwołałam się twierdząc, że poprzednia naprawa była nieskuteczna i po kilku dniach czekania dostałam zwrot gotówki.
Kurtki żal, była świetna, ale po dwukrotnym spacerze bez zamka zniechęciłam się. W przyszłym roku już w zarze kurtki nie kupię (zwłaszcza, że z tymi zamkami to jakaś plaga).
Stary 2012-04-08, 07:34   #1127
LadyI
Zakorzenienie

[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;33403990]dla mnie wyglądał jak torebka dla małej dziewczynki plus kiepskie wykonanie[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Widziałam go z daleko, malutki jest.
Jak ktoś lubi takie małe torebusie to będzie zadowolony.
Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Właśnie tak wygląda

Dziękuję W tym momencie odeszła mi całkowicie chęć zakupu . Planowałam nosić go na długim pasku, ale trudno. Muszę kupić sobie jakąś kolorową torebkę na lato, ale jakoś nic mnie nie przekonuje
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 08:24   #1128
Kamila96
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
Wczoraj mierzyłam ten sweter, została się jedna jedyna sztuka w roz. M.
Dumałam nad nim, ale w końcu nie kupiłam, bo nie wiem na jaka pogodę go nosić. Ten splot wydaje mi się za gruby na ciepłe dni a dziury w splocie za duże na chłodniejsze.
Ale sweter sam w sobie super, fajny kolor i kusząco wygląda to wycięcie na plecach
zastanawiam mnie fakt, dlaczego tyle tych M było. żadnych innych rozmiarów nie widziałam, zarówno w sklepie stacjonarnym, jak i online. noszę go teraz, fajnie wygląda z czarną ramoneską.
Kamila96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:08   #1129
Venise
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość

Już dawno ich nie widziałam w sklepie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-08, 09:13   #1130
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

To są chyba te łososiowe woskowane z zipami za 169? Tylko jakoś blado beżowo tutaj wyglądają, chyba że to inne. Bo jeśli te, to widziałam je u siebie ostatnio ale same rozmiary 40+
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:33   #1131
mauskacom
Wtajemniczenie

Cytat:

Linia Basic

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamila96 Pokaż wiadomość

mam ten sweter. kupiłam go na przełomie lutego i marca. pamiętam oglądałam go w weekend i było około 15 sztuk w rozmiarze M (innych nie było), a w poniedziałek kupiłam ostatni z manekina. w online shopie też były tylko M, w sumie jeszcze parę dni temu były dostępne.
nawet go dzisiaj miałam na sobie

Szczesciara zazdroszczę,ja mam nadzieje go ulokować

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Upolowac
mauskacom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:51   #1132
Pani Lennon
Rozeznanie

Cytat:
Pani Lenon widziałam na zakupowym że kupiłaś sobie torebkę która także mi się podoba. Mogłabyś wstawić fotki ? W sklepie się nie rozglądałam za nią i jestem ciekawa jak wygląda i jaka duża jest
wstawiam, choć niezbyt komponuje się z moją pomarańczową ścianą
wydaje mi się, że w miarę oddaje kolor. w sklepie i na stronie wygląda bardziej na kremową (przynajmniej ja to tak odebrałam), gdy w rzeczywistości jest pudrowo-łososiowa. wyjątkowo delikatny odcień.
troszkę przeszkadza mi brak zapięcia. i gdybym chciała nosić ją za rączki, to tylko z laptopem albo teczkami, bo kompletnie nie trzyma fasonu.
skórka jest wyjątkowo cieniutka. mam nadzieję, że nie będzie się☠też szybko brudzić w sklepie jeden egzemplarz był zarysowany a drugi odbarwiony od czarnej.
co nie zmienia faktu, że uważam ją za najlepszy zakup torebkowy 2012.
kompletnie się w niej zakochałam

ps.
wesołych świąt dziewczyny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image-4.jpg (23,9 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image-5.jpg (24,9 KB, 179 załadowań)
Pani Lennon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 10:11   #1133
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani Lennon Pokaż wiadomość
wstawiam, choć niezbyt komponuje się z moją pomarańczową ścianą
wydaje mi się, że w miarę oddaje kolor. w sklepie i na stronie wygląda bardziej na kremową (przynajmniej ja to tak odebrałam), gdy w rzeczywistości jest pudrowo-łososiowa. wyjątkowo delikatny odcień.
troszkę przeszkadza mi brak zapięcia. i gdybym chciała nosić ją za rączki, to tylko z laptopem albo teczkami, bo kompletnie nie trzyma fasonu.
skórka jest wyjątkowo cieniutka. mam nadzieję, że nie będzie się☠też szybko brudzić w sklepie jeden egzemplarz był zarysowany a drugi odbarwiony od czarnej.
co nie zmienia faktu, że uważam ją za najlepszy zakup torebkowy 2012.
kompletnie się w niej zakochałam

ps.
wesołych świąt dziewczyny!
Wspaniały zakup, z resztą już to pisałam na zakupowym
Widzialam torebkę w sklepie, bardzo fajna na letnie miesiące.
Cena trochę może odstraszać, ale torebka wydaje mi się uniwersalna.
Trzeba ją tylko zabezpieczyć jakimś impregnatem
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 14:06   #1134
iwi88
Raczkowanie

święta i beztroskie zakupy w ZARA online )))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4288605508_1_1_3.jpg (17,3 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4172054721_1_1_3.jpg (16,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0761608712_1_1_3.jpg (21,9 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0371602802_1_1_1.jpg (95,0 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6843601250_1_1_1.jpg (63,9 KB, 112 załadowań)
iwi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 14:20   #1135
Ekscelencja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iwi88 Pokaż wiadomość
Zdaj proszę relację jak dojdzie do Ciebie miętowa bluzeczka i ażurkowa sukienka z dziecięcego Jakie brałaś rozmiary?

Tę ostatnią mam w kolorze żółtym, jest bardzo fajna tylko troszkę cienka
Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 14:24   #1136
iwi88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ekscelencja Pokaż wiadomość
Zdaj proszę relację jak dojdzie do Ciebie miętowa bluzeczka i ażurkowa sukienka z dziecięcego Jakie brałaś rozmiary?

Tę ostatnią mam w kolorze żółtym, jest bardzo fajna tylko troszkę cienka
brałam największe rozmiary z dziecięcego, jak tylko dojdą dam znać. Ta ostatnia koszulka którą masz rozmiarowo wypada duża czy raczej takie xs?
Stary 2012-04-08, 14:30   #1137
Ekscelencja
BAN stały

Cytat:
brałam największe rozmiary z dziecięcego, jak tylko dojdą dam znać. Ta ostatnia koszulka którą masz rozmiarowo wypada duża czy raczej takie xs?
Z tej ostatniej koszulki mam rozm. na 11-12 lat, noszę XS/S i jest w sam raz
Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 14:39   #1138
iwi88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ekscelencja Pokaż wiadomość
Z tej ostatniej koszulki mam rozm. na 11-12 lat, noszę XS/S i jest w sam raz
ooo to pewnie będę musiała zrobić wymianę z tymi koszulkami bo ja noszę xs normalnie więc obawiam się że mogą być za duże , chociaż miętowa myślę że fajniej będzie wyglądać luźna

jak znajdziesz chwilę to wrzuć zdjęcie z tej żółtej. z góry dzięki

Edytowane przez iwi88
Czas edycji: 2012-04-08 o 14:40
Stary 2012-04-08, 15:04   #1139
Cygaretka888
Raczkowanie

Cytat:

piekna sukienka! mierzylas wczesniej?
Stary 2012-04-08, 15:36   #1140
iwi88
Raczkowanie

Cytat:
piekna sukienka! mierzylas wczesniej?
nie mierzyłam , kupiona w ciemno, zdam relację jak odbiorę ze sklepu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości